input: paždroć = nešto kao maneštra, samo loše, papazjanija
output: zahod
a s obzirom na forum na kojem jesmo, evo i nešto tematski:
trudna san = umorna sam
bil je grd i va fašu = faš je starinski woombie
input: paždroć = nešto kao maneštra, samo loše, papazjanija
output: zahod
a s obzirom na forum na kojem jesmo, evo i nešto tematski:
trudna san = umorna sam
bil je grd i va fašu = faš je starinski woombie
Posljednje uređivanje od Argente : 30.01.2014. at 12:16
Kako u zadnje vrijeme pečem bisvite bez brašna, tako sve obližem. Mljac.
na tu "trudnoću" sam ja redovito kao dijete trzala kada bi se mama i baka žalile jedna drugoj na slovenskom
marta, aj napiši koji receptić negdje
to je omiljena riječ mog j, kad napravim nešto što odskače od uobičajenog menija. kakav si to paždroć napravila![]()
E, a genijalne su ove smjese gdje idu orasasti plodovi umjesto brasna! :lchf:
Pa kako?![]()
pa ne znam :ždero:
bilo mi je malo lakše kad sam vidjela da neki ovdje jedu sirovo tijesto za kekse ili dizano.
Pa skuhaj na pari, isplati se (za djecu s mlijekom, za odrasle s vinom): http://blog.dnevnik.hr/kogo/2006/10/...ajnsato.2.html
Da se s klope vratim na temu jezika - tehničarski (i općenito) majstorski žargon pun je tih izraza...
Strojarski dio:
špindla
drekštal
štafli
pucvol
amerikaner
Električarski dio:
šteker
šalter
žnora
ziherung
Automehaničarski dio:
frtajler
bobina
Ali najnajnajbolji izraz koji se koristi kod mene na poslu je FURDA (industrijski otpad kao takav, ali i mjesto gdje se odlaže). Dok nisam počela raditi, nisam nikad čula da se ta riječ koristi za svaki otpad. Znala sam da se kokoši furdaju kad im otpada perje, iako se u osnovnoj školi trebalo znati pravi izraz - kokoši se mitare. Teško mi je bilo to zapamtiti.
Dosta za sada, iako mi se čini da bih iz rukava mogla napisati još bar dvije stranice.
ja zapela na drugoj strani pa odgovaram
sad tek vidim da ima jos materijala![]()
Posljednje uređivanje od summer : 30.01.2014. at 13:31
Sad me sjeti... Ofrađi je svakakav razni otpad na Mljetu... što more nanese, što godinama skupljaš na šufitu..
Pa još mljetskih: pucol je, a fakat nisam sigurna da li samo poklopac ili cijeli onaj dio gustjerne koji je uzdignut... ali na pucolu se sjedi i pije rakija.![]()
Lama je kanta za grabiti vodu.
Kutlica je mali lončić za npr. zgrijati mlijeko.
Komonćin je noćni ormarić.
Poši su mahune.
Patati su krumpir.
Špag je novčanik.
...
ti jos na kukumarima LOL
vec dobar dio stranica niko ih ni ne spominje. nisu kaloricni![]()
a di su Dubrovčani na ovom topicu?
moj muž je odavno iselio, ali i dalje nas često počasti bječvama, mjendulama, pantarulom..
I ja bi da me neko počasti mjendelima... broštulanima, po mogućnosti.![]()
Kad smo već kod Dubrovčana:
Marin Držić, Dundo Maroje (Pometov monolog)
Pomet: Ma se trijeba s brjemenom akomodavat trijeba je bit vjertuozu, tko hoće renjat na svijetu . Kralj je čovjek od ljudi kad se umije vladat . Nije ga imat dinar, er vidim mnoge s dinarmi potištene; nije ga bit doktur, er vidim mnoge te brigate fantastike , nije ga nit, junak s mačem u ruci, er su ti većekrat ali ubijeni, ali ih se pune tamnice; nije ga bit poeta, ni komedije umjet činit, er tizijem svak` ore i na svaki ga pijer hoće operat , kao bastaha , i umjesto zahvaljenja da mu reku: „Ne valja ništa, iždeni !“ i da mu neprijatelji ostanu: nije ga bit mužik , er tizijeh druzi čine pjet , kad veću volju plakat imaju. (...)
I ovo "đe" ajde nekako, ali "niđe" eeeeee to me zulja u uhu
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
meni je pak najslađe kako Dubrovčani naglase kokakola![]()
to me sjetilo šnenokli, mama nam je to radila svako malo. neki to zovu i pticje mlijeko.
Mislim da smo pokrili sve prehrambene artikle iz: http://tekstovi.net/2,128,6162.html![]()
a jel jede itko od vas rezance s makom?![]()
Mi, povremeno. Prije se jelo češće dok je baka to spremala.
ja sam odrasla na njima, al kod mojih ne prolze![]()
Možeš jednom i prekršiti. Nadoknadit ćemo to taj isti dan, malo jačom vježbom.![]()
Loool, u lukom
Rezanci s orasima su nesto najnaj![]()
bilo kakva pašta na slatko ne doalzi u obzir
šato sam ovo ljeto napravila i bio mi je presladak i nefin (kao klinka sam ga obožavala). mališa je probao i nije ga se dojmilo. finiji mi je sirovi biskvit
sad je vrijeme maškara (već treći tjedan) i kuća mi miriši po fritulama i kroštulama
napravila ja smarn, ali ne ovaj martin, jer nisam imala griza. vec onaj klasicni. dala im jos gore pire od jabuke. eno ih uzivaju ko mali prascici.
edit: napravila sa maslom, super je
Posljednje uređivanje od spajalica : 30.01.2014. at 19:03
spajalice, naravno da ćeš raditi šmarn na maslu. i palačinke isto. i pečena jaja, kajganu i omletdfromaž.
sve na maslu je fino. pastrve na maslu, mmmmmmmmmmmm...
moji najviše vole šmarn s džemom od višanja.
mi smo znali raditi tjesteninu prelivenu mrvicama zapečenim na malo ulja
pa gore još šećera.
to nisam jela sigurno 20 godina.