Bojim se da će tete reći da je to normalno za tu dob :/
Jer da misle da nije već bi napravile nešto.
Bojim se da će tete reći da je to normalno za tu dob :/
Jer da misle da nije već bi napravile nešto.
Baš vas briga da li tete misle da je normalno ili nije....Ako jedno dijete ugrožava i maltretira ostale, to treba riješiti.
Ako kažu da je normalno, pitaj ti da li moraš razgovarati sa stručnom službom ili ravnateljem/icom da se to riješi.... Nemoj se dizati na stražnje noge, samo istjeruj svoje pravo. Tvoje dijete ima pravo na mir i neometani boravak isto kao i svi ostali.
Dalje - ako ima još djece koja su na udaru istog tog djeteta, udružite se i pritisnite ih, pa nek vide da vam nije svejedno u kakvoj atmosferi borave vaša djeca. Nek se češu po glavi roditelji zlostavljača, a ne svi ostali.
Moj sin je bio taj koji uzrokuje fajt, i to nimalo benigno. Iako sam vidjela, upozoravala, radila kući s njim...ja nemam daljinski da mogu riješiti situaciju u vrtiću. To trebaju tete. Naravno da sam išla na višu razinu, ali proces promjene je vrlo spor (i kod djeteta i kod teta). Moj ih sin nije dočekao, i jedino rješenje je bilo maknuti ga iz vrtića (sretno se poklopilo pa sam mogla).
Ali što bi bilo da sam ja negirala problem?
Uz sva moja nastojanja nisam puno napravila. A još uz to da napomenem, tete su divne, malo štekaju s granicama ali inače im nemam zamjerke. Jednostavno nisu znale kako hendlati moju beštijicu. Na gubitku su bili on, one, a i svako dijete kojeg je dograbio kad bi ga ispustile iz vida.
Poanta ovog posta: jako je bitno što tete zaista misle, mogu one jednom, dvaput reći/napraviti kako bi trebalo. Ali oni su s klincima svakodnevno puno sati, prije ili kasnije pokažu svoje prave stavove.