ma da, al ima i muškaraca koji su... šonje.
i gotovo.
savršen primjer tata od mm-a.
rastali se kad je mm imao dvije godine.
nikad neću zaboraviti, mi tek prohodali (mm je imao 25 godina), sreli njega u gradu i idemo na kavu. ispalo je da je to prvi njihov susret nakon valjda 15 godina.
i krenuo on pričati da je on očekivao da mu mm pozvoni na vrata kad je navršio 18. godina.
druga rečenica, da je on ponosni dalmatinac i da je nakon rastave prekrižio do kraja svoj dotadašnji život. i naravno, dijete. i nikad mu se više nije javio. na sve mamine molbe se oglušio, uključujući da se potrudi upoznati ga sa svojim polubratom i polusestrom, kako bi ipak imali nekakav odnos (oženio se drugi put i ima dvoje djece). ma kakvi. ali, on je očekivao da mu ovaj sa 18 pozvoni na vrata i nakon što nije, bio je uvrijeđen smrtno.

kroz gujicu bih progovorila,
al sam samo rekla, da bi trebao znati da je odgovornost za odnos sin-otac, na ocu. a ne na sinu.
al rasplet situacije je još bolji. on se rastaje drugi put, na smrt se posvađa s drugom familijom, s nikim ne priča, nije išao na vjenčanje svoje djece i nikad unuke nije vidio, i tadadam, eto njega nama. ostaje sam, i non stop visi kod nas. na kauču. kuka i jada se, i ne mrda. svako malo eto njega na vratima. ne znam odakle takva glava mm-u, ne osjeća ama baš ni malo gorčine (koju btw ja osjećam, i svaki put si mislim - hebate, di si do sad bio mamicu ti tvoju, kako dijete od dvije godine možeš prekrižiti i jedino viđenje svesti na bok-bok kad se jednom godišnje sretnete na korzu), istina, nema gorčine, al nema mm tu nikakvih osjećaja isto tako. i kao, sluša ga na pol uha i kima glavom, i ne zna što će s njim, al kao ipak mu je tata i ne može ga izbaciti iz kuće.
a ja, kakva jesam, ulazim s njim u rasprave da nek se pomiri s tom djecom, nek vidi unuke i u tom stilu. što se ispostavilo kao velika greška, jer smo skužili da najviše i dolazi jer voli sa mnom komentirati. majko moja. bolje da sam i ja kimala na pola uha.
i to je dosta trajalo, sigurno par godina. sad se prorijedilo.
al isto traje. dođe na božić i uskrs, donese poklone djeci i obavezno onda prvih 20 minuta se*e kako ga mm ni naša djeca nikad ne zovu i ne pitaju kako si. a i ja bi ga isto malo mogla nazvati.