Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 102

Tema: Škola jahanja

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Škola jahanja

zara me već neko vrijeme tupi oko ovoga. svako malo pita jesam li se raspitala i kad može krenuti na jahanje.
    a ja nemam pojma otkuda uopće da krenem.
    gdje sve u zg ima škola jahanja? (idealno bi bilo negdje oko samobora, ako postoji nešto)
    kad su upisi?
    koliko dijete mora biti staro?
    koliko košta škola, koliko oprema?
    ma NIŠTA ne znam

zanima me baš škola i konkretne informacije, ako ima ovdje koga čije dijete ide negdje ...

neizmjerno ću vam biti zahvalna

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

jel ti bliže Trajbar

http://www.kk-trajbar-team.hr/

vlasnica je super cura, bivša forumašica

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije, zagreb mi je bliže

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali imaju ponije, rade i s predsolarcima - vikendom bi mogli ići !
    fala za info

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mogu pitati frendicu ima li još na hipodromu. Ja sam davno išla u Pony express, neznam jel još rade. Bili su klinci od 6 godina nadalje, imali su 3 ili 4 ponija i haflingere (malo veći od ponija).
    Treninzi su bili 2xtjedno. Za trajbar nemam info iz prve ruke, ali sam čula da su dobri.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Moja kcer je jesenas isla u Pony expres. Za djecu do devet godina (prava skola preporucuje se tek s navrsenih devet) postoji mala skola druzenja s konjima. Odrzavala
    se vikendom (subota popodne, nedjelja prije podne) a ucili su o konjima, konskoj opremi, penjali su se na konje i malo jahali. Nedjeljom je u to vrijeme i jahanje ponija pa smo poslije projahali krug na poniju. Njoj se jako dopalo i sad cekamo proljece da navrsi devet pa da krene u pravu skolu jahanja. Ova mala skola kostala je 700 kn, za veliku nisam sigurna mislim da je 900 kn.

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Jel tih 700 kn za mjesca dana ili koliko?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

http://www.pony-express.hr/index.php?topic=8&story=2

Evo cjenika. Sve u svemu skup sport. Netko mi je spominjao jahanje u Samoboru, pokušat ću se sjetiti tko.

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Navrati ovamo
    http://www.pegasus.hr/forum/index.php
    pa možeš pročitati i pitati za pojedine škole!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.pony-express.hr/index.php?topic=8&story=2

Evo cjenika. Sve u svemu skup sport. Netko mi je spominjao jahanje u Samoboru, pokušat ću se sjetiti tko.
    oko samobora ima eko sela u kojima se može jahati, bili smo već, ali nemaju školu jahanja
    ali baš bi bilo dobro da ima škola, ako saznaš

ma nisu nam ni zagreb ni zaprešić daleko, ni kilometarski, ni vremenski. problem je u rasporedu - radnim danom se ne bi mogli organizirati, vikednom je sve ok. ja sam si bila zamislila da je to baš radnim danom, očito sam krivo mislila

da je skupo, to sam pretpostavila. ali zaru stvarno rijetke stvari zaista zanimaju. ne sviđaju joj se previše ni jezici, ni sviranje, ni pjevanje, ni slikanje, ni gluma, ni bilo kakvi sportovi, čak ni klizanje, ni rolanje.
    ali je luda za plesom i jahanjem, pa ću joj to i omogućiti.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ana već godinu dana ide u jednu privatnu školu u N Zagrebu. Službeno upisuju od sedam godina, ali je toliko žicala da smo svi popustili. Sat je 100 kuna, osnovnu opremu smo nabavili u Zwellinu/čizme,kaciga,hlače cca 100E,sve najjeftinija varijanta/.Sad trenutno pauziramo ,ali od proljeća ponovo krećemo. Moram napomenuti da sam mislila da će je želja pustiti ,ali se ona toliko raspametila da nema dana da ne pita kad ćemo kod Ise. Ako te zanima pošaljem ti na pp broj vlasnice.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

može, hvala!
    možeš mi, molim te, detaljnije napisati i za opremu, gdje se to kupuje? ne znam što je Zwellin
    zara je starija od ane, valjda neće biti problema
    Posljednje uređivanje od Lutonjica : 09.02.2010. at 15:04

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Jel ti prošla moja pp,ne snalazim se još najbolje na forumu?

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

imaš i na jarunu školu jahanja

Ma, nećete zažaliti, klince je predobro vidjeti na konjima, za čas svladaju ono što nama odraslima treba 100 godina
    Ja sam do prije trudnoće išla na hipodrom i tamo je bilo OK
    Baš lijepo će joj biti!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj studena prvotno napisa Vidi poruku
    Jel ti prošla moja pp,ne snalazim se još najbolje na forumu?
    je!
    hvala za sve informacije

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

pls ako netko ima frišku preporuku...

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja je išla na Jarun - odustali smo zbpg financija. Osalih zamjerki nije bilo

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ovo nije aktivno ali nisam našla web stranicu: https://www.ponudadana.hr/Samo_195_k...ionalce-1497_1
    Ako ideš Heinzelovom i preko Domovinskog mosta nije ti daleko.
    Moji su tamo jahali i ok je.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    pls ako netko ima frišku preporuku...
    bucka, imaš u Maksimiru, na pet minuta od doma
    ide curka iz O. razreda
    i O. kum tamo jaše svaki vikend

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

nemoj zezat!!!
    idem googlat
    thanx

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pitaj Forku - možda je njena išla tam.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pitaj Forku - njena je išla u tom dijelu grada. Eada, gdje, fakat ne znam. Moći će ti reći iz prve ruke

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

e, hiperion je ta u koju G. ide

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

s obzirom da se bavim tim sportom znam većinu škola i ostaloga..

ako želite profesionalnost i kvalitetu, KK Jarun i Trajbar team (Zaprešić) su definitivno no1! za cjene neznam.. jer su to ajmo reć elitniji klubovi, mislim da kod njih postoji i mogućnost kasnije najma konja pa odlasci na turnir itd itd..

hipodrom- znam za pony expres, znam x djece koji su tamo završili školu, konji su stvarno odlični, i poniji i ovi normalni... isto također ima mogućnost odlazaka na turnire (prije toga moraju djeca položiti jahaću dozvolu, te zatim licencu za sport)

geronimo škola jahanja- ni pod razno.. mačkice i slični nadimci nisu primjereni jednoj školi jahanja, isto ko ni način na koji uči- sam se snađi u nevolji.. wanna be cowboy itd...

što se tiće opreme vjerujem da vam je draže da dijete ima svoju, ali s obzirom da je skup sport nije nužno odma trošit brdo love na opremu.... svaki klub bi trebao imati kacigu i zaštitni prsluk koji je obavezan za mlađe od 16 godina, a jahati mogu u tajcama (ako ih žulja od sedla, dovoljno je staviti neke više čarape da se prime tajce njima da se nebi "dizale") i u patikama koje nemaju ravni đon, znači nešto tipa starki ne dolazi u obzir.... od jeftinijih dućana sa opremom preporučam u HR HORSESHOP (na fb-u, mogu prosljedit broj jer nisu često na fb-u)- vlasnica je žena iz mog kluba, nabavlja robu od više proizvođača tako da ima raspon robe od one najjeftinije do naj elitnije, nexus horse shop, gumex eko- to su oni sa najpristupačnijim cjenama

isto tako moram vam napomenuti da svakako pitate da li trener ima položeno za trenera, odnosno voditelja jahanja jer ja osobno nebi da mi djecu neko uči ko nema pojima i samo stavlja lovu u džep.. pa da se nedaj bože još i nešto dogodi...... postoji na stranicama konjičkog saveza popis trenera pa ako nekoga zanima mogu mu ga prosljediti..

također kada dođete na razgovor zamolite da pogledate školske konje ili ostale.... mršavi konji, vidljiva rebra, zmazani (oke ako je padala kiša recimo pa se bace u blato, ipak im je to najslađe) prvi su znak da se ne drži do konja, isto taako neadekvatna oprema, potrgana oprema itd..

ako ima neko tu u Varaždinu ili okolici, preporučam svoj klub jer unatoč recesiji i svemu još uvijek imamo najjeftinije cjene s raznim mogućnostima plačanja...

eto. nadam se da sam nekome pomogla. ako ima još kakvih pitanja, tu sam!

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo bili zadovoljni na Jarunu - problem je bio samo u novcu. kako se mojoj curki jahanje svidjelo, htjela je ići sve češće i mi to financijski nismo mogli podnjeti. Žao je i njoj i nama, ali tako je, kako je

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

NiB, a kako je to funkcioniralo - ona je išla u školu jahanja ili je uzimala individualne satove?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u školu. Platiš 10 sati i onda si raspoređuješ satove kada ti paše. Treba ih iskorititi mislim u 2 mjeseca. Baš je jako voljela i konje (imaju tri manja ) i sve oko toga. Išla je možda godinu dana ako ne i dulje.
    Zimi imaju balon, i baš kada je jako hladno, snize cijenu sata jahanja. Oprema nije potrebna - prsluke i kacige imaju.

Obično na satu bude nekoliko jahača, ali zna se potrefiti i skoro pa individualni sat. Uglavnom upisuju djevojčice, ali se nađe i dečki. Ma simpatično - šteta što joj nismo mogli pruštiti daljnje jahanje

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za one koji od zagreba gravitiraju istocno, odn. sjevero istocno

https://www.facebook.com/kkzelingrad...ation=timeline

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    u školu. Platiš 10 sati i onda si raspoređuješ satove kada ti paše. Treba ih iskorititi mislim u 2 mjeseca. Baš je jako voljela i konje (imaju tri manja ) i sve oko toga. Išla je možda godinu dana ako ne i dulje.
    Zimi imaju balon, i baš kada je jako hladno, snize cijenu sata jahanja. Oprema nije potrebna - prsluke i kacige imaju.

Obično na satu bude nekoliko jahača, ali zna se potrefiti i skoro pa individualni sat. Uglavnom upisuju djevojčice, ali se nađe i dečki. Ma simpatično - šteta što joj nismo mogli pruštiti daljnje jahanje
    Hvala, a kad je završila školu, odnosno kad je potrošila tih deset satova, onda ste nastavili plaćati po satu ili ste opet uplatili deset satova? Je li to nešto povoljnije, kad se uplati deset sati odjednom?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne, stalno uplaćuješ po 10 sati. Možda ima nea netu cijena. To škola znači da prva dva sata ne jašu nego se upoznaju s konjem i štalom i tako nešo. poslije stalno jašu. tempiraš si tempo kako ti paše. lijepo je - djeca uživaju. a bome sam i ja , dok sam ju čekala. kao da nisi u granu, nego na nekom lijepom ladanju sa puno životinja. Baš ono, odmor za dušu.

Neke mame krenu u školu sa kćerima - no ja nisam bila među njima. Nema ograničenja s godinama

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma ne radi im web, zato toliko zapitkujem. Zvuči mi dobro to što možeš koristiti sate kroz dva mjeseca, neki fiksni termini su nama neizvedivi.
    Samo je to jako skupo, lako je platiti deset sati, ali problem je to nastaviti stalno plaćati.
    Znam da je tamo jako lijepo, bili smo i curka je jahala, ali ono na krug. Tada su nam rekli da je još presitna za ozbiljnije jahanje.
    I u Trajbaru je isto jako lijepo, tamo je i MM išao probati jahanje, i L je isto jahala (krug na velikom konju) - njoj se jahanje jako sviđa (a kome ne bi).

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    njoj se jahanje jako sviđa (a kome ne bi).
    evo mojoj se nije svidjelo LOL
    obožavala je jahati na konjima ono kad platiš krug 10 kuna po maksimiru i slično. i dalje to obožava.

ali kad je u Trajbaru trebala stajati s guzicom u zraku na konju 45 minuta, sišla je blijeda kao krpa i rekla NIKAD VIŠE, ovo je užasno.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Vidiš, vidiš, dobro iskustvo, hvala ti! Probat ćemo mi prvo koji pravi sat.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ha, ha. Mojoj se svidjelo jako. Ali dobro je vidjeti da ima različitih iskustava

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Trebaju prvo probati sat, dva da vide je li to to, jer obično je krivi doživljaj nakon šetnje na konju negdje na nasipu i treninga. Jer to jesu treninzi kao i svaki drugi trening, dakle krv, znoj i suze , a ne šetnja. Dobro možda sam pretjerala, ali fizički se radi.

I moj ide već dugo, školu je završio, sad ga čeka sljedeći korak, ide isto u N. Zgb, ako koga zanima pp-am.

Radi se isključivo individualno
    Posljednje uređivanje od VIPmama : 13.05.2014. at 12:46

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

mi i dalje idemo u novi zagreb, ana jako voli,
    mi smo smanjili treninge jer nismo mogli vući na dva kolosjeka,
    pa je gimnastika ipak prevladala,

of topic imam jedne 128 jahačke hlaće ako kome trebaju
    i tražim 140 ako je nekome višak

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da ja imam nekakve hlače. moram ih pronaći

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

super, čekam

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

da ne brkate pojmove..

u neke škole jahanja spadaju grupni i individualni satovi... i većinom se individualni više naplaćuju od grupnih što je i logično jer se cijeli trening posveti jednom djetetu a ne više njih..

a jahanje je sve samo ne lagano! pa i stajanje 45 minuta na konju je dio treninga... nije lagano opustiti mišiće u npr sjedećem kasu, ili pogoditi pravilni ritam u lakom kasu (onaj u kojem se dižete) a da ne kažem da doslovno svaki cm položaja tjela ovisi o tome kakko konj ide pod vama...

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    za one koji od zagreba gravitiraju istocno, odn. sjevero istocno

https://www.facebook.com/kkzelingrad...ation=timeline
    Djeca nemaju ni zastitnu kacigu a ni zastitni prsluk koji su obavezni...

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

molim savjet: što bi preporučile za 7 godišnjakinju koja je luda za jahanjem,
    da je upišem na taj Pony expres?
    Inače jaše, kad god se ukaže prilika, ono platiš za 3 kruga.

btw, meni su konji predivni ali imam neki strah od njih i najradije bi da dijete odustane
    ili barem dobrano odgodi bavljenje jahanjem.
    slijedi pitanje roditeljima u svezi toga: kako se nosite sa strahom za svoje dijete dok jaše,
    ili vas nije strah?
    Posljednje uređivanje od techna : 14.05.2014. at 10:58

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene nije strah. Ali bi me bilo strah da ja idem jahati.

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    mene nije strah. Ali bi me bilo strah da ja idem jahati.
    kod mene je obrnuto,
    ništ me nije strah kad sam ja u pitanju ali pustiti djecu

lastane, jesam li normalna?
    Posljednje uređivanje od techna : 14.05.2014. at 11:27

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sa svojim kilama ne bih voljela pasti s visokog konja - njoj pad nije bio tak strašan, a i bolje se snalazi s konjima. Ona ih voli. Ja sam imala početnički strah i nije me skroz prošao - ne poznajem konje, pa niti ne znam kako će reagirati

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ja ovako kao NiB
    ona to tako prirodno radi, baš se vidi da nema straha,
    najbolje mi je kad onakva sitna samo cimne
    a konj digne nogu za čiščenje,

ja jedva uspijem nahraniti iz ruke

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

npr sjedećem kasu, ili pogoditi pravilni ritam u lakom kasu (onaj u kojem se dižete) a da ne kažem da doslovno svaki cm položaja tjela ovisi o tome kakko konj ide pod vama...

a tek u galopiraju :lol, pa polusjedeći kas, pa polusjedeći GALOP, to je tek nauka živa. A kad smo došli do prepona ...

Kako strah rješavam - teško. Prvo me bilo strah kad je pripremao konja, da konj ne digne nogu radi nečeg i slučajno ga ne klepi (namjerno neće, to se ne bojim), onda je krenulo balansiranje na konju (ležanje, okretanje, dizanje., svašta nešto), pa me bilo strah, pa je krenuo kasati, pa sam umirala, pa su ga pustili samog kasati (bez da trener drži konja na lonži - onom dugom štriku), pa sam potonula, pa je trenirao galopiranje - tu sam se smrzavala, onda je konačno krenuo sam galopirati tu sam se jedva opustila ovako sam gledala u početku , polusjedećeg galopa se najviše bojim

A skakanja me strah, ali nekako vidim da mu dobro ide, pa se NEKAKO opustim.

Inače, skulirala sam se kad sam si počela govorit da će past s bicikla, da vičem pazi na auto kad prelazi cestu, pazi da se ne posklizneš u kadi, pazi u parku ... imam i u blizini dva primjere VRLO SPRETNE djece (njega ne smatram spretnim), koja su se polomila na ravnom... tako da... ne znam, nekako guram...

ja se ne bojim, hranim ih držim na paši :lol uvodim izvodim kad treba (često sam s njim tamo), i šetala sam na konju Tada sam shvatila zašto je terapijsko jahanje tako posebno
    Posljednje uređivanje od VIPmama : 14.05.2014. at 12:50

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

VIPmama, koliko ima godina sin?

Roko je pao u 12. mjesecu i slomio ruku, završio na operaciji, idući tjedan vadi titanske žice
    on bi išao odmah ponovo, ali ja više ne dam
    može u šetnju kad ja vodim konja i može trenirati agility s konjem
    za koju godinu možda popustim
    a ja jedva čekam vratiti se u sedlo nakon trudnoće i poroda

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •