nisi. samo si se previše odmorila
Naša je kupaona 140*170cm...sad ne znam dali tih 10cm + i - na jednu stranu toliko znači, ali nama je stala perilica i izgleda super, nije skučeno i svatko tko je došao je mislio da smo čak proširili kupaonu.
Kada je 80*80, poluokrugla. MM ima 1,85m i 100kg i najnormalnije se tušira u njoj. Je da bi ja kadu 100*100 ali kad nije moglo, super je i ovako. Perilica je ona plića od 40cm, ali širine 60cm. Imamo mali umivaonik, ali duboki sa ormarićem ispod i ormarić s ogledalom iznad.
Mi kad smo zamišljali raspored iscrtali smo po kupaoni hrpu prijedloga da vidimo kako bi izgledalo...ono baš po podu i zidovima crtali.
Ispalo je puno bolje nego smo zamislili.
80 x 80, pa još polukružno...
svaka čast tvojemu mužu, ali ja u to ne stanem
ne mogu laktove saviti dok perem kosu
umivaonika ima malih, naravno, ali ako planiram u tom stanu živjeti duže od deset dana, ipak bih da je veći
može se svašta utrpati
ali je pitanje je li nam važnija komocija ili što?
ako netko ima mogućnost perilicu staviti izvan kupaonice, zašto kupaonicu opterećivati?
ako ikako mogu, nikome ne stavljam umivaonik manji od 57 x 47 cm
niti tuš kadu ispod 90 x 90
josipa želi duboku kadu
a nje nema tako male normalne, vjeruj mi
niti polukružne u koju možeš ući jer ima onaj dodatak za sjedenje
zapravo uopće ne znam za koga to rade
evo fotka
dakle, vanjski gabariti 80 x 80, kad se oduzme ovaj vrag za sjedenje, ostane 60
pa neću u vlastitoj kući glumiti karijatidu
http://www.gea.co.rs/uploads/4/3/7/6...50/5976911.jpg
Posljednje uređivanje od apricot : 19.08.2014. at 13:50
A gle, ako stane MM i to bez problema, stala bi i ti a bome nisam ni ja mala. Kako ne možeš laktove saviti, pa kolike ruke imaš.
Naravno, ako netko ima mogućnost ne gurati perilicu, ali mi nismo imali i ispalo je super, ni mi nismo mislili da će tako biti. Umivaonik ne znam sad koliki je, ali prije ga nismo ni imali tako da je nama sad savršen.
neću se nadmudrivati
ali preporučam svakome kome padne na pamet kupiti kadu 80 x 80, pa još i polukružnu, neka u dućanu uđe unutra i isproba
to je stvarno krajnja nužda
ono, ako ne postoji drugačije rješenje
mi vidjeli kod jednih ljudi takvu polukruznu al bez sjedalice... provjerim odakle
Ma nije nadmudrivanje.
Stvarno iz iskustva kažem, imamo tu kupaonu godinu dana i par puta sam pitala MM-a jel mu malo mjesta i kaže da nije. Meni ne da nije malo mjesta nego mi je taman. A gle, netko tko je navikao na veću kupaonu i prostranu kadu, njemu će biti katastrofa, ja sam cijeli život u maloj kupaoni. Je, da bih ja rado duplo veću kupaonu ali nemam ju i ne žalim jer mi u ovoj ništa ne fali.
mitovski, pretpostavljam da ste perilicu stavili da dulju stranu
pa je ona uzela 60 cm, kada 80 i za umivaonik je ostalo 30?
a na drugu stranu kada plus 60 cm za zahodsku školjku?
Ne, perilica i kada su na strani 140 tj mislim da je nekih 145 jer ima par cm između perili ce i kade (80+60), na suprotnom zidu je umivaonik, a wc školjka je na onom zidu gdje je drugi kraj kade (170cm zid) i nasuprot tom zidu su vrata. Baš ću poslikati i staviti sliku da vidite da nije strašno.
ne mislim ja da je strašno
ali ja nisam za nategnuta rješenja, ako se mogu izbjeći
a čini mi se da josipa ipak ima drugu mogućnost, ako već pita
Gdje ima najmanjih mogucih umivaonika za wc? 22 cm recimo
bauhaus, feroterm
Mitovski i ja imamo istu kupaonicu... Barem sam tako zaključila iz opisa. Jedino je kod nas kada 80*80 a nije zarobljena. Ja sam u toj kupaonici već 7 god i stvarno je ok. Ima sve što je potrebno. Mašina je ona uža i to je to... E da, i vrata se ne otvaraju u kupaonicu jer imam i dosta velik umivaonik pa ne bi stalo![]()
jooj ne znam cure sta bi rekla. moja perilica je trenutno u kuhinji i NEMA boljeg rjesenja pa bi sad to strpali nekako u kupaonicu
mjerimo vec dva dana
a gdje su vrata?
ima li prozor?
ili stavi sliku tlocrta ili opiši
zašto mičeš perilicu iz kuhinje?
ja sad radim jedan stan u koji stavljam perilicu U kuhinju, kako bih kupaonici dala više prostora
Iz vlastitog iskustva cu ti reci da nismo ni sekunde pozalili sto smo perilicu iz kuhinje maknuli u kupaonu. Nas stan je mali i isto nismo imali puno mogucnosti. Ja se nisam htjela odreci npr ladica u kuhinji da bih imala komadic kupaone vise. Draze mi je bilo vise prostora za odlaganje u kuhinji.
Vrata od kupaone smo isto okrenuli prema van i bojali smo se jako da ce biti skuceno i da se necemo moci okrenuti, sad vidimo da je mogla stati i kockasta kada i veci umivaonik i opet bi bilo dovoljno mjesta.
Bitno je naravno i gdje su ti vrata i prozor. Kod nas nema prozora a vrata su taman na mjestu da ne smetaju.
Imamo kadu 80x90 (očito nije polukružna)i stanemo i MM i ja u nju istovremeno.
![]()
Da, nisam htjela reci, ali evo kad si ti Anemona napisala, stanemo i ja i MM u polukruznu 80*80, pa mi nije jasno kako Apri ne bi mogla kosu oprati. Istina, bolje bi stali u neki jacuzzi ali nije nam u rangu
.
Mi u jednoj kupaoni imamo 80x 100 (mislim) polukružnu... dovoljno za tušnuti se.
Posljednje uređivanje od Mojca : 20.08.2014. at 12:59
joj, moja frendica ima najmanju kupaonicu koju sam ikada vidjela - tak bih ju sliknuula i stavila vam fotku tu
evo nekoliko tlocrta
doduše, nešto je veća, 180 x 150
neka netko ubaci perilicu
http://ukbathroomguru.com/wp-content...l-bathroom.jpg
duboku nisam
ali jesam 80 x 90 duboku, bez polukruga, stavila sam je u jedan stan
napiši mi mail da ti pošaljem fotku
Posljednje uređivanje od apricot : 20.08.2014. at 13:57
Može i da nije polukružna, još bolje. Znači trebam duboku 90x80, bilo kojeg oblika. Gdje ima? Gdje ima?
Sad bih te izljubila da si blizu.![]()
Mi imamo tus 80x80, polukruzni. To je stvarno malo.
dvoje ( odraslih) ne stane unutra uz najbolju volju.![]()
Pa ja sam ju ubacila u svoju kupaonu koja je manjih dimenzija od ove samo što vrata nisu u jednom kraju. Ne kužim, ne vjerujete mi da je perilica unutra ili što? Nama je to bilo savršeno rješenje. Mislim, moja spavaća soba je veličine nečijih kupaona. Stan je stvarno mali i bilo mi je bitno da ta perilica uđe u kupaonu da imam u kuhinji prostor za odlaganje. Bila je još ideja da se perilica smjesti u ugradbeni ormar u hodniku, ali bio mi je opet bitniji taj prostor za odlaganje nego pola metra više u kupaoni.
I što se tiče kade 80*80, već godinu dana najnormalnije peremo kosu i ja i MM u kadi i uopće nisam razmišljala o tome da mi fali prostora dok ti nisi spomenula i jutros sam baš obratila pažnju i bez problema ju operem. Godinu dana sam teško bolesnu mamu prala u toj kadi isto bez ikakvih problema. Naravno, ako imaš veću kupaonu u koju stane veća kada da ćeš ju staviti, ali ako nemaš i ova je sasvim uredu.
ja ne volim ta nategnuta rješenja
onda možemo i u spavaću sobu staviti krevet od 100 za dvoje
može, naravno da može, ali stan nije privremeno rješenje već trajno
i treba tražiti optimalno rješenje
naravno da postoje stanovi u kojima je to optimalno nemoguće
ali ih onda ne treba predstavljati kao nešto što je baš odlično
već naprosto se pomiriti s time da za drugačije nije bilo mogućnosti
mitovski, naravno da nitko ne sumnja
odakle ti to?
samo tražimo bolje rješenje
Opet ja. Meni je najbolje ne kupovati ništa jer se sto godina žderem prije nego što išta stavim. Znači, kupujem kuhinju. To je jedna velika prostorija u kojoj je dnevni, s jedne strane je kuhinjica, s drge blagovaona. Kuhinja je odvojena s dva mala šanka od cigle. Zidne pločice su bež (ne skroz jednobojne, imaju diskretne šare ko kamen), podne nepto slično tome. Zid je blijedo žuti (kao i u blagovaoni). Aparati su sivi, srebrni (mašina za suđe je siva, nije ugradbena, mirkovalna srebrno siva pa ću kupiti i ugradbenu pećnisu srebrnu)Namještaj u dnevnom je wenge, u blagovaoni tamni hrast. Razmišljam o vanilija kuhinji s wenge radnom pločom. Ili blijedo zelana s wenge pločom. razmišljam i o tome kako ću izabrati nešto krivo pa ću u to morati blejati sljedećih 20 godina i gadit će mi se.
Ako netko ima volje, rado bi mu poslala link na čitav stan (imam stranicu jer to je apartman koji ljeti iznajmljujemo a zimi smo tamo). Svaka pomoć je dobrodošla jer već smo odavno trebali nešto naručiti ali nikako da se odlučim
Trina, ja bih ti rado pomogla, ali naši su ukusi dijametralno suprotni, da to stvarno nema smisla ni započinjati
da - vanilija ili svjetlozelena s wengeom![]()
hehe
Napiši što bi ti. (ali ne smije biti svaki element u svojoj boji)
ma ne
ako stavljaš tamnu ploču, neka fronte budu s manjim kontrastom
ako, pak, želiš svijetle fronte, neka ploča bude svjetlija
kontrasti zamaraju oko, lijepo je u časopisu, ali je teretno
daj sliku
poslala sam ti
Da ako želim svijetle ili tamne fronte..ma pojma nemam što želim. Ja želim da kuhinja bude lijepa, da se ne uklopi ko šaka u oko i da potakne moje mrtve kulinarske sposobnosti
Posljednje uređivanje od Trina : 27.08.2014. at 18:00
a mičeš onu staru?
zašto, šta joj fali
Nemoj wenge radnu plohu, ja to imam u jednoj kuhinji i to je po meni za jako uredne i nekuhajuće ljude, nikako za obitelj s 4 djece. A da ti ploča bude siva, pa onda možeš birat boju fronti u onu koja ti se sviđa, a ploča će pasat na aparate i na pločice?
Potpis ko kuća na boldano!
Trina, ja imam pločice sa sasvim diskretnim šarama, svijetle. Uzeli smo lani novu kuhinju boje vanilije, visoki sjaj na frontama + radnu plohu neku šarenu, uzorak mramora. Uzeli smo to zapravo da uklopimo antracit sivi blanco sudoper od silgranita kojem nismo mogli odoljeti, pa sam uzela neku radnu plohu koja je imala elemente i te sive boje i trunčicu vanilije. Ispalo je super.
Imala sam staru kuhinju s tamnozelenim radnim plohama - svaka trunčica prašine se vidjela. Sad sam se ulijenila... jer na ovoj radnoj plohi se ama baš ništa ne vidi, čak ni kad moji dečki proliju, ne vidim. Čistim kuhinju zato jer je kraj tjedna, a ne zato jer se vidi da je musavo. Rado bih da sam to imala i prije 10 godina. Voljela bih i eksperimentirati s bojama, ali u malom prostoru ovo se pokazalo dobrim odabirom.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 27.08.2014. at 20:27
već smo mi to zboksale
u minuti sam apartmanu promijenila lični opis
ako me posluša... garantiram da će biti dobro
ako ne... a i dalje ćemo se svađati![]()
Bit će bijela. Ali nisam još sigurna za radnu ploču..najradije bi tamnu ali muči me ovo što Peterlin kaže. Bi li siva valjala? (bi li to bilo previše sive, uz sve sive/srebrne elemente). Ali bit će bijela. samo što to još nisam rekla mužu. Jer ovo je prvi put da će nešto biti po njegovom. Pa odugovlačim malo.
kojeg dobavljača imate za iveral?
pa da pogledam radne ploče