Yummy_mummy prvotno napisa
Vjerujem da svaki roditelj najbolje poznaje svoje dijete. Neka djeca vec sa 4 godine mogu baratati sa kipucom vodom, neka sa 9 godina nisu u stanju narezati kruh da se ne porezu. Meni je osobno to super kad klinci sudjeluju u kuhinji. Moja je curka vec sa 9 mjeseci sudjelovala u kuhanju. Lijepo sam ja nju stavila na visoku stolicu, dala joj mali protvanic, malo maslinovog ulja i povrca, pa neka si slaze unutra. Zatim sam joj pokazala kako to stavljam u pecnicu, priblizila sam je pecnici i rekla kako je vruca i mora paziti. Nikad se u zovotu to dijete nije opeklo a u kuhinji je stalno. Zna da se vruce stvari ne diraju i to je to. Kad mjesim kolace, ona sastojke stavlja u mikser (sad ima 2,5 godine), ako se kolac treba mijesiti, dam joj komad smjese, pa neka mijesi. Istina je, koji put smjesa zavrsi u ustima, ali nije bitno. Bolje to nego plasticne igracke ili plastelin. Kad kuham juhu, dam joj da promijesa koji put. Uvijek upozorim da je vruce i to je to.Cak i ako nije previse zainteresirana za rucak/veceru, ne brinem previse jer uvijek puno pojede za vrijeme kuhanja. Eto, to je neko moje iskustvo sa djevojcicom u kuhinji...