Nova sam na forumu, iako sam pročešljala većinu tema, najviše o dojenju. Unatoč informiranosti i dobrom startu sad imam problem s dojenjem. Nakon kraćeg dojenja (oko 5-10 min max.) počne nervozno odbijati siku, plakati, vrti glavom, pa kad se smiri ponovno primi, malo sisa pa sve ponovno. :? To je trajalo neka 2 tjedna, a najgore je bilo navečer, te smo pomislili da su grčići. Mali je sada 6 tjedana, još ga dojim, ali i izdajam pa mu dam na bočicu, a navečer dobije adaptirano. To sam uvela jer mi se prečesto budio, svakih sat, do sat i pol.Čak je imao i sluzave stolice, u nekoj sam knjizi pročitala da je to znak gladi. Nakon 2 tjedna smo išli pedijatrici pa je bila zadovoljna težinom, 3050 g, a rodio se sa 2700, te spao na 2550. Na savjetovanju je ispalo da je dobio oko 600 g u mjesec dana, pa pedica nije bila baš zadovoljna te rekla da se izdojim, ako imam deci mlijeka u dojci da je to ok, ako ne da uvedem adaptirano. Totalno sam bila izbedirana![]()
Kad sam odlučila ići protiv sebe i ponudila mu bočicu pred spavanje, nakon sike, bio je još gladan i popioo većinu, te odspavao 3-4 sata u komadu. Ne mislim prestati dojiti, iako samo noću lijepo siki, a danju se izajam pa dobije na bočicu. Pitam se dal postoji mogućnost da nije uspio savladati sisanje u potpunosti, ili je lijen, ili mu je teško izvući gušće i masnije mlijeko iz dojke pa se zato unervozi i odbija siku??? ako netko ima slično iskustvo molim savjet...![]()