Stranica 1 od 7 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 341

Tema: Kako imati malo mira...???

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno Kako imati malo mira...???

Neki dan povedem priču s jednom tetom u našem domu zdravlja kad sam vodila curku na pregled, i tako riječ po riječ veli ona meni kako jedva čeka kraj radnog tjedna jer joj je cijeli tjedan bila ludnica,ja joj kažem kako ja nemam slobodnog dana svaki dan moram raditi i kako mi je nekad pun kufer svega i kako mi treba makar pola sata malo da prilegnem da napunim baterije al uz mog malog zvrka nema šanse on bi stalno akciju i igru i pogotovo kad vidi da sam malo legla obožava me poljubiti ili malo puhnut u uho da se ja probudim , a ona na to meni pa kad se hoćeš malo odmoriti istučeš ga i imat ćeš mira. Meni se noge skamenile jezik zapetljo , da sam jedva promucala .da,da, i tako ona men krene pričat kako ona svoje klince smiruje, vjerujte ne želite znat...
    Kako vi vaše klince smirujete , da li ste ikad toliko planuli da ste ih morali po guzi il nedajbože nešto više, ne kažem da sam i sam svetac , mi doma imamo jednu malu tanku grančicu koju smo nazvali mirko jer smo ju morali upotrijebiti kad su se malom istraživaču baš jako svidjele utičnice i ništa više nije djelovalo niti čepljenje i lijepljenje ništa i samo smo jednom malo po prstima jer je počeo gurati bojice i sve slično po utičnicama ,kad bi ostajao s bakom doma mm je morao počupati osigurače i isključiti struju, ne ponosim se "Mirkom" al tak je moralo biti i djelovalo je i još djeluje kad samo spomenemo "mirka".

Mira naravno nema...a kod vas?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nisam za krajnosti (šibanja, kažnjavanja..) ali nisam ni za to da mi dijete puhne u uho dok spavam. Nema toga, ako toliko trebam odmor onda zadužim nekoga za čuvanje djece ili spavam dok djeca spavaju. Dugotrajna premorenost je iscrpljujuća, svatko ima potrebu i pravo za odmor na miru.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Malo mira dok dete nije napunilo 4-5 godina smo imali na smenu. Jedan čuva dete, zabavlja ga u drugoj prostoriji ili izvede napolje, dok se drugi odmara.
    Sad kad je velika razume da ponekad hoću da se odmorim, sama se igra dosta dugo ili u krajnjem slučaju pustim joj Tv i tako kupim sebi malo mira.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa 30 min mira osigurava tv, tablet, ps ili igrice na mobitelu.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam za skoro 5 godina odspavala možda dva-tri puta popodne.
    Ne mogu reći da nema mira, fino se zaigraju i zajedno i sami, imam mira da radim neki kućni posao, u baš ekstremnim situacijama pustim nešto na komp. ili TV-u.
    Ali, ako ponekad pokušam da odspavam, oni se totalno uznemire. Obilaze me svakih 30 sek. sa nekim nemogućim pitanjima i željama, dođu da me maze, ljube, ma ne mrdaju od mene. I onda postoje dva scenarija-ili ustanem odmah pa se oni opet lepo sami zaigraju a ja ostanem da zevam, ili još malo pokušavam pa ustanem i izvičem se na njih , pa od ljutine više ne mogu ni da zaspim.
    Nemam rešenje. Čekam da porastu.
    Interesantno, MM-a puštaju da spava koliko hoće. Ni ne trepnu, a inače su baš vezani za njega. Niti ih je on ičim zastrašivao. Nije baš da razumem kako to, ali mu često zavidim.
    Posljednje uređivanje od pulinka : 26.01.2014. at 15:03

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Spavanje popodne? To je samo za one koji se mogu onesvijestiti i usred 100 decibela.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mir? Što je to? Ja ni noću nemam mira a o dnevnom spavanju, odmaranju, mogu samo maštati. I je, luda sam. Svakoj normalnoj osobi treba odmor. zato ja nisam normalna već godinama

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj zloćko prvotno napisa Vidi poruku
    Neki dan povedem priču s jednom tetom u našem domu zdravlja kad sam vodila curku na pregled, i tako riječ po riječ veli ona meni kako jedva čeka kraj radnog tjedna jer joj je cijeli tjedan bila ludnica,ja joj kažem kako ja nemam slobodnog dana svaki dan moram raditi i kako mi je nekad pun kufer svega i kako mi treba makar pola sata malo da prilegnem da napunim baterije al uz mog malog zvrka nema šanse on bi stalno akciju i igru i pogotovo kad vidi da sam malo legla obožava me poljubiti ili malo puhnut u uho da se ja probudim , a ona na to meni pa kad se hoćeš malo odmoriti istučeš ga i imat ćeš mira. Meni se noge skamenile jezik zapetljo , da sam jedva promucala .da,da, i tako ona men krene pričat kako ona svoje klince smiruje, vjerujte ne želite znat...
    Kako vi vaše klince smirujete , da li ste ikad toliko planuli da ste ih morali po guzi il nedajbože nešto više, ne kažem da sam i sam svetac , mi doma imamo jednu malu tanku grančicu koju smo nazvali mirko jer smo ju morali upotrijebiti kad su se malom istraživaču baš jako svidjele utičnice i ništa više nije djelovalo niti čepljenje i lijepljenje ništa i samo smo jednom malo po prstima jer je počeo gurati bojice i sve slično po utičnicama ,kad bi ostajao s bakom doma mm je morao počupati osigurače i isključiti struju, ne ponosim se "Mirkom" al tak je moralo biti i djelovalo je i još djeluje kad samo spomenemo "mirka".

Mira naravno nema...a kod vas?
    Znam ja ovakvih puno, koji malo izmlate dijete, pa dobiju mir. Većina ih se i hvali svojom uspješnosti i time kako su cool. Hehe, ima luđakinja koliko oćeš, samo treba pitati, sve će ti reći

Chiara76 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Za mene mir nastupa tek nakon 22 sata kad klinci spavaju, a dok su oni budni ja se ne mogu opustiti dovoljno da spavam. Bilo je situacija kad sam imala jake glavobolje i od inekcija zaspala, a oni su tad bili na kompu. To su naravno rijetke situacije. MM zakunja čim sjedne na kutnu, odspava pola sata -sat, a klinci ga bezuspješno pokušavaju probuditi. Ja eto tako ne čvrsto ne mogu spavati. I uvijek se tješim da će brzo odrasti pa ću spavati i odmarati toliko da će mi dosaditi.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni mir nastupa navecer oko 20:30 kad legnem s bebom da ju uspavam, dok MM procita pricu starijoj. U 21 najkasnije obje spavaju a ja imam dva sata blazenog mira. I uzasno su mi vazna ta dva sata jer onda nastupa noc i bebinih X budjenja, pa cijeli novi dan s 101 obavezom.
    Dok su cure budne, mira nema. Cista sreca da imamo te veceri za sebe

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam za skoro 5 godina odspavala možda dva-tri puta popodne.
    Ne mogu reći da nema mira, fino se zaigraju i zajedno i sami, imam mira da radim neki kućni posao, u baš ekstremnim situacijama pustim nešto na komp. ili TV-u.
    Ali, ako ponekad pokušam da odspavam, oni se totalno uznemire. Obilaze me svakih 30 sek. sa nekim nemogućim pitanjima i željama, dođu da me maze, ljube, ma ne mrdaju od mene. I onda postoje dva scenarija-ili ustanem odmah pa se oni opet lepo sami zaigraju a ja ostanem da zevam, ili još malo pokušavam pa ustanem i izvičem se na njih , pa od ljutine više ne mogu ni da zaspim.
    Nemam rešenje. Čekam da porastu.
    Interesantno, MM-a puštaju da spava koliko hoće. Ni ne trepnu, a inače su baš vezani za njega. Niti ih je on ičim zastrašivao. Nije baš da razumem kako to, ali mu često zavidim.

potpisujem u potpunosti...
    Moj radni dan počima u 4.25 svako jutro 365 dana u godini a završava oko 22 ,uz dvokratno radno vrijeme, a nemam mogućnost da ga netko pričuva , al kako odrasta postaje lakše, jednom sam mu dala mob , pa je toliko stiskao i zivkao kog je stigao a trebao je samo igrati igricu..

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kod mene ima iznenađujuće puno mira, obzirom na blizance od 2 godine.
    Kad oni legnu spavati po danu (od 14-16; čak 16:30 MM i ja odmaramo ili obavljamo samo tihe poslove po kući). Vikendom spavam s njima popodne, pa se super odmorim.
    Istina da mi kućanski poslovi gadno zaostaju, da bi trebala jedna detaljna čistka svega što se nekupilo, ali zato čekam da se produlje dane da mogu klince pustit van sa svekijima, pa obavit kućanske poslove.
    navečer u pravilu zaspim s njima u 22, teško mi je dići se.Ujutro se probudim naspavana u 6:30, obavim sitnije poslove po doma i idem na posao.

čitanje knjiga, gledanje filmova ili bilo koja aktivnost koja traje dulje od 15 minuta i zahtjeva moju punu pažnju je na standby-u, svaki put kad sam pokušala, omeli su me i sva sam se uzrujala, pa sam si odlučila skratit muke i nit ne pokušavat

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Mir? Što je to? Ja ni noću nemam mira a o dnevnom spavanju, odmaranju, mogu samo maštati. I je, luda sam. Svakoj normalnoj osobi treba odmor. zato ja nisam normalna već godinama
    ovako nekako je i kod mene
    iako imam samo jednog, al spada u nespavače ili loše spavače
    navečer se obično komiram s njim u krevetu kad ode spavati

al i prebrzo raste pa će doći i razdoblje kad ću imati više vremena i biti odmornija
    neću se žaliti...sve u svoje vrijeme
    sad je naše vrijeme nespavanja

al da je lako - nije

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kod mene će tak nekaj nastupiti kad mali odradi atopijski a kad će to bit koće ga znat, dotle ću ako uspijem u toku noći do 3-4 sata odspavati uz 100 dizanja

Što reć muž je predprošlu noć "spavao" s klincem jučer ga cijeli dan bolila glava,

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

zloćko, ne znam koliko ti je staro dijete, s mojim se baš nekako vidjela razlika kad je napunio dvije godine, da mu se pažnja produljila i da se mogao sam zaigrat, sad mi je baš i gušt zaleć i slušat ga kako u svom svijetu mašte priča priču između autića
    bilo je trenutaka kad bih izgubila kontrolu i reagirala burno (svađala se, vikala), ali time nikad nisam postigla da se dijete umiri, samo da se ja uznemirim (i razbudim, tako da nije uzalud). uvijek mi je učinkovitiji pristup zabaviti dijete, iako nekad je njegova ideja zabave prilično bučna

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I kod nas slično - kad je mlađi dorastao do zajedničke igre (negdje u trećoj godini) pao mi je kamen sa srca... Do tada - imam dojam da godinama nisam spavala, a to bi moglo biti i točno.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja si svoj mir osiguram 2x tjedno aqua aerobicom, potpuna nirvana, inače volim vodu, vratim se ko nova.

Inače, najsigurniji način da odspavat malo po danu je da je tata negdje oko njih ili da gledaju crtić.

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Malac je sad 5godišnjak i kako odrasta sve se lakše nekako zabavi, jasna razlika se vidjela negdje oko3,5g, do tada je bilo ludilo u punom smislu riječi... 24 sata nije spavao , atopiski je svoje odrađivao...

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

koji mir?
    niti na wc-u nemam mira.
    ženskica po danu spava obično 2x30min.
    većinu vremena se bavim s njom, usput skuham ručak, kad mm dođe s posla pojedemo i onda ja gibam na posao koji završava u 22h. mm preuzima malenu i usput obavlja poslove koje ja nisam stigla.
    kad dođem doma imam snage jedino otuširati se i strovaliti u krevet. onda preuzimam "noćnu smjenu" jer nam izbijaju zubići i budim se nekad i do 5x po noći. ujutro opet ispočetka...
    ne sjećam se kad sam zadnji puta odspavala popodne.
    ovo u vezi fizičkog kažnjavanja mi je užasno, kako možeš udariti nekog koga bi trebao voliti najviše na svijetu?

peppa&braci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

zadnji put sam spavala popodne kad je braci bilo 20dana. Ja san imala zelucanu virozu,poluonesvjestena sam ga ljuljala u njihaljci dok sam "spavala" a njegova me 3g sestrica pitala jedno 1000 pitanja u tom periodu od 2 ure spavanja. Eto
    Ja imam malo mira sada jer taman su zadnji pozaspali...nocna ptica

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Nisam konkretno mislila na popodnevno spavanje, nego općenito tokom dana, ono samo da na malčice smiriš duh i napuniš baterije jer od umora ćeš se onesvjestiti...

Kad je atopiski bio u punoj snazi jedan dan sam se samo ispovraćala i srušila , mm me odvezao na hitnu , bilo mi je potrebno 6 boca infuzije da nadođem, naravno nitko nije dolazio u obzir samo ja i moje nosanje jer je tako manje plakao , kod bake u naručju bi se znao zakocenut od plakanja...a i ovo čekanje ispred vrata od kupaone, uz 15862 pitanjai 58492 puta mama, mama, mamama,maaaama

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mir imam jedino ako su curke u vrtiću, a ja doma. Onda znam da su na sigurnom i s provjerenim osobama. Samo kaj obično onda žurim s poslovima i naradim se ko konj.

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam jučer prvi put odgledala film od početka do kraja, znate ono od "Present" do "The end". Za to vrijeme najmanja je samo jednom išla u WC i ja sam joj trebala, ali smo naciljale da to bude za vrijeme reklama. živjele reklame. I da, najmanja je prošle sedmice napunila 4. godine

peppa&braci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

evo gaaaaaaa...cicibela je u vrticu,decko je na podu..igra seeee i gleda usisivac,ja pijen kavu koju san sluhala jutros. (s njim na rukama,a na isti nacin je skuhano i ovo nesto sta nazivam rucak, zivio mei tei) Di mi je bila pamet do sada,dala bi si plesku da mogu. Bit cu zadovoljna sa 10-15min

peppa&braci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

ima ona jedna pisma...Uzas je moja furka

IvanaR avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

a i ovo čekanje ispred vrata od kupaone, uz 15862 pitanjai 58492 puta mama, mama, mamama,maaaama
    Tvoj ČEKA ISPRED!? Sretnice

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj IvanaR prvotno napisa Vidi poruku
    pa moglo bi se i tako reći...

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

ja sad kad sam ono skroz mortus legnem na pod, zatvorim oči i pustim da ona skače po meni.

IvanaR avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

zloćko a u kakvom stanju je sad atopijski? možda ga to pere

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj jarčica prvotno napisa Vidi poruku
    ja sad kad sam ono skroz mortus legnem na pod, zatvorim oči i pustim da ona skače po meni.
    i takvih je bilo faza

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    zloćko a u kakvom stanju je sad atopijski? možda ga to pere
    sad je skroz ok , na koži nema vidljivih tragova jedino ako može iznutra nešto da ga gnjavi nemam pojma...

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj IvanaR prvotno napisa Vidi poruku
    i ne samo da čeka ispred kupaonice, nekada uspije uletit prije mene i onda kad ja kažem izađi van on kaže ma neću te gledat i okrene se prema zidu i nabije si ručnik na glavu al neće izać, u stopu zamnom, ja u špajz on za mnom , i tu u sekundi 1836 puta mama zašto ovo zašto ono, ja u šupu po drva on zamnom il puvalo il padalo il pržilo, u stopu me prati
    mamamće, sad je još i ok a nekad je znao čim ja ujutro iz kreveta to je oko 4.25 i obučem se odem na posao on za 3 min stoji na vratima i urla maaammm onda ga baka čuje iz dvorišne i zove ga sebi a on njoj još glasnije neću tebe oću mamu , susjede je uvijek budio, i baka ga onda odnese kod sebe a on se dere koda ga netko kolje i tako skroz dok se ja ne vratim na pauzu oko 7, dida se jadan izmuči pričajuč priče i zabavljanjem i glumeć majmuna al ovaj ne šljivi ni pola posto samo dernjava...

i evo dok ovo pišem on se uspio probuditi i stoji pored mene i cmolji kako je gladan i da ako mu pod hitno ne dam jsti da će umrijet i još me pita jel kužim...

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Posljednje uređivanje od zloćko : 06.02.2014. at 19:59

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

o da! ja sam jučer napokon otišla na par sati u kupovinu sama i s kolegicama s posla na kavu nakon cca2,5godine!
    požalila sam čim sam se vratila,sad imam show sa spavanjem, neće dijete zaspat bez mene, ma neće zaspat uopće, valjda se boji da ne odem opet. jučer i danas uopće nije htio zaspati po danu,ama nikako, pa bi zaspao oko 7 (inače oko pol9,9), i to je jučer vrištao od umora i nekako zaspao na cici.
    večeras je bilo malo lakše, zaspao je ležeći na meni valjda da ne zbrišem

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj anasti prvotno napisa Vidi poruku
    o da! ja sam jučer napokon otišla na par sati u kupovinu sama i s kolegicama s posla na kavu nakon cca2,5godine!
    požalila sam čim sam se vratila,sad imam show sa spavanjem, neće dijete zaspat bez mene, ma neće zaspat uopće, valjda se boji da ne odem opet. jučer i danas uopće nije htio zaspati po danu,ama nikako, pa bi zaspao oko 7 (inače oko pol9,9), i to je jučer vrištao od umora i nekako zaspao na cici.
    večeras je bilo malo lakše, zaspao je ležeći na meni valjda da ne zbrišem
    da da znam kako je to i kažeš si bolje da nisam ni išla moj se još dan danas svaku večer drži meni za ruku dok ne zaspe, krevetić mu je skoro prikovan za moj, samo što mu sad već mogu smuljat da mi je utnula ruka pa me pusti , ma sve je

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

da da znam kako je to i kažeš si bolje da nisam ni išla moj se još dan danas svaku večer drži meni za ruku dok ne zaspe, krevetić mu je skoro prikovan za moj, samo što mu sad već mogu smuljat da mi je utnula ruka pa me pusti , ma sve je
    A da nije kome palo na pamet da je prekasno počeo s tim kratkim odvajanjima? Ja sam se nasadila sa starijim djetetom, pa sam s mlađim drugačije i bilo je super. Isto mi je bilo i s adaptacijom na vrtić - mlađi koji je krenuo s 13 mjeseci adaptirao se bez problema, a stariji koji je krenuo s 2,5 godine imao je cjelogodišnju dugu i tešku adaptaciju. I dan danas se tučem po glavi što sam poslušala pedijatricu koja je rekla nek starije dijete ostavim doma. To nije bila dobra odluka.

Ont. ne predlažem vam radikalne mjere, ali popodne kod bake ili bilo koje druge poznate i voljene osobe u dobi dok je dijete prosjedilo nije nikakav proble - dapače, to je višestruka korist. Dijete postupno upoznaje druge osobe. To je odlično za dijete, savršeno za mamu (dobije malo slobodnog vremena ili predaha), a osoba koja ga pričuva obično je oduševljena, zapravo izaberemo takvu koja je oduševljena. Počne se s pol sata, pa malo pomalo... i dijete se navikne da ima i drugih ljudi osim mame, postupno i bez trauma. Kad uđu u treću godinu, već imaju drugačije razumijevanje stvari i puno je teže odlijepiti ih (i sebe). Monopoliziranjem uloge roditelja napravimo štetu i sebi i djetetu - put u pakao i te stvari... Nadam se da mi nećete zamjeriti na otvorenosti, ali eto, i sama sam to iskusila.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 08.02.2014. at 09:32

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a jel si sigurna, možda ti je stariji samo takvo dete, a drugi ima samo sindrom drugog deteta

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam za malo mira morala roditi drugo i pričekati dok ne stasa za zajedničko igranje

penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    isto ovako

jedini mir je kad mlađa zapi na pola sata sat tokom dana, a veliki je vani, al onda umirem od brige

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj penny prvotno napisa Vidi poruku
    isto ovako

jedini mir je kad mlađa zapi na pola sata sat tokom dana, a veliki je vani, al onda umirem od brige
    je upravu si, moji klinci neki dan otišli s bakom i didom cijeli dan kod šogorice ja umrla od brige

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

je upravu si, moji klinci neki dan otišli s bakom i didom cijeli dan kod šogorice ja umrla od brige
    Ova izjava znači da si ti "kriva" za ponašanje djeteta/ djece. Iako, nema tu krivice, ti si takva, i zato su djeca takva. Ako ti tako odgovara, onda nema problema. A ako ti ne odgovara, morat ćeš sebe promijeniti. Ako "umireš" od brige kad ih nemaš na oku, to djeca itekako primijećuju. I ponašaju se sukladno tome.
    Malo sam direktna, ali tako je to.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 08.02.2014. at 18:41

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Takvo ponašanje su naši stari zvali razmaženo, a sad je zabranjen termin. Djetetu od 5 godina trebali bi moći /znati objasniti da iziđe iz wc-a, da se druži i s drugim ljudima bez deranja i sl.
    Malo po malo..

peppa&braci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Peterlin slazem se od rijeci do rijeci.
    Stariju bi mi moji pricuvali kad god je trebalo i teze je to padalo meni nego njoj. Tako daaa, ja sam trebala adaptaciju a ne cura. Prihvatila san to kao "pripremu" za jaslice i dobro je proslo. Cura krenila s godinu dana,opet je meni trebala prilagodba vise nego njoj
    Sada s bracom od 6mj opet ja prolazim kroz prilagodbu u nadi da ce i on volit jaslice koliko i seka.
    Eto njemu je 6mj a ja se udostojila prije par dana otic SAMA na kavu cilih 90min (devedeseeeet minutaaaa)
    i opet cuuuu

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Peterlin, slažem se, i to je moguće.
    a uz tu moju početnu brigu slučajno je ispalo da nisam imala nekih obaveza koje bi trajale duže od sat dva, i slučajno je ispalo da i dan danas mm moram gurkati da više vremena provede s njim, to je rezultiralo tim da se njih dva baš i ne slažu na duže (tj.mm je kratak sa živcima i ima malo prevelika očekivanja od djeteta, bar po mom ukusu)
    sa sveki sam u čudnom odnosu i ne bih je tražila da ga pričuva cijelo popodne, inače se prošeću tu i tamo kad ona ne radi i kad joj se da, većinom bez problema. tako i sa svekrom, mada jaaaako rijetko u zadnje vrijeme i isto uz moju molbu. sa šogorom se prošetao svega par puta u svoje 2 godine života, i pričuvao ga na sat max također na moju inicijativu.
    al bude on tokom dana bez mene sa bilo kim od njih kad ja moram čistiti i sl., tj. ja ga uvalim jer se ne kidaju previše za šetanja i sl. njima je druženje s njim sjedenje pred tv-om.
    moje vidi 3-4x godišnje na 10ak dana i kad je s njima ja ga i ne vidim. i uopće mu ne falim, niti on meni.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    a jel si sigurna, možda ti je stariji samo takvo dete, a drugi ima samo sindrom drugog deteta
    Nemam pojma. Tak je bilo dok su bili skroz mali. Kasnije - karakteri su se pokazali baš obrnuti, stariji je ispao samotnjak, a mlađi dosta društveniji od brata. To ništ ne znači. Dok su klinci mali, dobro ih je povremeno prepustiti bliskim osobama u koje imamo povjerenja. Ja nisam našla nikakav bolji način da sebi osiguram malo mira + djeci pravodobnu adaptaciju na druge osobe i istovremeno raskid ovisničkog stava prema roditeljima.

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ova izjava znači da si ti "kriva" za ponašanje djeteta/ djece. Iako, nema tu krivice, ti si takva, i zato su djeca takva. Ako ti tako odgovara, onda nema problema. A ako ti ne odgovara, morat ćeš sebe promijeniti. Ako "umireš" od brige kad ih nemaš na oku, to djeca itekako primijećuju. I ponašaju se sukladno tome.
    Malo sam direktna, ali tako je to.
    nema problema na direkciji,lijepo je čuti i tuđe mišljenje.

penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

mislila sam na to kad je vani sam(ima5god) ...kad je s bakom i didom brinem se malo do umjereno

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

može nešto ukratko za nas koji ne govorimo njem?

Stranica 1 od 7 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •