Hrenovke u lisnatom, vidim da nitko nije napisao pa da dodam kao slano!
Hrenovke u lisnatom, vidim da nitko nije napisao pa da dodam kao slano!
punim ih sa sirom i sunkom ili sa friskim sirom pa radim kao pogacice
ili ih izrezem na prutice pa pospem sezamom kao slance
sa hrenovkama
znači razvalja se lisnato i poreže na kockice/trokutiće/krugove, kakvog već oblilka želiš jastućiće
ja radim s kompotom od ananasa, ali može i svježi
zasebno prokuham ananas iz kompota s pola soka (uzimam veliku konzervu) s 2 žlice šečera (to po želji slatko) i 2 žlice pudinga od vanilije, pustiti da se malo pohladi smjesa, staviti na pola kvadratića, preklopiti, utisnuti vilicom rubove i peći normalno kao lisnato
ne kuhaju se hrenovke nego zapečeju s tjestom!
lisnato je jaako fino s višnjama, nekim sezonskim voćem ko slatko ili ko rolice s sirom ili/i povrćem ( mesom) slano
eto malo receptića:
1.razvaljaš lisnato, pa poslažeš skuhani i nasjeckani špinat i miks od razmućenog jajeta sira i vrhnja, sir svježi ili naribaš neki koji imaš. zarolaš i pečeš, najbolje u kalupu za štruce.
2. za ručak: lisnato razvaljati u vatrostalnu, gore ide miks od kockica piletine, puno povrća i vrhnja (prethodno zdinstano).gore opet lisnato. zapeče se u pećnici.
3. u kalupe za muffine staviti krugove izrezanog lisnatog pa puniti gljivama, sirom, špekecom... ili sa šumskim voćem...pa slastičarsku kremu gore
Ja te hrenovke ne stavljam u lisnato nego u tijesto za amaltheine klipiće, da nam nije premasno. Jelena.O je u pravu - hrenovke se ne kuhaju, nego se ispeku zajedno s tijestom. MOže se to i s lisnatim - tijesto se razvalja TANKO, pa izreže u dugačke trake koje se namotaju na hrenovke. Hrenovke idu u pleh na pek papir i peku se dok se ne zarumene (štajaznam 180-200oC, desetak minuta).
JA napravim sa onim mini koktel hrenovkicama i lisnatim iz Lidla koje nije tako masno kao Ledovo, a već je razvaljano. Izrežem lisnato na kvadratiće, hrenovku stavim po dijagonali i preklopim.
Jako zgodno za dječji rođendan, može se unaprijed složiti i onda ispeći kratko prije dolaska gostiju.
je omotaš spiralno, znači imaš samo valjanje i rezanje
jel treba premazati jajetom prije nego ide u pec?
možeš i ne moraš kak hoćeš,
očito se vidi da to već skoro deceniju ne radim
Posljednje uređivanje od jelena.O : 29.05.2014. at 11:01
Jaje ti je samo radi boje, da bude onako rumeno. Zapravo, najbolje je premazati samo sa žumanjkom.
Je li netko radio doma lisnato? O tom izazovu razmišljam...pa već par godina, hahaha! Koči me što smo toliki požderusi da je nekad prava šteta sate truda utući u naših pola sata užitka.
a jel bi se mogle neke pizzete napraviti s lisnatim, na sto bi to licilo?
Meni je jako zgodan jedan recept sa foruma, čini mi se da ga je žabica napisala - lisnato (ovo iz Lidla) se posipa ribanim sirom, šunkom, krastavcima, zamota se u roladu i onda se ta rolada odmah tako sirova nareže na šnitice, sve zajedno se premaze jajetom i pospe sezamom i tako peče u obliku narezane roladice - dobiju se zgodni zalogajčići (jedino što se sir rastopi pa se te šnitice malo zalijepe, što potakne goste da uzimaju po 5-6 komada odjednom)
Nedavno sam napravila punjenje od vrhnja, jajeta, malo češnjaka i šunke i puno šampinjona i svakakvih travnatih začina - peršin, vlasac, malo bosiljka... I napravila roladu od lisnatog tijesta. Bilo je za prste polizati!
recept za lisnato ti ide ovako, koliko margarina toliko i brašna, zamjesiš tijesto kao ono vučeno, ide žlica octa, margarin narežeš na komadiće i s malo brašna ga umjesiš onako da se ne lijepi, tijesti malo stanjiš i napraviš tako d u sredinu ide pravokutnik od margarina i da imaš sa svake strane za preklopit. kad ga preklopiš razvaljaš pa savijaš prvo 3 puta, pa razvaljaš, pa 4 puta, pa razvaljaš i onda 3 puta i to ti je to
Najčešće radim tako da čašom izrežem tijesto, stavim ABC sir, preklopim, rubove stisnem vilicom, premažem posoljenim žumanjkom razmućenim s malo ulja, pospem sezamom pomiješanim sa solju.
MM voli prazne. Fino mi je i sa feta sirom (Salakis).
http://www.coolinarika.com/recept/848571/
Ja počela praviti odnedavno i to po ovom receptu. Stvarno nije nimalo teško, a ispadne ooodlično. Jedina je tlaka čekati dok se tijesto odmara i hladi u frižideru. Umjesto maslaca, može se staviti i margarin.
Tijesto ne treba bockati viljuškom kao što piše u receptu, jer naraste baš taman.
Nedavno sam pravila fenomenalne pogačice sa punjenjem od svježeg kravljeg sira, milerama i tikve.
Posljednje uređivanje od rehab : 01.06.2014. at 13:49
Hvala, nova i rehab!
Trebalo mi je baš nečije osobno iskustvo, znam otprilike kako ide recept, jedino mi se čini da su ovi koje sam ja gledala bili još dugotrajniji odnosno u više koraka i čekanja, baš mi se nije dalo u to upuštati.
Koliko ste najviše radili odjednom, od koje količine? Kad se već zezam par sati, da bude za par puta.
Ja sam radila količinu iz recepta, možeš dobiti 15-20 pogačica iz toga, ovisi o promjeru čaše kojom režeš i koliko tanko razvaljaš tijesto. Nama je to bilo više nego dovoljno, jeli smo ih za ručak i večeru (bile su izvrsne i hladne). E sad, ne znam za koliko ljudi namjeravaš praviti i koliki ste izjelice![]()
sav maslac staviš odjednom?, umjesiš tijesto, razvaljaš, staviš sav maslac, preklopiš i dalje valjaš i preklapaš?