Ako par nema dijagnoze, ako je žena nedavno ostvarila prirodnu trudnoću, ako period pokušavanja nije dug, nema razloga da se odmah krene s teškom artiljerijom.
Stoga ja u ovom slučaju stajem na stranu naše Smiljke i kažem da ni ja ne vidim potrebe za IVF-om samo radi godina. Zašto, da se podebljaju šanse - svakako, ali ruku na srce, u bolnicu se na račun HZZO-a ne ide podebljavati šanse već liječiti. Ako nekom gori pod petama bez obzira na tanku ili nepostojeću dijagnozu, može kod privatnika.
To što je dobna granica blizu je drugi par opanaka, ali opet, doktor ne bi smio činiti nešto što nije u najboljem interesu pacijenta samo zbog zakonskih ograničenja.

bubicezubice, oprosti ako ovo zvuči grubo, u najboljoj je namjeri. Mislim da ti s obzirom na anamnezu imaš solidne šanse zatrudniti uz ciljane odnose u narednih pola godine, pa čemu hormoni, bodenja, punkcije i transferi ako može na lakši način.
Naravno, perspektiva se potpuno mijenja ukoliko ste do ove trudnoće došli nakon puno vremena.

boss of me, osim godina i dijagnoze podatak o tome koliko dugo radite na djetetu je jako bitna stavka, tako da bubičin primjer ne možeš automatski primijeniti na sebe.