Carski u principu ne možeš birati jer je vaginalni porod kod blizanaca najnormalnija stvar ukoliko su sve predispozicije zadovoljene. To kažu doktori. Meni je privatna dr kod koje sam vodila trudnoću ( i koja je mogla bez problema srediti carski) isto preporučila radije vaginalni porod jer carski ipak nosi veće rizike i za mamu i za bebu. E sad...kako znam za dosta kompliciranih vagin. poroda meni se čini da rizik carskog nije ništa veći..dr je na to rekla da se kod poroda , i jednog i drugog, uvijek nešto može zakomplicirati. Meni su bebe bile na glavu i trebao je biti vaginalni, ali sam zbog tlaka na kraju završila na hladnom carskom na 34+4. Prošlo je super, spinalna, dr dan vec sama hodala na wc a za tjedan dana bila skoro kao nova. Čak me ništa posebno nije bolilo već samo malo pekla rana par dana kod dizanja i onaj glupi osjećaj da će ti utroba ispasti ako zakašlješ. Gori su mi bili zadnji dani trudnoće kad me bolio svaki ligament nego oporavak od carskog. Da idem opet roditi i mogu birati -carski .