Stranica 15 od 23 PrviPrvi ... 51314151617 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 701 do 750 od 1136

Tema: TSH

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ma nemoguce cranky.. Cekaj naci cu racun..

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Meni je problem kod Medikola sto ne vade petkom, a ja sam nekako petkom kod endokrinologice il eventualno utorkom. Isla bi dan prije pa da joj donesem friške nalaze al ne mogu se baš toliko truckat do Rijeke

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Bila sam jučer kod dr A i njemu je taj tsh 5,25 redu. Ja to ne razumijem!
    Jel bi mi dr opće prakse dao uputnicu iako je taj nalaz unutar ref vrijednosti

Sent from my iPhone using Tapatalk

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj kika222 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se endometrij nije odljuštio i bit ću na duphastonu prije sljedećeg ciklusa. Pitala sam ga za histerektomiju i opet ništa. Pokazala sam mu nalaz krvi i veli da je tsh 5,25 u redu. Za sve šta ga pitam veli da nema indikacija a meni ostala još dva postupka...

FSH ili TSH?

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Tsh inesz

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

baš tako

koje su referentne vrijednpsti laba gdje si vadila tsh?

otiđi samoinicijativno do endokrinologa, konzultiraj se s njim

ja ne bih išla u postupak s tolikim TSH, a tražila bih i dodatne pretrage

sretno
    Posljednje uređivanje od Inesz : 15.02.2014. at 08:44

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

endokrinolozi smatraju taj tsh u redu,moj je bio 5,03...ali sam ipak dobila terapiju,a ginekologica je vikala da je visoko i da mora biti ispod 2

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Antitijela protiv tiroglobulina 35.7( ref. vr.<18.0)
    Tsh 5.25(ref.vr.0.34-5.60)
    Jel se dugo čeka na red kod endokrinologa? Vidjela sam da na VV ima endić nasuprot mpo ambulante?

Osoblje foruma amazonka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

probaj od liječnika opće prakse zatražiti uputnicu
    ako ne, odi do endokrinologa makar i privatno

s ovakvim tsh-om ja se ipak ne bih kockala

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

probaj pitati ako gore dođeš brže na red,ja sam otišla u kliniku za tumore Črnomerec po preporuci 3-4tj. čekam,ali sam uvijek brzo gotova....uzv štitnjače sam npr. otišla privat jer nisam imala živaca dugo čekati

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

na moj TSH od 3,67 na brdu mi je rečeno da probam s kelpom. Nalaz je ok, ali nije idealan za postupak. Moj gin mi je bez problema dao uputnicu za endokrinca i rekao da to nikako nije idealno za postupak. i btw uspjela sam se naručit kod endo još za ovaj mjesec

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Anđeo napravila sam uzv štitnjače i malo je povećana, zato sam išla vadit hormone štitnjače. Je ima privatno neki endokrinolog kod kojeg bi mogla ići da dobijem terapiju tako da mogu u postupak sljedeći mj????
    Hvala!!

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

kika222 ako se ne varam ref. su ti bile do 5,60...ni ja se nebi zezala s tim..to je čak relativno i blizu gornje granice (i bez obzira na postupak).

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

iskreno ne znam,jer je mene privatni poslao u kliniku za tumore,joj kak je rekel imam neke ciste ali nisu za punkciju,a terapiju mi on nije mogao dati zašto ne znam....na telefon i zovi sve bolnice da vidiš koliko se čeka,a dotle to bude netko odgovorio kak ide to privatno s endokrinologom

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Naručila sam se u srijedu u polikliniku medikol na konzultacije kod endokrinologa pa ćemo vidjet ! Hvala vam žene!!!

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

super da si se naručila privatno. tsh preko 5 da je u redu to stvarno ne bi očekivala ni od kojeg mpo-vca!

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

kika222, koji to mpo liječnik tvrdi da je takav TSH dobar za koncepciju?

mona22 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

[QUOTE=kika222;2573406]Bila sam jučer kod dr A i njemu je taj tsh 5,25 redu. Ja to ne razumijem!

draga moja kod mene tsh 3,47 i dr peroš mi je propisao terapiju jer po njemu to nije dobro za trudnoću,a dr.J mi je rekla da je to ok i išli smo u postupak koji je opet rezultirao negativnom betom tako da u idući postupak ne ulazim dok tsh nebude ispod 2

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj ljube prvotno napisa Vidi poruku
    kika222, koji to mpo liječnik tvrdi da je takav TSH dobar za koncepciju?
    dr sa VV

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Neka si upita kolegu Peroša koliki je TSH idealan za pokušaj koncepcije.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj ljube prvotno napisa Vidi poruku
    Neka si upita kolegu Peroša koliki je TSH idealan za pokušaj koncepcije.
    X

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

kika222 prošla si već dosta mpo postupaka, je li ovo bilo prvi put da radiš TSH? ako si ranije radila TSH kolika ti je bila vrijedost?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Danas moj TSH 0,75, a prije cca 20 dana 3,70. Izluđuju me ova variranja.

TinaH avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

ktice a kako ti spustas svoj vidim da je tvoj dosta nizi od mog, a kazes da bi ga htjela prije postupka spustati?nisam znala da je tako vazan za postupak

TinaH avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

[QUOTE=mona22;2573493]
    Citiraj kika222 prvotno napisa Vidi poruku

draga moja kod mene tsh 3,47 i dr peroš mi je propisao terapiju jer po njemu to nije dobro za trudnoću,a dr.J mi je rekla da je to ok i išli smo u postupak koji je opet rezultirao negativnom betom tako da u idući postupak ne ulazim dok tsh nebude ispod 2
    Mona moj tsh je slican tvom 3.78 i takoder mi je doktorica jukic rekla da je to ok..i da se moze spustit prehranom koja sadrzi jod a to je riba a to previse nejedem..hehe..sljedeci mjesec trebamo na inseminacija i sad me brine vidim da svi pisete da bi trebao bjt ispod 2...i sad neznam sta da mislim,na koji nacin ga vi spustate,prehranom?

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Inesz vadila sam ga u devetom mj prošle g i bio je 3 i nešto koliko se sjećam. Znam da sam i onda mislila kako je previsok!!! Vidjet ću što će mi endić reći u srijedu!! Hvala vam žene na pomoći i savjetima!!!

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

[QUOTE=TinaH;2573704]
    Citiraj mona22 prvotno napisa Vidi poruku

Mona moj tsh je slican tvom 3.78 i takoder mi je doktorica jukic rekla da je to ok..i da se moze spustit prehranom koja sadrzi jod a to je riba a to previse nejedem..hehe..sljedeci mjesec trebamo na inseminacija i sad me brine vidim da svi pisete da bi trebao bjt ispod 2...i sad neznam sta da mislim,na koji nacin ga vi spustate,prehranom?
    Spuštamo ga Euthyroxom kojeg nam prepisuje liječnik endokrinolog ili MPO-ovac.

mona22 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

[QUOTE=TinaH;2573704]
    Citiraj mona22 prvotno napisa Vidi poruku

meni je dr.P propisao letrox...ja vjerujem da vjerovatno ima uspješnih trudnoća i sa povišenim tsh i da možda kod nekih ne predstavlja neku zapreku,ali ipak mislim da kad nakon par pokušaja ne dolazi do ostvarivanja trudnoće da bi se trebalo uzeti u obzir povišeni tsh naročito ako endokrinolog kaže da nije najbolji za ostvarivanje trudnoće...draga moja ja bih na tvom mjestu ipak pokušala probat smanjiti tsh pa onda u postupak

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

TinaH ne spuštam ga, al voljela bi da doktor predloži spuštanje. Znam da se uzimaju tablete il prehranom s više joda u sebi.

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Moj je 2.97 i s njim sam bila na inseminacijama. Doktorica iz beteplus ga smatra zadovoljavajućim.
    Ako mi mpovac ne bude komentirao i predlagao spuštanje možda može socijalni ginekolog. Bilo je takvih primjera. Malu dozu uzimati mislim da ne bi škodilo.

O prehrani ima ovdje:http://www.vitamini.hr/6737.aspx

Mislim da je regulacija s prehranom duži proces, a mi ovdje očekujemo uskoro razne postupke.

mimi81 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Evo da se i ja priključim temi jer sam u sličnim dvojbama, dakle vadila sam tsh i on iznosi 3,45. U 12mj je bio 4,27 (malo izvan referentnih vrijednosti). Dakle isto se pitam da li ga snižavati ispod 2 ili ne?

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Smanjivanje TSH vitaminima i pripravcima je dugotrajan proces, a vi cure trebate ići u postupke.
    Ako je TSH iznad referentnih vrijednosti svakako posjetite endokrinologa
    neka vam ti prepiše euthyrox kako biste ga smanjile, u dogledno vrrijeme.
    Povišeni TSH nije najbolji za ostarivanje trudnoće i može biti zapreka.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ako je TSH iznad referentnih vrijednosti svakako treba posjetiti endokrinologa. Neki mpo i endokrinci preporucuju tsh drzati 1,5-2,0 u vrijeme planirane trudnoce, jer je pri tim vrijednostima tijelo u najpovoljnijem energetskom stanju. Ali napomenula bih da takva vrijednost TSH ne garantira trudnocu, jednako kao sto ni vrijednosti TSH izvan tih okvira automatski iskljucuju trudnocu. Koliko si povecavamo sanse drzeci TSH 1,5-2,0, ima li netko neki clanak?

TinaH avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Moj je u referentnim vrijednostima ali nje idealan 3.78 je i doktorica je rekla nistastrasno malo uvest prehranu bogatu jodom da nepijes bezveze tablete..al prehranom je to upravo kako kazete tesko i sad bi ja mogla od svog soc.gin.trazit tablete al mi glupo ak je doktorica jukic rekla da netrebam i sad neznam sta je bolje trazit na svoju ruku i spistit ga il ga ostavit kakav je?!
    Sljedeci mj.trebamo na inseminaciju ona svejedno nije najuspjesnija i jos uz neidealn tsh..neznam.. :/

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

TinaH, ne moze ti soc ginekolog prepisat euthyrox, on se uzima pod nadzorom endokrinologa i potrebno je svaka 2 mjeseca (cca) kontrolirati TSH. Bilo bi dobro napraviti i uzv stitnjace prije i antitijela.

sretna 1506 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Jel bi mi dr opće prakse dao uputnicu iako je taj nalaz unutar ref vrijednosti:

Ne razumijem kako tsh=5,25 može biti u redu ako si u postupku ,ja sam sa 3,41 išla kod endokrilca jer mi mpo dr.rekao da neću u postupak,i usput bez uputnice,bez upisa upala i rekla da sam u pripremi za mpo i prime me bez problema.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Dobro kaj je to dr. A? Svakako taj tsh raspravite s opcom praksom i socijalnim ginekolozima i trazite uputnicu za endokrinca.
    Ja sam to obavila privatno jer mi nije dalo mira...

sretna 1506 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    Dobro kaj je to dr. A? Svakako taj tsh raspravite s opcom praksom i socijalnim ginekolozima i trazite uputnicu za endokrinca.
    Ja sam to obavila privatno jer mi nije dalo mira...
    Nisam ja bila kod dr.A,ja sam samo dala odgovor,ali ispalo je da sam sve napisala .

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

a ja smotana pomislila da vas ima vise s THS preko 5
    tak mi i treba kad tipkam s moba dok brise prasinu i saugam.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

http://www.endocrine.org/~/media/end...-Exec-Summ.pdf
    smjernice endokrinoloskog drustva, vezano za disfunkciju stitnjace. pa ak se nekom cita...

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

dali vi koje ste imale ok tsh prije trudnoce bez lijekova, kontrolirate vise tsh u trudnoci ???

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Meni je sada tsh 3,5 i iako je pvt gin rekla da ne trebamo propustati ciklus, moja mi je jasno rekla da zna da mi ne zelimo sto prije vec kvalitetno obaviti sve,i uputila da propustimo ciklus,dala uputnice za dalje.Ne razumijem zakaj vas onda pustaju u postupak s takvim tsh???

sretna 1506 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Moj tsh nakon mjesec dan terapije 1 eutirox od 25 mg pao sa 5,75 na 5,35.......nemam pojma šta sad,čini mi se da je sve manje nade da ću više u postupak .

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

sretna treba pojacati terapiju...

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

sretna, meni su rekli da vadim tek nakon 6-8 tj, da se tek tada vidi kako djeluje doza. E sad, jel bude ti doktor htio čekati, ili još povećati, to trebaš s njim raspraviti

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj sretna 1506 prvotno napisa Vidi poruku
    Moj tsh nakon mjesec dan terapije 1 eutirox od 25 mg pao sa 5,75 na 5,35.......nemam pojma šta sad,čini mi se da je sve manje nade da ću više u postupak .
    hoćeš naravno samo ti treba terapiju pojačat malo je samo 25 , odi ponovno do dr.

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

cure jeste ikad isle kontolirat stitnu nakon transfera? sad se dopisujem sa jednom curom koja je momentalno u pragu nakon transfera i dobila je ono famozno nocno znojenje,po klinici tamo mogla bi biti stitna??? pa me zanima jeste li kad kontrolirale?

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Evo i mene od endića.. Ispostavilo se da imam hashimoto i dala mi je dr terapiju euthyrox 4 dana 25mg, tri dana 50 mg... Žene jel se od tih tableta deblja?

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

kika kod hashimota ti je usporen metabolizam, dakle, moguće je jedino da ćeš izgubiti koju kilu

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Teta doktor puno ti hvala
    Već godinama mi težina varira i naglo se debljam a isto jedem i krećem se. Nikad me nitko nije poslao vadit hormone bilo bi sjajno za postupak da izgubim koju kilu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •