Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 76 od 76

Tema: TEMP NE PADA ISPOD 39?

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

U 100ml sirupa je 2,4 g paracetamola, a moj dragi je pametan bacio upute iz kutije!
    Ok, znaci slijedeci put dajem 7,5.

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

ja imam baš Paracetamol sirup, znam da je to isto ali upute su bile u mililitrima

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

http://www.bosnalijek.ba/udoc/paracetamol_sirup.pdf
    evo imaš i to, ali cure su ti dobro rekle, 7,5

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Hvala puno svima

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Evo sinoć mu oko 1 dali na 38,7. Pala je na 36,4 i zasad se ne diže. Jel moguće da smo premalom dozom samo produžili tijek temperature?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

možda!

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Podizem...dosla danas s posla i vidjela da je N. nesto mirnija no inace a i none kaze da je odbila rucak sto je za nju jaaako cudno...i ucini mi se vruca,kad ono 38,7 (pazuh,mjerim zivinim)...drugih simptoma nije bilo a ovo joj je 2gi put u zivotu da ima temp,zadnji put sa cini mi se ispod 12mj,bila je blizu 40...tada sam se malo prepala pa sad nisam htjela cekat da skoci tako visoko...a jos islo u noc...

Dala sam cepic Eferalgana 150mg na 38,7°C u 5 popodne....niti uru nakon toga krene ona:mama daj jabuke,daj sira....znala sam da je pala no eto idem izmjerit 1.5h nakon cepica i ono temp 37! Bas ju je brzo oborio,sad citam da je to opasnije nego boriti se sa temp...i bilo mi je cak malo krivo sto sam joj ga dala,ispada da je mogla i bez njega.... kad sam ju kupala pred spavanje primjetila sam da ima nekakav osip na oba stopala pa se sad mislim da li je to povezano,mozda reakcija na cepic???

Maloprije sam ju pipala,ma nije nimalo vruca nemam joj zasto ni mjerit temp....jedino me malo brine taj osip,da li je itko imao takve nuspojave?

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Da, osip često bude kod temperature i viroze. Nije od paracetamola.
    Btw. nemoj biti zabrinuta zbog naglog pada temperature jer to nije nagli pad.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    Podizem...dosla danas s posla i vidjela da je N. nesto mirnija no inace a i none kaze da je odbila rucak sto je za nju jaaako cudno...i ucini mi se vruca,kad ono 38,7 (pazuh,mjerim zivinim)...drugih simptoma nije bilo a ovo joj je 2gi put u zivotu da ima temp,zadnji put sa cini mi se ispod 12mj,bila je blizu 40...tada sam se malo prepala pa sad nisam htjela cekat da skoci tako visoko...a jos islo u noc...

Dala sam cepic Eferalgana 150mg na 38,7°C u 5 popodne....niti uru nakon toga krene ona:mama daj jabuke,daj sira....znala sam da je pala no eto idem izmjerit 1.5h nakon cepica i ono temp 37! Bas ju je brzo oborio,sad citam da je to opasnije nego boriti se sa temp...i bilo mi je cak malo krivo sto sam joj ga dala,ispada da je mogla i bez njega.... kad sam ju kupala pred spavanje primjetila sam da ima nekakav osip na oba stopala pa se sad mislim da li je to povezano,mozda reakcija na cepic???

Maloprije sam ju pipala,ma nije nimalo vruca nemam joj zasto ni mjerit temp....jedino me malo brine taj osip,da li je itko imao takve nuspojave?

A grlo, boli dok guta?

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

nista,jutros je ko nova,mjerila i ima 36,5° C,tokom noci sam ju pipkala i isto nije bila vruca...sto god da je bilo protutnjalo je u 1dn....

valchy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

nista,jutros je ko nova,mjerila i ima 36,5° C,tokom noci sam ju pipkala i isto nije bila vruca...sto god da je bilo protutnjalo je u 1dn....
    prije dva tjedna isto i kod nas, trajalo je jedan dan i isto takva temperatura

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja bih samo popratil osip za svski slučaj

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

opet ja...evo od 11og mj lani nije bilo febre...jutros je imala 37.5 pa popodne do 38.6 , spustilo se za 4 linije nakon hladnih obloga..(pazuh,mjereno zivinim)
    pred spavanje je skocilo na 39.3 pa sam joj (jedva na prevaru) dala Lupocet u obliku sirupa,malo se i prolilo po majici...
    mjerila maloprije (nakon uru od davanja) i skroz palo - na 37.3....
    opce stanje super - dobre je volje i dobro jede,malo ju je "skuhala" jedino ova visoka pred spavanje...

ovome prethodi visednevni kasalj,i ja sam fasovala (i bila promukla skroz) samo ja za razliku od nje znam izbacit slajm...
    bas se cuje da ga ima kad se zakaslje i naravno da je radi njega danas i temperatura skocila...
    radila sam ono lupkanje po ledjima sto Peterlin preporuca ali se nije nista dogodilo... (tipa da je pocela iskasljavat/povracat slajm sta li vec)
    davam joj vec par dana sirup Tusol od brsljana (i ja uzimam),skuhala i neki od lovora i limuna ali nece da pije...

ono sto me brine je sto sam popodne primjetila da joj je malo crven kut oka i iz njega ide,pa rekla bi, kao ono sto bi trebalo curit iz nosa...
    brisem joj maramicom i tako izgleda,zelenkasta sluz... zvuci smijesno,no sto,ne izlazi iz grla pa je nasla put preko oka van? ja obrisem i za cca uru imam opet za uklonit...

meni je ovakva epizoda prije 2mj zavrsila antibiotikom jer nisam 2 tjedna prestajala kasljat i slajm mi se zakopao preduboko...ako vise ne bude imala temp,da li voditi dr radi tog slajma?
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 08.06.2014. at 22:05

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ako joj izlazi zelenkasto iz nosa i oka , moguce da se tu neka balterija mota .
    prati stanje , pa vidi da li treba ici doktoru, ako se stanje bude pogorsavalo.
    Inace , ispiranje nosa, inhalacije fizioloskom, c vitamin.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ne,ne nos je cist,nije nikad curilo iz nosa,samo je kasljucala pa se razvilo u produktivni kasalj!
    ovo s okom je tek danas popodne pocelo!

dakle,ako je zeleni slajm u grlu (eto malo i u oku) u pitanju,to mora da je bakterija?

ja sam doslovno guste tamno zelene komade neki dan izbacivala,bljak....

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Moze joj se slijevati niz grlo iz nosa. Inhaliraj. To ce razrijediti sluz.
    Bakterija u nosu ne mora biti nista stasno, organizam to moze sam srediti. Treba pratiti stanje da se ne pogorsava.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

update...danas vise nema zelenkastog iz nosa,temperatura isla i do 39.8, Lupocet + tusiranje to spustili na 37,8 nakon uru...
    nevjerojatno,ona unatoc toliko visokoj febri trazi jest,vesela,samo nesto malo mirnija....a isijava ko pecnica....
    stavila sam ju u krevet sa svega par linija,zadnji sirup u 17h00 popila...

dala joj citrofit kapi,inhalirala ju Bisolvonom (prisilno,dvoje smo je jedva drzali) i evo je maloprije krenula kasljat,pise da djeluje nakon 5h....zasad cujem da guta slajm,nadam se da se nece ispovracat....podigla sam joj glavu na jastuk...

ne planiram ici kod pedice ni ako sutra bude temperature...ukucani se ne slazu...

mozda glupo pitanje,bi li ih trebalo buditi da piju po noci? sinoc sam ju u 3h ujutro dizala na kupanje pa je usput pila....a bas je sad tako zavrucilo pa mi panika da joj bas treba davat i tokom noci....
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 09.06.2014. at 22:40

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Ako je vrućica dugotrajna i visoka, svakako bi trebala što više i češće piti, pa čak i ako to znači buđenje po noći.

Mislim da su neke preporuke (Rodin priručnik ili neki sličan izvor) ako temperatura tri dana prelazi 39, treba ići k liječniku. Mi i nismo imali takvih situacija, tako da, srećom, i ne znam točan protokol. No, mislim da se u slučaju guste obojene sluzi također preporučuje odlazak k liječniku. Čisto ono, da se isključi nešto opasnije. Naša liječnica ne daje olako AB pa mi nije problem otići k njoj za svaku glupost. Osim što mi je daleko, ali to je sad druga priča.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Zasto se nadas da nece ispovracati slajm?

Ako bude mirno spavala bez temp, ja ju ne bi budila za piti. Ako bude kasljala, onda bi joj dala da pije. Ako pije tokom dana mislim da nece dehidrirati tokom noci. Nek vam je mirna noc!

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

radila sam ono lupkanje po ledjima sto Peterlin preporuca ali se nije nista dogodilo... (tipa da je pocela iskasljavat/povracat slajm sta li vec)
    davam joj vec par dana sirup Tusol od brsljana (i ja uzimam),skuhala i neki od lovora i limuna ali nece da pije...
    samo mala napomena,
    lupkanje je strogo zabranjeno dok dijete ima temperaturu.
    i inače ne bih savjetovala dok se ne vidi kako stručnjak to radi,
    jer ide određeni položaj ruke i po određenim mjestima.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Danas cijelo jutro oko 38,vrhunac u 15h00 popodne (ko' jucer) 39.5 pa sam dala Lupocet sirup i spustila na 37.5...
    Jutros inhalirana Bisolvonom pa sad opet kaslje i guta sluz ali nista puno...( S2000 bilo me strah da se ne pocne davit u krevetu)
    Opce stanje super,jede,vesela,i skakala bi da joj dopustim...

misekica,nama je ovo 1vi put da ima temp dulje od jednog dana....krenula je prije mjesec dana u vrtic pa pretpostavljam da otud ovo veselje

zvala pedicu i rekli mi da dodjem sutra kroz jutro ako se nastavi febra....
    ova moja dava AB olako...

Tashunica, odustala sam od toga jer nisam vidila neke koristi, ali odi sam naisla na par tema di govore da se to cesto radi i da je super ucinkovito!
    Peterlin je i dala link sa slikovnim uputama: http://www.uchicagokidshospital.org/...ng/percussion/

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Moja kad povrati saku sluzi bude puno bolje...

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Ne znam je li netko već spominjao... Za jako visoku temp. paracetamol (Lupocet) nije učinkovit, nego treba davati ibuprofen u obliku sirupa ili čepića. Našoj malenoj su pomogli čepići Neofeon, odn. IbuStar sirup, dok, recimo, Dalsy nije mogla ni pomirisati.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

To ti je ipak individualno,mojoj je eto Lupocet sa 39,8 spustio na 37,5 u roku 1h!
    Kupila sam ibuprofen just in case ali nije trebao...

Epilog price - danas smo konacno bez temperature,jucer sam ju ujutro ipak vodila pedici koja joj je,gle cuda, odma propisala antb jer je 3dn imala temperaturu preko 39 (koju bi uspjesno i na dulji period oborili sa paracetamolom)!
    Poslusala je pluca i bila su cista,slajm joj se slijeva niz grlo! Odlucila sam pricekati sa antb jer sam vidjela da temp vise ne raste nego do 38.
    Inhalacije Bisolvonom + citrofit + puno tekucine su ucinili svoje!

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Jupi!

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove