..igate se skrivača??
ja vas tražim..a vi tu......
čestitam još jednom našem tigriću i neka joj bude sve naj naj!!!!!!!!!!
a nama želim da se na ovom novom odbrojavanju događaju samo lijepe stvari!!!!!!!!!
i čestitke curama koje slave rođendan...
![]()
..igate se skrivača??
ja vas tražim..a vi tu......
čestitam još jednom našem tigriću i neka joj bude sve naj naj!!!!!!!!!!
a nama želim da se na ovom novom odbrojavanju događaju samo lijepe stvari!!!!!!!!!
i čestitke curama koje slave rođendan...
![]()
[QUOTE=bubekica;2630602]O napro sam se informirala s nasih i inozemnih njihovih stranica.
Ja ne kazem da to nece pomoci, samo smatram da znanja koja imaju nisu nista novo, nego ih mozda koriste na drugi nacin.
Zasto napro mora biti pod okriljem crkve, taj dio nisi komentirala...[/QUOTE]
Iskreno, kad dođeš k njima uopće nemaš pojma da li su ili nisu pod okriljem crkve.
Mene nitko nije pitao idem li u crkvu, vjerujem li u boga, tražio bilo kakve dokumente
ili potvrde da sam krštena, vjenčana ili sl. Niti je itko, nedaj bože, potezao bilo kakve duhovne ili vjerske teme
(za to stvarno i nema vremena jer rade toliko detaljnu reproduktivnu i zdravstvenu anamnezu da ne možeš vjerovati)
Dapače, kad sam ja to pitanje na prvom razgovoru spomenula, upravo sam dobila odgovor da
njima to nije bitno i svjesni su činjenice da se o tome šire drugačije informacije.
I njima je žao što takve (dez) informacije možda i odbiju ljude kojima bi možda njihova metoda bila od pomoći.
A znanja koja koriste su itekako nova. Pretrage koje oni rade i lijekovi koje propisuju su definitivna
revolucija u liječenju neplodnosti ali i mnogih drugih bolesti.
techna,znaš možda o kojim ljekovima se radi?
Čisto me zanima..
Lh negativna danas i sinoc...mislim da m ipak bude dosla jer sam se probudila sa ludom migrenom koja me muci cjeli j....i dan! Izludit cu
Žužy hvala ti...držim tido neba..
Techna također hvala!
Sretnoooo cure...puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sve! Cujemooo seee..
Mozda je napro u hrv drugaciji od onog u irskoj, ali proguglaj malo, u vrijeme kad su kretali bili su usko povezani s kampanjom i ja sam bio embrij i zabranom zakona o mpo opcenito...
techna, sretan rodjendan tvojim curkama! Sad sam tek vidjela datum![]()
Techna pridružujem se čestitkama i nazdravljam tvojim curamaVucica, razumijem da ti je dosta i sama sam se maknula na neko vrijeme...odmori se dobro, zaslužila si nakon ovakvih ispita
javi nam se kad zatrudnis! Ostalima puse!
bokić
Napokon novo odbrojavanje!!Tigrić čestitam od srca!! Neka bude mirna i školska T
YM žao mi je sta moras sve to prolaziti, ali mi se sviđa tvoj optimizam... Zelim ti da sto prije otkrijete uzrok biokemijskim T i da sto prije zatrudnis i rodis zdravo i veselo dijete
Vučica i ja mislim da ti treba odmor, znam te od kad si dosla, mislim da smo u isto vrijeme dosle na ovaj topic... Sad uzivaj, mozak bye-bye... i nek ti se T ostvari do kraja ljeta ...
A mislim da bi svima dobro dosla jedna pauza od svega... jer po meni ovo pravljenje djece je bas stresno... (bez obzira sta sam mpo-vka)
Zato svima ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za skorasnji +![]()
lista za 07.06.2014.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
(ne)čekalice:
nivesa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 25 dc
odbrojavalice:
tayla ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 24 dc
bubicazubica ~~~~~~~~~~~~~~~ 23 dc
vatra86 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 18 dc
techna ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 15 dc
šiškica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 14 dc
sreća_83 ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 13 dc
hellokitty ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 13 dc
kadulja ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 12 dc
kudri ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 10 dc
sandra1971 ~~~~~~~~~~~~~~~ 9 dc
aliana79 ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 7 dc
mami ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 6 dc
lorelai ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 6 dc
žužy ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 5 dc
Jutro, zzzzzzz spavalice!
Evo je lista, sa samo jednom ljubičicom, usamljenom Nivesom.... Dobrodošla!!!
Meni su LH bile ovakve: 10 DC, slaba testna, 11 DC, malo tamnija testna, 12 DC (jučer) slaaaaaaaaaaaaaaaaba testna!Kao da mi je 7 DPO...
Niišta, preostaje mi testiranje i dalje, ali ne mogu vjerovati... Može biti da O ni neće biti ovaj mj. Ljuta sam prije vremena!![]()
Cure drage, najpije čestitke novoj trudnici, puo sreće budućim trudnicama i veliki zagrljaj tužnicama.
Netko je gore spomenuo NaPro, ima na forumu tema o tome, treba malo potražiti.
NaPro tehnologija i sustav praćenja prirodnih znakova plodnosti FertilityCare
-obećava izliječenje (bračne!) neplodnosti u vrlo visokom postotku na temelju praćenja značajki cervikalne sluzi a mušku neplodnost rješavaju kroz kvalitetne pomake u naičinu života (tjelovježba, prehrana i drugo)
- navedeni sustavi prestavljaju način prirodnog planiranja obitelji koji može koristiti parovima koji nemaju problema sa plodnošću
-svi koji imaju poroblema sa ostvarivanjem trudnoće od ovog sustava ne mogu imati nikakvu korist već naprotiv, ako se oslanjaju na spomenute metode u nadi da će začeti dijete, mogu se sa protokom vremena suočiti sa dodatnim problemom prirodnog smanjenja ženske plodnosti
-valja znati da organizacija koja propagira NaPro tehnologiju i sustav praćenja plodnosti FertilityCare, svoje djelovanje temelji na svjetonazorskim uvjerenjima o humanoj reprodukciji a ne na znenstvenim i medicinskim spoznajama i dostignućima
-neplodnost predstavlja heterogen i vrlo kompleksan zdravstveni problem, suvremena medicina mnogim neplodnim parovima danas može pomoći da imaju dijete (djecu)
-neplodni parovi trebaju odgovarajuću edukaciju o neplodnosti i načinima liječenja neplodnosti, a NaPro i sustav Fertility Care to naprosto nisu
-valja naglasiti da organizacija koja provodi savjetovanja o NaPro tehnologiji i sustavu praćenja plodnosti FertilityCare, svoje usluge korisnicima naplaćuje, a istovremeno svaki građanin takvo savjetovanje o prirodnim znakovima plodnosti može dobiti u primarnoj zdravstvenoj zaštiti kod odbranog ginekologa i liječnika obiteljske medicine
Jutroooooo cure!!!!!))
Pozeljene ste
Ne stizem u posljednje vrijeme, ali evo sad pijem ranojutarnju i citam vase postove.
Tigric, cestitke! Sad skolski do kraja i da se grlis i mazis sa svojom mrvicom <3
Odlucila sam sebi dati mjesec dva oduska od svega. Radim sve ono sto sam odlagala radi inseminacija i planova.
Jucer sam izvadila dvije gornje osmice. To mi je bio ogroman teret i sad sam ga se rijesila.
Cesce vozam biciklo, pojacala sam fizicke aktivnosti na max.
Mama je hvala Bogu dobro. Zavrsila je sa kemo terapijama. Super je podnijela svih 5 ciklusa. Nalazi krvi su joj u referentnim vrijednostima.
Ima jos 2 vanjska i 3 unutarnja zracenja i to je to! Dali su joj velike sanse za potpuni oporavak
Tako da polako skidam teret s ledja. Uzivam. Opustam se. Pa cemo skontati sta dalje.
A u medjuvremenu silujem muza kad god mi je cejf i briga me koji sam dan ciklusa
Puno vas pozdravljam i saljem mnogo pusa iz suncem okupanog Sarajeva <3
Jutroooooooo!
Techna sretan roćkas tvojim curkama sa malim zakašnjenjem.
Jutrekoooo!
tigrić čestitam
Ym
Moja M stigla 32 dana nakon kiretaže, totalno normalna i relativno bezbolna. Jedino sam 2 dana prije imala užasne migrene (i inače hoće tako 1-2x godišnje).
Sreća vrati me na listu, čisto radi druženja, a morti ni ne bumo zdržali pauziratiPiši sutra 9 dc
Curke bokic! Sama sambko tuzna vrba ! Tayla pozuri gore k meni! Ja uvijek najduze ostanem gorebi opet sam na dnu...ovaj mj se ni ne nadam da ce bit bilo kaj drugacije...
lista za 08.06.2014.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
(ne)čekalice:
nivesa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 26 dc
tayla ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 25 dc
odbrojavalice:
bubicazubica ~~~~~~~~~~~~~~~ 24 dc
vatra86 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 19 dc
techna ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 16 dc
šiškica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 15 dc
sreća_83 ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 14 dc
hellokitty ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 14 dc
kadulja ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 13 dc
kudri ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 11 dc
sandra1971 ~~~~~~~~~~~~~~~ 10 dc
stork ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 9 dc
aliana79 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 8 dc
mami ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 7 dc
lorelai ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 7 dc
žužy ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 6 dc
Jutro!
Evo vruće kavice...
...ajme već je počelo grijati...........
Meni sluz izostaje, apsolutno, čak uz marulju.I čudim se i ljuta sam i tužna sam, sve u isto vrijeme!!!
Ipak, nastavljam pishati LH, sve ću ih iskoristiti. Vrijeme je da si stavim neke novce na račun i naručim novu pošiljku s e-baya... Dao Bog da ostanu neiskorištene. Ali... ovo je drugi ciklus (otkako se aktivno bavim praćenjem sluzi) da mi sluzi - gotovo da nema....![]()
Drugo ipak - MM i ja i dalje pravimo bebu pa možda dogodi se čudo...!
Tayla, dobrodošla u Gornji dom! (sutra ti se pridružuje Bubica)
Stork, neka tebe s nama. Uz listu vrijeme leti!![]()
Sreco, oces da ti posaljem jos par LH trakica (zaboravila sam poslati jednoj forumasici, a javila mi je da joj ne trebaju vise), rok im je isto 6/2014, ali mislim da je to bez problema rastezljivo jos i na srpanj....
Jedan od moja 3 testa za trudnocu je bio sa daaaaavno isteknutim rokom al crtica je bila tutak da mislim da koji mjesrc nista ne znaci
HelloKitty nemas pojma kako mi je drago citati ovo za tvoju mamu![]()
Komadi moji da vas pozdravim, ovaj vikend ludnica, jedva ga dočekam onda ga ni ne osjetim, sutra imam ispit pa sam cijeli dan u učenju.
Ovakav dan a ja u kući, al nadam se večer dobro iskoristit, m napokon staje, ima da silujem muža.
Bokic cure...stresan dan...cekam uzv dojki. Kontrol zbog nekakvih kvrzica koje sam napipala prije 4 godine...bas me frka..doduse uvijek me je toga strah..
Jutro!
Nivesa, grlim te, draga......!
Meni ni jučer LH nije pozitivna... Čak štoviše, daleko je od pozitivne. Već je trebala biti. E sad, ili će O nastupiti kasnije (sumnjam) ili je ovaj mjesec neće niti biti (do sada nije bila...)
Sluzi nema ni za lijek. Samo malo watery, pomiješano sa creamy.
Mene to sve skupa frustrira. Jučer sam imala takav slom, gotovo kao PMS. Ne znam što mi je!!
Ne znam ni kako si pomoći... Jutros sam si od psihičke muke skuhala vrkutu. Sad sam opet ljuta na marulju jer ja zakazala?! Ma nije ona kriva već statistika. 1-2 ciklusa u godini budu bez O. Toliko se trudimo i onda nema O, pa nema šanse da da tako napravimo bebu!
No, MM i ja uredno pokrivamo SDD, a i on je zadovoljan jer osjeća više sluzi no prije dva dana... Ah, što reći... MM misli da smo je već napravili...
lista za 09.06.2014.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
(ne)čekalice:
nivesa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 27 dc
tayla ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 26 dc
bubicazubica ~~~~~~~~~~~~~~~ 25 dc
odbrojavalice:
vatra86 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 20 dc
techna ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 17 dc
šiškica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 16 dc
sreća_83 ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 15 dc
hellokitty ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 15 dc
kadulja ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 14 dc
kudri ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 12 dc
sandra1971 ~~~~~~~~~~~~~~~ 11 dc
stork ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 10 dc
aliana79 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 9 dc
mami ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 8 dc
lorelai ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 8 dc
žužy ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 7 dc
Eto ja gotova, kvrzica ista kao i prije 6 mj! Juuupi! Kontrola za godinu dana! Konacno nrkaj dobro!
Sreco, mislim ja da ti "ispadi" dolaze od nasih frustracija kod pravljenja djece jer je komplicirano kao da radimo svemirski brod!!
Piši mi Srećo 1 dc ..........
Uranila je... nisam se uspjela niti psihički pripremiti na njezin dolazak...
Nivesa, jej!
Da, kao da je mudrost napraviti dijete! Pa mislim stvarno!!!
Tayla, ah.... grrr....
Jutro curke!
MAMI,a bome ti dugo trajala menga ako tek sad staje... navali sad!
nivesa,bravo za dobar nalaz!
Srećo,ma pusti sluz..a i ne spada onli EW u plodne sluzi,neke žene ne vide tak često tu strukturu bjelanjka pa ipak su plodne.
I zakaj misliš da je marulja zakazala,zbog sluzi? Marulja je korisna zbog raznih stvari,ako ju možeš gutati
Moja evo stoji doma,i nikak ju nemrem narivati niz grlo
Kaj se tiče lh,nemoj još paničariti kaj nisi imala poz. Možda ti O bude malo kasnije,a možda je ovaj jedan od anovulativnog ciklusa,ne zaobilazi ni jednu ženu...i nije ništa strašno da je tak,moraju se i naši reproduktivni organi malo otpočinuti. Ti samo lagano čilaj i day by day!
Evo,ja ovaj put ne pišam po ničemu..valjda bum preživjela
Tayla,žao mi je draga..a bome je uranila.![]()
Žužy, sve to stoji što si napisala.... Marulja je zakazala zbog sluzi, da... Inače, meni je fina.... Čak ukusnija nego vrkuta. Vrkuta je tamnija, prlja mi šalice, a marulja lagana, no gorka, ali gorčina brzo prođe. Jedino što mi otvara apetit.![]()
Ako ovaj mj. nema O, najradije bih odmah procurila, odradila M. i da krene novi plodni period.Ubija me ovo...
Smiješno je kako sam jedan ciklus jaka, snažna i samo hrabro krenem naprijed usprkos vještici. A onda nekad... evo cmizdrim na poslu....
curke bokić, nisam se stigla javljati, ovaj vikend ludnica...svadba, rođendan,...a ja sam ko prebita...danas počela mučnina....uh slatka mučnina!
Pozdrav zene! Eto, ja sam malo pretrazila na internetu o NaPro tehnologiji i odustala. Nekako me odbilo da se obicna konzultacija placa 200 eura, i to je samo konzultacija, a za ostalo da ne pricamo. S obzirom da zivim u zemlji sa valjda najboljim zdravstvenim sustavom u svijetu, prepustam se svemu sto nudi zdravstveno osiguranje, a ako stvarno ne bum uspijela zatrudniti, za 200 eura bum curki kupila psa umjesto brata
Malo cu zamijeniti srecu u prepricavanju djecjih bisera: dosla je moja curka prije neki dan tati i rekla da si ona zeli pustiti da joj rastu dlake po trbuhu, pa da bude kao tata![]()
Dan cure moje...
ako kome treba vitamina D..slobodno ga poklanjam...napunila sam se njime za cijelo ljeto...a tek za 2 tj.na godišnji
...zagrljaj onima kojima je stigla...
A ja pak sad osjetila mokrinjavu u gaćama,kad ono malko ew al se dalo razvuči i do 10cm..kud več..hmm,sezona plodnosti otvorena.
ala sam smiješna više sama sebi..jer sam sezonu otvorila pred 5,5 god.![]()
Žužy, al ima nešto u tome - kad vidiš plodnu sluz ne možeš ne pomisliti na trud, bebu, druženje s MM i opet si kao na početku...Poludiš uvijek nanovo!
Ne znam, ja budem radosna kao dijete koje dobije slatkiš!![]()