Nekako je i meni život bio draži dok nisam znala šta znači skraćenica Bhsal dobro,sve je to ok. Htjedoh reći....simptomi se dosta razlikuju od djeteta do djeteta,a čak mogu biti i bez nekih vidljivih simptoma pa ne treba razbijati glavu s mogućim komplikacijama.
Djetetu iz uvoda temp je u padu,stanje je dobro i netreba žuriti s antibiotikom prije krvne slike i brisa. Moj savjet...STROGO paziti na higijenu (ako bi bio bhs,mononukl i sl) koliko je moguće,jer zarazno je i prije pojave ikakvih simptoma. Mi ukućani smo se svi zarazili,pa i još nekoliko članova šire obitelji (ukupno nas 7 od čega dvoje bez ikakvih očitih simptoma) odakle je došlo,tko je prvi pokupio može znati valjda jedino vidoviti Milan.

al dobro,sve je to ok. Htjedoh reći....simptomi se dosta razlikuju od djeteta do djeteta,a čak mogu biti i bez nekih vidljivih simptoma pa ne treba razbijati glavu s mogućim komplikacijama.
Odgovori s citatom

nije laka doktorska uloga,a nije ni roditeljska kad je dijagnostika u pitanju. Eto ukratko..hahaha
naravno ako nije dostupno a djetetu nije bolje već svakim danom sve gore da neću izmišljati toplu vodu već vjerovati pedijatru i dati antibiotik. Kod mene su bile dvi situacije potpuno različite a ista dijagnoza na kraju. I drugačije se naravno i reagiralo.Dečko je imao cca39 temp 1 dan,sutra ništa,prekosutra ništa,dan nakon toga opet ništa. Pa opet 38.5 pa 3-4 bez temperature. Pa opet jedan dan 39,sutra ništa. Izgleda li da je ovo za antibiotik ili detaljniju obradu? Kad je moja cura zafibrala presmiješnih 37.3 i jaukala od glavobolje,klonula bila je odmah u pedijatra,nisam čekala 2-3 dana da ju prođe. To nije izgledalo kao viroza,izgledala je grozno bez obzira na mizernih 37.3. Pedijatrica je rekla da ona u grlu ne vidi ništa na temelju čega bi joj prepisala atb,pluća uredu. (Da je dala atb dala bih ga djetetu odmah jer NJOJ vjerujem,a i mala je izgledala loše neopisivo) ali je zaključila da ne izgleda kao viroza i uputila nas na pravo mjesto. Brzi bris na hitnoj nismo platili ništa. Privatno je 100kn,a obični 50kn bude gotov dan nakon. Jeftino kad je u pitanju stanje moje svijesti. Ali i rezultati ponekad znaju biti lažno negativni kad je brzi bris u pitanju. I tako. Važno u svemu ovome je da je Zuskinom djetetu svakim danom sve bolje i bolje,da nije ja vjerujem da se ona ne bi ni mislila šta napravit