Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 76 od 76

Tema: Tražim recept za tortu s višnjama i čokoladom

  1. #51
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,097

    Početno

    Evo Tanči

    Gitin kolač


    Biskvit:
    6 jaja
    prstohvat soli
    6 žlica šećera
    3 žlice brašna
    3 žlice kakaa

    Krema I.:
    1 kompot od višanja
    3 žlice šećera
    3 žlice škrobnog brašna (Gustin/Gusnell)

    Krema II.:
    1/2 l slatkog vrhnja
    300 g čokolade

    Istucite bjelanjke sa soli u čvrst snijeg, dodajte jednu po jednu žlicu šećera, zatim ulijte nemiksane žutanjke i na kraju lagano umiješajte smjesu brašna i kakaa. Izlijte u namazan i pobrašnjen kalup (ili veliki od pećnice ili okrugli 28 cm). Pecite 15 minuta na 180°C.

    Za to vrijeme kuhajte kompot sa šećerom i Gustinom dok se ne zgusne. Vruće prelijte preko biskvita i ostavite da se malo ohladi.

    Zagrijte vrhnje, otopite čokoladu u vrhnju i dobro ohladite. Prije stavljanja na kolač, kremu izmiksajte (a može se i odmah preliti preko kolača čim se malo ohladi).

    Najbolje je ostaviti preko noći u frižideru da se sve fino stisne.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 08.10.2014. at 18:22

  2. #52
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,097

    Početno

    Anci, ovo je topic za višnje i čokoladu, a ne za mrkvu i sir .

  3. #53
    Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    7,898

    Početno

    Čoksa, hvala.
    Fino, jako fino zvuči.

  4. #54
    Mia and me avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    236

    Početno

    Fini i lagani kolač

    Za biskvit (čase su od 2 dl):
    3 čase brašna
    3 čase jogurta
    2 čase šećera
    1 časa ulja
    3 pune žlice kakaoa
    2 žličice soda bikarbona

    krema:
    4 dl mlijeka
    4 žlice šećera
    1 vrećica pudinga od čokolade
    250 gr. višanja
    5 žlica višnjevca ( varijanta za odrasle )

    za čokoladnu glazuru:
    150 gr. čokolade,
    100 gr. margarina,
    3 žlice šećera u prahu,
    1 dl mlijeka

    Pomiješati sve sastojke za biskvit, pa mutiti mikserom par minuta. Smjesu istresi na pleh
    (veličine cca 35x25) i peci u pećnici na 180. Kada se biskvit ohladi, vodoravno ga
    prereži na dva dijela. Dok se peče biskvit, skuhati puding od čokolade u 4 dl zaslađenog
    mlijeka. Donju koru premazati ohlađenim pudingom, pa po njemu rasporediti ocijeđene
    višnje koje smo poprskali sa nekoliko žlica višnjevca.
    Poklopiti gornjom korom, malo pritisnuti rukama da se izravna a onda staviti čokoladnu glazuru.
    Za glazuru otopiti na tihoj vatri sve sastojke, pa kada se ohladi i počne da se zgušnjava, preliti preko
    kolača.
    Posljednje uređivanje od Mia and me : 08.10.2014. at 22:04

  5. #55

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    4,340

    Početno

    Meni kolači ne idu od ruke ali zato mi idu do usta , tako da kad mi treba čokoladna torta ili kolač onda radim ovaj.

    http://www.coolinarika.com/recept/cudo-od-cokolade/

    Jedino što stavljam maslac umjesto margarina, i u kremu umjesto 20 dkg čokolade, 30 dkg.

  6. #56
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    Meni kolači ne idu od ruke ali zato mi idu do usta , tako da kad mi treba čokoladna torta ili kolač onda radim ovaj.

    http://www.coolinarika.com/recept/cudo-od-cokolade/

    Jedino što stavljam maslac umjesto margarina, i u kremu umjesto 20 dkg čokolade, 30 dkg.
    To je jako slično kao hola kocke.

    Ali ja zadnje vrijeme zaobilazim te kremaste, u korist savijača, zlevenki, fritula i sličnih. Dođe to s godinama...
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 09.10.2014. at 08:26

  7. #57
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ali ja zadnje vrijeme zaobilazim te kremaste, u korist savijača, zlevenki, fritula i sličnih. Dođe to s godinama...
    ma jel znaš šta, i s godišnjim dobom, rekla bih.
    ovo je stvarno najbolje vrijeme za makovnjače, štrudle i prhke pite. od jabuka, recimo

  8. #58
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    ma jel znaš šta, i s godišnjim dobom, rekla bih.
    ovo je stvarno najbolje vrijeme za makovnjače, štrudle i prhke pite. od jabuka, recimo
    Imaš ti pravo....

    Pita od jabuka, mljac!

    Ali morat ću raditi i štrudlu u nedjelju - svekrva se zaželjela.

  9. #59
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,626

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    To je jako slično kao hola kocke.

    Ali ja zadnje vrijeme zaobilazim te kremaste, u korist savijača, zlevenki, fritula i sličnih. Dođe to s godinama...
    ja u principu takve kolače i ne volim. recimo, kad sam radila crnca bez jaja s višnjama preskočila sam glazuru jer nam smeta. više smo od biskvitnih i ovih koje si ti pobrojala.
    zato volimo caprese, tortu od mrkve.

    kad vidim u receptu slatko vrhnje ili neku debelu glazuru, preskočim. kužim da je ljudima to fino, često takve kolače nađem na obiteljskim rođendanima, ali ja sam radije za štrudlu. ili makovnjaču.
    Posljednje uređivanje od Anci : 09.10.2014. at 09:15

  10. #60
    Mia and me avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    236

    Početno

    Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    Meni kolači ne idu od ruke ali zato mi idu do usta , tako da kad mi treba čokoladna torta ili kolač onda radim ovaj.

    http://www.coolinarika.com/recept/cudo-od-cokolade/

    Jedino što stavljam maslac umjesto margarina, i u kremu umjesto 20 dkg čokolade, 30 dkg.

    čudo od čokolade, jedan od omiljenijih i kod nas

  11. #61
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    ma jel znaš šta, i s godišnjim dobom, rekla bih.
    ovo je stvarno najbolje vrijeme za makovnjače, štrudle i prhke pite. od jabuka, recimo
    u nedjelju radila ljenu pitu s jabukama, vikend prije strudel s visnjama i sirom. nekida gledala orahnjacu u ducanu za kupiti, fakat je do godisnjeg doba.

  12. #62
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,224

    Početno

    Citiraj kloolk prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je crvenkapica super kolač s višnjama.

    http://recipeci.com/crvenkapica-kocke/7527/
    kloolk, vrati lubenicu u avatar!

  13. #63
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,295

    Početno

    umiljata, ja opet radim tvoju tortu. Sve original, samo ovoga puta višnje, umjesto šumskog voća. Tijesto (bez brašna ) se peče, višnje se kuhaju, mmmmm, jedva čekam...

  14. #64
    Lidali avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    706

    Početno

    Ja sam malađem za ročkas pred mjesec dana radila malo modificiranu umiljatu - jedan voli vaniliju, jedan čokoladu, a voće u torti samo odrasli.
    S obzirom na navedeno: umiljatin čokoladni dio uduplo, gore vanilija krema (slično kao za kremšnite, ali umjesto snijega od bjelanjaka šlaga od pol litre vrhnja), po vrhu išarala topljenom čokoladom, a voće kao topli preliv kod posluživanja. bila je PREDOBRA
    umiljata

  15. #65

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,309

    Početno

    Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    umiljata, ja opet radim tvoju tortu. Sve original, samo ovoga puta višnje, umjesto šumskog voća. Tijesto (bez brašna ) se peče, višnje se kuhaju, mmmmm, jedva čekam...
    joj, mogu doći k tebi na komad-dva?
    već ju dugo nisam radila a tak sam je se zaželila....

  16. #66
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,295

    Početno

    Evo je, uvijek jednako dobra, ili još i bolja. Možeš doći, naravno. http://public.fotki.com/Beti3/torta-1/dsc08208.html

  17. #67
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    mislila sam ju izbjeć, ali ne ide
    edit: koru
    vidi ovo, neka varijacija na švarcvaldicu
    nema prhke kore
    nisam radila tako da nemrem reći osobna iskustva
    http://recipeci.com/neobicna-svarcvaldica/993/

  18. #68

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,309

    Početno

    Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo je, uvijek jednako dobra, ili još i bolja. Možeš doći, naravno. http://public.fotki.com/Beti3/torta-1/dsc08208.html
    stižemmmmmmmmmmm......

  19. #69

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    ZG,R. Pešćenica
    Postovi
    2,190

    Početno

    Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Evo, ja za današnje goste složila Gitin kolač, u kalupu 30, jedva čekam probati!
    gitu zanima koji je to gitin kolač .

  20. #70
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    evo ga: gitin kolač

  21. #71

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    ZG,R. Pešćenica
    Postovi
    2,190

    Početno

    hvala, hvala
    mogla bi ovo isprobati za vikend.

  22. #72
    Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    7,898

    Početno

    A ja mislila da je to tvoj kolač

  23. #73
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,507

    Početno

    Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    u nedjelju radila ljenu pitu s jabukama, vikend prije strudel s visnjama i sirom. nekida gledala orahnjacu u ducanu za kupiti, fakat je do godisnjeg doba.
    spajko, ti si zena za moj grunt
    da citiram peterlin

  24. #74

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,530

    Početno

    Umiljata, napravila sam danas tortu za sutrašnji rochkas (ne moj, da ne bi bilo zabune ), nadam se da će biti dobra kao što kažu
    Probala sam malo nadjeva od šumskog voća i bio mi je fenomenalan, iako nisam ljubitelj cimeta, u ovoj kombinaciji mi je odlično pasao. Vidjet ćemo kako će se složiti sa biskvitom i čokoladom

  25. #75

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,309

    Početno

    Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Umiljata, napravila sam danas tortu za sutrašnji rochkas (ne moj, da ne bi bilo zabune ), nadam se da će biti dobra kao što kažu
    Probala sam malo nadjeva od šumskog voća i bio mi je fenomenalan, iako nisam ljubitelj cimeta, u ovoj kombinaciji mi je odlično pasao. Vidjet ćemo kako će se složiti sa biskvitom i čokoladom
    svi ćete biti oduševljeni, vjeruj mi!!

    (skromnost mi je vrlina)

  26. #76

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    ZG,R. Pešćenica
    Postovi
    2,190

    Početno

    Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    A ja mislila da je to tvoj kolač
    pa ja isto
    i mislim si: kaj sam neki recept stavila i zaboravila

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •