do sad je satničar, koliko sam vidjela, imao 7 sati tjedno za izradu rasporeda, a sad se to hoće srezati na 3 sata...
također, razrednici, i sami znate koliko je krvav i obiman naš posao i svi naši "ostali" poslovi van neposrednog rada s učenicima: e- matice, vođnje ostale administracije, zapisnika, roditeljskih sastanaka, organizacije izleta i bla, bla... ja u svojoj satnici tjedno za sve to vidim prikazana samo 2 sata u rasporedu, a onih drugih 2 sata je raspoređeno negdje i kamuflirano negdje pod neke ostale poslove u Rješenju o godišnjim obvezama učitelja i nastavnika. puno premalo, ako se mene pita.
inače, oduvijek sam govorila, a i sad ću ponoviti, da bi nastavnici, umjesto što ih se vječito proziva da su "stalno na praznicima", trebali imati beneficirani radni staž!! jer jako dobro svi znamo koliko posla mi još doma obavimo i odradimo u doba kad sav ostali puk uživa, nakon radnog vremena, s mozgom na paši sa svojom obitelji. ja mahom ne odem spavati prije 12, pola 1, budući da i ja, kad se moja obitelj vrati iz vrtića ili s posla, želim kvalitetno provesti s njima ostatak dana, pa kad svi zaspu, krenem ispravljati ispravkine ispravke, pripremati se za nastavu i slično...i jedino slobodno veče kad mogu staviti mozak na pašu jest petkom, a jedini slobodni dan mi je subota. jer nedjeljom opet sve kreće iz početka pripremama za ponedjeljak i čitavi tjedan...