Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 83 od 83

Tema: Lisnato tijesto - sto radite s njim?

  1. #51
    fakinTin avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    203

    Početno

    Hrenovke u lisnatom, vidim da nitko nije napisao pa da dodam kao slano!

  2. #52
    tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,341

    Početno

    ja radim jastučiće punjene ananasom
    fino

  3. #53
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    Citiraj tina55 prvotno napisa Vidi poruku
    ja radim jastučiće punjene ananasom
    fino
    kako to radiš?

  4. #54
    ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    velika gorica
    Postovi
    505

    Početno

    punim ih sa sirom i sunkom ili sa friskim sirom pa radim kao pogacice

    ili ih izrezem na prutice pa pospem sezamom kao slance

    sa hrenovkama

  5. #55
    tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,341

    Početno

    Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    kako to radiš?
    znači razvalja se lisnato i poreže na kockice/trokutiće/krugove, kakvog već oblilka želiš jastućiće
    ja radim s kompotom od ananasa, ali može i svježi
    zasebno prokuham ananas iz kompota s pola soka (uzimam veliku konzervu) s 2 žlice šečera (to po želji slatko) i 2 žlice pudinga od vanilije, pustiti da se malo pohladi smjesa, staviti na pola kvadratića, preklopiti, utisnuti vilicom rubove i peći normalno kao lisnato

  6. #56
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    Citiraj tina55 prvotno napisa Vidi poruku
    znači razvalja se lisnato i poreže na kockice/trokutiće/krugove, kakvog već oblilka želiš jastućiće
    ja radim s kompotom od ananasa, ali može i svježi
    zasebno prokuham ananas iz kompota s pola soka (uzimam veliku konzervu) s 2 žlice šečera (to po želji slatko) i 2 žlice pudinga od vanilije, pustiti da se malo pohladi smjesa, staviti na pola kvadratića, preklopiti, utisnuti vilicom rubove i peći normalno kao lisnato
    e to bih mogla probati, obožavam ananas

  7. #57
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,507

    Početno

    Citiraj fakinTin prvotno napisa Vidi poruku
    Hrenovke u lisnatom, vidim da nitko nije napisao pa da dodam kao slano!
    stavljate one mini hrenovkice?

    lisnato se samo omota oko kuhane hrenovke?

    nemojte mi se smijati na pitanjima, nisam nikad radila, a trebam nesto brzo i fino za djecji rodjendan


  8. #58
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,280

    Početno

    ne kuhaju se hrenovke nego zapečeju s tjestom!

    lisnato je jaako fino s višnjama, nekim sezonskim voćem ko slatko ili ko rolice s sirom ili/i povrćem ( mesom) slano

  9. #59
    tigrić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013
    Postovi
    1,241

    Početno

    eto malo receptića:
    1.razvaljaš lisnato, pa poslažeš skuhani i nasjeckani špinat i miks od razmućenog jajeta sira i vrhnja, sir svježi ili naribaš neki koji imaš. zarolaš i pečeš, najbolje u kalupu za štruce.
    2. za ručak: lisnato razvaljati u vatrostalnu, gore ide miks od kockica piletine, puno povrća i vrhnja (prethodno zdinstano).gore opet lisnato. zapeče se u pećnici.
    3. u kalupe za muffine staviti krugove izrezanog lisnatog pa puniti gljivama, sirom, špekecom... ili sa šumskim voćem...pa slastičarsku kremu gore

  10. #60
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    stavljate one mini hrenovkice?

    lisnato se samo omota oko kuhane hrenovke?

    nemojte mi se smijati na pitanjima, nisam nikad radila, a trebam nesto brzo i fino za djecji rodjendan

    Ja te hrenovke ne stavljam u lisnato nego u tijesto za amaltheine klipiće, da nam nije premasno. Jelena.O je u pravu - hrenovke se ne kuhaju, nego se ispeku zajedno s tijestom. MOže se to i s lisnatim - tijesto se razvalja TANKO, pa izreže u dugačke trake koje se namotaju na hrenovke. Hrenovke idu u pleh na pek papir i peku se dok se ne zarumene (štajaznam 180-200oC, desetak minuta).

  11. #61
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    JA napravim sa onim mini koktel hrenovkicama i lisnatim iz Lidla koje nije tako masno kao Ledovo, a već je razvaljano. Izrežem lisnato na kvadratiće, hrenovku stavim po dijagonali i preklopim.
    Jako zgodno za dječji rođendan, može se unaprijed složiti i onda ispeći kratko prije dolaska gostiju.

  12. #62
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    JA napravim sa onim mini koktel hrenovkicama i lisnatim iz Lidla koje nije tako masno kao Ledovo, a već je razvaljano. Izrežem lisnato na kvadratiće, hrenovku stavim po dijagonali i preklopim.
    Jako zgodno za dječji rođendan, može se unaprijed složiti i onda ispeći kratko prije dolaska gostiju.
    Ovo je super ideja!

  13. #63
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,507

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    JA napravim sa onim mini koktel hrenovkicama i lisnatim iz Lidla koje nije tako masno kao Ledovo, a već je razvaljano. Izrežem lisnato na kvadratiće, hrenovku stavim po dijagonali i preklopim.
    Jako zgodno za dječji rođendan, može se unaprijed složiti i onda ispeći kratko prije dolaska gostiju.
    ma da, poanta je da ne moram previse mijesiti, pripremati... itd

  14. #64
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,507

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ja te hrenovke ne stavljam u lisnato nego u tijesto za amaltheine klipiće, da nam nije premasno. Jelena.O je u pravu - hrenovke se ne kuhaju, nego se ispeku zajedno s tijestom. MOže se to i s lisnatim - tijesto se razvalja TANKO, pa izreže u dugačke trake koje se namotaju na hrenovke. Hrenovke idu u pleh na pek papir i peku se dok se ne zarumene (štajaznam 180-200oC, desetak minuta).
    vise trakica za jednu hrenovku?
    ja sam mislila da je samo jedna, pa s njom omatas hrenovke, onako spiralno

  15. #65
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,280

    Početno

    je omotaš spiralno, znači imaš samo valjanje i rezanje

  16. #66
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,507

    Početno

    jel treba premazati jajetom prije nego ide u pec?

  17. #67
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,280

    Početno

    možeš i ne moraš kak hoćeš,

    očito se vidi da to već skoro deceniju ne radim
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 29.05.2014. at 11:01

  18. #68
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Jaje ti je samo radi boje, da bude onako rumeno. Zapravo, najbolje je premazati samo sa žumanjkom.

  19. #69
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    7,562

    Početno

    Je li netko radio doma lisnato? O tom izazovu razmišljam...pa već par godina, hahaha! Koči me što smo toliki požderusi da je nekad prava šteta sate truda utući u naših pola sata užitka.

  20. #70
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,507

    Početno

    a jel bi se mogle neke pizzete napraviti s lisnatim, na sto bi to licilo?

  21. #71
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Meni je jako zgodan jedan recept sa foruma, čini mi se da ga je žabica napisala - lisnato (ovo iz Lidla) se posipa ribanim sirom, šunkom, krastavcima, zamota se u roladu i onda se ta rolada odmah tako sirova nareže na šnitice, sve zajedno se premaze jajetom i pospe sezamom i tako peče u obliku narezane roladice - dobiju se zgodni zalogajčići (jedino što se sir rastopi pa se te šnitice malo zalijepe, što potakne goste da uzimaju po 5-6 komada odjednom)

  22. #72
    Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    4,284

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Jaje ti je samo radi boje, da bude onako rumeno. Zapravo, najbolje je premazati samo sa žumanjkom.
    Ja žumanjak umutim s malo ulja i soli.

  23. #73
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,280

    Početno

    naravno da može i pizete

  24. #74
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,413

    Početno

    Nedavno sam napravila punjenje od vrhnja, jajeta, malo češnjaka i šunke i puno šampinjona i svakakvih travnatih začina - peršin, vlasac, malo bosiljka... I napravila roladu od lisnatog tijesta. Bilo je za prste polizati!

  25. #75

    Datum pristupanja
    Feb 2012
    Lokacija
    Osječk-baranjska županija
    Postovi
    383

    Početno

    recept za lisnato ti ide ovako, koliko margarina toliko i brašna, zamjesiš tijesto kao ono vučeno, ide žlica octa, margarin narežeš na komadiće i s malo brašna ga umjesiš onako da se ne lijepi, tijesti malo stanjiš i napraviš tako d u sredinu ide pravokutnik od margarina i da imaš sa svake strane za preklopit. kad ga preklopiš razvaljaš pa savijaš prvo 3 puta, pa razvaljaš, pa 4 puta, pa razvaljaš i onda 3 puta i to ti je to

  26. #76
    Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    4,284

    Početno

    Najčešće radim tako da čašom izrežem tijesto, stavim ABC sir, preklopim, rubove stisnem vilicom, premažem posoljenim žumanjkom razmućenim s malo ulja, pospem sezamom pomiješanim sa solju.

    MM voli prazne. Fino mi je i sa feta sirom (Salakis).

  27. #77
    Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    4,284

    Početno

    Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Ja žumanjak umutim s malo ulja i soli.
    Ispravak: cijelo jaje, ne samo žumanjak.

  28. #78

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,530

    Početno

    Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Je li netko radio doma lisnato? O tom izazovu razmišljam...pa već par godina, hahaha! Koči me što smo toliki požderusi da je nekad prava šteta sate truda utući u naših pola sata užitka.
    http://www.coolinarika.com/recept/848571/

    Ja počela praviti odnedavno i to po ovom receptu. Stvarno nije nimalo teško, a ispadne ooodlično. Jedina je tlaka čekati dok se tijesto odmara i hladi u frižideru. Umjesto maslaca, može se staviti i margarin.
    Tijesto ne treba bockati viljuškom kao što piše u receptu, jer naraste baš taman.
    Nedavno sam pravila fenomenalne pogačice sa punjenjem od svježeg kravljeg sira, milerama i tikve.
    Posljednje uređivanje od rehab : 01.06.2014. at 13:49

  29. #79
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    7,562

    Početno

    Hvala, nova i rehab!
    Trebalo mi je baš nečije osobno iskustvo, znam otprilike kako ide recept, jedino mi se čini da su ovi koje sam ja gledala bili još dugotrajniji odnosno u više koraka i čekanja, baš mi se nije dalo u to upuštati.
    Koliko ste najviše radili odjednom, od koje količine? Kad se već zezam par sati, da bude za par puta.

  30. #80

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,530

    Početno

    Ja sam radila količinu iz recepta, možeš dobiti 15-20 pogačica iz toga, ovisi o promjeru čaše kojom režeš i koliko tanko razvaljaš tijesto. Nama je to bilo više nego dovoljno, jeli smo ih za ručak i večeru (bile su izvrsne i hladne). E sad, ne znam za koliko ljudi namjeravaš praviti i koliki ste izjelice

  31. #81
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    sav maslac staviš odjednom?, umjesiš tijesto, razvaljaš, staviš sav maslac, preklopiš i dalje valjaš i preklapaš?

  32. #82

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,530

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    sav maslac staviš odjednom?, umjesiš tijesto, razvaljaš, staviš sav maslac, preklopiš i dalje valjaš i preklapaš?
    Da, maslac narežem na tanke šnite i poslažem po razvaljanom tijestu. Preklopim tijesto i dalje valjam i preklapam.

  33. #83
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    7,562

    Početno

    Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam radila količinu iz recepta, možeš dobiti 15-20 pogačica iz toga, ovisi o promjeru čaše kojom režeš i koliko tanko razvaljaš tijesto. Nama je to bilo više nego dovoljno, jeli smo ih za ručak i večeru (bile su izvrsne i hladne). E sad, ne znam za koliko ljudi namjeravaš praviti i koliki ste izjelice
    Ma gledam da napravim za više puta pa da stoji zamrznuto. I da, izjelice smo :D

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •