Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: ADHD - gdje na obradu ?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    sirius, je li mi onda dovoljno ako je dijete na ERF-u obradio samo psiholog, znaš koji? Nije nas slala ni logopedu ni defektologu.
    Ne znam, ovisi o vasoj strucnoj sluzbi, a mozda ima i propisano pravilnikom.
    moji u skoli su inzistirali na timskoj obradi.
    Raspitivala sam se kod drugih roditelja i saznala da moze misljenje i privatnih psihologa /psihijatara( ili neurologa) i defektologa, ali mi je bilo komplicirano hodati na sto mjesta pa sam sve obavila u podruznici kukuljeviceve.
    dakle, treba vidjeti u pravilniku da li tocno pise koji strucnjaci u timskoj obradi moraju biti.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam, ovisi o vasoj strucnoj sluzbi, a mozda ima i propisano pravilnikom.
    moji u skoli su inzistirali na timskoj obradi.
    Raspitivala sam se kod drugih roditelja i saznala da moze misljenje i privatnih psihologa /psihijatara( ili neurologa) i defektologa, ali mi je bilo komplicirano hodati na sto mjesta pa sam sve obavila u podruznici kukuljeviceve.
    dakle, treba vidjeti u pravilniku da li tocno pise koji strucnjaci u timskoj obradi moraju biti.
    Nije nigdje propisano da mora biti timska obrada. Samo ovo stoji u Pravilniku:
    čl 2. stavak 4:
    U slučaju potrebe stručno povjerenstvo može zatražiti i mišljenje stručnjaka drugih specijalnosti.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    čl 2. stavak 4:
    U slučaju potrebe stručno povjerenstvo može zatražiti i mišljenje stručnjaka drugih specijalnosti.

Zgodno. Obzirom da nasoj skoli nije padalo napamet priznati nalaz psihologa kod kojeg je u pracenju, nego su stalno govorili da treba timska obrada .

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    čl 2. stavak 4:

Evo cijelog teksta pravilnika koji se tiče procjene:

Pravilnik o postupku utvrđivanja psihofizičkoga stanja djeteta, učenika te sastavu stručnoga povjerenstva

23. svibnja 2011.
    Na temelju članka 20. stavka 4. i članka 21. stavka 1. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, broj 87/08., 86/09., 92/10. i 105/10. – ispr.) ministar znanosti, obrazovanja i športa (u daljnjem tekstu: ministar), uz prethodnu suglasnost ministra nadležnog za poslove zdravstva, donosi

P R A V I L N I K
    o postupku utvrđivanja psihofizičkoga stanja djeteta, učenika te sastavu stručnoga povjerenstva

Članak 1.
    (1) Ovim pravilnikom propisuje se postupak utvrđivanja psihofizičkoga stanja djeteta odnosno učenika/ce (u daljnjem tekstu: dijete), te sastav stručnoga povjerenstva koje utvrđuje psihofizičko stanje djeteta.
    (2) Izrazi koji se u ovom pravilniku koriste za osobe u muškom rodu su neutralni i odnose se na muške i na ženske osobe.
    Članak 2.
    (1) Stručno povjerenstvo za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta (u daljnjem tekstu: stručno povjerenstvo) utvrđuje psihofizičko stanje djeteta radi:

• redovitoga upisa u prvi razred osnovne škole,
    • prijevremenoga upisa u prvi razred osnovne škole,
    • odgode upisa u prvi razred osnovne škole,
    • trajne odgode upisa u prvi razred osnovne škole,
    • trajne odgode pohađanja škole,
    • predlaganja primjerenog programa školovanja i primjerenih oblika pomoći djeci s teškoćama tijekom osnovnoškolskog ili srednjoškolskog obrazovanja.

(2) Stručno povjerenstvo iz stavka 1. ovoga članka čine: nadležni liječnik škole - specijalist školske medicine i djelatnici škole: stručni suradnik pedagog ili psiholog i/ili stručnjak edukacijsko-rehabilitacijskoga profila, učitelj razredne ili predmetne nastave odnosno u srednjoj školi predmetni nastavnik.
    (3) Predsjednika i članove stručnog povjerenstava te njihove zamjenike (u daljnjem tekstu: članovi), za svaku školu, na prijedlog škole, imenuje ured državne uprave u županiji nadležan za poslove obrazovanja odnosno Gradski ured Grada Zagreba nadležan za poslove obrazovanja (u daljnjem tekstu: ured) na vrijeme od dvije godine.
    (4) U slučaju potrebe stručno povjerenstvo može zatražiti i mišljenje stručnjaka drugih specijalnosti.
    (5) Članovi stručnog povjerenstva obavljaju poslove u svezi s utvrđivanjem psihofizičkoga stanja djeteta u sklopu redovitih tjednih radnih obveza.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •