Mene malo zateze zdjelica,nista drugo novo ni drugacije
Ctg mi je uredan, i prohodna sam do unutarnjeg usca. Iskreno,nadam se da je za 7-10 dana to to
Mene malo zateze zdjelica,nista drugo novo ni drugacije
Ctg mi je uredan, i prohodna sam do unutarnjeg usca. Iskreno,nadam se da je za 7-10 dana to to
Posljednje uređivanje od Vrci : 03.02.2014. at 15:20
danas sam bila prvi put u TA u bolnici
doktor je super (iako nije bio onaj kod kojeg sam zamislila), nije mi radio vaginalni pregled, rekao je da je nepotrebno jer ionako neće saznati ništa spektakularno, a bolje da se ne riskiraju infekcije
pa smo samo pričali, uzeo anamnezu i kratko napravio UZV - beba glavom dole, plodova voda ok
kontrola za tjedan dana
rahela i vrci drago mi je da je sve ok i da polako se bližite finišu!
Kod mene jos nikakvi finalni bolovia sad i secem,i radim i svasta...
A mene jučer zafrkavale prepone. Nikako normalno skupiti noge![]()
koliko vremena može proći od lažnih trudova do pravih??? znam da je to od osobe do osobe ali već me malo frka
sad sam 38+4, od prošle srijede otvorena i prohodna za jedan prst, cerviks jako skračen i smekšan, na CTG nekoliko malih trudova
u prošli četvrtak mi je krenuo sluzni čep
sad u srijedu na kontroli cerviksa više nema i otvorena 2 cm, CTG uredan bez trudova... kaže dr napeta ko puška samo što nije krenulo
a ove lažne trudove sam imala u 1. put u noći subota na nedjelju ali totalno nepravilne, preko dana ništa
onda 2. put sad u srijedu i to točno svakih sat vremena od 12 do 17 i onda su stali do 21 i bili na 30 min pa 20 min i stali su negdje oko 3 u noći
i opet nočas nepravilni ali prilično jaki
pitala sam dr pa kaže da dođem u rađaonu tek kad budu na 10 min razmaka ili ako pukne vodenjak![]()
Buble,, ja sam tri tjedna do termina, ne znam ni što su lažni ni pravi ni ikakvi trudovi, ni bol u preponama, ama baš ništa, imam osjećaj kao da ću biti trudna još tri mjeseca. A već sam pomalo nestrpljiva...
Blago vama cure ja na 30+1 i na dana nemogu nista.
Od bolova u trtici dok duže hodam, a onda kad sjedem osječaj peckanja i nelagode po sredini između rebara (malo ispod grudi) , dok me evo sad i rebra bole s desne strane.
Ne znam više dal da sjedim stojim ili da legnem negdje nasred poda![]()
ajme svaka od nas valjda to sve prolazi na svoj način
ipak jedva čekam da vidim svoju curku![]()
.rekoh izlazi oko 37 tjedna
ionako je bucmasta i velika tako da moze vani i ranije heheh, samo da nebudem prenosila dane....nocna mora
Posljednje uređivanje od Ninunanu : 07.02.2014. at 20:48
Ja sam rekla da moj moze van nakon 36tt. Evo me u 39. (38+2) i nista se ne dogada
Vec me sad ljuti![]()
meni je sve već blesavo žaliti se na bolove
bole me kukovi, upalio se živac u ritici (opet), bole prepone, bole leđa, nikako se ne mogu namjestiti ni sjediti, ni ležati
najviše mi paše stajanje, al ne mogu cijeli dan stajati
ljudi kad me sretnu jedni kažu "ajme kako se trbuh spustio", drugi kažu "a, neće to još, vidi kako je visoko"
i tako
mene sve strah da ću dočekati i da bude ribica, a bila me frka da ne bude jarac
buble, dok god možeš razmišljati o tome jel to sad TO, ili dok pišeš na forumu o tome - to još NIJE to
kad prestaneš više razmišljati o ičemu, kad više ne možeš razgovarati, kad te skroz obuzmu trudovi, onda je to to i tad kreni u rodilište
Vrci meni je frendica krenula sređivat stan, malo podigla koji predmet malo premještala stvari i opala mala u dva dana vani hahaha
Ja ni ne želim razmišljat o tegobama za mjesec dana
Cure, skačite po pilates lopti!
Imala sam ju doma, stajala je u ormaru.. Na dan poroda ujutro bila na kontroli i skroz zatvorena, nista se nije dogadalo, pukla i otisla doma, napuhala loptu i umjesto na stolici ispred kompa skakutala po njoj.. Tu noc puko vodenjak![]()
Jucer sam malo gnjavila loptu
Jucer i danas malo cistila, pa sopingirala,pa setala. Valjda bude nesto![]()
Ljubomorna sam jer ste tako blizu kraja...
ima li iko ikakav savjest u vezi ovog žarenja peckanja izmđu grudi, ili jednostavno trpit. Nigdi nemogu nac nikakve informacije
Ninunanu, mislim da ti tu nema neke pomoći. Kako te snašlo, tako će i proći. Mene eto prepone jučer bolile, danas ništa. Jučer sam hodala kao kauboj, noge nisa mogla skupiti, ali širiti koliko hoćeš. Živio relaksin!![]()
nije da meni ne paše riba, osim što bi ja da ipak krene ranije, ne da mi se toliko čekati, lol
jučer i danas sve nešto sluzavo izlazi, ali ne djeluje kao sluzni čep, pa sad idem proučavat temu o sluznom čepu![]()
Jel ono kazu da se bebe u busi nakon 36tt i tako slicno smire? Moj nikad nije bio divlji. Koji su to oblici po trbuhu
Isto imam pojacani iscjedak,a nocas mislim da dam osjetila prvi lazni trud- isto kao kad boli menga,u trbuhu i ledima
Moje cure se nikad nisu smirile
Samo su mijenjale nacin gibanja![]()
kažu da se smire netom prije samog poroda (nekima)
a inače, i ovaj moj divlja, a jadan sve manje mjesta, pa me sad to već opako boli
ne znam šta je izvodio danas, ali me lupao po preponama, naprijed u visini stidne kosti otprilike
imala sam oči identično ko ovaj smajlić, samo od bolova
Vrci i rahela želim vam da što prije idu vanvjerujem da vam je dosta
A sebi zelim da mi ne dodu suze na oci od bolova kad se premjestam s boka na bok....
Moj sad uglavnom ili diže guzicu pa imam ogromnu kvrgu i to je neugodno, ili rasteže vjerojatno nožice, pa u struk dobijem pakleni udaracZa drugo i nema previše prostora, čini mi se. Ali ovo guzenje mu je nova fora
![]()
Ja imam neke manje okrugle izbocine u visini pupka. Te manje izbocine su de se javile zadnjih par dana. Pretpostavljam da su ruke, ramena? Ne znam sto bi drugo bilo. Nije nesto mirnija, nego je promijenila stil.![]()
Pozdrav cure, može pitanjce, sad sam 32 tt i jako mi se povećao iscjedak, jeli to normalno u zadnjem tromjesečju
Ozbiljno ili zezas ako je tako odo po loptu,,
Tonkice sve je moguce, samo da je bjelkasti icjedak, ako te bude zabrinjavalo javi se doktoru!
Cure samo da vam se javim, u subotu se rodila naša princeza, trenutak kad smo je ugledali najlješi je u našem životu a ona najsavršenije malo biće.
Puse svima i sretno finalisticama, samo habro!![]()
nov@ čestitam od srca, malo sam i ljubomorna što si već sa svojom curicom
Evo novi bolovi, nevezani uz trudnoću - malo me grlo nešto zeza. Samo da ne ode u nešto ozbiljnije![]()
Nov@, čestitam, uživajte i mazite se
danas sam opet bila na pregledu
i opet mi nije radio vaginalni pregled, tako da ako i vi imate takve želje, preporučam Sv. Duh
pregled bio isti kao i zadnji put, malo popričali, kratko pogledao na nekom prastarom UZV, gledao plodovu vodu (AF 12), posteljicu i srčanu akciju
jedino što sam danas bila i na CTGu i fakat mi nije jasno čemu to služi (samo me ukliještilo od ležanja tako da kad sam izašla su svi u čekaonici misli da se tko zna šta dogodilo - ono, nisam mogla stat na nogu doslovno, vješala se po mužu da bi uopće izašla van)
kontrola za tjedan dana - pregled i UZV (sa mjerama, pa da vidimo koliki je faca, ako se ne porodim ranije)
Stvarno razlika, u Vinogradskoj rade vaginalni pregled, a ne rade uzv. Na SD obrnuto.
Ja sam na sv.duhu i radi mi vag.pregled kod kojeg si doktora meni je termin 6.3 a tebi
Snupi, kucam s tobomBar kako se ja osjećam. ALi sutra je pregled!! Jedva čekam!
![]()
umirem od bolova glupog ukliještenog živca
kad ležim, ako nakrivo idem sjesti ili ustati, ukliješti se taj živac u lijevom guzu i ne mogu se pomaknuti ni milimetra, urlam i jaučem od bolova
onda treba nekoliko minuta da nađem položaj da se taj živac "odkliješti" pa da mogu ustati
a ako npr. hodam i zakašljem isto me tako presiječe i frka me da ću se onesvijestiti od bolova
penjanje po stepenicama je strava, ali silazak još gori, dođe mi da se bacim naglavačke
ruke sam nabildala jer svu svoju težinu objesim na ruke i gelender
zbilja mi nije jasno kako ću u takvom stanju rađati
jedino što me drži je to kad porod krene, da sve drugo onda prestaje (ali ovo uvjerenje traje samo dok ne umirem od bolova, kad me ukliješti, urlam da mi dogovore carski)
ima li netko sa sličnim problemima i bolovima? kako ste ih riješile, tj. kako ih rješavate?
Ja sam svoju bol od simfize odbolovala u prvom tromjesečju - mukom i boli. Fizijatrica mi je rekla da ne smijem vježbati dok je upala. A ne da nisam mogla vježbati, nego se nisam mogla sama okrenuti u krevetu. I onda samo jedno jutro prošlo. Tako da nemam baš neki koristan savjet ako je sve došlo baš do tog opakog stupnja.![]()
Jok, vec sam 3tj otvorena samo za prst. Malom se ne ide van,termin mi je za 2 dana
Vrci, nisi li ti spominjala da te žele ostaviti u bolnici? Danas si išla na pregled, ako sam dobro zapamtila.
Sviđa se malome kod mame![]()
Danas je bio drugi doktor. I budući da se nije ništa pokrenulo, rekao je da me ne bi zadržavao još.
To mi je jedino bezveze, svaki doktor ima svoju politiku. Ali svi su do sad bili jako dobri, tu se ne bunim
To s različitom politikom sam se uvjerila na tečaju. Ali za neke stvari imaju potpuno različite stavove.
ma Vrci, budi sretno što te nisu zadržali. ne znam zašto i bi - pa nisi prenijela, a sve je ok. vjeruj mi da nije zabavno čekati trudove u bolnici. lijepo se baci na muža, skači po lopti i uz malo sreće ćeš dio poroda odraditi doma![]()
ni kod mene niš novog, osim novih bolova - opet hemoroidi
čekam srijedu i pregled![]()
sarasvati, jesi ti odlučila u koju ćeš bolnicu?