Evo Tanči
Gitin kolač
Biskvit:
6 jaja
prstohvat soli
6 žlica šećera
3 žlice brašna
3 žlice kakaa
Krema I.:
1 kompot od višanja
3 žlice šećera
3 žlice škrobnog brašna (Gustin/Gusnell)
Krema II.:
1/2 l slatkog vrhnja
300 g čokolade
Istucite bjelanjke sa soli u čvrst snijeg, dodajte jednu po jednu žlicu šećera, zatim ulijte nemiksane žutanjke i na kraju lagano umiješajte smjesu brašna i kakaa. Izlijte u namazan i pobrašnjen kalup (ili veliki od pećnice ili okrugli 28 cm). Pecite 15 minuta na 180°C.
Za to vrijeme kuhajte kompot sa šećerom i Gustinom dok se ne zgusne. Vruće prelijte preko biskvita i ostavite da se malo ohladi.
Zagrijte vrhnje, otopite čokoladu u vrhnju i dobro ohladite. Prije stavljanja na kolač, kremu izmiksajte (a može se i odmah preliti preko kolača čim se malo ohladi).
Najbolje je ostaviti preko noći u frižideru da se sve fino stisne.