Stranica 91 od 92 PrviPrvi ... 418189909192 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,501 do 4,550 od 4557

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 3. dio

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imate pravo, trazi preporuku da ti napisu na srebrnjaku. Ambulantno kako mi idemo mozes uvijek bez komisije za slucaj da vam neodobre ti kazem.
    Nalazi igea i klorida su vam ok. Za sada ne pokazuje alergiju al to ne znaci da ju nema. Sama ces najbolje skuzit kad se javljaju problemi dal u isto doba godine, dal cijelu. Amozda su i virusni bronhitisi kojiprodju do skole, u svakom slucaju se isto lijece. Kloride ponavljaju jer ih na srebrnjaku neznaju napravit kako treba. Jefino ko radi kak treba je klaiceva koja je i referentni centar za cisticnu f. Nama kad su na srebrnjaku krenuli mudrovat s nalazom koji je tam bio stalno nisim ni tam mi smo odmah otisli u klaicevu , napravili obradu, dobili normalan nalaz i zavrsili pricu. Cim nedokazu alergiju odma misle na cf. Bezveze.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    Kad idete jelen? Ja bas rezervirala termin za ambulantno lijecenje od 16.6.
    još to sve moramn usaglasiti, jer moram i godišnji i klince , moram dogovoriti i posebnu prehranu

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nikak mu to nisi mogla prenijeti, eventualno može naslijediti od tebe.

imaš pravo i na talasoterapiju i na inhaler, i na inhalator, za sve stvari ti treba napisati preporuku specijalista, i onda se odobrava,

talasoterapija rješava pri područnom komisijama, treba ti pedijatar napisati papire za lječničku komisiju,msad pošto je tvoj manji od 3 godine imaš pravo i na pratnju uz dijete. ( u tom slučaju možeš i većeg zet sa sobom) ali za njega plaćaš neki dio). Naravno možeš ići i ambulantno ali onda cijeli smještaj plačaš sama gdi i kako hoćeš
    inhalator i inhaler, trebao bi ispuniti specijalista ( u sili može i pedijatar) nosi se na ovjeru tam gdi potvrđuješ recimo za naočale ( čeka se papir cca 10 dana)

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Hvala na odgovorima. Dakle, ako idem s mlađim ja uz njega ne plaćam, a za starijeg da?

Kako izgleda uopće boravak tamo, tj. kako izgleda dan u Thalassoterapiji?

AKo dobijemo preporuku onda odmah zovem njih dolje i bilježim termin (naš pedijatar nam daje uputnicu)?

Pretpostavljam da su krcati, kad bi mogli prvi slobodan termin dobiti i koliko sa dana u prosjeku dobije?

Što se tiče klorida u znoju žena koja je to radila nikako nije mogla očitati vrijednosti, stalno joj nešto "nije radilo kako treba" pa pretpostavljam da od tuda i taj nizak zapravo rezultat klorida (dr. je rekla da je zabrinjavajuće ako su te vrijednosti povišene).

Nama naš pedijatar ništa ne bi napisao što se inhlatora i halera tiče rekao je da MORA specijalist i to isključivo kod ponavljajujćih bronhitisa što je kod nas evo krenulo... nažalost...

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dobije se dva ili tri tj. Mi uvijek idemo ambulantno jer ljetujemo u selcu pa idemo u ljeto . Razlike u terapiji nema u odnosu na bolnicko. Imas inahalacije ujutro, (bolnicki i popodne al manju dozu dobiju ujutro tak da dode na isto), vjezbe i to je to, gotov si u sat dva.. Svaki dan pregled ako jed ijete lose ( mi smo uvijek lose kad dodemo i odmah na ventolinu zavrsimo ) il jednom tj ako jedobro. Jaako ljubazno osoblje i doktori na kakvo nismo navikli vidat. Ne izgleda ko bolnica .

Sent from my iPad using Tapatalk

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tesko ces dobit termin u ljeti jer prioritet imaju skolarci , ali uglavnom se ide u zimi, proljece jesen.. Jedino a,bulantno ides kak hoces ako na vrijeme rezerviras termin. ( ja sam bas neki dan y).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

MORA TI SPECIJALIST NAPISATI DA DETE IMA PRAVO NA PRATNJU TEK ONDA ĆE I DOBITI PRATNJU ( TAK BAR TVRDI PEDIJATRICA). MOŽE SE DOBITI TERMIN, BAŠ MOŽDA NE USRED LJETA ALI U VRIJEME POGODNO ZA KUPANJE PRETEŽNO, NA INZISTIRANJE. iNAČE I BOLNIČKA DECA DOBIJAJU ISTE TRETMANE KO I AMBULANTNI, SAMO KAJ NE PLAĆAJU DODATNO MORSKE INHALACIJE. iMAŠ I VJEŽBE UJUTRO. iNAČE NAMA JE SPECIJALITSA PISAO PREPORUKU ZA 3 TJEDNA TO SMO I DOBILI, PROŠLE GODINE SU NAVODNO NEKI VEĆI KLINCI ( SREDNJOŠKOLCI) DOBIJALI PO 2 TJEDNA.

KAD DOBIŠ PREPORUKU OD SPECIJALISTE, TRAŽIŠ PEDIJATRA DA TI ISPIŠE UPUTNICU ZA LJEČNIČKO POVJERENSTVO, SKOPIRAŠ NALAZE I ODNESEŠ KOD KONTROLORA, PAZI DA TI I PEDIJATAR NAPIŠE DA DJETE IMA PRATNJU. INAČE POSTOJI MOGUĆNOST DA BUDETE SMJEŠTENI I U APARTMANIMA, PLAĆA SE NEKA RAZLIKA, ALI ISPADA POVOLJNIJE NEGO DA ZA VEĆEG PLAĆAŠ ( A DETETU MOŽEŠ DAT DA JEDE KAJ I TI - PODIJELIŠ PORCIJU I SLIČNO), SAMO KAJ VIDIM DA BAŠ NEDAJU APARTMANE U SEZONI. KAD DOBIŠ PAPIR OD KOMISIJE TREBALA BI FAKSATI ILI MEJLATI NA ODREĐENU ADRESU, I TAD TI SE JAVE KAD IMAJU TERMIN, AK TI PAŠE ZEMEŠ GA, AK NE ONDA PREGOVARAŠ. ( INAČE NAJĆEŠĆE ŠALJU POZIV POŠTOM, ALI NA INZISTIRANJE SE MOŽE DOGOVORITI DA SE TELEFOSNKI DOGOVORITE, PA PO DOGOVORU ŠALJE PAPIRE).
    INAČE PROŠLO LJETO SAM BILA S KLINKOM KOJA NIJE DOBILA ODOBRENJE ZA BOLNIČKO LJEČENJE I PLAČALA SAM ZA NJU OKO 200 KN, IŠLI SMO SREDINOM KOLOVOZA, ALI TADA NISAM ZNALA ZA OVU PRIČU S APARTMANIMA. CJENIKE IMAŠ http://www.thalasso-ck.hr/home.asp?l...ja=gohome&id=0.

INAČE UPUTNICA OD KOMISIJE VAŽI MJESEC DANA, TAK AK U NAVEDENO VRIJEME NE DOBIŠ PRAVO NA SMJEŠTAJ, ONDA MORAŠ PRODUŽITI TO PRAVO, TAKO DA TI IZMEĐEU PRODUĐŽETKA I OSTVARENJA BUDE MANJE OD MJESEC DANA. pAR DANA PRIJE PUTA IDEŠ KOD PEDIJATRA DA TI NAPIŠE UPUTNICU ZA MALOGA, ZA BOLNIČKO LIJEČENJE,pUTNII NALOG ZA MALOGA S PRATNJOM ( ZA TODOBIŠ POVRATA OKO 600KN), KOD SVOJEG DOKTORA DA TI NAPIŠE UPUTNICU ZA ZDRAVU PRATNJU ( KAD NAĐEM PAPIR NAPIŠEM TOČNU REČENICU KAJ MORA BIT NAPISANO). aKO I VEĆI IMA PROBLEMA MOŽEŠ TRAŽITI AMBULANTNO LIJEČENJE ZA NJEGA.

AK IMAŠ PITANJA VIČČČI

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

oššlo mi sve veliko sad da ne prepisujem nadam se da si shvatila

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jesi dobila lovu jelena ? ne znam jesam ti rekla da ti svako dijete ima pravo na svoj putni trosak sa pratnjom ?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

jesam pred 2 mjeseca

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Hvala brze ste i detaljne! Stariji mi tu i tamo ima prehladice, imao je bronhitis krajem godine ništa strašno...

Nije mi ni nužno da bude preko ljeta termin i tako se grozim gužvi ljetnih

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

onda ti je super tražiti sredina 8 prošle godine je bilo super vrijeme

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja obozam lipanj cim skola zavrsi il prije ak nemas skolarca !

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

javljam novosti u vezi narucivanja na srebrnjak za kontrolni pregled.
    vise se ne moze pacijent naruciti samo tako mailom. moram ici kod pedijatrice i ona me mora naruciti preko kompjutera. navodno su sad svi umrezeni ako ne uspije trebala bi mi dati uputnicu koju ja moram skenirat i poslat na srebrnjak da me oni naruce.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hm. Mene su narucili i u biti uvijek me sami naruce nakon pregleda. Ni toga vise nema?

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    Hm. Mene su narucili i u biti uvijek me sami naruce nakon pregleda. Ni toga vise nema?
    ne znam. mi smo uvijek tamo kasno popodne kad ne radi salter za narucivanje pa smo se uvijek narucivali mailom. tako sam i danas probala pa su me nazvali i objasnili da ne mogu vise tako.

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

U srijedu u 17.45h je na Srebrnjaku sastanak udruge roditelja:

https://www.facebook.com/#!/astma.udrugazg
    www.astma-udruga.com

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a jel se može slobodno doć bez obzira iako nismo članovi udruge?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne bi bilo lose se uclanit. Imaju razne pogodnosti pogotovo za zg. A face str im je super. Ste vidle za onu narancastu karticu za popust na lijekove gsk.

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    a jel se može slobodno doć bez obzira iako nismo članovi udruge?
    Naravno.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i ti si u udruzi?

ak ću stić i sve posložiti dojdem!

e da tu naranđastu moram složiti, samo kaj mi "moja"apoteka nije na popisu, pa ću u drugo naselje po to

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Dakle,ovako. Imam dječaka od 5 godina i 2 mjeseca. Kao beba je ima o bronhiolitise, nikad previse jake, u smislu da je morao dobijati kiseonik ili kortikosteroide, sve se zavrsavalo inhalacijama. Po pravilu od aprila do septembra je bio bez tegoba. Bio je vesela, debeljuškasta beba, dojio dugo, bio je sto kazu "happy wheeser" Nisam mu radila alergo testove,niti neke pretrage, ali je kao mali imao ekcem, ja sam atopičar, moj otac je imao astmu. Pulmologica je rekla da ne uvodimo profilaksu,jer opstrukcije nisu teske ni previše česte. Kako raste,dešava se sledeće: nema više produžen ekspirijum i vizing, nego s vremena na vrijeme krene bistar sekret iz nosa uz kijanje dan-dva-tri, onda krece suvi kasalj dan-dva,aonda produktivni,vlazni kasalj,nekad 4-5 dana,nekad duže, evo ovo je najduze kaslje zrelo desetak dana. Tadjeisekret iznosa ooobilan,i gušći,ne možemo nastizati izduvati nos. Nema temperaturu,dobrog je opšteg stanja,jede. Pregledom na plućima nalaz je uredan. To kad zrelo kašlje,nekad ga po noci budi,a najviše kašlje kad ustane.Ima i uvećan treći krajnik. Inače je napredan,veliki.Da,kad nema tegoba i kašlja,može puno da trči i skače,da juri. Je li se ovo dešava vama? Nisam pametna,moramo ići kod pulmologa i otorinca.Stravljuju me tekstovi koje čitam o tim simptomima,s nekim teškim bolestima

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam jelena jer nisam iz zg.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

inače pitanje je bilo postavljeno dalmi, ali lunahor možeš biti član bez obzira od kuda si, bar sam tak shvatila.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

evo jedne iz udruge roditelja astmatičara:

udruga za nove clanove, koji uplate clanarinu, omogucavamo dobivanje npr zracnih komorica ili Peak flowa. Naravno ograniceni smo kolicinama ali ako i necemo biti u mogucnosti besplatno dati novim clanovima onda mozemo subvencionirati kupnju takvih pomagala. Postoji jos i mogucnost da se jos neka ruga pomagala dobiju ili subvencioniraju te bi nas za to novi ili potencijalni clanovi samo trebali kontaktirati da istrazimo mogucnosti.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mi smo danas bili na 1.kontroli na Srebrnjaku sve je ok flixotide i singulair do kraja 6.mj.pa sam malo iznenadjena da tako dugo, pa pauza preko ljeta i opet nastavak . Sto se tice babyhalera i inhalatora rekla nam je dr.da nam to moze pisati nas pedijatar, a on j# pak rekao da mora specijalist! Nista nam nije pisala na kraju i sad ja budi pametna!

Sto se tice Crikvenice sumnja da ce nam odobriti jer nije astmaticar ali nam je napisala preporuku. Planiram uz te papire za komisiju predati kao neku zamolbu, rodjen je ranije, sklon je bronhitisima, 3x vec hospitaliziran po 7 dana...sto mislite da li bi to proslo...radi se 'samo' o bronhitisu

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovisi o lokalnom hzzo. Ako nista uzmi ambulantno i uclani se u gore spomenutu udrugu jer dobis popust na smjestaj u crikvi a i mozda babyhaler.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad da ja ispričam kaj je meni rekla sestra kad sam predala papire da mi napiše doznaku za decu, jer sam tražila i ostanak s klincem, na koje imam pravo jer imam Srv na njega, sestra je mrljala da oni ne smiju napisati tu preporuku jer nije specijalista napiso, istu i na kraju je ipak napisala, jer nisu mogli doć u kontakt s kontrolorkom. specijalista ( istina u klaićevoj) mi je uredno napisao doznaku za haler.

a to kaj se radi samo o bronhuitisu, tebi se ipak radilo više puta o samo bronhitisu, dete je na kortićima, što nije za zanemariti.

Da ovisi o lokalnom Hzzo, to ponajviše.

Inače cijene koje je potpisala Udruga za smještaj su dosta dobre, moram li priznati da mi je žao kaj prošle godine nisam znala za to, jer bi mi pozamašna svota ostala u džepu.

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Koja je str. te udruge na face-u

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

https://www.facebook.com/astma.udrugazg

a ovo je stranica http://free-zg.t-com.hr/astma-udruga...d/thallaso.pdf

s time da novi cjenik baš i nije stavljen, neke cijene su malo više, a opet neke niže!

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni se to cini strasno skupo. puno je jeftinije naci smjestaj u privatnom aranzmanu pa sam kuhat.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad najam apartamana je relativno skoro isti ko i najam u susjedstvu Thalasoterapije.

Chiara76 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Opet ja sa pitanjima. Moja L. trenutno koristi Aerius zbog jake alergije na grinje i razne pelude i Flixotide (2x1) potisak kao profilaxa zbog bronhoopstrukcija koje obično ima u hladnijim mjesecima. Jučer se sva poštopala, ništa ne curi iz nosića, samo je začepljen.

Da li joj smijem uvesti i Avamys na ovo što koristi? Ili Olynth?

Moram nekako spriječiti da se od tog začepljenog nosića ne razvije nešto jer u ponedjeljak ide na MR pod anestezijom i mora biti zdrava (čekamo ovaj termin od 8. mjeseca prošle godine).
    Posljednje uređivanje od Chiara76 : 28.03.2014. at 16:20

Chiara76 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

I vrijedi li mi uopće kretati sa Avamysom obzirom ga treba koristiti duže vrijeme da se vidi njegovo djelovanje?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Smijes. Bolje avamys nnego operil pogotovo ak nije prehlada nego alergija

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Avamis odmah djeluje

Chiara76 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

E sad, da li je prehlada ili alergija ne znam ni sama. Ništa, krećemo sa Avamysom pa će mo vidjeti. Hvala na odgovoru.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ak vidis da ne pomaze slobodno daj i operil , nista nece biti.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Chiara76 prvotno napisa Vidi poruku
    Opet ja sa pitanjima. Moja L. trenutno koristi Aerius zbog jake alergije na grinje i razne pelude i Flixotide (2x1) potisak kao profilaxa zbog bronhoopstrukcija koje obično ima u hladnijim mjesecima. Jučer se sva poštopala, ništa ne curi iz nosića, samo je začepljen.

Da li joj smijem uvesti i Avamys na ovo što koristi? Ili Olynth?

Moram nekako spriječiti da se od tog začepljenog nosića ne razvije nešto jer u ponedjeljak ide na MR pod anestezijom i mora biti zdrava (čekamo ovaj termin od 8. mjeseca prošle godine).
    Avamys je kortikosteroid i ne odštopava nos trenutno, nego kontrolira upalu. Mislim da se to koristi 1x dnevno kao i npr. Nasonex.

Ono što bih ti ja preporučila za malo dijete je morska voda s propolisom - zove se PropolSal Rino Spray za nos. Pitaj u ljekarni.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ispravak - nisam našla da piše da je Avamys kortikosteroid, evo uputa: http://www.zdravstveniradnik.gsk.ba/...ckipodaci.html

Ipak, piše da nema iskustava u upotrebi tog lijeka kod djece ispod 6 godina.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

chiara, ja bi u tvom sluičaju prvo pokušala očistiti nos s fiziološkom i Arianom, inhalacije fiziološka+2kapi mirte.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Cure, vi ste stručnjaci, ako kuham vodu i složim lonac kamilice da se pari u prostorije, da li je to ok da mi malo ovlaži prostor ili da vadim ovlaživač. Maleni puno kašlju i valjda su u nekim virozama, ali negdje mi u glavi nešto govori da sam davno pročitala ta para od vode nije baš ok za dišne puteve?
    Ili sam se već sva zbrkala od puno različitih info?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako kome oka.. Nekom para i vlaga pase nekom ne.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Chiara76 prvotno napisa Vidi poruku
    E sad, da li je prehlada ili alergija ne znam ni sama. Ništa, krećemo sa Avamysom pa će mo vidjeti. Hvala na odgovoru.
    jel ste uspjele odraditi MR?

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Koliko često imate kontrole kod pulmologa?

Mi smo bili 26. 10., 16. 1. i jučer. Sad kaže da se ne vidimo do jeseni.
    Od rujna nije imao optrukciju i redovito prima flixotide 50 (za koji je doktorica komentirala da ga daju bebama).

Da od 15. 5. smanjimo na jedan put dnevno i da onda od 1. 6. ukinemo flix.

Već nekoliko puta smo izlazili s dijagnozom astma, a jučer je ponovo napisala ponavljajući optruktivni bronhitisi.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko često imate kontrole kod pulmologa?

Mi smo bili 26. 10., 16. 1. i jučer. Sad kaže da se ne vidimo do jeseni.
    Od rujna nije imao optrukciju i redovito prima flixotide 50 (za koji je doktorica komentirala da ga daju bebama).

Da od 15. 5. smanjimo na jedan put dnevno i da onda od 1. 6. ukinemo flix.

Već nekoliko puta smo izlazili s dijagnozom astma, a jučer je ponovo napisala ponavljajući optruktivni bronhitisi.
    Svakih 6 mjeseci, čak i dulje zna proći, ovisno o tome kako dobijem termin za kontrolu. Evo, bio je sin na Srebrnjaku u rujnu i ići će ponovno sad u petak - sedam mjeseci. Ako treba štogod između, oni imaju 24 sata hitnu službu. Dok je dijete bilo mlađe, znala sam češće na hitnu, a sad već dugo dugo nije bilo potrebe.

Što se tiče flixotida - da, taj se uzima do kraja školske godine, a onda je pauza do sredine rujna. Standardno.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 02.04.2014. at 08:47

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

I meni se činilo da je ovo naše prečesto, pogotovo što se u međuvremenu nije ništa dogodilo.
    Mislim na kontrole.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    I meni se činilo da je ovo naše prečesto, pogotovo što se u međuvremenu nije ništa dogodilo.
    Mislim na kontrole.
    Možda i nije, ako je to prva godina liječenja, pa procjenjuju da li je terapija ok. Kasnije to ne bude tako često.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi imamo svakih recimo 4 mjeseca, pa dok ja to ishodim ispada da idemo svako 4.5, ide odma i klinka od 8 i klinac od skoro 4, a ponekad i veliki klinac

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi u 10 i sad drugi tj,, tak dva put godisnje.. Plus crikva, to mi najdraze jer imamo dok smo tamo 1x tj il cesce kontrole. Za sada smo ok . L. Se bilo pocelo malo kvarit al sam odmah krenula sa seretidom i avamyisom i za tj dana je bilo ok paa sam skinula sa svega. Z je od zime ok. Nisu na nicem .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •