Pokazuje rezultate 1 do 50 od 81

Tema: blizanci-indikacija za carski?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj finger prvotno napisa Vidi poruku
    Moja je curka bila na zadak od 31. tj. doktori su mislili da će se možda okrenut, ali eto nije, rodila sam u 36 tj. na carski, rekli su da je dobrano bila zapela u kanalu na zadak... ja sam za opću anesteziju ipak... htjela sam spinalnu ali kao što sam gore napisala nisu mi je mogli uvest...pa sam bačena u opću i na kraju sam sretna da je tako bilo... baš da čačkaju i režu te i ti čuješ sve komentare ... neznam.... a bebe tak i tak pokažu na sekundu i bježe s njima...
    Nikolina.m ja nebi čekala na tvom mjestu, išla bi u bolnicu....
    zašto si rodila u 36. tjednu? je li bilo nekih dodatnih komplikacija pa je dijete moralo što prije vani ili?

inače, zadak sam po sebi nije indikacija za carski. Doduše, često se žene koje nose dijete na zadak šalje na carski, ali to nije nužno. Dijete na zadak se može i najnormalnije roditi vaginalno (osim nekih 'čudnih' položaja koji nisu pravi zadak, nego se dijete 'zaglavi')

m2b avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    zašto si rodila u 36. tjednu? je li bilo nekih dodatnih komplikacija pa je dijete moralo što prije vani ili?

inače, zadak sam po sebi nije indikacija za carski. Doduše, često se žene koje nose dijete na zadak šalje na carski, ali to nije nužno. Dijete na zadak se može i najnormalnije roditi vaginalno (osim nekih 'čudnih' položaja koji nisu pravi zadak, nego se dijete 'zaglavi')
    po meni bi trebao biti! Kolike su bebe tako oštećene?
    Svugdi u svijetu su zadak, blizanci i inaće IVF već dovoljni da ideš na CR i da se ne riskira.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj m2b prvotno napisa Vidi poruku
    Svugdi u svijetu su zadak, blizanci i inaće IVF već dovoljni da ideš na CR i da se ne riskira.
    da ne ostane kao nepobitna činjenica, ovo što si napisala naravno nije točno

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Ne slazem se. Ne znam na koju konkretno zemlju mislis, ali, u UK ce ti dopustiti carksi jedino ako beba ide na guzicu. IVF porod nije nista laksi ili tezi od normalnog. Nema razlike. Za blizance, ako je trudnoca uredna znam da ti nece dati da rodis u vodi, ali neces ici na carski. Ja sam zeljela carksi jer sam se jako bojala poroda i nisu mi ga dali. Kod njega je problem sto je povecan rizik smrtnosti beba koje su rodene carskim rezom. Naime, pri prolasku kroz porodajni kanal, sva plodna voda koja se nalazi u bebinim plucima je uglavnom izbacena van, zbog kontrakcija. Bebe, rodene na carski imaju puna pluca plodne vode sto moze uzrokovati probleme sa disanjem, pa cak i SIDS. Zahvaljujuci napredku medicine, bebe, rodene na taj nacin ce uglavnom prezivjeti. Ipak, rizik i dalje postoji. Isto tako, kad bebe prodju kroz cervix, one se upoznaju sa "maminim bakterijama", koje su uglavnom bezopasne. Toga nema pri carskom, te je veca opasnost da ce beba pobrati neku bolnicku infekciju. Moja je frendica vaginalno rodila blizance i nije bilo nista strasnije nego roditi jedno djete. Samo je morala dvije bebe istisnuti van. Dobro razmisli kad je carski u pitanju. Sigurno te babice nece zapostaviti, posebice zato sto radjas blizance, vjerujem da ces imati svu mogucu paznju.

Citiraj m2b prvotno napisa Vidi poruku
    po meni bi trebao biti! Kolike su bebe tako oštećene?

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku

Da, kao što sam već napisala imala sam niz indikacija- zadak, gestacijski dijabetes, stalne trudove koje nisam osjetila a bili su 120, i najviše zbog čega su me porodili je tromboflebitis noge koja je bila koma otečena,crna i fakat već nisam mogla izdržat...
    Procijenili su i razliku u bebama koja se povećavala i odlučili me porodit, tad u 36+4 bebe su bile 3070 i 2400g što je super, sve je prošlo ok... cura je bila tjedan dana u ink.ali sve ok... apgar 10/10, evo ih sad 8mj.imaju pužu, brbljaju i sve 5
    a mislim da nikog nebi porađali ako je prva beba na zadak jer nema mjesta da je okrenu u tebi, pa Bože mili tak su nagurani unutra mislim da bi to bila živa mesnica....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •