Stranica 17 od 110 PrviPrvi ... 715161718192767 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 801 do 850 od 5466

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 4. dio

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Časna sestra-radikalna ljevičarka http://www.jutarnji.hr/najradikalnij...urope/1186454/

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

evo malo zanimljivih članaka: http://www.h-alter.org/vijesti/hrvat...cudo-nevidjeno

jeste čitali ono o tome da je prvi maj sotonski praznik? piše na dnevno.hr ali ne bih prenosila njihove linkove,... eto i što reći nego?
    čuvajte se kršćani!

za moje njemački govorne .... slobodnomisliteljice http://www.news.ch/Popidol+Heiliger+...623/detail.htm

ovo za odlazak djece na duhovnu obnovu ste također čule, zar ne? ali i to je sasvim normalno, zar ne?

i nešto za moju stormu, samo dok nađem link

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

malo dženderizma, onog zločestog: http://www.feministtimes.com/genderw...is-not-binary/

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Dobar članak sa Križa života: arhitektura-kulta-papinstva

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    Baš dobar i informativan intervju.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Jeste li znale za ovaj sajt: http://www.otrovno.com/ ?

Jako zanimljiv i informativan! U moru sajtova i članaka koji pristrano plaše, upozoravaju, razotkrivaju urote i zavjere, na ovom sajtu mogu se naći argumentirani i znanstveno potkrijepljeni tekstovi o nizu tema iz područja koja se tiču prehrane, kozmetike, općenito života, a zapravo je je sajt o otrovima.

Upravo sam pročitala brošuru, jednu od nekoliko na sajtu, "Nemojte se svega bojati" i toplo preporučam! Barem bacite oko

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Nastavljam monolog

Toplo preporučam da na HTV na zahtjev pogledate Damin gambit sa Helenom Puljiz od prošle nedjelje dok ga ne maknu i zamijene onim jučerašnjim. Isplati se svaka minuta...upoznajte bolje domovinu i njene tajne službe. I jednu sjajnu osobu i novinarku.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Jeste li znale za ovaj sajt: http://www.otrovno.com/ ?

Jako zanimljiv i informativan! U moru sajtova i članaka koji pristrano plaše, upozoravaju, razotkrivaju urote i zavjere, na ovom sajtu mogu se naći argumentirani i znanstveno potkrijepljeni tekstovi o nizu tema iz područja koja se tiču prehrane, kozmetike, općenito života, a zapravo je je sajt o otrovima.

Upravo sam pročitala brošuru, jednu od nekoliko na sajtu, "Nemojte se svega bojati" i toplo preporučam! Barem bacite oko
    ovo je odlično! hvala na linku. sad ću ga linkati po cijelom forumu

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ako se ne varam, taj sajt je djelo prof. plavšića.
    https://www.youtube.com/watch?v=fLkIGfxLasc

ne znam jesam li stavila ovaj tekst, odličan je: http://stav.cenzura.hr/odjednom-sam-postao-bijelac/

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

sretan dan pobjede nad fašizmom - svima koji slave.

jesmo li uopće pobjedili fašizam?

ako pobjedi hdz ili koalicija za hrvatsku hoćemo li slaviti taj dan ili ćemo ga banati iz ustava?

ah, toliko pitanja...

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ako se ne varam, taj sajt je djelo prof. plavšića.
    https://www.youtube.com/watch?v=fLkIGfxLasc

ne znam jesam li stavila ovaj tekst, odličan je: http://stav.cenzura.hr/odjednom-sam-postao-bijelac/
    super je!

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

p.s.

ima li još netko tko ne može podnijeti ove reklame u zadnjem postu nekog topica?

ubih se skrolajući.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

sretan dan pobjede nad fašizmom - svima koji slave.

jesmo li uopće pobjedili fašizam?

ako pobjedi hdz ili koalicija za hrvatsku hoćemo li slaviti taj dan ili ćemo ga banati iz ustava?

ah, toliko pitanja...

Baš sam jučer o tome divanila sa svekrom koji me je dok sam peglala zabavljao pričama iz davne 1945...

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

na današnji dan je rođena ona - moja heroina: sophie scholl

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Prelistala sam na brzinu današnji Večernjak kod svekra... kaže da nam desnica dovodi https://www.liveaction.org/lilarose/
    Posljednje uređivanje od Mojca : 11.05.2014. at 10:49

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

O da, pokušavaju isprovocirati javnu raspravu o pobačaju tražeći nekoga s druge strane kako bi stvorili dojam da je to otvoreno pitanje javnog izbora. Što točno najavljuje Večernji?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Nisam čitala članak, samo sam prelistala.
    Sad smo na putu za piknik, ako stignem i ako se sjetim pročitam pa javim.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ajme meni, samo ne još jedna takva javna rasprava. koliko smo bili na miru, od ćirilice...i sad jovo nanovo.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Cvijeta, pa tu smo im agendu od početka provalili, znali smo da to slijedi. Nakon teme pobačaja, ili čim njihovi dođu na vlast, ići će (ponovo) na MPO.
    Imaju para, vremena i podršku KC.

A sve dok nam ključne rasprave u društvu ostanu svjetonazorske, a ne razvojne, tonut ćemo i dalje, u Apsurdistan, u konzervativnu siromašnu banana državicu, taman idealnu za daljnje širenje dogmi, straha i fatalizma.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Gledala sam Euroviziju
    Zanimljivo je da je Večernji objavio pozitivnu reakciju na pobjednika (doduše njihovom karakterističnom čitatelju se ne sviđa).

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja sam gledala austrijsku dokumentarac o conchiti. jako inspirativno. baš mi je drago da je pobjedila. a glaščinu ima, to joj nitko ne može poreći. baš mi je drago što ju je europa izabrala.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

kad sam vidjela sve one austrijance na aerodromu, djeca... svi koji ju dočekuju... šmrc... baš mi je bilo dirljivo.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

vidim da su neki na facebooku pročitali doživljaj ove majke, pa ću biti slobodna samo dio njenog posta (koji je tamo javan) prenijeti... čisto kao odgovor onima koji se nekad znaju čuditi zašto se mi uzbuđujemo...

"prosli petak dolazim po djecu u skolu i uciteljica od malog me zaustavlja na kratkom razgovoru.Uvodi me u ucionicu gdje stoji covjek svojih cca 50-55 god.Mrklog pogleda,noge mi se odsjekle,kao i svakom roditelju milijon ti se stvari vrti u glavi.Uciteljica zatvara vrata od ucionice i predstavlja covjeka kao vjeroucitelja,meni ?????????? iznad glave.....i krene.....znate vase djete je jedno od rijetkih koje ne idu na vjeronauk,ja sam pricala sa njim,on se osjeca izolirano ali ne zna kako bi vam to rekao,vjeroucitelj suti i ubija me pogledom.....uciteljica nastavlja.....znate po U.N - ovom pravima djeteta svako djete ima pravo na odabir vjere i slobodu pri tome.....e sad tu negdje je meni dosao black out.....pitam ja nju....ok....kada i sa kojim pravom ste vi razgovarali s mojim djetetom bez mog prisutstva??????.......na to se vjeroucitelj po prvi puta javlja i autoritativnim mi stavom i glasom kaze da je ovo slobodna zemlja i da uciteljica radi u interesu MOG djeteta i da je on provjerio i da moja djeca nisu krstena sto NJIH cini drukcijim"
    xxx
    na to odlazim kod ravnateljice ( bivse psihologice ),koja sve gleda s psiholoske strane te me pokusava smiriti......da bi ona stavila tocku na i.....kaze ona meni....razmislite kako se osjecaju vasa djeca kada SVI ( sto nije tocno,jer sam provjerila) idu na vjeronauk ali oni ne"
    xxx
    Ponedjeljak i djeca opet odlaze u skolu gdje ih ravnateljica presrece na hodniku i kaze :"sta vasa mama sada glumi s tom inspekcijom,da ste isli na vjeronauk do ovoga ne bi doslo" "
    (p.s. nisam čitala komentare na toj raspravi)

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

rekoh li da mrzim ove reklame?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tlak na milijardu
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

rekoh li da mrzim ove reklame?

koje reklame?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ove koje se pojave uvijek u posljednjem postu neke teme. pa skroz pošemere tekst u postu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam namjestila postavke na - pokaži prvo zadnji post.
    tako uvijek na vrhu imam najnovije postove, a reklame na dnu gdje gotovo nikad ne skrolam

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    tlak na milijardu
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    X

Ovo za reklame, instalirajte si blocker, pa ih više nećete uopće vidjeti nigdje po internetu, gdje god surfate.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

tlak na milijardu
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    o, da, i meni je jučer poskočio zbog ovoga. I zbog ovoga: Bozanić i Miljenić

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

tlak na milijardu
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    I meni!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moj info, prema razgovoru u školi: na vjeronauk po razredu ne ide tipa do 5 djece po razredu, borave u knjižnici ili kod logopedice, nazočnost na misama itd. nije obavezna. Vidjet ćemo, so far so good, nadam se da neće bit evenata tipa misa za početak škole (ako bude - da neće bit usred rasporeda tj. da nećemo bit na tome), osim raspela u školskoj dvorani (koje pretpostavljam da ipak svaka škola u RH ima, osim možda RI-Istre i koje bi sugeriravalo da se odvijaju neki skupni vjerski momenti u školi).

Doduše, ako se to popne po 10 po razredu i više - onda će škole bit u problemu logistike možda (ali... to nije moj problem), barem dok ne obrazuju rundu "građanoodgojaša/etičara", negdje zguranih uz latiniste. Koliko kužim, postotak je takav za RI, možda i veći, pa su biće u shemi prvi/zadnji sat.

Ovo od ove mame je skandalozno. Može info (iz vl. guze mi je bitno, ne da su razni krajevi u RH manje bitni) - lokacija incidenta (koji grad/naselje)? Jer.. ovo je čisto nasilje.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 14.05.2014. at 17:40

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Malo humora: ako su iz ZG-a, možda da ravnateljica i vjeroučitelj dođu na event "Ruka prijateljstva" ovaj vikend u Lisinskom, karta nije preskupa - valjda će bit neke riječi o prihvaćanju različitih, a vidim da se event promovira kroz vrtiće, pa možda i u školama ima nešto od tog programa .
    Posljednje uređivanje od ina33 : 14.05.2014. at 17:43

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Pa po fejsu, cak mislim da je lokacija tu negdje kod mene

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ajme...susvit..pun intended

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Moj info, prema razgovoru u školi: na vjeronauk po razredu ne ide tipa do 5 djece po razredu, borave u knjižnici ili kod logopedice, nazočnost na misama itd. nije obavezna. Vidjet ćemo, so far so good, nadam se da neće bit evenata tipa misa za početak škole (ako bude - da neće bit usred rasporeda tj. da nećemo bit na tome), osim raspela u školskoj dvorani (koje pretpostavljam da ipak svaka škola u RH ima, osim možda RI-Istre i koje bi sugeriravalo da se odvijaju neki skupni vjerski momenti u školi).

Doduše, ako se to popne po 10 po razredu i više - onda će škole bit u problemu logistike možda (ali... to nije moj problem), barem dok ne obrazuju rundu "građanoodgojaša/etičara", negdje zguranih uz latiniste. Koliko kužim, postotak je takav za RI, možda i veći, pa su biće u shemi prvi/zadnji sat.
    Moram reći, kako školovanje odmiče, meni je sve manje ok i ta knjižnica. Iako mogu biti sretna što postoji, i što uglavnom radi.
    U knjižnici su djeca tek toliko da ne budu na hodniku, nitko se njima ne bavi, ne rade ništa, drugim riječima - gube vrijeme. A škola tome ne služi.
    Jedino pravo rješenje bio bi alternativni predmet vjeronauku, koji bi se odvijao u istoj satnici. A to rješenje trebalo bi biti doneseno sa razine Ministarstva, a ne ovisiti o (dobroj) volji učitelja ili ravnatelja.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Kad smo već (opet) kod vjeronauka, vi koje imate klince u školi - zanima me kad je pravo vrijeme za osnaživanje roditelja oko neupisivanje klinaca na vjeronauk. Lani sam krajem osmog/početkom devetog mjeseca srela nekoliko roditelja koji su mi polunesretno rekli da su klince upisali na vjeronauk i bilo je očigledno da se boje da im klinci ne budu sami i izolirani, a nisu ni znali da škola ima dužnost pobrinuti se oko klinaca. Malo smo razgovarali, ja isprintala one neke info papire oko vjeronauka i poslije im bilo krivo da su upisali, a nisu više mogli mijenjati odluku.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

zuska, s vjeronauka se, kad ga jednom upišeš, možeš ispisati tek iduće školske godine. kod mog je starijeg sina u prvom razredu bilo samo dvoje ili troje njih koji nisu pohađli vjeronauk, sad u šestom razredu ih 11 od ukupno 21 ne pohađa vjeronauk

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

nakon pričesti, značajno opadne broj učenika na vjeronauku
    inače, ja sam već za m trebala zaokružiti na nekom papiriću hoće li ili neće pohađati vjeronauk. pretpostavljam da se još do početka godine možeš predomisliti. malo sam škicala okolo što drugi zaokružuju, jedina neće biti. a to mi je izuzetno važno.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Kanga prvotno napisa Vidi poruku
    zuska, s vjeronauka se, kad ga jednom upišeš, možeš ispisati tek iduće školske godine. kod mog je starijeg sina u prvom razredu bilo samo dvoje ili troje njih koji nisu pohađli vjeronauk, sad u šestom razredu ih 11 od ukupno 21 ne pohađa vjeronauk
    Pa da, zato pitam, u kojem trenutku se roditelji budućih prvašića "obavežu" na vjeronauk?
    I kad je trenutak u kojem roditelji onih koji nisu više prvašići mogu reći "hvala, ali ne bi više"?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Obavežu se u trenutku upisa, a krajem školske godine se provodi anketa o tome tko će slijedeće godine ići na izborne predmete.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

zuska, mi zato u centru već u travnju krećemo s našom kampanjom "sekularna hrabrost" gdje informiramo/osnažujemo roditelje da ne upisuju djecu na vjeronauk (ako to ne odgovara njihovom svjetonazoru naravno). i još nešto .. oni mogu ispisati djecu do početka nove školske godine (recimo da je netko upisao u svibnju, može do posljednjeg tjedna prije početka nove školske godine ispisati).

mene samo zanima je li taj vjeroučitelj ikad zapitao djecu koja IDU na vjeronauk jesu li oni to sami odlučili ili im je nametnuto (u smislu podrazumijeva se, ne propituje se) od strane roditelja-vjernika. ili kad svećenici krste djecu... kako znaju da je to tj da će to biti religija kojoj oni žele pripadati?!? <br><br>zanimljivo da se uvijek kod djece nevjernika i to točno samo kod njih (ne kod djece roditelja drugih vjera) propituje je li je to ono što djeca žele tj. što im treba i sl. <br><br>načelno nemam problema da se pokrene rasprava oko toga na koji svjetonazor/odgoj djeca imaju pravo, ali mislim da bi takva rasprava upravo trebala krenuti od pitanja je li djeca imaju pravo na vjeru različitu od njihovih roditelja? imaju li pravo biti odgajana nekonfesionalno dok sami ne budu dovoljno zreli da se odluče kojoj religiji/vjeri/svjetonazoru žele pripadati?

mi u centru se zalažemo (a to je naravno upućeno i nama kao nevjernicima) da djeca imaju pravo na vlastiti svjetonazor - neovisan. konkretno od roditeljskog svjetonazora. ali to zahtjeva korjenite promjene u samom roditeljskom razmišljanju.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Obavežu se u trenutku upisa, a krajem školske godine se provodi anketa o tome tko će slijedeće godine ići na izborne predmete.
    Ok, znači kraj godine je uskoro. A upisi su...u srpnju?

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

zuska, mi zato u centru već u travnju krećemo s našom kampanjom "sekularna hrabrost" gdje informiramo/osnažujemo roditelje da ne upisuju djecu na vjeronauk
    Pa di je ta kampanja da se priključim? Daj da nešto za početak barem sheram na Fejsu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Ok, znači kraj godine je uskoro. A upisi su...u srpnju?
    Ne, sad su čini mi se upisi u prve razrede.
    No iskreno rečeno čisto sumnjam da ako netko zaokruži da će dijete ići na vjeronauk na upisima, pa pred početak ŠG odustane, da mu to ne bi bilo odobreno.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

No iskreno rečeno čisto sumnjam da ako netko zaokruži da će dijete ići na vjeronauk na upisima, pa pred početak ŠG odustane, da mu to ne bi bilo odobreno.
    Ma bude nekim ljudima neugodno ići to mijenjati.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

evo - tu ti je sve na jednom mjestu:
    a) najnovija (od ove godine) online brošura "bez boga, bez vjeronauka" (u e-book ili u pdf formatu)
    b) informativni letak od prošle godine (klikni sliku da se uveća)
    c) tekst koji treba ohrabriti roditelje (klikni sliku da te odvede na sljedeću stranicu)

http://www.civilcourage.hr/prirucnik-bez-vjeronauka/

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

u razredu moje kćeri bio je slučaj roditelja koji su se predomislili na sam prvi dan nastave da dijete ipak ne pohađa vjeronauk,
    te drugi slučaj roditelja koji su se nakon mjesec-dva nastave odučili da ga njihovo dijete počne pohađati.

Dobro, kod nas je to malo liberalnije, pa se pitam je li to i drugdje tako - poznato je već da se ne možeš ispisati s vjeronauka usred šk. godine, ali izgleda da se možeš lako upisati... kako to?

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mi smo se na samom početku školske godine pokušali ispisati s izborne informatike jer nam je termin interferirao s nastavom u glazbenoj školi. Nije bilo moguće. Tako da ne vjerujem da bi drugačije prošli i s vjeronaukom.

Inače, mene smeta što se u našoj školi nastava i izborne informatike i izbornog stranog jezika odvija u suprotnoj smjeni (škola ima nastavu u dvije smjene), dok je jedino vjeronauk kao izborni predmet uklopljen u normalnu satnicu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •