Ja moram nešto promijeniti u rasporedu vježbanja, jučer sam preskočila jer su se djeca razularila. Nikako s tim terminom na zelenu granu.
Ja moram nešto promijeniti u rasporedu vježbanja, jučer sam preskočila jer su se djeca razularila. Nikako s tim terminom na zelenu granu.
bila je to neutaživa želja
i ma, nisam ja nadljudica. prvih 31km mi je gušt, trening mi je ovisnost (baci oko na mail. sretna ko prase), drugih 31 km nemam izbora
vezano za ove nesretne BF kalkulatore.
daklem kad nema kalipera ne preostaje drugo nego metar u ruke. e sad, ubacila ja brojke u onaj koji je mamica stavila link. i ispada mi 24 i nešt%. ma ono, ždere me
i kužim kako se drži mjere struka ko pijan plota. i nije to bez veze, ali meni ne odgovara. naime sad imam širi struk nego kad sam bila 'debela'. tamo prije djece, kad sam imala nekig 67-70kg imala sam struk 67cm, bokove nekih 110cm (išla krojačici pa se sjećam). sad mi je struk 70cm, bočni trbušnjaci iskaču skup sa žilama. uglavnom, ošla sam tražiti neki kalkulator za sportašice
evo dva linka al se morate igrati sa preračunima:
http://www.csgnetwork.com/bodyfatcalc.html
http://home.fuse.net/clymer/bmi/#willoughby
tu sam na 18 i 19%
poanta, birajte kalkulator koji vam ide niz dlaku
Meni po onom prvom inesicinom ispada bf 22%
Ma nema sanse. Ja odokativno procjenjujem na 30%
betty, ne znam jesi negdje stavljala slike, mislim da jesi. pa sad ne znam što bih ti rekla.
ali radi se o tome da populacija u prosjeku nema nešto ludo razvijene mišiće trupa.
meni su oni oduvijek jača strana i kad sam u nekom treningu to su valjda prvi koji se baš grade. nakon ruku, jel. tako da je meni struk više širi ili kockast. sad ako je neko drugačije građe ili većinu masnog tkiva sprema na bokove, onda više smisla ima prvi kalkulator. moje salo je na bokovima. nedam kalkulatoru da mi core kritizira![]()
ja se i dalje držim slika, ispada mi 29%![]()
![]()
Inesice, moje salo je posvuda lijepo rasporedjeno, tj. Ima ga posvuda, ledja, noge, a najvise na trbuhu. Ono sto ja kostim kao metodu procjene jest da vidim koliko to sala ima na ovim cvrstim misicima koji se nalaze ispod. I gle, ako na nekim dijelovima trbuha imam dva prsta sala (a nije da ga samo tu ima) onda nema sanse da imam bf 22% a sasa 16 (sa sixpackom). Ovu metodu izracuna ne mogu korstit kad sam mlohava jer nena razlike izmedju misica i sala. Ali kad je sve ispod cvrsto onda tocno kuzim granicu i sto je visak![]()
bome tvoj ne smije ni taknuti, sto jest jest.
jucer sam ti muza putala jesi ti skroz pukla, nakon sto sam pitala jesi biciklom otislaa onda sam zakljucila da cete vi jedan dan do slavonije se malo provozati. ja cu kolaca napeci za svaki slucaj, da djeca imaju sta jesti ako negjde i prespavate
nekidan kad je neko pitao sta je taj bf. onda sam na wikipediji nasla neki koji mnozi, dijeli, oduzima, bez da se mjeris metrom i na njemu sam imala 25%, sto se meni cinilo malo.
Ja po mamičinom kalkulatoru imam 21,7%, a po ovom drugom od inesice 15,9% bf. Problem je što sam se sasvim osušila u gornjem dijelu (jedino sise još održava dojenje), a masti imam na bedrima i guzi. To nikad nisam uspjela uskladiti.
Po onom s prethodne strane sam na 25%. Po ovom prvom od inesice na 18%.
Pogodite koji mi se više sviđa.
Nemam nikakav prijavak. I dalje zabušavam.
Maruska, aj ne budi lijena pa zalijepi link na oba kalkulatora.
Cmok![]()
zato je kaliper naj za BF (ak ne računamo kadu)
i pitanje je čemu nam uopće služi ta mjera. kad mi upadne neka nelogičnost onda ona mene kopka pa idem tražiti.
eto, do jučer se već o ho ho vremena nisam ni izvagala a kamoli mjerila BF.
zato mi i sinula nelogičnost.
za one koje prate, ima više metoda, zato i treba pronać onu koja ima smisla za nas.
kao što sam napisala, dok sam imala neizgrađene mišiće i više sala i čak 10kg više opseg struka mi je bio manji.
kako sam krenula graditi mišiće, ti su bili među prvima na redu i u gornjem djelu tijela imam puno manje masnog tkiva. tijelo se izmjenilo skroz.
mislim i bokovi su mi sad o ho manji. za 15cm od onda. ali ako ću i gubit neko masno tkivo, bit će na bokovima, gore ne mogu puno. tako da bi ja po tom kalkulatoru došla na manji BF% morala bi mi se crijeva vidjet
jučer W12, i nema šanse da napravim ono vježbu tipa most s izvrnutim rukama iznad glave i odignutim tijelom.
I standardnih poslovnih 15km bicom.
eh, zato se ja zapiknem na svakakve nelogičnosti pa pilim
i ošla nešt sa pesom van, na brzaka i mislim si, čemu nam uopće služi ta brojka?
ko i BMI. kad si u zelenom, baciš vagu
kad si sa BF% u zdravom baciš metar
iskreno, ne znam što bih sa tim brojkama. a ja volim brojke. kad im nađem smisao pogotovo
otrčala sam 8 km za 39.18. to bi reklo da mi je pace ispod 5! yes.
čestitam vikici na 12 km!! ludo. i to još takav pace.
meni mamičin pokazuje 16.5% a inesičin nemrem nać. sad idem nać one stare mjere.
ja zavidna se tjesim: ah mlada je LOL
ali kao sto rekoh :zavidna:
larmama sad me zanima taj most, veceras cu skicnuti ako ulovim vremena, iako ne volim znati sta me ceka.
našla sam mjere od 08.07.2013. uglavnom tad mi je struk bio širi 2 cm, a bokovi uži jedan cm. ali u izračunu ostajem na 16.5. ja sam isto malo kockasta, struk mi je 62, a bokovi 83. dječarac.
e taj most iz body revolutiona je meni bio pakao- uglavnom ga nisam mogla ili jedva na par sekundi. neki dan sam radila zuzkinu power yogu i ona tamo isto ima taj most i radila sam ga bez frke. dakle u pitanju je 8 mjeseci između- a nisam u međuvremenu ni jednom probala taj most.
ovo je onaj "loši"http://lowcarbdiets.about.com/librar...calculator.htm
a ovo dobar http://www.csgnetwork.com/bodyfatcalc.html
centimetre dijeliti s 2,54
kile množiti s 2,205
Ma ja do tih brojki držim malo više nego do horoskopa. Ono - lijepo je vidit lijepu brojku ali nije da će mi "loše" brojke nešto bitno promjeniti u životu...
Meni je most zakon! Ali to sam ko klinka obozavala, sjecam se da sam svaki dan vjezbala spustanje u most uz zid, ne bih li jednog dana uspjela bez zida. I necete vjerovat ali to mi je moja baba pokazala![]()
iskreno ja mislim da mi svi vise drzimo do nekih skrivenih traperica, haljina, nego do tih brojki. recimo ja kad udjem u necakinjine traperice 28 sva se ozaraim, a da mi ne visi jedna posjas za spasavanje. te traperice ne nosim, rijetko oko kuce, ali su to moje the traperice![]()
ja sam ga isto obozavala, ali prije jedno dva tri mjeseca, moja kcer ga napravi i ja sam se htjela pohvaliti kako i ja to mogu, ali jok ne ide. pa mi je inesica rekla da ga ima u BR. ali nije znala tocno di. i tako ja vjezbam i cekam kad ce se pojaviti i larmama mi otkrije konacno tajnu. zadnji tjedan. i sad sam na 100 muka hocu li ga moci ili ne napraviti.
Mene je šokiralo kad sam skužila da ga ne mogu napraviti. Odnosno da ga mogu napraviti jadno i prejadno. A o sklekovima u mostu da mogu samo sanjati.
tjedan kad je meni zadnji tjedam W11 i 12 sam kod tebe u gradu Maruska, mozemo se zajdeno tjesiti kako je to tesko, na kavi s pogledom na more![]()
Nedavno sam napisala da sam na bicu vidjela curu sličnu Inesici, a s obzirom na njen opis korištenja biciklom mislim da smo se jučer mimoišle biciklima na semaforu
Spajalice, otkrit ću ti još jednu tajnu, plješću ti na kraju bez obzira jesi li napravila most ili kao ja razmišljaš jel to možeš![]()
Sad ću ja biti parti brejker. U principu se svodi na isto, ako pogledate tablicu s vrijednostima, na prvom kalkulatoru je normala 21-33%, a 33-39% debljina, preko 39% pretilost.
A na drugom je normala 20-27%, debljina 27-31%, a preko toga pretilost.
Bolje da se mi ne zamaramo brojkicama, nego da i dalje lijepo vježbamo i trudimo se koliko toliko zdravo hraniti. I da sve budemo sretne.
Ja sinoć bila na zumbi i na kraju smo posebno radili vježbe za trbuh. Meni nikakav problem, a cure su već vikale kako nas trenerica uništava.
ni ja ne mogu most, ako je to ono na sta ja mislim. ima i u insanityu ka jednu nogu drzi u zraku i radi taj most
ne znam, ruke me uzasno bole u tom polozaju.
mene u zadnje vrime izudjuje sta dosta vjezbam a kile ne idu. tjesim se da su to misici. a mozda mi je samo prehrana u klincu.
most
ja na taj mislim
sad sam malo google koristila,
ovdje cak savjetuju kako i kosu svezati:
http://www.wikihow.com/Do-a-Bridge
vikki, 12km, bravo!
sasa, koja brzina, zaista upadaš među nadžene.
Danči i Inesica i te silne kilometraže. MM je u nekom trenutku života putovao bajkom iz Hr u strane zemlje. Nadam se tome jednom kad dijete bude veće, onako obiteljski.
Most mogu, radimo ga na bodyweightu. Ali iako su mi kukovi jako visoko ne mogu u potpunosti ispružiti ruke u laktovima - kaže mm lošija mobilnost ramena, pa kad se sretnemo bez djeteta možda mi i da koju korektivnu vježbicu. Danas mi je poznanica rekla da su mi s enoge umišićavile - to mi baš i nije neko veselje, jel.
Prehrana nekako treba biti prilagođena. Naginjemo paleu, ali bez mesa i mesnih prerađevina. Puno povrća, voće, rjeđe suho voće, orašidi, puno sjemenki, kašasti sokovi, ponekad mlijeko od badema, svježi sir, jogurt, skuta, parmezan, domaća jaja ili barem ona sretnih nesilica (ne znam koliko su baš sretne, ali eto), puno ribe, zaslađujemo medom ili miksanim datuljama. Nešto nalik na kruščiće radimo sami, slatkiše improviziramo prema raw receptima više-manje. Trudimo se jesti organski, koliko možemo, ne jesti iz vrećica, procesuiranu i industrijsku hranu.
zovite i mene!
ja napredujem s betom i svidja mi se
sad mi je ritam pocet malo prije 23 sata
moram se vratiti na staro
ali kasno dodjem s posla, pa dok rucam, malo mi se slegne i tako
most mogu
ja sam bas bila razgibana prije, svasta mogla, onda dugo vremena nisam nista ni pokusavala pa sad otkrivam sto jos uvijek mogu
most i stoj-most, spagat zenski, razna ona joga dubljenja na rukama, zgrcku/raznosku, nogu iza glave i te sheme nedavno provjerih
nije da je neka korist od toga, ali bar sin bude propisno impresioniran
a i ja se osjecam manje za staro zeljezo
BF i slicni brojevi
u principu, ne vjerujem tim izracunima koji se baziraju na tri mjere
bas kako je i inesica objasnila, prerazlicitih smo gradja da bi taj izracun bio iole relevantan
ja se isto vise uzdam u centimetre i odjecu, iako moram priznat da mi je drago vidjet da se broj na vagi smanjuje, bar dok ne dodje do meni neke pozeljne vrijednosti koje se s nostalgijom sjecam
znam da ni to nije mjerilo jer sad imam kilazu koju sam prije isto imala, a puuuno bolje izgledam nego s istom bez vjezbanja
i moj je cilj jednostavan
osjecati se fit i dobro, i izgledati isto tako
nemam cilj u sklekovima, kilometrima, zgibovima, six-packovima
ali da imam neku kondiciju, da mogu sa sinom baciti na nogotenis bez da umrem nakon tri minute, da se popnem stepenicama bez dahtanja
da mi vjezbanje bude dio svakodnevice, uz zdravu prehranu i puuuno vode
5 rundi
6 deadlift sa 50 kg
10 burpee box jump
Prije toga T2B
I par serija deadlifta i marinaca za probu..
Ukupno sam napravila 50 deadlifts i 65 burpee box jumpovs..
I skoro povracala na kraju...stvarno san crkla
Kako i ne bi kad si radila deadlift s 50 kg! Kako to uopce izvedes? Kakav je to uteg?
Posljednje uređivanje od Anci : 03.04.2014. at 21:30
Olimpijska sipka od 20 kg i sa svake strane po 15 kg utega..
Meni su tezi bili marinci sa skokom na kutiju..