Stranica 5 od 53 PrviPrvi ... 3456715 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 2608

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 4. dio

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kreni od alergologa ili dermatologa

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Carmina a od kud si, tj koji veci grad s bolnicom ti je najblizi?

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Split. Zanima me ako će mo raditi test na alergije kako to ide i šta je najbolje? Jel samo vađenje krvi ili idu ono na obje ruke po 10-20 alergena? Čime da krenem a da ne mučim malecku bez potrebe jer meni onih 10-20 na rukama nisu pokazali ništa,a u više slučajeva je bilo očito da imam alergijsku reakciju. Opet ja na dugo i na široko. Hvala vam cure

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Carmina ja bi se narucila alergologu na pregled i obradu s c1 uputnicom a onda nek on odluci koje pretrsge ce radit. Moze on i iz krvi sve vidit , napravit kompletnu obradu iz krvi, bris nosa, spirometriju, rtg, alergo test iz krvi i prick. Tako kompletne pretrage rade na srebrnjaku , ne znam jel jos igdje to rade. Mislim da naprave sve odjednom u jednom dolasku. Pitaj jel tako rade sve ove pretrage.

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Hvala na info. Mislim da ću tako krenuti,ako uspijem dobiti uputnicu da napravimo sve odjednom. Ako ne onda ću jedno po jedno. Jel ima još kod koga slična situacija,da je sve po malo,kako bi se reklo "svašta,a ništa" još jednom hvala

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa kod svih ovdje skoro carmina mi isto na nis alergicni a bronhitisi su tu par put godisnje, osipu i tak

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ajooj ja možda previše očekujem od doktora...vidim da nije baš lagano to spriječiti. A dobro. Krenut ću s pretragama pa će mo vidjet kud to vodi. Javit ću vam kako budu stizali rezultati

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jelena jesi dobila termin ????

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jesam u doba božića tak da idem na lošinj početkom škole

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj koma za crikvu bas me zanimaju utisci iz losinja
    Daj reci jel kad trszis bolnicko jel moras napisat na doznaku il reci koliko tjedana hoces il to oni odrede ?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mora ti doktor opći/pedijatar napisat uputnicu za komisiju stim i kopijom specijaliste ideš na komisiju koji ocerape kolko hoćeju 2 ili 3 tjedna ak su pri volji

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja sam sva. Malenoga sam danas mislila maknuti s ventolina jer mu je kašalj produktivan, ne kašlje puno, dobro spava, aktivan, kad ono noćas primjetim kak mu se trbušćić zavlači pod rebra dok diše pa sam mu opet dala ventolin jutros i planiram popodne do ped. Budući da je kod nas uvijek posrijedi jak nadražajni kašalj, ja uvijek ventolin dajem u nekim pravilnim razmacima i postepeno ga mičem, da bi me sad zadnji put dr.opće prakse za starijega nakon što ga je poslušala i zaključila da mu se čuje na plućima, rekla ne ! u pravilnim razmacima , za to služi flix a ventolin doslovce po potrebi, povremeno...Pa si sad mislim da sam prereno smanjila ventolin i nisam sigurna ni u šta...

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne bih rekla. Mi i na srebr i u crikvi ventolin uvijek dobivamo na sate , prvo na 4 sata pa na 6 sati apo potrebi i cesce. I bas kako si ti rekla.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I ja kad dajem dajem na sate

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Jučer smo išli ped.na slušanje, kaže opstrukcija na jednom plućnom krilu, drugo čisto. Tak nešto još nismo imali, prepala sam se jer je saturacija dugo stajala na 93,94 a onda je krenula gore. Vratili smo ventolin na 8 sati i kontrola za tri dana.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cappy slobodno mu daj cesce , na 8 se stavlja kad je vec sve pri kraju. Cini se dosta jaka opstrukcija. Kako to da nisi isla na srebrnjak il klaicevu nego pedijatru? Jel si digla dozu kortikosteroida? Sad mu treba max doza kortikosteroida i pulmicort ak imas doma. Otidi na srebrnjak na hitnu popidne il navecer.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    Cappy slobodno mu daj cesce , na 8 se stavlja kad je vec sve pri kraju. Cini se dosta jaka opstrukcija. Kako to da nisi isla na srebrnjak il klaicevu nego pedijatru? Jel si digla dozu kortikosteroida? Sad mu treba max doza kortikosteroida i pulmicort ak imas doma. Otidi na srebrnjak na hitnu popidne il navecer.
    i sama sam odlučila stavit na 6 sati ventolin. flix uzima 2x2,ovo za saturaciju, njemu je cca min stajala ovak nisko, samo kaj se meni činilo kao vječnost a onda je raslo do 98,99 tak da zaključak ped. da je ok. Zadnji put me dr. na Srebr. na hitnoj opral da kaj sam došla ako se stanje nije pogoršalo, da treba vremena da lijekovi djeluju i da se ne dolazi ako je stanje isto, da samo stvaramo gužvu, a da mu oni isto mogu dati kaj i ja doma... Sad je moja krivnja kaj sam prerano smanjila ventolin, sad kad ga ponovno dajem kak treba opet moram čekati neko vrijeme da prodjeluje. Tak ja mislim. Ne mogu mu dati pulmicort jer sam na poslu a baka to ne zna, a kad pogledam sad kad sam obojici u opstrukciji davala pulmicort ne da nije prije prošlo nego se baš još odužilo u odnosu na prijašnje situacije kad sam samo liječila vent+flix . Kak često vi drenirate svoje klince, to mi je isto problem kaj radim do 16, pa ga mogu lupkati samo popodne, a nemrem otić na bolovanje.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

E da , i broj udisaja u min. mu je stalno dobar, a budem vidla kak bude dalje...

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj pa kaj si im rekla na hitnoj ? Pa moras reci da se gusio il da kaslje neprestano , nest tako
    Dreniram samo kad cujem produktivan kasalj, kad je suh i nadrazajni nikako ne. Od pulmicorta se sigurno nije oduzilo oduzilo se jer je takvo stanje bilo. Od vise kortik. Se moze samo skratit.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mozes mazat pluca dr theiss balzamom da mu olaksas. Jel dajes dovoljno potisaka ventolina prek babyhalera? Ventolin radi tako da otvara sljepljene bronhiole i onda za 20 min kad se to sve otvori tek se daje flixotide il pulmicort Il seretide sta vec . Tak se pravilno uzimaju lijekovi

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Joj pa kaj si im rekla na hitnoj ? Pa moras reci da se gusio il da kaslje neprestano , nest tako
    Dreniram samo kad cujem produktivan kasalj, kad je suh i nadrazajni nikako ne. Od pulmicorta se sigurno nije oduzilo oduzilo se jer je takvo stanje bilo. Od vise kortik. Se moze samo skratit.
    Pa rekla sam da kašlje neprestano, kak i je, no njegov odgovor je bio takav kakav je, a i bojim se preuveličavat, imam fobiju od ostanka u bolnici ( maleni je dva puta ostajal: s tri mjesec i s pet, znam onda je bil jako mali, ali ipak...). Znam da pulmicort može samo pomoći , no koda sam očekivala veći učinak.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mozes mazat pluca dr theiss balzamom da mu olaksas. Jel dajes dovoljno potisaka ventolina prek babyhalera? Ventolin radi tako da otvara sljepljene bronhiole i onda za 20 min kad se to sve otvori tek se daje flixotide il pulmicort Il seretide sta vec . Tak se pravilno uzimaju lijekovi
    Dajem 2 potiska ventolina , ovo za redosljed sam već čula no iskreno ponekad na to zaboravim.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni su prosli put davali samo 1x pulmicort na dan uz seretide 2x2 i venrtolin 4x 2 potiska no to je premalo pa sam ja sama /na preporuku dr mailom/ dala pulmicort 3x na dan i uvela jos i atrovent , e tek tada je bilo znatno bolje i krace. sve drugo je premalo. pedijatri se obicno boje dat zbog neiskustva lijeka kako treba i koliko treba.naravno da dr koja nas je kontrolirala nisam rekla sto sve dajem.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja zaboravim na redoslijed i neda mi se cekaT 20 MIN. ALI u biti samo tako dovoljno lijeka ude u pluca i samo je tako dovoljno ucinkovitgo.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Imam još par ampula doma, dat ću mu popodne poslije ventolina jednu. Meni se isto čini da većina dr. kreću s nekim manjim dozama, a za pulmicort mi na Srebrnj. niko nije prepisival, ne znam zakaj, tek sad dr. R na Rebru. On nam je i povisil terapiju za flix i rekao nikako ne prekidati prek ljeta što je očito u redu jer ako je na terapiji ovako, kak bi tek bilo bez nje.
    Nekad si mislim da maleni ne udahne dobro lijek preko babyhalera i da je tu možda kvaka, jer ne kuži on mene kaj ja govorim duboko udahni, zadrži dah, često se ljuti i živčani na haler a nikako da me oponaša i bolje udahne.
    Posljednje uređivanje od cappy : 07.08.2014. at 12:15

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije ni nama, samo smo jednokratno dobili a u nasoj seoskoj bolnici su nas narucivali da tam dolazimo ..
    Kako je malisa?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Nije ni nama, samo smo jednokratno dobili a u nasoj seoskoj bolnici su nas narucivali da tam dolazimo ..
    Kako je malisa?
    Bolje, danas mičem ventolin. U subotu ped. rekla da je ok no budući da još kašlje da dođemo za par dana opet na slušanje da vidimo jel će taj šlajm skroz nestati. Starijem pak počel curiti nos pa samo čekam kad će prokašljati, ono vrte se u krug već neko vrijeme, jedan ozdravi drugome krene i tako mi kućom konstantno ori zvuk kašlja, a sad im se pridružuje i otac koji je evo prvi put u životu dobio terapiju ventolinom od svog dr.opće prakse. Noću se pitam, čujem li zaista kašalj, od koga dolazi, ili to samo sanjam...

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I mi opet....aaaaahhh luda sam više a tek počela raditi... I to usred ljeta!

U petak smo otišli kod našeg pedijatra da ga posluša jer mi je čudno malo disao, ništa posebno, uz tu i tamo kašalj i curenje vodenasto iz nosa. Doktor je rekao sve čisto, mali je super.... ALI! Jučer pogoršanje uz škripanje u plućima, aspirirali, ventolin sam dala, svakih 6h. Bolje je...doktor je danas popodne idemo se opet slušati .

I ja šmrcam i kašljucam ali mislim da mi je to od klime i promjena toplo-hladno prostorija u firmi.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    I mi opet....aaaaahhh luda sam više a tek počela raditi... I to usred ljeta!
    Ja se pitam za svog malenog: ak je sad na ventolinu dok je doma i ljeto je, kak očekivati dobro stanje na jesen kad kreće u vrtić? Ped nam je rekla da bi ga cjepila nekim cjepivom protiv pneumokoka, ako sam dobro zapamtila, baš zato kaj je tak osjetljiv a kreće u vrtić. Ima ko iskustva s tim?

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Evo da javim.. mi smo sad ok, bronhitisa više nema s tim da mali još iskašljava. Al doktor kaže nije ništa,ja se nadam i vjerujem.

Oboje imaju uvećane krajnike i moguće treći krajnik...al to je druga tema

Uputnicu za curu za alergologa nismo dobili,o tome ću kad se naša dr vrati s godišnjeg odmora. Zaključak dr je da s obzirom da smo i ja i mm skloni alergijama šanse su 70% da bi i djeca mogli imati,ali da se to teško otkrije. Takav je kod mene slučaj,nisam alergična na ništa,a stalno nešto alergijski. Dobro je dok su ovako mali problemi. Imunitet je oslabljen,radimo na tome. Valjda će im i more i kupanje pomoći.

Ja kašljam već tjednima,ništa neobično,samo da se smiri da ne završim na seretide opet. Dobro mi dođe kašalj za trbušne mišiće

Drage ženice drž'te se. Hvala na pomoći

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cappy akje podloga alergija onda nije cudo da su sad koma, nema kaj sad ne cvateplus je vrijeme jako nepovoljno prepuno vlage. Po zimi cete bit bolje

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Moj nije na nista alergican. Uz ventolin 3,4 dana dobili i flixotide za cijeli tjedan

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Cappy akje podloga alergija onda nije cudo da su sad koma, nema kaj sad ne cvateplus je vrijeme jako nepovoljno prepuno vlage. Po zimi cete bit bolje
    Riječi ti se pozlatile

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

L. Mi je pocela svakodnevno grlo prociscavat, onako znate kad treba grlo procistit od slajma, to je inace znak da djecq imaju gastritis il gerb. Za sda joj se ne vraca hrana ni ne gusi se , dajem joj rennie svaki dan jer joj to dolZi kaj god da pojede. Stavit cu ju na controloc jer mislim da je vrijeme. Rekla nam je gastroenterologica da u slucju vracanja simptoma ju odmah stavim na controloc d ne dode do upale. Uf tako mi se tesko odlucit stavit ju na njega. Kako vi koji kuburuite s gerbom ?

Sent from my iPad using Tapatalk

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citam danima topice i puno ste mi pomogli al mi se i dosta pomijesalo. Moj maleni je sada 6 g od 5 mj se borimo s bronhitisom. God dana je bio na minimalnoj terapiji singular mini i bili smo u soku kak je dobro. A onda 10mj prosle g gadna upala pluca. Od tad uzas. Nikako na zelenu granu. Sve zivo kupi i odmah kasalj koji traje satima.Noc koma. Dijag alergijska astma. Pojma nemamo na sto smo alerg. IgE uk 297 a kozni test uvijek neg. Dr F na Rebru mi obecao da cemo unatoc neg testu napraviti ciljani na plijesan i grinje iz krvi. Je al su ga premjestili u dr odjel i sad sam kod Caleta. Do sad smo dva puta bili kod njega pa se jos nismo "upoznali" al kaj test radio na 9 stvari sve neg osim mrvica trava. Pitam ga hocemo li ciljani IgE radit ne to su virusi. ???? Radio je ventolin test neg je bio. Ugl.preko ponude neke sam mu uzela alergotest na 30 alergena iz krvi sve negativno. Kaze mi ped da dijete prema tome nitje alerg nit je astmaticar. On i dalje lose prije tri tj ponovo imo upalu pluca. U dog s ped obavili orl pregled. Ona sumnjala u ostecenost sluznice s obzirom da smo mandule izvadili. I tak je. Danas orl napisao alergic rinitis...sluznica koma dobio nasonex.
    Moram priznat da sam sad skroz zbunjena s dijag.u kompletu. Posebno jer je sad na moru reag.i sve gledam sta je a bili smo u staroj kuci s drvenim gredama....njegova soba je bila iznad podruma. Udem a unutra smrad vlage uzas. Grede pune plijesni. Dali mu ventolin maknuli ga iz sobe i doso sebi. Pa jel moguce da unatoc nalazima on ipak je alerg.? Terapiju trenutno nemamo ali inace je sing. Flixotide i vent.pp. nije bio stabilan c.zimu. govorim dr da nam ne pomaze - nista...kao dolazi ljeto micemo sve do kraja sk godine. On pdocnjaci prek pol face...iscrpljen, bezvoljan.

Na vasu preporuku svakako cu odslusati Astma skolicu. Bili smo nekad na Srebrnjaku pa tapkati znamo. Ispiremo nos ko oni (unistili vec par usisivaca ) inhaliramo se ali prosla zima nas ubila a evo ni ljeto nije proslo bez bolestina.

Sorry na dugom postu. Zanima me ako sam dobro shvatila da su necija djeca imala ovak ne definirane dijag.ko moj B. Ali su vam u Crikvi postavili dobru dijag.i terapiju?
    Ima li smisla otici ambulantno k njima na npr tj dana da sagledaju svu dokumentaciju ev. Naprave dodatne pretrage i daju dijagnozu. Nemam vise godisnjeg pa me to muci. I pls vase misljenje da li da cim prije potegnem pitanje Crikve ili da vidim kak cemo prezimiti? Najavljuju zimu ala ova lani a kad je sva cmoljava i vlazna nas to ubi. Hvala na pomoci.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bi otisla u crikvu. Al prije se dogovori s dr . Ne rade testiranje ak se ne dogovoris a i kaj ces ga radit ionak ti bu negativan a ige ti je jako visok sto znaci da je alergican. A zakaj niste otisli za dr frkovicem ak ste s njim bili zadovoljni ?naruci se k njemu drugi put kaj ima veze gdje je pa prima pacijente meni je frk. Odlican her kao i bulj. U crikv. Lijeci dijete a ne nalaze. Puno je tu djece koja imaju alerg. Nalaze negativne a tako i mi dok su tvoji pozitivni i to debelo (ige) . Neznam kak ti je ped rekla da nije alergija s takvim igeom i s takvim smetnjama. Idi ti lijepo k frkovicu , nazovi ga i k njemu se naruci
    Mozda je na plijesni alergican? Drugi put otidi na srebrnjak il rebro kad ima upalu pluca a ne ped.

I da naravno da je moguce da je alergican, tvoj i je , pa gle koliko ti je ige ! Nas je ok oko 10-20 pa ih vode ko alergicare.
    Nekoliko bronhitisa s ventolinom godisnje ti je astma .

Sent from my iPhone using Tapatalk

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Da ima veliki IgE, muz i ja alergičari. Frković je meni zakon sa Srebrnjaka sam otišla za njim na Rebro. On sluša roditelja kaj mu priča. Možda neko ima negativno iskustvo, ali ja sam bila jako zadovoljna s njim. On je i dalje na Rebru, ali sada radi na reumatološkom odjelu ako se ne varam. Odlučila sam ostati na Rebru i na njegovu preporuku ostala kod dr Čaleta. ok možda se još nismo kliknuli, ali nije mi bog zna kaj reko osim sve sam napiso. To što mu je malo pokazalo alergiju na travu je rekao uvest cemo aerius od iduće godine. Pa trava je cvala cijelo ljeto ak se ne varam (sredina lipnja, srpnja, kolovoza), a mi u svibnju bili. Ja sam isto malo kikisala pa sam zakasnila ped i sad imam dosta kasno novi termin sredina 11 mj.
    Znam ovo za dijagnozu astme jer sam i sama alerg i astmaš, a i dr F nam to u detalje objasnio. Trenutno sam baš razočarana njegovim stanjem pa mislim da mi je daleko čekati termin. Razmišljala da odem s njim ili u Klaićevu ili privatno. Pisali su neki roditelji o dr Gunek ali nisam ništa našla tipa jako smo zadovoljni njom.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bili smo i kod dr gunek al ona ti je sada u ambulanti obicnoj. dobra ti je na srebrnjaku dr kirin i dr pavic u klaicevoj pa probaj i kod njih. steta za frkovica. nama je bio odlican. privatno ti niko ne radi djecu na zalost. mozda u helenu neko dolazi. pitaj tamo. naruci se ak ti nije problem kod dr buljevica u crikvenicu , on ti je zbilja vrhunski dijagnosticar i specijalist.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mislim da baš Gunek radi u heleni u svakom slučaju je neko na G i još k tome žena

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gunek je nama isto bila ok dok je bila na srebrnjaku, ona je prva koja nas nije tretirala ko umisljene bolesnike
    jedino sto nije bas razgovorljiva.
    Posljednje uređivanje od lunahor : 19.08.2014. at 11:33

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Hvala na infu za Crikvenicu. Gunek je bila u DZ Siget i sada je u Heleni. A Kirin nas je vodila dva tjedna u dnevnoj kad je imo upalu pluća. Draga je ona prema djeci ali uđeš kod nje u sobu sjednite i ona tipka - tipka a ti čekaš Sve sam morala izvlačit. Kod Frkovića je konkretno gledajte situacija je takva napraviti ćemo to. Izađeš van imaš sliku o problemu i detaljne upute za dalje. To mi je kod njega super. Usput odgovori na sva tvoja pitanja.

Da li je netko od vas išao prijašnjih godina na edukacijski izlet u Crikvu? Vidjela sam danas objavu na forumu.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne kakav je to izlet? Prvi put cujem.

Sent from my iPhone using Tapatalk

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kolko se sjećam to je bilo samo par puta zadnje pred dve godine http://webograd.tportal.hr/astma-udruga/pocetnastranica ali pitaj dalm@ ak bu nekaj slično.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Ihh sirim dezinformacije....to je stara objava al ja nisam skuzila godinu kad se na izlet islo. Sorry...sorry

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Je tocno to za kirin kaj velis, ali dok ona odtipka ja pocnem s pitanjima i ne dizem se dok ne dobim odgovore ja se uvijek fino s njom napricam. I kad zavrsi slusanje sve ispitam jel se kaj cije, kakav je nalaz itd.. Sve sve.. I jos podsjetim dal je napisla ovo ili ono na nalaz

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Je tocno to za kirin kaj velis, ali dok ona odtipka ja pocnem s pitanjima i ne dizem se dok ne dobim odgovore ja se uvijek fino s njom napricam. I kad zavrsi slusanje sve ispitam jel se kaj cije, kakav je nalaz itd.. Sve sve.. I jos podsjetim dal je napisla ovo ili ono na nalaz

Pa tako sam i ja na kraju u dnevnoj kad nas je pratila. Bila je izuzetno njezna prema djetetu, tako da sto se pristupa tiče same pohvale, ali dobivanje informacija ajmeeee. Mislila sam da je to moje iskustvo i pričam kolegici, a ona kroz smijeha odg da su njene cure kod nje i da je doktorica uvijek takva. Mislim kad bih se morala vratiti na Srebrnjak ne znam kojem dr bih se vratila. Sad smo na Nasonex-u. Od rujna se vraćamo na Singulair, a vidjet ćemo kako ćemo kad krenu sad viroze.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

pozdrav svima...izleda i moj marin spada u ovu grupu. trazim savjet i preporuku gdje ga odvesti na detaljnu obradu (iz sibenika smo). marin je u travnju dobio bronhitis, inhalacije ventolinom svaki dr dan. u svibnju primjecujem alergijske reakcije-svrbez i crvenilo ociju, kihanje, zacepljen nos. u lipnju vadimo ige iznosi 299, pedica to okarakterizira kao blaga alerg reakc jer je interval bio do 399. u srpnju upala pluca. upalu zalijecimo, ali ostane zacepljen nos, prokasljavanje. opet ga odvedem i dobijem uputnice za bris nosa (uredan), orl, audiolog, pulmolog. to se sve oteglo jer su godisnji pa recimo u sib po mj dana nema ni audiologa, ni pulmologa...ugl. orl kaze vaditi sve krajnike i punkcija sinusa, propisao mu nasonex koji uzima vec 4 tj. drugi orl (vodila ga privatno u st kaze vaditi krajnike, devijacija septuma i vjerojatno alergije i propise mu singulair junior). kod pulmologa dosli na red prije neki dan, ona ige nalaz tumaci kao visoke alergene vrijednosti, kozni test pokazao alergije na pelud trava i dlake zivotinja, spirometrija uredna, propisala aerius sirup pp. uzimajuci svu terapiju (nasonex 4 tj, singulair 2 tj, aerius 5 dana) nos je i dalje zacepljen, crvenilo ociju prisutno, manje kise i ne svrbi ga. i sta dalje? izgubljena sam, kljukam ga lijekovima, pripremam za vadjenje krajnika a imam osjecaj da nista necu rijesiti.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako ima astmu( a cini se da ima cim je imao bronhitis spazmatski plus dokazana alergija) treba jacu terapiju. Za nos nama je puuno bolji avamys. Tak je i nama bilo , tj vadenjem krajnika jos gore, tj prestale su uplae grla i otvorio se put direkt na pluca ali tak je moralo biti jer su krajnici morali van. Al ne ocekuj cudo to sam htjela reci. Mozes na rebro il srebrnjak po drugo misljenje .

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj kikki prvotno napisa Vidi poruku
    pozdrav svima...izleda i moj marin spada u ovu grupu. trazim savjet i preporuku gdje ga odvesti na detaljnu obradu (iz sibenika smo). marin je u travnju dobio bronhitis, inhalacije ventolinom svaki dr dan. u svibnju primjecujem alergijske reakcije-svrbez i crvenilo ociju, kihanje, zacepljen nos. u lipnju vadimo ige iznosi 299, pedica to okarakterizira kao blaga alerg reakc jer je interval bio do 399. u srpnju upala pluca. upalu zalijecimo, ali ostane zacepljen nos, prokasljavanje. opet ga odvedem i dobijem uputnice za bris nosa (uredan), orl, audiolog, pulmolog. to se sve oteglo jer su godisnji pa recimo u sib po mj dana nema ni audiologa, ni pulmologa...ugl. orl kaze vaditi sve krajnike i punkcija sinusa, propisao mu nasonex koji uzima vec 4 tj. drugi orl (vodila ga privatno u st kaze vaditi krajnike, devijacija septuma i vjerojatno alergije i propise mu singulair junior). kod pulmologa dosli na red prije neki dan, ona ige nalaz tumaci kao visoke alergene vrijednosti, kozni test pokazao alergije na pelud trava i dlake zivotinja, spirometrija uredna, propisala aerius sirup pp. uzimajuci svu terapiju (nasonex 4 tj, singulair 2 tj, aerius 5 dana) nos je i dalje zacepljen, crvenilo ociju prisutno, manje kise i ne svrbi ga. i sta dalje? izgubljena sam, kljukam ga lijekovima, pripremam za vadjenje krajnika a imam osjecaj da nista necu rijesiti.
    Ne znam ništa osobno, ali slučajno sam nabasala na podatke o Astma centru u Splitu. Imaju i astma školu.

Evo jednog stručnog članka o tome - možda nađeš nešto korisno: http://hpps.kbsplit.hr/hpps-2012/pdf/dok_47.pdf

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

hvala na savjetima...pokusavam saznati radi li dr neven pavlov iz kbc firule privatno, ako neko ima info pliz javite. ne znam kako to ide s uputnicama za druge bolnicke centre, mogu li ja to otici gdje hocu i mogu li uopce dobiti uputnicu za drugo misljenje tipa za srebrnjak ako sam bila sad 22.8. kod pulmologa u nasoj bolnici. kako to ide? ispricavam se na ovakvim pitanjima....

Stranica 5 od 53 PrviPrvi ... 3456715 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •