Ma nemoguce cranky.. Cekaj naci cu racun..
Ma nemoguce cranky.. Cekaj naci cu racun..
Meni je problem kod Medikola sto ne vade petkom, a ja sam nekako petkom kod endokrinologice il eventualno utorkom. Isla bi dan prije pa da joj donesem friške nalaze al ne mogu se baš toliko truckat do Rijeke![]()
Bila sam jučer kod dr A i njemu je taj tsh 5,25 redu. Ja to ne razumijem!
Jel bi mi dr opće prakse dao uputnicu iako je taj nalaz unutar ref vrijednosti
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tsh inesz
baš tako
koje su referentne vrijednpsti laba gdje si vadila tsh?
otiđi samoinicijativno do endokrinologa, konzultiraj se s njim
ja ne bih išla u postupak s tolikim TSH, a tražila bih i dodatne pretrage
sretno
Posljednje uređivanje od Inesz : 15.02.2014. at 08:44
endokrinolozi smatraju taj tsh u redu,moj je bio 5,03...ali sam ipak dobila terapiju,a ginekologica je vikala da je visoko i da mora biti ispod 2
Antitijela protiv tiroglobulina 35.7( ref. vr.<18.0)
Tsh 5.25(ref.vr.0.34-5.60)
Jel se dugo čeka na red kod endokrinologa? Vidjela sam da na VV ima endić nasuprot mpo ambulante?
probaj od liječnika opće prakse zatražiti uputnicu
ako ne, odi do endokrinologa makar i privatno
s ovakvim tsh-om ja se ipak ne bih kockala
probaj pitati ako gore dođeš brže na red,ja sam otišla u kliniku za tumore Črnomerec po preporuci 3-4tj. čekam,ali sam uvijek brzo gotova....uzv štitnjače sam npr. otišla privat jer nisam imala živaca dugo čekati
na moj TSH od 3,67 na brdu mi je rečeno da probam s kelpom. Nalaz je ok, ali nije idealan za postupak. Moj gin mi je bez problema dao uputnicu za endokrinca i rekao da to nikako nije idealno za postupak. i btw uspjela sam se naručit kod endo još za ovaj mjesec![]()
Anđeo napravila sam uzv štitnjače i malo je povećana, zato sam išla vadit hormone štitnjače. Je ima privatno neki endokrinolog kod kojeg bi mogla ići da dobijem terapiju tako da mogu u postupak sljedeći mj????
Hvala!!
kika222 ako se ne varam ref. su ti bile do 5,60...ni ja se nebi zezala s tim..to je čak relativno i blizu gornje granice (i bez obzira na postupak).
iskreno ne znam,jer je mene privatni poslao u kliniku za tumore,joj kak je rekel imam neke ciste ali nisu za punkciju,a terapiju mi on nije mogao dati zašto ne znam....na telefon i zovi sve bolnice da vidiš koliko se čeka,a dotle to bude netko odgovorio kak ide to privatno s endokrinologom
Naručila sam se u srijedu u polikliniku medikol na konzultacije kod endokrinologa pa ćemo vidjet ! Hvala vam žene!!!
super da si se naručila privatno. tsh preko 5 da je u reduto stvarno ne bi očekivala ni od kojeg mpo-vca!
kika222, koji to mpo liječnik tvrdi da je takav TSH dobar za koncepciju?
[QUOTE=kika222;2573406]Bila sam jučer kod dr A i njemu je taj tsh 5,25 redu. Ja to ne razumijem!
Jel bi mi dr opće prakse dao uputnicu iako je taj nalaz unutar ref vrijednosti
draga moja kod mene tsh 3,47 i dr peroš mi je propisao terapiju jer po njemu to nije dobro za trudnoću,a dr.J mi je rekla da je to ok i išli smo u postupak koji je opet rezultirao negativnom betom tako da u idući postupak ne ulazim dok tsh nebude ispod 2
Neka si upita kolegu Peroša koliki je TSH idealan za pokušaj koncepcije.
kika222 prošla si već dosta mpo postupaka, je li ovo bilo prvi put da radiš TSH? ako si ranije radila TSH kolika ti je bila vrijedost?
Danas moj TSH 0,75, a prije cca 20 dana 3,70. Izluđuju me ova variranja.
ktice a kako ti spustas svoj vidim da je tvoj dosta nizi od mog, a kazes da bi ga htjela prije postupka spustati?nisam znala da je tako vazan za postupak
[QUOTE=mona22;2573493]Mona moj tsh je slican tvom 3.78 i takoder mi je doktorica jukic rekla da je to ok..i da se moze spustit prehranom koja sadrzi jod a to je riba a to previse nejedem..hehe..sljedeci mjesec trebamo na inseminacija i sad me brine vidim da svi pisete da bi trebao bjt ispod 2...i sad neznam sta da mislim,na koji nacin ga vi spustate,prehranom?
Inesz vadila sam ga u devetom mj prošle g i bio je 3 i nešto koliko se sjećam. Znam da sam i onda mislila kako je previsok!!! Vidjet ću što će mi endić reći u srijedu!! Hvala vam žene na pomoći i savjetima!!!
[QUOTE=TinaH;2573704]meni je dr.P propisao letrox...ja vjerujem da vjerovatno ima uspješnih trudnoća i sa povišenim tsh i da možda kod nekih ne predstavlja neku zapreku,ali ipak mislim da kad nakon par pokušaja ne dolazi do ostvarivanja trudnoće da bi se trebalo uzeti u obzir povišeni tsh naročito ako endokrinolog kaže da nije najbolji za ostvarivanje trudnoće...draga moja ja bih na tvom mjestu ipak pokušala probat smanjiti tsh pa onda u postupak
TinaH ne spuštam ga, al voljela bi da doktor predloži spuštanje. Znam da se uzimaju tablete il prehranom s više joda u sebi.
Moj je 2.97 i s njim sam bila na inseminacijama. Doktorica iz beteplus ga smatra zadovoljavajućim.
Ako mi mpovac ne bude komentirao i predlagao spuštanje možda može socijalni ginekolog. Bilo je takvih primjera. Malu dozu uzimati mislim da ne bi škodilo.
O prehrani ima ovdje:http://www.vitamini.hr/6737.aspx
Mislim da je regulacija s prehranom duži proces, a mi ovdje očekujemo uskoro razne postupke.
Evo da se i ja priključim temi jer sam u sličnim dvojbama, dakle vadila sam tsh i on iznosi 3,45. U 12mj je bio 4,27 (malo izvan referentnih vrijednosti). Dakle isto se pitam da li ga snižavati ispod 2 ili ne?
Smanjivanje TSH vitaminima i pripravcima je dugotrajan proces, a vi cure trebate ići u postupke.
Ako je TSH iznad referentnih vrijednosti svakako posjetite endokrinologa
neka vam ti prepiše euthyrox kako biste ga smanjile, u dogledno vrrijeme.
Povišeni TSH nije najbolji za ostarivanje trudnoće i može biti zapreka.
Ako je TSH iznad referentnih vrijednosti svakako treba posjetiti endokrinologa. Neki mpo i endokrinci preporucuju tsh drzati 1,5-2,0 u vrijeme planirane trudnoce, jer je pri tim vrijednostima tijelo u najpovoljnijem energetskom stanju. Ali napomenula bih da takva vrijednost TSH ne garantira trudnocu, jednako kao sto ni vrijednosti TSH izvan tih okvira automatski iskljucuju trudnocu. Koliko si povecavamo sanse drzeci TSH 1,5-2,0, ima li netko neki clanak?
Moj je u referentnim vrijednostima ali nje idealan 3.78 je i doktorica je rekla nistastrasno malo uvest prehranu bogatu jodom da nepijes bezveze tablete..al prehranom je to upravo kako kazete tesko i sad bi ja mogla od svog soc.gin.trazit tablete al mi glupo ak je doktorica jukic rekla da netrebam i sad neznam sta je bolje trazit na svoju ruku i spistit ga il ga ostavit kakav je?!
Sljedeci mj.trebamo na inseminaciju ona svejedno nije najuspjesnija i jos uz neidealn tsh..neznam.. :/
TinaH, ne moze ti soc ginekolog prepisat euthyrox, on se uzima pod nadzorom endokrinologa i potrebno je svaka 2 mjeseca (cca) kontrolirati TSH. Bilo bi dobro napraviti i uzv stitnjace prije i antitijela.
Bila sam jučer kod dr A i njemu je taj tsh 5,25 redu. Ja to ne razumijem!
Jel bi mi dr opće prakse dao uputnicu iako je taj nalaz unutar ref vrijednosti:
Ne razumijem kako tsh=5,25 može biti u redu ako si u postupku,ja sam sa 3,41 išla kod endokrilca jer mi mpo dr.rekao da neću u postupak,i usput bez uputnice,bez upisa upala i rekla da sam u pripremi za mpo i prime me bez problema.
Dobro kaj je to dr. A? Svakako taj tsh raspravite s opcom praksom i socijalnim ginekolozima i trazite uputnicu za endokrinca.
Ja sam to obavila privatno jer mi nije dalo mira...
a ja smotana pomislila da vas ima vise s THS preko 5
tak mi i treba kad tipkam s moba dok brise prasinu i saugam.
http://www.endocrine.org/~/media/end...-Exec-Summ.pdf
smjernice endokrinoloskog drustva, vezano za disfunkciju stitnjace. pa ak se nekom cita...
dali vi koje ste imale ok tsh prije trudnoce bez lijekova, kontrolirate vise tsh u trudnoci ???
Meni je sada tsh 3,5 i iako je pvt gin rekla da ne trebamo propustati ciklus, moja mi je jasno rekla da zna da mi ne zelimo sto prije vec kvalitetno obaviti sve,i uputila da propustimo ciklus,dala uputnice za dalje.Ne razumijem zakaj vas onda pustaju u postupak s takvim tsh???
Moj tsh nakon mjesec dan terapije 1 eutirox od 25 mg pao sa 5,75 na 5,35.......nemam pojma šta sad,čini mi se da je sve manje nade da ću više u postupak.
sretna treba pojacati terapiju...
sretna, meni su rekli da vadim tek nakon 6-8 tj, da se tek tada vidi kako djeluje doza. E sad, jel bude ti doktor htio čekati, ili još povećati, to trebaš s njim raspraviti
cure jeste ikad isle kontolirat stitnu nakon transfera? sad se dopisujem sa jednom curom koja je momentalno u pragu nakon transfera i dobila je ono famozno nocno znojenje,po klinici tamo mogla bi biti stitna??? pa me zanima jeste li kad kontrolirale?
Evo i mene od endića.. Ispostavilo se da imam hashimoto i dala mi je dr terapiju euthyrox 4 dana 25mg, tri dana 50 mg... Žene jel se od tih tableta deblja?
kika kod hashimota ti je usporen metabolizam, dakle, moguće je jedino da ćeš izgubiti koju kilu![]()
Teta doktor puno ti hvala
Već godinama mi težina varira i naglo se debljam a isto jedem i krećem se. Nikad me nitko nije poslao vadit hormonebilo bi sjajno za postupak da izgubim koju kilu