Stranica 12 od 14 PrviPrvi ... 21011121314 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 551 do 600 od 689

Tema: Što kad vi i partner ne dijelite prehrambene navike iliti saga o kupusu

  1. #551
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,721

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    gle
    moj dobar prijatelj
    40 godina
    arhitekt
    prije mjesec dana je izlio lonac kipuće vode po ruci

    nema tu "svatko poznaje svoje dijete"
    ili "dijete je spretno"

    jest dijete spretno, ali je pitanje bi li znalo reagirati da mu se nešto dogodi
    bi li se snašlo

    naravno, svatko od nas pristane na neki rizik

    netko ostavlja devetogodišnjaka samoga preko noći, netko ga pušta gradskim prijevozom u grad,
    netko da sam ide na plažu
    ovo nisi smjelča napisati - ma otkada si to spomenula potsalo me strah. a prije toga uopće nisam razmišljala o vrućoj vodi. Ajme, sada će mi još više vremena ujutro trebati

  2. #552
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,261

    Početno

    Je li ta priča dokaz da nije za devetogodišnjaka da rukuje vrelom vodom ili je dokaz da se i odraslima događaju nezgode?

    I... Koliko je imao Josip Broz kad je kuhao onu glavu?
    Posljednje uređivanje od Jurana : 18.09.2014. at 16:01

  3. #553

    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    2,167

    Početno

    Ta priča je upozorenje da se ne pouzdajemo u osjećaj da nam je dijete spretno jer sigurno nije spretnije od zdravog četrdesetogodišnjaka. Ovdje se opisuju situacije kada je dijete potpuno samo u trenucima kad treba hendlati vruću vodu, a u tom slučaju rizik je još veći. (edit: jer dijete si ne može samo pomoći onako kako može odrasli).

    Dodatno, opekline su opasnije što je zahvaćen veći postotak kože. Kod djeteta je ukupna površina kože manja nego kod odrasle osobe, pa prema tome ista količina topline djetetu će napraviti veću štetu.
    Posljednje uređivanje od Danka_ : 18.09.2014. at 16:08

  4. #554
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku
    Ta priča je upozorenje da se ne pouzdajemo u osjećaj da nam je dijete spretno jer sigurno nije spretnije od zdravog četrdesetogodišnjaka. Ovdje se opisuju situacije kada je dijete potpuno samo u trenucima kad treba hendlati vruću vodu, a u tom slučaju rizik je još veći. (edit: jer dijete si ne može samo pomoći onako kako može odrasli).

    Dodatno, opekline su opasnije što je zahvaćen veći postotak kože. Kod djeteta je ukupna površina kože manja nego kod odrasle osobe, pa prema tome ista količina topline djetetu će napraviti veću štetu.
    posve, posve se slažem
    ja sam počela učiti kuhati s 26 godina
    do tada praktički nisam ni suđe oprala
    i jako bi me bilo strah da moja od 11 godina hendla kipuću vodu
    ne dolazi u obzir, bar još neko vrijeme

  5. #555
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    7,562

    Početno

    Dijete se ni u kojoj situaciji ne može pomoći kao što to može odrasli (ili ipak može?). Nabolje da ne ostaju sami do 18.
    Razumijem argumentaciju, ali se ne slažem s njom. Djeca mogu puno toga. A 40 godišnji arhitekt može biti puno rastreseniji i nonšalantniji oko lonca vruće vode, nego dijete sa svojim lončićem (ne kuha za cijelu obitelj, pretpostavljam).

  6. #556

    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    2,167

    Početno

    Aha, ti po principu sve ili ništa.

    :nisam-overprotective-mater-majkemi:

  7. #557
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo mi je super početak za moj današnji ručak od kupusa na četvrtin(k)e.

    apricot, poslušala sam tvoju ideju i evo današnji ručak na tanjuru.

    http://public.fotki.com/Beti3/2-ruka/dsc07504.html

    Komentar muškog dijela je bio: Pa zašto ti to inače nikada ne kuhaš? Ha!! Prazni tanjuri su dokaz da je bilo fino. Ma, i meni je bilo fino. I naš psić je pojeo malo zelja, iako mi je to nevjerojatno, ali toliko je žicala da je dobila.

    No, ipak smo napravile i dva pleha mini pizza, za svaki slučaj
    http://public.fotki.com/Beti3/2-ruka/dsc07506.html
    Beti, usvoji me!

  8. #558
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    7,562

    Početno

    Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku
    Aha, ti po principu sve ili ništa.
    :D
    Ne baš, ali moglo je tako zvučat. Mislim da ako mogu sebi odrezat kruh, da mogu i skuhat 10 dag tjestenine u litri vode. A da si ne smije odrezat kruh kad je sam doma, s 9 godina, to mi je neprihvatljivo.

  9. #559
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    :D
    Ne baš, ali moglo je tako zvučat. Mislim da ako mogu sebi odrezat kruh, da mogu i skuhat 10 dag tjestenine u litri vode. A da si ne smije odrezat kruh kad je sam doma, s 9 godina, to mi je neprihvatljivo.
    da.

    nikad mi ne bi palo na pamet da će si izliti kipuću vodu na noge dok cijedi paštu iz malog lončića.

    a inače, nikad neću zaboraviti kako sam se opekla na vrući karamel što je moja mama radila, a ja bila mala. ona se okrenula, a ja s prstom u padelu. još me boli kad se sjetim.

    a meni je neprihvatljivo i da ne ide javnim prijevozom u grad i sam na plažu. ajd ne znam baš s devet, ali od petog razreda. to ja za moje, ne bih se u vaše štela mešati

    a recimo, jedino me bilo strah da ne stavi nešto grijati, i zaboravi na to i na štednjak i na upaljen plin. al sam skužila da je njega još više toga strah pa ne mrda od štednjaka

  10. #560
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    mene svega toga strah

  11. #561
    Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009
    Postovi
    1,832

    Početno

    ja s mogu reći da je mene mm naučio kuhati i još uvijek me uči.

  12. #562
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    7,511

    Početno

    Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo mi je super početak za moj današnji ručak od kupusa na četvrtin(k)e.

    apricot, poslušala sam tvoju ideju i evo današnji ručak na tanjuru.

    http://public.fotki.com/Beti3/2-ruka/dsc07504.html

    Komentar muškog dijela je bio: Pa zašto ti to inače nikada ne kuhaš? Ha!! Prazni tanjuri su dokaz da je bilo fino. Ma, i meni je bilo fino. I naš psić je pojeo malo zelja, iako mi je to nevjerojatno, ali toliko je žicala da je dobila.

    No, ipak smo napravile i dva pleha mini pizza, za svaki slučaj
    http://public.fotki.com/Beti3/2-ruka/dsc07506.html
    ako jos napises da si to skuhala za 14 minuta i 16 sekundi, ja cu se samoubiti.

  13. #563
    Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    7,917

    Početno

    Moja kći ne kuha ništa.
    Ni ne treba, a ni ne bude.
    Ja sam sebi u 9. na noge izlila dvije litre kipućeg mlijeka na sam badnjak.
    Nikad neću zaboravit kad su mi u Klaićevoj u operacionoj sali skidali skurenu kožu s mene.
    Ko s pečenog piceka, a tako je i koža izgledala.
    Mjesecima sam nosila dva prsta debele zavoje na nogama od gležnjeva do kukova....
    Sada sam sretna jer nisam dobila infekciju, jer sam dobrim doktorima došla u ruke koji su uspjeli sanirati malsimalno te opekline.

  14. #564
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,105

    Početno

    Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    nece to dobro ispasti coksa, bez cetvrtnki ni muzika nije prava
    Osminke brže prolaze pa se kupus kraće kuha :kulinarsko-muzička mudrost:

  15. #565
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,864

    Početno

    Ja recimo nikad nisam ručala prije škole, kad sam imala školu ujutro ručala sam kad je došla mama, a kad sam imala školu popodne tek navečer sam ručala tj. večerala ručak. Moja mama se bojala podgrijavanja i nije mi dala da to radim.
    Kasnije (7,8 razred) sa počela kuhati, ali opet nisam ručala prije škole popodne.
    Mislim da to nije nikako dobro, zato je mikrovalna odlično rješenje.
    Ali ne bih dala djetetu da kuha tjesteninu niti da podgrijava jelo na šparetu. Premda - moja peče jaja, palačinke i slično ali pod nadzorom.

  16. #566
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ja recimo nikad nisam ručala prije škole, kad sam imala školu ujutro ručala sam kad je došla mama, a kad sam imala školu popodne tek navečer sam ručala tj. večerala ručak.
    tako je kod nas bilo
    s tim da sam se ja hranila i u školskoj kuhinji
    imali smo neke kupončiće, kupovali ih onoliko koliko je mjesec imao radnih dana
    pa sam jela toplo dvaput

    moji se nisu bojali podgrijavanja, nije se imalo šta podgrijavati

    a kuham od 6. godine
    ne čaj
    nego... kuham
    zato mi je dosad već i dodijalo

  17. #567
    mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Postovi
    1,466

    Početno

    ponekad sjedim na nekom sastanku i pitam se jel moj desetogodišnjak ugasio ringu. on kuha na našu jedinu strujnu ringu jer se ja bojim plina i općenito više koristim izvore uz zid, nego ove uz prolaz.
    uglavnom peče jaja i kuha hrenovke, i tek mi je sad palo na pamet da nismo vježbali što će učiniti ako se opeče.
    ja sam isto počela kuhati kao dijete s ključićem oko vrata (jer nisam željela ići na ručak kod bake i djeda, baka me tjerala da učim ručne radove, a ja sam željela čitati knjige)

  18. #568
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,880

    Početno

    joj rehab je otvorila tako zanimljivu temu i gle šta ispade od nje...baš mi je žao...

  19. #569
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    tema je baš super
    šta joj fali

    ali, trebalo bi je izrazdvajati
    a nemam vremena sve ispočekta čitati

  20. #570
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    Apri o djeci ti pocinje s mojim postom 503
    milim da je ovo link na njega
    http://forum.roda.hr/threads/86017-%...=1#post2668472

  21. #571
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    je, a prije toga je bilo o kupusu

  22. #572
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    kupus ostavi, da se vidi kako je bitan u prehrani muskarca.

  23. #573
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,051

    Početno

    Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    :D
    Ne baš, ali moglo je tako zvučat. Mislim da ako mogu sebi odrezat kruh, da mogu i skuhat 10 dag tjestenine u litri vode. A da si ne smije odrezat kruh kad je sam doma, s 9 godina, to mi je neprihvatljivo.
    Tak je.

    Ali djecu treba dobro naučiti da kuhaju uz nadzor, prije nego što ih se pusti da kuhaju dok su sami doma. Moji stvarno nemaju neku potrebu za tim, ali svejedno povremeno kuhaju i ipripremaju hranu ili bar sudjeluju u tome. Nadam se da me snahe ne budu klele danas sutra....a i ja ih ne mislim bedinati za sva vremena.

    Uostalom, ima to njihovo naukovanje i svoju cijenu - baš sam jučer gledala kak je netko precvikao austrijski tkani stolnjak nožem za kruh. Tja, stolnjaka bude - nema veze...
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 19.09.2014. at 09:47

  24. #574
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,721

    Početno

    moji su počeli kuhati tijesto kada su bili gladni - odnosno kada nisu željeli jesti ono što sam skuhala ( a to je često )

  25. #575
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,051

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    moji su počeli kuhati tijesto kada su bili gladni - odnosno kada nisu željeli jesti ono što sam skuhala ( a to je često )
    Dobro je dok kuhaju tijesto - moji si kuhaju kranjske kobase, he he he .... Ili kupuju sendviče u pajzlu kod glazbene škole.

  26. #576
    Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    7,917

    Početno

    Moja si kupi trokut pizze ili hrenovku u lisnatom u Dubravici.

  27. #577
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,880

    Početno

    Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    joj rehab je otvorila tako zanimljivu temu i gle šta ispade od nje...baš mi je žao...


    Ajde apribplease razdvoji teme, ima nas koje puno vise zanima ta tema koja je prvotno otvorena
    Hvala.

  28. #578
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,626

    Početno

    Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Moja si kupi trokut pizze ili hrenovku u lisnatom u Dubravici.

    Dubravica ima i mljac palacinke

  29. #579
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Dubravica ima i mljac palacinke
    te su mi ritual od kad nemamo službeni auto. dođem u zg busom, oko 8 i pol, prvo što napravim je kupim dvije palačinke sa sirom u dubravici na autobusnom kolodvoru i onda sjednem na kavu u birc preko puta.

  30. #580
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    ko o čemu, ančica o palačinkama

  31. #581

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,831

    Početno

    Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Moja si kupi trokut pizze ili hrenovku u lisnatom u Dubravici.
    svaka čast Dubravici, al ja više volim da si podgrije varivo/juhu doma prije škole na indukcijskoj ploči, nego da do 19h živi na pekarskim proizvodima

  32. #582
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    evo i cvijete
    a ta dubravica na autobusnom nema čega nema. da ti srce zaigra kad uđeš lool
    kupovala sam u njoj kad smo ljetos išle u brod busom

  33. #583
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    smučila mi se dubravica
    pa ću podijeliti s vama

    ulazim u onu na dolcu i tražim neki kruh
    a žena se češe po kosi, vadi ruku iz glave i daje mi kruh

    ja kažem da neću, da se upravo čohala
    a ona vraća taj kruh na mjesto i pita želim li da me netko drugi posluži
    istim tim kruhom, valjda

  34. #584
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,261

    Početno

    Hihi, apri i dlake u hrani!

    Pozovem te i serviram varivo s dlakom i hrenovke. Što biraš?

  35. #585
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    hrenovke, naravno!

  36. #586
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,261

    Početno

    Ma, za tebe bih ja skuhala novo varivo!

  37. #587
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,298

    Početno

    Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    ako jos napises da si to skuhala za 14 minuta i 16 sekundi, ja cu se samoubiti.

    Hihihi, ma ipak mi je trebalo malo duže. Mora se tijesto za pizzu dignuti i mora se krompir i kupus dobro ispeći.

    No, ipak manje od 1 sat do stavljanja u "pijat". Kao olakšavajuću okolnost uzimam to što su mi dvije susjede došle na "5 minuta" pa sam ipak malo odvratila pažnju od kuhanja

  38. #588
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,051

    Početno

    Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    svaka čast Dubravici, al ja više volim da si podgrije varivo/juhu doma prije škole na indukcijskoj ploči, nego da do 19h živi na pekarskim proizvodima
    Mi nemamo Dubravicu u blizini, tak da nemam pojma je li bolja ili gora od ostalih pekara...ali ako mene pitate, pekara je pekara.

    Imamo dvije kvartovske pekare (jedna je Mlinarova - tam ja sebi kupujem fantastični heljdin kruh s orasima ) a djeca vole obične slance, integralne ili bijele. Ponekad slanac sa sirom. Negdje sam napisala da smo dovukli pizzu iz pekare za večeru onaj dan kad smo omatali knjige.

    Ono što moji klinci obožavaju je mali kiosk u okviru glazbene škole, gdje teta slaže fine hladne ili tostirane sendviče (unutra bude i zelene salate, mislim da se može zatražiti i paradajz i kiseli krastavac - tak da misliš da je manje nezdravo, he he he...) ali to ne jedu baš često, možda jednom tjedno kad imaju nabijen raspored. Ja sam jednom tamo pojela sendvič s kulenom i sirom i bio je jaaaako fini. ALi mislim da mojoj djeci to nije samo hrana, taj sendvič im je statusni simbol - više društveni događaj nego večera.

    Naravno da to nije zamjena za ručak. To je mojima popodnevni međuobrok. Ne znam kako bih ih nahranila, ako ne žlicom. Ne mogu živjeti na tome, ali ništ se ne bude dogodilo ako povremeno to pojedu. Isti vrag - jesti sendvič vani ili hrenovke doma ako je to povremeno, ako se to tu i tamo pojede. Ne bi valjalo da se time hrane, a ovo sporadično me uopće ne dira, isto kao ni činjenica da uz taj sendvič naruče neki sok ili ledeni čaj. To je bolje nego da ne piju cijelo popodne ništa.

  39. #589
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,298

    Početno

    Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Iz svojih školskih dana pamtim da je moja mama često radila meso u nekakvom saftu, uz rižu ili tijesto kao prilog. Moji pokušaji kuhanja mesa u saftu završavaju komentarom "Meso je super, a saft... paaa, OK je" pa sam sad u potrazi za nekakvim ukusnijim saftom koji bi nadogradio okus.
    Gulaš i šniceli u saftu su za mene jela od junetine. I u ta jela ne ide nikakvo povrće Bit je u mesu.

    Šniceli u saftu:
    Uzmete juneće meso, idealno bi bio ramsteak, ali može i meso od buta. Ovo od buta će trebati bolje natući batom, jer je tvrđe.

    Meso istučem, posolim i pobrašnim s obje strane. Stavim na malu količinu vrućeg ulja ( da prekrije dno tave oko 2 mm), i ispečem jednu stranu, ne smije ništa zagoriti , okrenem i dok se peče, popaprim, i posipam slatkom crvenom paprikom ( u prahu). Zalijem vrućom vodom, ali samo toliko da prekrije šnicele. Bit je da se dinstaju, a ne kuhaju. Okrenem po potrebi, i dolijevam kad voda ishlapi do pola. Tko voli Vegetu, može posipati na kraju, ali uglavnom nije potrebno, ako je meso kako treba.


    Juneći gulaš

    Treba otprilike ista količina sitno narezane kapule (luka) i junećeg mesa, najbolje od žilice.
    Na manju količinu toplog ulja stavim narezanu kapulu i posolim. Gotovo odmah stavim meso narezano na kockice ( pravokutnike, rombove...nebitno, važno je da nisu preveliki komadi, max 2 cm). Promiješam i pustim da se polako dinsta. Meso će pustiti sok i malo-pomalo, sve će ljepše izgledati. Kad sve lijepo posmeđi može se staviti unutra korica jučerašnjeg kruha, to će zagustiti gulaš.
    To je jelo koje zahtijeva dugotrajnu pažnju, jer treba uvijek dolijevati vode. No, jako pažljivo, ne smije se kuhati, nego dinstati, granica je labava. I tako jedno pola sata, sat, u zavisnosti o tvrdoći mesa. Pri kraju dodam pire od rajčice (podravkino mi je najbolje) , ali pazeći da gulaš ostane smeđ, a nikako ne crven. Posoliti, popapriti po ukusu.

    Uglavnom, nakon dvadesetak godina prakse, oba ova jela postanu vam baš kako treba . Ma, šalim se, dosta je i upola manje.

  40. #590

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Zagreb, Trešnjevka
    Postovi
    11,211

    Početno

    Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Gulaš i šniceli u saftu su za mene jela od junetine. I u ta jela ne ide nikakvo povrće Bit je u mesu.

    Šniceli u saftu:
    Uzmete juneće meso, idealno bi bio ramsteak, ali može i meso od buta. Ovo od buta će trebati bolje natući batom, jer je tvrđe.

    Meso istučem, posolim i pobrašnim s obje strane. Stavim na malu količinu vrućeg ulja ( da prekrije dno tave oko 2 mm), i ispečem jednu stranu, ne smije ništa zagoriti , okrenem i dok se peče, popaprim, i posipam slatkom crvenom paprikom ( u prahu). Zalijem vrućom vodom, ali samo toliko da prekrije šnicele. Bit je da se dinstaju, a ne kuhaju. Okrenem po potrebi, i dolijevam kad voda ishlapi do pola. Tko voli Vegetu, može posipati na kraju, ali uglavnom nije potrebno, ako je meso kako treba.
    E, točno tako sam i napravila, pa mu je saft bio bezveze (ali meso mu je bilo fino).
    Hm, možda i nije problem u saftu, nego u izbirljivom djetetu

    A Dubravicu imamo u susjedstvu, kupujemo kruh svaki dan tamo, i nikad nisam doživjela ništa slično ovom što Apri piše. Dapače, uvijek uzmu rukavicu za dodati kruh, i skidaju je kad uzimaju novce. I ne uvaljuju plastičnu vrećicu svaki put, ako je ne trebate. Jedna od pekarnica s malo boljim higijenskim mjerama. Zato i volim kruh kod njih, a ne u nekim no-name pekarama.

  41. #591
    summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005
    Lokacija
    St
    Postovi
    4,600

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    te su mi ritual od kad nemamo službeni auto. dođem u zg busom, oko 8 i pol, prvo što napravim je kupim dvije palačinke sa sirom u dubravici na autobusnom kolodvoru i onda sjednem na kavu u birc preko puta.
    mislim da mi je cvijeta upravo stvorila novi ritual
    cvijeto, mislit cu na tebe

  42. #592

    Datum pristupanja
    Mar 2010
    Postovi
    3,004

    Početno

    Baš mi je zanimljivo ovo što pišete o djeci i kuhanju, podgrijavanju. Ja svoje učim, i rezati i podgrijati i skuhati. Najstariji je s 13 u stanju skuhati jednostavan ručak za sebe i dva brata; tjesteninu s umakom od sira i kukuruza, hrenovke i pire krumpir, umutit plačinke i ispeći ih ali budu dobro debele. Srednji je napunio 5 i počinjem ga učiti kako ugrijati 2 deca mlijeka na štednjaku, zna naliti mlijeko, namazati nešto na kruh, prerezati pomu, papriku i narezati deeebelu šnitu kruha, najmlađi od 3 lije samostalono mlijeko, reže meso na svom tanjuru i maže sam sebi na kruh. Ja sam počela ostajati sam kući s 9 godina i grijala sam, a od 11 sam kuhala ručak za cijelu obitelj, neki jednostavan. Nemam nikakav strah da će se opeći, jer smo prošli što učiniti ako se opeku i apsolutno mi se čini da je rizik dio života. Moj najstariji ide sam 400 km busom od 9 godine jednom mjesečno jer ide posjetiti tatu.

  43. #593
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,051

    Početno

    Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Baš mi je zanimljivo ovo što pišete o djeci i kuhanju, podgrijavanju. Ja svoje učim, i rezati i podgrijati i skuhati. Najstariji je s 13 u stanju skuhati jednostavan ručak za sebe i dva brata; tjesteninu s umakom od sira i kukuruza, hrenovke i pire krumpir, umutit plačinke i ispeći ih ali budu dobro debele. Srednji je napunio 5 i počinjem ga učiti kako ugrijati 2 deca mlijeka na štednjaku, zna naliti mlijeko, namazati nešto na kruh, prerezati pomu, papriku i narezati deeebelu šnitu kruha, najmlađi od 3 lije samostalono mlijeko, reže meso na svom tanjuru i maže sam sebi na kruh. Ja sam počela ostajati sam kući s 9 godina i grijala sam, a od 11 sam kuhala ručak za cijelu obitelj, neki jednostavan. Nemam nikakav strah da će se opeći, jer smo prošli što učiniti ako se opeku i apsolutno mi se čini da je rizik dio života. Moj najstariji ide sam 400 km busom od 9 godine jednom mjesečno jer ide posjetiti tatu.
    Ti si žena za moj grunt!

    Meni se čini da previše štedimo tu svoju dječurliju od kućanskih poslova (nisam nikakva iznimka) i ne samo od toga. Možda bi trebalo otvoriti novi topic o tome.

  44. #594
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,764

    Početno

    Citiraj summer prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da mi je cvijeta upravo stvorila novi ritual
    cvijeto, mislit cu na tebe
    baš sam pomislila zašto se ono uvijek iskrcam u Savskom gaju

    što se tiče djece i kuhanja, slažem se s vertex i ostalima.
    Djeci se uvijek može desit nezgoda, milijun stvari koje ne možemo niti predvidit, tako da svakako kad ostaju sami treba s njima razradit "što da radim ako se nešto dogodi", kome se mogu obratit u blizini, koga zvat, gdje je broj..

  45. #595

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,831

    Početno

    Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Djeci se uvijek može desit nezgoda, milijun stvari koje ne možemo niti predvidit, tako da svakako kad ostaju sami treba s njima razradit "što da radim ako se nešto dogodi", kome se mogu obratit u blizini, koga zvat, gdje je broj..
    potpis

  46. #596
    Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    tamo, tamo daleko
    Postovi
    5,770

    Početno

    obožavam dubravicu, ali te palačinke, hm
    tako su mi teške, valjda zato što nisam navikla da se zaliju vrhnjem.
    jednom sam kupila prije posla i cijeli dan umirala.

  47. #597
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    viš, meni super sjednu
    i još sam onda nakon njih prošetala dobar đir, radionica je bila u vukovarskoj, blizu hotela internacional il kako se već zove.
    i skužila da sam uvijek, al baš uvijek kasnila s tim autom, pa nervoza pa parkiranje, pa kasnim, pa se ispričavam, a drek.
    a sad lipo lagano, s noge na nogu, baš sam uživala

  48. #598
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,626

    Početno

    Cvijeto, dobar si ti djir prosetala! Meni palacinke dobro sjednu
    Al ne smijem pojesti dvije, onda mi je previse.

    Adiomare

  49. #599
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Baš mi je zanimljivo ovo što pišete o djeci i kuhanju, podgrijavanju. Ja svoje učim, i rezati i podgrijati i skuhati. Najstariji je s 13 u stanju skuhati jednostavan ručak za sebe i dva brata; tjesteninu s umakom od sira i kukuruza, hrenovke i pire krumpir, umutit plačinke i ispeći ih ali budu dobro debele. Srednji je napunio 5 i počinjem ga učiti kako ugrijati 2 deca mlijeka na štednjaku, zna naliti mlijeko, namazati nešto na kruh, prerezati pomu, papriku i narezati deeebelu šnitu kruha, najmlađi od 3 lije samostalono mlijeko, reže meso na svom tanjuru i maže sam sebi na kruh. Ja sam počela ostajati sam kući s 9 godina i grijala sam, a od 11 sam kuhala ručak za cijelu obitelj, neki jednostavan. Nemam nikakav strah da će se opeći, jer smo prošli što učiniti ako se opeku i apsolutno mi se čini da je rizik dio života. Moj najstariji ide sam 400 km busom od 9 godine jednom mjesečno jer ide posjetiti tatu.
    ništa mi ne znači sve to što si nabrojala

    jer se i ja onda mogu pohvaliti kako moj šestogodišnjak vješa i skida veš.
    i svašta radi.

    ali, po kuhinji petljaju pod mojim nadzorom.
    uopće ih ne štitim previše, itekako imaju svoje obaveze.

    ali da mi dijete cjediljkom "peca" tjesteninu po loncu kipuće vode... e to neće.
    jer to znači da mora stati na stolac kako bi to fizički mogao.

  50. #600

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    E, točno tako sam i napravila, pa mu je saft bio bezveze (ali meso mu je bilo fino).
    Hm, možda i nije problem u saftu, nego u izbirljivom djetetu

    Uopće se ne čudim jer ni meni to ne bi bilo fino - saft od brašna

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •