-
Šefica sam djelatniku koji je bio alkoholičar pa je apstinirao barem 8 godina i u zadnje se vrijeme ponovno počeo smrditi po alkoholu. Od neovisnog sam izvora čula da je viđen s PET bocom vina kod radnog stola. To što on meni smrdi po alkoholu, nije dokaz da konzumira alkohol na poslu. Ja ga nisam ulovila u prekršaju, a u biti i nije baš pijan, barem se ne kuži.
Trebala bih porazgovarati s njim, ne znam uopće kako da počnem. Bilo bi mi možda lakše da ga ulovim s bocom. U biti ne znam da li da zauzmem neki strogi ili prijateljski stav. Spominjanje otkaza mi nije opcija. Na proračunu smo i vjerojatno će ugasiti to mjesto kad se isprazni, naprosto nema zapošljavanja, neovisno o potrebi.
Koga uopće mogu zvati u neku inspekciju kako bi se dokazalo je li pod utjecajem alkohola? Prvo za prijetnju da ću nekog zvati, a onda možda i za službenu opomenu. Pretpostavljam da bi se to trebalo platiti nekome pa mi ni to nije jasno odakle da platim.
Kakav je vaš stav kako treba razgovarati s recidivistom.
I zašto, o zašto ja ne mogu raditi svoj posao, nego se baviti ovakvim stvarima...
Ne da mi se još dizati na viši nivo i pitati meni nadređene. Vjerojatno bih mogla dobiti pravni savjet. Problem je što unutar mog odjela ima i viših po činu od mene koji cugaju i osjećam se glupo da povlačim pred njima to pitanje, a nemam nikakvu toleranciju prema konzumiranju alkohola na poslu.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma