Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: zastoj u stolici kod djeteta

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno zastoj u stolici kod djeteta

Pozdrav..
    Treba mi pomoć pa se nadam da sam na dobrom mjesto otvorila poruku ako ne premjestite me (sorry)

Imam djete staro mjesec i 10dana i evo već treći dan nikako da mi napravi veliku nuždu.
    Inače predhodnih dva tri dana imala sam gnjojnu anginu i visoku temperaturu
    te sam primila dvije inekcije pelicilina i sad sam na antimbioticima drugi dan.
    Dojim normalno ali ova zadnja tri dana (pošto sam bolesna) dodajem mlijeko (kršitelj koda) 100-120 ml dnevno.
    Koji bi mogao biti uzrok zastoja i šta da napravim?

peppa&braci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Koliko sam upucena nakon 6tj dojena beba nemora imati stolicu svakog dana pa cak ni vise od 10ak dana. To je normalno.
    Sigurno ce ti se javiti i savjetnice za dojenje sa detaljnijim informacijama.

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Moja cura je od drugog do 4 mjeseca imala stolicu 1 x tjedno. Bila je isključivo dojena i pedijatar nam je rekao da je to normalno jer beba iskoristi sve iz mlijeka. Nama su pomagale suhe smokve. Pojela bih 5-6 smokvi i imala je stolicu idući dan. Probaj,možda pomogne

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

fifa,mi smo na tecaju ucili da je normalno da dojence ima stolicu jednom u 7 dana,ili 7 puta u jednom danu.
    Tako da se ne trebas puno brinut. Probaj si napravit kompot od suhih šljiva,ali nemoj pretjerat.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Budući da je dijete jako blizu starosti od 6 tjedana, moguće je da će se sad stolica prorijediti.
    Drugo, možda je dodavanje adaptiranog utjecalo na konzistenciju stolice pa će se dijete namučiti dok ne pokaka (ako si odabrala mlijeko koje zna stvrdnuti stolicu).

Doji što ćešće, dovršavaj podoje kompresijama (ako ne znaš što su kompresije, napiši pa ćemo te uputiti) i trebalo bi se izregulirati.
    Time bi mogla pomoći da se dijete pokaka ako je prestalo zbog promijenjenog rasporeda. Inače, nakon 6 tjedana, normalno je da djeca ne kakaju i 10ak dana.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    Budući da je dijete jako blizu starosti od 6 tjedana, moguće je da će se sad stolica prorijediti.
    Drugo, možda je dodavanje adaptiranog utjecalo na konzistenciju stolice pa će se dijete namučiti dok ne pokaka (ako si odabrala mlijeko koje zna stvrdnuti stolicu).

Doji što ćešće, dovršavaj podoje kompresijama (ako ne znaš što su kompresije, napiši pa ćemo te uputiti) i trebalo bi se izregulirati.
    Time bi mogla pomoći da se dijete pokaka ako je prestalo zbog promijenjenog rasporeda. Inače, nakon 6 tjedana, normalno je da djeca ne kakaju i 10ak dana.
    Neznam šta je kompresija i kako se to napravi???

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

neznam šta je kompresija i kako se to napravi...

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kompresije su postupak stiskanja dojke tijekom dojenja kako bi pritiskom potaknula da mlijeko (ono zadnje) lakše izlazi i time motivira dijete na još sisanja.
    Ovdje su filmići:
    http://www.youtube.com/watch?v=Oh-nnTps1Ls
    http://www.youtube.com/watch?v=RymUDeCAt18
    http://www.youtube.com/watch?v=Wj9tLgYn-bA

Najlakše je obuhvatiti dojku c-hvatom, palac iznad i svi ostali prsti ispod dojke, u obliku slova C. Kad dijete ne siše, stisneš i nakon par sekundi, kad dijete počne sisati, otpustiš. Ako ne siše, onda par puta po par sekundi stišćeš, kao da pumpaš.
    U ovom "stisku", dok pritišćeš, mozes palcem kao cijediti tkivo od prsa prema bradavici, kao da istiskuješ mlijeko van. Ruku možes rotirati tako da palac nije uvijek iznad istog dijela dojke.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •