Stranica 17 od 28 PrviPrvi ... 7151617181927 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 801 do 850 od 1370

Tema: Pričajmo o platnenim pelenama, 15.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

uh, a ja se ne mogu odlijepiti od njih, a treće dijete u platnenima mi je ovo

trenutno su mi fittedice buuu

mislila sam dok ne otpadne pupak, ali je otpao s 4 dana, a ja sam produžila origami motanje do skoro 4 mjeseca

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

ako koristim platnene, onda ne stavljam kremu na guzu? to sam negdje pročitala

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

gizolito avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

eto da se "pohvalimo" - dobili smo lagani pelenski osip u platnenima

odmah ga presvlačimo kad kaka + redovito svaka 2 sata po danu. po noći ne kaka i tada je presvlačenje svaka 4 sata.
    a kaka uglavnom kad je guza slobodna...

koristimo minimalno deterđenta, 2xispiremo + alkoholni ocat

valjda je od soora...
    mali moj puž

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Koje ste pelene koristili nakon izlaska iz rodilišta dok ne otpadne pipak? Platnene su dosta visoke a jednokratne dođu ispod pupka pa su bolje kao? Inače, imam bambino mio , kalamaris, rodine puse i jos nesto, a kako jos nemam guzu na kojoj bi isprobala pelenice, ne znam jesu koje od njih ok za pupak?

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Mi smo koristili tetre, preko pupka. Doduše, možda mi i nismo neki primjer jer nam se pupak zagnojio , ali kad sam pitala patronažnu da li je to možda zato jer smo prekrivali pupak pelenom, rekla je da to nema veze i da ne treba pelena ići ispod pupka.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mi smo na početku bili na jednokratnim nisam htjela riskirati zbog pupka a i jednostavnije je bar na početku

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Meni je sad jako žao što se nisam zagledavala u pupak, znam da ih to ne boli, ali nisam mogla previše čačkati po tome. Voljela bih znati da li nam se pupak uneredio još u bolnici jer pelenski osip smo dobili u rodilištu i došli s njim doma .

MM, krasan ti je avatar!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

hvala phiphy

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Jel bambino mio coveri idu i na os pelene ili samo na prefold?!

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Nema razloga da bambino mio coveri ne idu na bilo kakvu platnenu pelenu.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Može ukratko objašnjenje kako i sa čime perete pelene? Planiram danas oprati jednu turu, imam: Prašak, omekšivać, sodu bikarbonu i alkoholni ocat ( na njemu je nacrtana salata,kupljen u dućanu među ostalim octima, ne znam jel to pravi ili treba biti neki poseban :/ )

E sad, omekšivać se ne koristi jel tako? Zašto? Umjesto njega stavim jabučni ocat? Ne smrde pelene po njemu? Dal da stavim manje praška pa mu dodam sodu bikarbonu?

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Operi sa deterdjentom. I 2x isperi samo vodom!
    Omeksivac ne dodavati NIKAD. Ne samo da (navodno) slabi moc upijanja pelene, nego i beba moze dobiti reakciju na omeksivac (i na deterdjent).
    Ocat stavis onda kad su pelene vec malo vise puta upotrebljavane da skine kamenac (ako se nakupi).

Cure kazu da susis (ili do-susis) u susilici pa ce biti lijepe mekane bez ikakvih kemija.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

S kojim deterđentom perete pelene? Razmišljam da kupim tekući sensitiv, jel ok tekući ili da ga izbjegavam kao i omekšivać?

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Kaj ima razlike tekući-kruti deterđent???

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
    Može ukratko objašnjenje kako i sa čime perete pelene? Planiram danas oprati jednu turu, imam: Prašak, omekšivać, sodu bikarbonu i alkoholni ocat ( na njemu je nacrtana salata,kupljen u dućanu među ostalim octima, ne znam jel to pravi ili treba biti neki poseban :/ )

E sad, omekšivać se ne koristi jel tako? Zašto? Umjesto njega stavim jabučni ocat? Ne smrde pelene po njemu? Dal da stavim manje praška pa mu dodam sodu bikarbonu?
    Od kud to da se stavi jabučni ocat šta ne ide alkoholni ili je svejedno koji? Ja alkoholni koristim za čišćenje po kući pa mi onda automatski nekako spada u sredstva za čišćenje a jabučni mi je više za u hranu...
    Razmišljam da nabavim još pelena za po noći koje su se vama pokazale kao najbolje za noć?

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Meni zvoni da sam negdje pročitala da se praškasti bolje ispire, ali ne držite me za riječ, nisam 100% sigurna. Mi smo svoje povjerenje dali Froschu.
    I ja koristim samo alkoholni ocat.
    Za noć imamo Rodinu sNježnu pusu, izdrži bar 10 sati, duže nismo testirali jer ujutro obavezno bude kakanje pa skidamo...(naglašavam s jer postoji i Nježna pusa koja u sebi ima nešto poliestera, sNježna je samo pamuk).

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj phiphy prvotno napisa Vidi poruku
    sNježnu pusu, .
    Vidis, vidis, ovo uopce nisam skuzila da ima! Hm, hm...ja kupila samo Njezne puse, a da nisam ni primjetila da ima poliestera . Ah, dobro. Te ce biti za po danu, a bambus-pusa po noci.
    Posljednje uređivanje od lulu-mama : 05.12.2013. at 11:21

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj lulu-mama prvotno napisa Vidi poruku
    Kaj ima razlike tekući-kruti deterđent???
    ne znam, pitam možda zbog nečeg smanjuje moć upijanja..

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Od kud to da se stavi jabučni ocat šta ne ide alkoholni ili je svejedno koji? Ja alkoholni koristim za čišćenje po kući pa mi onda automatski nekako spada u sredstva za čišćenje a jabučni mi je više za u hranu...
    Razmišljam da nabavim još pelena za po noći koje su se vama pokazale kao najbolje za noć?
    alkoholni, alkoholni, krivo sam napisala u drugom djelu rečenice

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

phiphy, Frosch koristiš tekući ili praškasti?

Koliko često dodajete ocat u pranje?

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj lulu-mama prvotno napisa Vidi poruku
    Vidis, vidis, ovo uopce nisam skuzila da ima! Hm, hm...ja kupila samo Njezne puse, a da nisam ni primjetila da ima poliestera . Ah, dobro. Te ce biti za po danu, a bambus-pusa po noci.
    Kad se ufuraš u pp i uloviš vremena , ajde javi kako ti se pokazala ta kombinacija jer se ja izorganizirala obrnuto - sNježna po noći jer je debela, a bambusica po danu jer je tanja i lakše stane u hlačice.

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
    phiphy, Frosch koristiš tekući ili praškasti?

Koliko često dodajete ocat u pranje?
    Frosch praškasti, onaj zeleni za bijelu robu, pelene su mi sve pretežno svijetle/bijele. Ima i Frosch za šarenu...
    Ocat, kad se sjetim. Iako, na ovoj našoj lokaciji br. 2 voda ima puno više kamenca od riječke pa se pokušavam sjetiti što češće.

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj phiphy prvotno napisa Vidi poruku
    Kad se ufuraš u pp i uloviš vremena , ajde javi kako ti se pokazala ta kombinacija jer se ja izorganizirala obrnuto - sNježna po noći jer je debela, a bambusica po danu jer je tanja i lakše stane u hlačice.

Javim kad steknem neko iskustvo i rutinu
    Bambusice (navodno) imaju jako veliku moc upijanja, pa sam zato mislila njih po noci. Osim toga bas su jako mekane i ugodne na dodir, a bebac je duze u jednoj peleni po noci, nego po danu.

A koje planiras za vrtic koristiti? AIO bi bile najprakticnije, ali ja nekako imam odbojnost prema njima

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ma di je još vrtić , ne uspjevam razmišljati na tako duge staze, sad nas najprije čekaju dohrana i zubi . Doduše, našu curku će vjerojatno čuvati neka nona par godina pa je vrtić dosta daleka budućnost. AIO nemam nijedne jer sam na više mjesta pročitala da se cure žale da dosta često procure.

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Eh, ja već moram rezervirati mjesto u vrticu, pa me ”muče” i te brige. Budem malo pogledala druge teme, možda se o tome pričalo.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

moja frendica je te AIO za vrtič kupila i kaže da je OK s njima

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

stavila sam namakati pelene prije prve uporabe u hladnoj vodi izmedu ostalog i Rodine svedske sa plavim rubom..desilo se to da su pustile boju, bas sam tuzna. pokusala sam istrljati al ne ide,ima ko ideju bit cu zahvalna?

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Cure, gdje svojim platnenim guzama kupujete hlačice? Malo gledam po dućanima, sve hlačice, ako nisu od trenerke, su jako uske i čini mi se da nema šansi navući ih preko platnenih. Da li se shopping hlačica svodi na pustu sreću da naiđete na neki širi kroj ili se u nekom dućanu mogu naći pp friendly hlače?

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

tesko se nadje,zato je moja skoro uvijek bila u kotulicama i haljinama!
    nekad bi ju i ugurala u uske rebe ali bi mi onda procurile pp....

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moji su nosili trenirke i tajice
    traperice im ne bih oblačila i da su u jednokratnim pelenama, jer mislim da su tvrde i neudobne

Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Moze li mi netko objasniti sta radim krivo? Procure nam pelene vrlo cesto.. Bude mokar bodi ili oko nogica ili oko struka.. Pazim da je sva pelena u zastitnoj, presvlacim ga svaka 3 sata..
    Mozda ih previse ili prelabavo stegnem?! Zastitnu uvijek dobro zategnem, cak mozda i previse...
    Koristimo rodine pp.. Primjetila sam da mi ove zastitne na cicak skoro uvijek oko nogica procure..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Bubimitka a koje Rodine koristiš? I nama se zna desiti da procure ali više po noći, sad sam nabavila bamus i snježnu pusu pa ćemo isprobati za noć. Recite mi jel vi stavljate bambus i konoplju u sušilicu ili se to ne smije?

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

ina01, pošalji mail na webshop pa pitaj, vjerojatno će oni imati savjet.

Bubimitka, mislim da ti je on jednostavno veliki popišanac i da ćeš ga morati češće presvući, smanji za početak na 2,5h. A možda i da probaš s nekim drugim coverom.

MM, ja mu za noćnu stavljam samo neke ogromne, Flafijeve ili ME oplemenjene dodatnim ulošcima, nekad i tetrom. I mijenjam mu obavezno jednom jer ne vjerujem da bi potegle do jutra. Možda i bi, ali on mi ne da mira - je li moguće da djetetu od 3 mjeseca smeta mokra pelena? Jer čim ga presvučem smiri se i zaspi.
    Za pokakanu sam sigurna da da, ako propustim moment događaja po noći, guza je ujutro crvena i to mi je jasno da mu smeta jer ga mora peći.

Imam i ja pitanje: da li vama noćne (dakle, dobro napišane) ujutro smrde na vlagu? Ne na urin, nego baš onako na robu koja se danima pokušava osušiti po kiši?

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ja prijavljujem da nam Rodine bambusice ne izdrže cijelu noć.

Što se tiče Rodinog covera na čičak, nama je puno bolji onaj na drukere, iako je glomazniji, puno ga se bolje namjesti oko pelene. Bubimitka, možda da pređeš na cover veći broj? Primjetila sam da nam se po noći smoči rub sad kad nam je M taman (bambusica), dok je cover bio (pre)velik, nije se događalo jer rubovi od zaštitnih uglavnom ni ne dodiruju pelenu.

Argente, meni samo konoplja nekako bazdi, nije baš 100% na vlagu, ali blizu tome. Ostale ne. Iako, skužila sam da ako se duže suše, onda kao da su na tragu da odu kvragu i zabazde na vlagušu.

A niš', bit će mala u taicama .
    Posljednje uređivanje od phiphy : 19.12.2013. at 11:40

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

phiphy a jel sušiš sve u sušilici?

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

A da, čim je vrijeme li-la, trpam u sušilicu. Ako je sunčano, stavim na zrak. Kako trenutno živimo na dvije lokacije, na ovoj drugoj, gdje nemam sušilicu, ali imam radijatore, bio mi je problem sa sušenjem dok nije zahladilo jer se grijanje gasilo pa sam morala dizati termostat na 25, 26 da bi se pelene posušile do kraja jer su se znale cmoljiti po dva dana da se ne osuše skroz i tad bi osjetila da malo počinju loviti vlagu.

edit: skužila sam da me možda pitaš zbog AIO...nemam ih...imam bambusice, pamučne i konoplju, sve trpam u sušilicu.
    Posljednje uređivanje od phiphy : 19.12.2013. at 13:06

Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Imamo rodinu pusu i njeznu pusu..
    Cover nije premali, imamo M velicinu, a on ima oko 5,5 kg
    Imam jednu od konoplje ali mi je tak nekako gruba da sam mu je stavila jednom ili mozda dva puta...
    Cover mu maximalno stegnem, tj kopcam ga na zadnji druker (na najmanju velicinu) jer je on od 5-9 kg cini mi se.. I tad mu je cover do ruba pelene tj uz nogicu, ako stavim na srednji druker onda mu "plese" oko nogu...

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Bubi, možda mu je onda cover prevelik? Moj ima oko 6kg i još stane u S (doduše, ne Rodin, taj ni nemam). Baš sam pred par dana gledala bih li ga prebacila u M (Rodin) ali sam odustala jer mi se činio prevelik.
    Ili jednostavno model ne odgovara građi djeteta...

Za pelenu od konoplje i ja imam dojam kao da ga guram u jutenu vreću ali definitivno najbolje upija od svih pusa. Bude ipak malo mekša kad je pogužvaš među rukama. Vjerojatno i kad je osušiš u sušilici ali za to ne mogu garantirati jer ne posjedujem taj aparat.

Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

A ne znam ni sama, pratit cu malo vise u cemu je fora, jer nije svaki put... Evo sinoc sam mu stavila obicnu pusu sa dzepom oko 8 i nocas u pola 4 je bio suh ali sam ga presvukla jer je pelena bila ajme natopljena..
    Mislim da mu je oko nogica ok ovaj M cover, da je manji stezalo bi ga previse cini mi se..
    Problematicniji je ovaj na cicak, taj ne obuhvati nogice dobro.. I mokar bude ako je na boku ili na stomaku najcesce..

Koliko cesto stavljate ocat u pranje? Svakih 3-4 pranja ili cesce/rjedje?
    Jel bi bas bilo zlo staviti malo omeksivaca?
    Bas sam jucer pricala s mamom, kaze da je pelene drzala u kanti s vodom i malo praska do pranja, a u pranje je stavljala i omeksivac..

Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Eh da, mozda i vise piski jer je na dohrani pa mu dajem i caja kojeg nekad bas dosta popije (po noci mu dajem samo mlijeko)..
    Susilicu ni ja nemam i ne zelim jer kontam da bih skupila pola vesa

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Bubimitka, kao da si mi pročitala misli. Jutros ležim u krevetu, napokon malo bolje naspavana i skužim da sam baš nepravedno prozvala bambusicu za neizdržavanje noći. M. se u zadnje vrijeme često budi, a bambusica je pala na testu pred dvije noći kad su hranjenja bila svaki sat . 100% je više piškila. Vrlo moguće da je to i kod tebe problem - više tekućine uđe, više izađe .

Što se tiče omekšivača, umjesto odgovora, protupitanje: zašto bi ga stavljala?

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Bubimitka ja bih rekla da je krivi izbor pšelene za noć, ove nježne puse ne izdrže ni meni, ja stavim još dodatni uložak, probaj s tom konopljom ( i da definitivno je mekša u sušilici) il sa bambusicom ali ja bih stavila dupli uložak...i cover nemoj da bude ni prevelik, mog malog sam trpala u S sa 6,5 kg cca (on je više dug nego bucmast pa nam M nije odgovarao)

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

phiphy pitala sam te zato jer sam čula da se konoplji i bambusu smanjuje rok trajanja u sušilici a ja isto sve trpala do sad

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

znate koji vam je dobar omekšivač: kad se pelena onako dobro zakori od radijatora na kojem ste ju sušili, onda je dobro dobro istrljajte - mekana kao najmekše perce

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    phiphy pitala sam te zato jer sam čula da se konoplji i bambusu smanjuje rok trajanja u sušilici a ja isto sve trpala do sad
    A što je, tu je. Nemamo baš izbora. Možda se smanji rok toliko da bi inače i 5. dijete moglo u njima biti, ovako, zbog sušilice, neće .

Citiraj jarčica prvotno napisa Vidi poruku
    znate koji vam je dobar omekšivač: kad se pelena onako dobro zakori od radijatora na kojem ste ju sušili, onda je dobro dobro istrljajte - mekana kao najmekše perce
    Istina, ja ih zarolam, kao da ću ožmikati ručnik, razlika nevjerojatna.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

[QUOTE=phiphy;2539499]A što je, tu je. Nemamo baš izbora. Možda se smanji rok toliko da bi inače i 5. dijete moglo u njima biti, ovako, zbog sušilice, neće .

bit će dobro ako izdrži i za ovo

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

amateri
    Moj je noćas (od 21,30 do 9,30) potaracao 3 pelene, i to ove najjače kategorije (Flafi bambus s 2 uloška, Mother Ease organic cotton s 1 uloškom, Rodina konoplja). Sve tri su bile onako optimalno pune. S tim da je ova srednja bila najmanje, znači da je najveća protočnost neposredno prije nego zaspi i odmah nakon što se probudi.
    Eto, mogu se prošvercati s jednim mijenjanjem, ali ispod toga nema šanse, kakva god pelena bila.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

i moj tako otprilike popiša 3 pelene u tom periodu al ja za noć računam od 12, 1 do ujutro, ni mi dosad nismo baš prošli bez zapišavanja eto ni do 8 ujutro već oko 6 propusti

Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Phiphy dobro protupitanje, ne znam zasto omeksivac.. Jednostavno ga volim Ma u biti htjela bih da mu je sve mekano i udobno...

Eto i da prijavim da je propustila i konoplja nocas od 11-7 ujutro, a zadnji caj je pio sinoc oko 6-7...
    Nije puno, ali je promocilo
    Papao je nocas oko 3 i bio je suh..
    Morat cu mu izgleda stavljati tetru unutra ili ga presvlaciti svako budjenje..

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Bubi pa šta tvoj mali ne jede od 6,7 do 3 ujutro? Ajme ovaj moj je svaki čas na cici pogotovo navečer prije spavanja...npr. sinoć je jeo je oko 9 pa oko 12 pa onda je izdražao čak do 4,5 i ponovo u 7 i naravno nije izdržala pelena od ponoći do 7 ujutro ali nismo još probali nove bambusice. Jel imaju te konopljine još iznutra dodatni uložak ili samo izvana konoplju jer nama bi to sigurno propustilo

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Bubi ne znam jesi li upoznata sa preporukama za održavanje pp evo cit.

"Nemojte koristiti omekšivač ni izbjeljivače. Omekšivač jako smanjuje moć upijanja pelene i može štetiti koži djeteta. Umjesto omekšivača, ako su pelene tvrde, stavlja se alkoholni ocat u pretinac za omekšivač. Pelene neće mirisati po octu! Dodavanjem nekoliko kapi lavandina ulja u pretinac za omekšivač, pelene poprimaju ugodan prirodni miris."

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •