Stranica 10 od 53 PrviPrvi ... 8910111220 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 2608

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 4. dio

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Inace smo kod dr.Jerković kod koje idemo na kontrole, a sada ga vodi dr.Zimić. Selimo mi na Rebro kod dr.Ćalete.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa kaj je i on otisao na rebro ?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Rekla sam dokt.da mi nije jasno kako unatoc flixotideu i singulairu dijete oboli pa je zakljucila da ipak treba mijenjati terapiju!
    Baš me zanima koju ćete sad terapiju dobiti, jel vam ona to planira promjeniti ili idete na Rebro na kontrolni pregled?
    Mi smo nakon par dana ventolina pak završili na antibiotiku jer kaže ped. da se čuju nekakvi hropci na jednoj strani pluća. A kašalj je i dalje tak nekak čudan, nije skroz sazrio i baš je zvonak, ali kaže ped. da nije za ventolin.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mi smo se preporodili od kad smo prešli na Rebro, kod dr. Richtera
    tamo je vodi samo on, nije vidjela drugog doktora, on obavi sve (zadnji put nas je osobno prošetao iz sobe u sobu na spirometriju pa na alergo test, sve obavili u jedno jutro, bez ikakvih formalnosti i posebnih naručivanja, jedino smo se kod njega naručili na pregled)
    on joj prati i terapiju i dozira ovisno o stanju
    na Srebrnjaku mi je bilo koma to šaltanje, svaki put bi je vodio drugi liječnik... i nikako nisu uspjevali pogodit terapiju
    (da bi Richter, što sam ranije pisala, otkrio da koristimo krivu veličinu halera, radi čega joj terapija uopće nije djelovala - užas!!!, npr. na Srebrnjaku na to nitko nije obratio pažnju )
    + na Rebru kad idemo na kontrolu u razgovoru s njim provedemo koliko god je vremena potrebno, dok smo na Srebrnjaku bili prije van nego unutra (čovjek bi pomislio da je privatnik , još pita na kraju - mama jel vas još nešto zanima? možeš mislit upitnik nad glavom, da to doživiš u državnoj bolnici...)

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    pa kaj je i on otisao na rebro ?
    Očito da je... meni se čini ok doktor bili smo samo jednom kod njega. Obavili prick test koji bio negativan i dogovorili kontrolu za 6mj ali morat' ćemo i ranije zbog ove hospitalizacije.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Buba klara, reci molim te koji si ono rekla haler za kako staro dijete? Mi smo isto kod dr. R. i ja sam zadovoljna s njim no izgleda da i kod nas nešto ne štima kod uzimanja terapije ( uzima samo flix jer je alergijska podloga astme). Maleni ima 23 mjeseca i koristimo babyhaler. Još nam nije vrijeme predviđene kontrole a ped. kaže da nema potrebe da idemo k njemu prije reda jer eto uz povremeni ventolin guramo polako bez većih intervencija tipa hitne, solumedrola i sl. Premda se meni ne sviđa jer ispada da ja taj " povremeni " ventolin svakih tjedan, dva a koristimo gornju granicu doze flixa.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

evo sad koristimo ovakav, ima 5 god. (koristimo ga već duže od godine dana)
    http://eruditabg.com/?pid=19
    s tim da ja to ne bih mijenjala sama od sebe, stvar je u tome kako mu maskica leži na licu, nekom klincu iste dobi možda odgovara drugačiji... moj savjet je svakako da dr. to pogleda...
    (btw, na str. 7 ovog topica je priča o halerima)

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo zutu masku imali do ove g.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    evo sad koristimo ovakav, ima 5 god. (koristimo ga već duže od godine dana)
    http://eruditabg.com/?pid=19

Mi isto imamo takav, oduvijek. Stariji sin ga je isto koristio do cca5., 6.godine a onda je prešao na AeroChamber bez maske.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to je baby haler , immo ga i mi , sada ga jedna koristi bez maske a drugoj sam kupila volumatic . volumatic je puuuno bolji od aerochambera bez maske, jer nema onog zadrzavanja daha vec dises unutra i van ko da imas masku.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

I eto, najstariji bio na hitnoj prekjucer zbog kaslja.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

I mi imamo ovaj klasicni za svo troje. Najstariji ima 6.5god

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Vi koji imate babyhaler, kako često mijenjate one plave "leptiriće" i gdje ih uopće kupiti?

geta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Bok, sin mi ima još malo pa 5 godina. Jučer sam mu kupila volumatic, tako mi je preporučila teta u apoteci. Probali smo jučer prvi puta, u uputstvima piše da treba udahnuti na usta i izdahnuti na nos. Nije on baš to tako skužio. Sad mislim da sam išak trebala uzeti babyhaler???
    Što mislite

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Nemam iskustva ni s jednim drugim, osim babyhalera, a za njega je naša pedijatrica je rekla da je najbolje što postoji za kućnu uporabu.

Što se tiče plavih ventilića, mi ih nikako još ni nismo mijenjali pa i mene zanima kako to drugi rade.
    Zar nema u pakovanju babyhalera tih rezervnih ventilića?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Zar nema u pakovanju babyhalera tih rezervnih ventilića?
    Ima, ali ja sam ih već prije iskoristila pa bih sad opet zamijenila. Pitala sam u jednoj privatnoj ljekarni, kažu da nemaju te leptiriće posebno i da nikad nisu ni imali.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

možda da probaš kontaktirati proizvođače možda oni imaju leptiriće

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    možda da probaš kontaktirati proizvođače možda oni imaju leptiriće
    Ima na oglasnicima - ljudi prodaju.

Iskustvo korisnika: nikada nam to nije trebalo mijenjati, a moj mlađi ga je koristio nekoliko godina.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Gle ovo: http://www.njuskalo.hr/djeca-ostalo/...oglas-11033114

Ja bih rekla da sada to isporučuju sa halerom odmah, kad kupiš novi. Naš to nije imao u paketu.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ima na oglasnicima - ljudi prodaju.

Iskustvo korisnika: nikada nam to nije trebalo mijenjati, a moj mlađi ga je koristio nekoliko godina.
    Ne bi ja davala tolike novce za cijeli haler, valjda su sami leptirići jeftiniji, ako se di nađu posebno.
    Ma muči me, kak znaš točno kad ih trebaš mijenjati? Zametnula sam negdje papir koji je bio uz haler kad je kupljen, pa ako je netko nedavno kupovao, molim neka pročita, što proizvođač preporučuje, svakih koliko treba mijenjati bez obzira kaj nisu oštećeni. Ma svakodnevno razbijam glavu zašto mom malenom terapija ne djeluje kak treba, pa mi je palo na pamet da nije možda stvar u ovome, premda se uredno pomiču dok dijete diše i izgledaju ko novi.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ne bi ja kupovala rabljene zaliske jer neko kaže malo korišteni, kažem, moji su duže korišteni pa naizgled izgledaju ko novi.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zasto mijenjate leptirice ako nisu razbijeni, u cemu je njihova posebnost u odnosu na druge dijelove babyhalera (tipa maskica)? Koliko kuzim, dovoljno je to jednom u tri dana oprati rucno blagim deterdzentom tipa charlie, isprati i ostaviti da se susi, unutarnje stijenke da se ne smiju brisati jer gube neki zastitni sloj pa dio lijeka ostaje na tome. Sve oko velicine kao ovisi kako nekom djetetu maskica sjeda, moja ima6,5 i 130 cm a na astma skolibsu rekli moze jos babyhaler imaskica jer joj ok sjeda na nos i usta-demonstrirali smo kako uzimamo terapiju.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nama isto nitko nije spominjao da moramo mijenjati leptiriće...
    svaku toliko operemo haler vrućom vodom i sredstvom za pranje i to je sve što se tiče održavanja

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma gdje to pise u volumaticu? Mi ga imamo od nedavno isto i nemapotrebe za tim, zato smo ga i kupili, udahne i izdahne na usta u volumatic a zrak ne ulazi unutra vec ima rupice ko babyhaler. Dakle ne treba izdahnut na nos vec moze normalno ko i s maskom unutra ispuhnut a zrak ce izaci sa strane

Leptirice na babyhaleru nismo mjjenjali nikad. Sve radi pa ne vidim potrdbu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

geta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Lunahor, za Volumatic sam pročitala na cybermedu
    http://www.cybermed.hr/centri_a_z/as...rimjenu_lijeka
    mislim da ću ipak pokušati sa babyhalerom, nekako imam osjećaj, da on ne udahne dovoljno duboko. Uf, nadam se da će mu terapija melarth+flixotide djelovati...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    nama isto nitko nije spominjao da moramo mijenjati leptiriće...
    svaku toliko operemo haler vrućom vodom i sredstvom za pranje i to je sve što se tiče održavanja
    Baš tako.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja sam nedavno slala upit glaxo smith kline-u s upitom da li mogu naruciti samo leptirice kod njih? Slala sam mail na vise adresa i poruka na fb. Vecina mi odg.da se ne moze naruciti niti prodaju odvojeno. Ali nisam sad sigurna da li su mi na kraju poslali iz Francuske ili Njemacke i nisam nista platila.

Moj mali ih potrgao jer mu bilo interesantno.
    Posljednje uređivanje od mašnica : 23.10.2014. at 00:44

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mašnice, kak je maleni ?

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Evo stigli smo doma...muka mi vise od bolnice i svega. Dobro je,ok dise. Dobili smo flixotide 3tj 2x2 onda 2x1 potisak, singulair i dalje. Kontrola na Rebru za mjesec dana.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Evo stigli smo doma...muka mi vise od bolnice i svega. Dobro je,ok dise. Dobili smo flixotide 3tj 2x2 onda 2x1 potisak, singulair i dalje. Kontrola na Rebru za mjesec dana.
    Jesu kaj komentirali, kak to da mu je uz svu terapiju opet bilo loše ?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mašnica super da ste doma

usput na babyhaleru piše sad pričam napamet da bi ga trebalo promjeniti nakon 2 ili neki broj godina korištenja, nisam to radila ali se sječam da je pisalo.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

mašnica super da ste doma

usput na babyhaleru piše sad pričam napamet da bi ga trebalo promjeniti nakon 2 ili neki broj godina korištenja, nisam to radila ali se sječam da je pisalo.
    Da ja proizvodim ili prodajem babyhalere, isto bih to napisala...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

u? Mi ga imamo od nedavno isto i nemapotrebe za tim, zato smo ga i kupili, udahne i izdahne na usta u volumatic a zrak ne ulazi unutra vec ima rupice ko babyhaler. Dakle ne treba izdahnut na nos vec moze normalno ko i s maskom unutra ispuhnut a zrak ce izaci sa strane

Leptirice na babyhaleru nismo mjjenjali nikad. Sve radi pa ne vidim potrdbu.

Sent from my iPhone using Tapatalk[/QUOTE]

Koliko sam shvatila iz Astma škole Srebrenjačke, kod svih tih uređaja i kod uzimanja lijekova i bez uređaja princip je udah na usta, izdah na nos. A ide se na veće i veće uređaje kad djeca postaju spremna na suradnju ili ako prerastu maskice od tih uređaja, pri čemu je i važno jel' dijete ima potrebu furat lijek u tipa školu, onda je tu benefit od ovih manjih (aerochamberi) od babyhalera. Kod babyhalera i aerochambera s maskicom je kao prednost da osiguraju dobar ulazak lijeka i kad je djetetu lošije (ne može dobro disati), a ovi samo s usnikom su ok za redovno uzimanje terapije kad je situacija OK. Zato se i tek iza 18-te preporuča uzimanje lijeka direkt, kad je dijete dovoljno koncentrirano da može udahnuti lijek, izbrojiti 5-6 puta, izdahunuti na nos.

Evo lijepim svoje bilješke, znači kako sam ja to shvatila, a vi pls korigirajte ako je što krivo:

• Svaki lijek koji je inhalator treba 2x stisnuti kod prvog korištenja da plin izađe van (Ventolin, Seretide).
    • Aerochamber (plavi) ide od 7 godina nadalje (do 18-te). Manji je od žutoga, iako su ovi uređaji s maskicama dobri za tipa kad je djetetu loše i ne može dobro udahnuti (veća je kontrola da nešto lijeka ne izađe van). Babyhaler s maskicom još uvijek može mojoj curi od 6,5, visina 130 cm, težina 25 kg (provjerila sestra), bitno je da dobro obuhvati nos i usta, to je kriterij. Nakon toga (kad to više ne može) možemo izvaditi maskicu s Babyhalera pa da diše samo na usnik.
    • Babyhaler i sve slične uređaje (i dijelove kompresora za inhalaciju) treba prati vodom i blagim deterdžentom (Charlie) jednom u tri dana, staviti na ispeglanu krpu da se posuši, nema veze ako ostane malo vode, ali ne smije se brisati unutarnji dio, zato jer se onda gubi neki sloj pa se lijek lijepi po stijenkama, a ne ide djetetu u usta.
    • Provjera davanja terapije:
      • Babyhaler može i do 10 godina (ovisno kako maskica sjeda na usta i nos, treba ih u potpunosti moći obuhvatiti).
      • Aerochamber plavi ima samo onaj nausnik..
      • Aerochamber žuti ima maskicu i bolji je od plavoga za tipa kad je djetetu loše pa se ne može koncentrirati na pravilno uzimanje lijeka.

• Onda nevezano za halere, što nisam znala jer je u "narodu" drugačije i sama sam bila izložena jako nasrtljivim savjetima stila "jesi se ti informirala, ma mani kortiće, di ćeš djetetu kortiće, dat ću ti ja mog domaćeg meda itd." je da treba bit oprezan s medom, znači ne nekritički lupat po medu, jer kod nekih kod kojih je alergijska astma i ima dokazanih alergija na pelud, može čak i pogoršati astmu (i med sadrži pelud). Uputilo nas je i na križne alergije - tko je alergičan na ambroziju je često alergičan i na dinju (prijevod za Dalmatince: cata, ona žuta dinja što mi kažemo u Dalmaciji), ko je alergičan na grinje je često alergičan na rakove i školjke, ko je alergičan na brezu može odreagirati i na jabuku u sezoni breze. To znači da se prati je li mu u sezoni npr. breze pratimo je li alergičan na jabuku (tipa zacrveni se oko usta kad je pojede), i ako to utvrdimo, izbjegavati jabuku u sezoni toga (nakon toga normalno može jesti, dapače).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 23.10.2014. at 13:31

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku

• Onda nevezano za halere, što nisam znala jer je u "narodu" drugačije i sama sam bila izložena jako nasrtljivim savjetima stila "jesi se ti informirala, ma mani kortiće, di ćeš djetetu kortiće, dat ću ti ja mog domaćeg meda itd." je da treba bit oprezan s medom, znači ne nekritički lupat po medu, jer kod nekih kod kojih je alergijska astma i ima dokazanih alergija na pelud, može čak i pogoršati astmu (i med sadrži pelud). Uputilo nas je i na križne alergije - tko je alergičan na ambroziju je često alergičan i na dinju (prijevod za Dalmatince: cata, ona žuta dinja što mi kažemo u Dalmaciji), ko je alergičan na grinje je često alergičan na rakove i školjke, ko je alergičan na brezu može odreagirati i na jabuku u sezoni breze. To znači da se prati je li mu u sezoni npr. breze pratimo je li alergičan na jabuku (tipa zacrveni se oko usta kad je pojede), i ako to utvrdimo, izbjegavati jabuku u sezoni toga (nakon toga normalno može jesti, dapače).
    Uvjerili smo se na vlastitoj koži da je ovo s peludom točno.

I ovo s jabukom bi moglo biti kod mog sina slučaj - baš ću pripaziti iduće godine...

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

ina, hvala!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo još jednog savjeta koji je meni jako koristio: kako znati da je ventolin pun ili da ga još nešto ima. Navodno neki roditelji zapisuju koliko su udaha dali pa zbrajaju i oduzimaju od ukupne količine lijeka, neki idu just in case kod dr-a po novi jer nisu sigurni koliko lijeka ima, a to je lijek za paniku i moraš bit ziher da ga ima (ja sam bila taj slučaj). Staviti ga u posudu punu vode - ako pliva gore - pun je, ako je na sredini - polupun (da budemo optimisti), ako je na dnu posude treba ići po recept. Mene bila frka ga uranjat u vodu prije, a i nisam matematički mozak, ne bi mi niti palo na pamet, pogotovo što me seretide (koji ima brojač) razmazio i kod kojeg vidiš po onome na koliko je brojač pao kad moraš po recept.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 23.10.2014. at 15:02

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Vezano uz to koliko lijeka ima u inhaleru, npr flix, lako se izračuna koliko ga još ima jer se koristi svaki dan a na njemu je naznačen broj doza,meni obično i nakon tog broja doza lijeka izlazi( možda ne onako kao 1.dana ali izlazi) i onda sam u dilemi da li da ga još koristim( pri čemu sam u brizi da li je doza u redu) ili da ga bacim( onda mi pak nekako bed jer si mislim da bacam lijek) . Kako vi radite sa svakodnevnim terapijama ?
    P.s. babyhaler sam nekoliko puta obrisala iznutra, sad ću pak brinuti da sam mu uništila onaj sloj o kojem ina33 priča.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I ovo što sam vam napisala je samo mali dio mojih bilješki, bed me to tu zalijepiti jer su nam rekli to je know how Srebrenjaka pa ne znam koliko smijem sherati, sigurno sam barem 30% krivo shvatila itd. Najjednostavnije vam je, i to vam je moja topla preporuka, otići tamo, košta vas samo uputnice u doktora i 4 h vašeg života, u razdoblju od 16-18 h. Ja sam mislila ono... pa ja sam tata-mata i znam sve, šta ću ja u toj školi (jer sam već učila kako davati lijek, kako fizikalnu provoditi, ali sve se to zaboravi, a ovdje se dobije bezbroj jako korisnih savjeta, koji nisu gugljivi, ne mogu se dobiti od peer grupe bolesnika (jer tu ima valjda i 40%, iz moje perspektive, "buke" - od magarećeg mlijeka, preko meda, pa da ne nabrajam dalje), dani su na sistematizirani način, u "mirnodopsko vrijeme" (kad dijete nije loše ili leži u bolnici, kad doktor nije opterećen gužvom pred vratima itd.). Znači, od toga što je astma, kako izgleda bronh od astme (super model sa šlajmićem, koji izgleda točno ko što moja mala ispljune u kašlju), koji su trigeri, kako se kontrolira okoliš, bezbroj savjeta za one koji su alergični na grinje, kako točno provoditi fizkalnu s lupkanjem i kad (ne kad je suhi kašalj i ne kod temp veće od 38), kako učiti pravilno disanje, općenito... ma i onome ko kao zna, dobro je za podsjetnik - stvarno ti daje osjećaj većeg znanja o astmi i manjeg osjećaja straha i neupravljivosti.

Cappy, ja se ne brinem iako sam brisala - jer mi je dijete dobro. U slučaju bilo kojeg pitanja postoji i astma telefon od 0-24, pa npr. tamo možeš isto to pitati za babyhaler. Za flix koji se svakodnevno koristi sam ja prije pisala datum otvaranja, pa računala koliko je još doza ostalo. Seretide ima brojač i tu točno znam. Ventolin - nema šanse da zapisujem koliko sam joj dala i to mi je prije uvijek bila procjena (tipa važem ga u ruci njega i punu bocu pa tako zaključujem treba li mi još), i uvijek sam zaokruživala na način da sam ja on the safe side.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 23.10.2014. at 15:16

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

ako pliva gore - pun je, ako je na sredini - polupun (da budemo optimisti), ako je na dnu posude treba ići po recept.
    Vrijedi upravo obrnuto, ihaler pluta kad je prazan!
    Ovdje je zgodno shematski prikazano: http://www.asthma.partners.org/newfi...Chapter32.html

Ja na Flixu flomićem napišem do kada bi teoretski trebao potrajati, pa kad se približi taj datum provjeravam ovako s vodom.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Recimo, još jedan meni koristan savjet je bio oprez s alergijskim trigerima iako moja ima bronhijalnu astmu - znači, unatoč tome što manje plišanaca, tepiha itd. Da ne curkam sad tu mic po mic sa super savjetima, ja sam se stvarno oduševila jer sam to išla odradit ono štreberski (morali bismo i to, pa da si stavim u glavi kvačicu "done", to mi je nalagala nekako moja savjest), a dobila stvarni benefit.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

MOžeš još štogod zalijepiti, ina, iz samilosti prema nama koji nismo u Zagrebu

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Dalm@ prvotno napisa Vidi poruku
    Vrijedi upravo obrnuto, ihaler pluta kad je prazan!
    Ovdje je zgodno shematski prikazano: http://www.asthma.partners.org/newfi...Chapter32.html

Ja na Flixu flomićem napišem do kada bi teoretski trebao potrajati, pa kad se približi taj datum provjeravam ovako s vodom.
    YES, HVALA TI, LAPSUS!!!!! Vidim u svojim bilješkama da sam ispravno, i mislila sam ispravno, ali ja tu pišem s pola misli na drugoj stvari. Zato se ne možete pouzdati nikad ful u ljude na Rodi, i zato morate otići tamo čuti in vivo .

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    MOžeš još štogod zalijepiti, ina, iz samilosti prema nama koji nismo u Zagrebu
    A vidiš da sam i u ovo malo napravila lapsus. 2 dana si možete uzeti, nadam se, astma-škola benefit nije hića, i uvijek moraš računati da te neko može zeznut ko ja sad skoro - pa da zafrkneš pun ventolin. Ali, fakat vam toplo preporučam takvu neku edukaciju!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Meni se češće dogodi da Ventolin prestari nego da ga sin potroši.... to znači da je dobro.

I ne koristi nikakve chambere ni halere - inhalira flix direktno u usta (njemu to odgovara, otkad je prerastao haler) i očito je ok. Ventolin je ove godine trebao jednom, u proljeće. Izgleda da su istinite tvrdnje simptomi oslabe s ulaskom u pubertet, ali ovisi i kakva je godina - ove sezone radi kiše nije bilo previše peludi. I tako - nije svako zlo za zlo.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo još jednog savjeta koji je meni jako koristio: kako znati da je ventolin pun ili da ga još nešto ima. Navodno neki roditelji zapisuju koliko su udaha dali pa zbrajaju i oduzimaju od ukupne količine lijeka, neki idu just in case kod dr-a po novi jer nisu sigurni koliko lijeka ima, a to je lijek za paniku i moraš bit ziher da ga ima (ja sam bila taj slučaj). Staviti ga u posudu punu vode - ako pliva gore - pun je, ako je na sredini - polupun (da budemo optimisti), ako je na dnu posude treba ići po recept. Mene bila frka ga uranjat u vodu prije, a i nisam matematički mozak, ne bi mi niti palo na pamet, pogotovo što me seretide (koji ima brojač) razmazio i kod kojeg vidiš po onome na koliko je brojač pao kad moraš po recept.

Obrnuto ina, pliva kad je skroz prazan a na dnu je kad je pun

Sent from my iPad using Tapatalk

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj CAPPY prvotno napisa Vidi poruku
    Jesu kaj komentirali, kak to da mu je uz svu terapiju opet bilo loše ?
    Ništa posebno nije doktorica rekla, detaljnije me pitala što je sve koristio cijelu godinu i koliko često i kad smo imali pauze...

I onda sam ja rekla da zar ne bi onda trebali mijenjati terapiju, pa je rekla...DA! Možda ipak bi trebalo....Otkrila toplu vodu ggrrrhh...

Čekamo termin na Rebru kroz mjesec dana pa ćemo vidjeti što dalje...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ništa posebno nije doktorica rekla, detaljnije me pitala što je sve koristio cijelu godinu i koliko često i kad smo imali pauze...

I onda sam ja rekla da zar ne bi onda trebali mijenjati terapiju, pa je rekla...DA! Možda ipak bi trebalo....Otkrila toplu vodu ggrrrhh...

Čekamo termin na Rebru kroz mjesec dana pa ćemo vidjeti što dalje...
    Pa kakvi su nalazi - rezultati spirometrije i feno? To je kriterij, kao i alergeni u krvi. Ne određuje se terapija na temelju gledanja kroz prozor. (Zapravo ja govorim samo za alergijsku astmu jer za drugo ne znam).

Mi smo prilično zadovoljni na Srebrnjaku, mom mlađem su od prve pogodili dobru terapiju za pluća. Ali bilo je problema u ranoj dobi, sve dok nismo kod otorinca dobili preporuku za vađenje mandula. Tako da kod njega astma nije bila jedini razlog problema.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 24.10.2014. at 12:14

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja ništ ne provjeravam s vodom ( nikad to prije nisam ni čula), ali kad okinem gledam dal je napravio početnu maglicu ak da onda je ok, ak ne onda provjerim još jednom bez halera.

kad je prazan puno je lakši nego kad ima nekaj unutra

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ja ništ ne provjeravam s vodom ( nikad to prije nisam ni čula), ali kad okinem gledam dal je napravio početnu maglicu ak da onda je ok, ak ne onda provjerim još jednom bez halera.

kad je prazan puno je lakši nego kad ima nekaj unutra
    Isto. Nikad mi u 10+ godina nije palo na pamet da to potapam. Špricnem da vidim ima li još unutra ako mi se čini da je pri kraju.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja l se opet osula po licu, koma izgleda

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •