Pokazuje rezultate 1 do 50 od 107

Tema: Testovi znanja za osnovnu školu - plaćanje!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj cokolina prvotno napisa Vidi poruku
    Znači ne smije se ni progovarati. Školovanje bi trebalo biti besplatno. Samo na papiru. Pa zašto bi roditelji platili išta ako ne moraju? Zar su ti ispiti nužni? Meni se čini da nisu. Čak, dapače čini mi se da je to napravljeno samo radi toga da knjižare zarade.
    (Ispiti su nužni jer učenici prema pravilniku moraju pisati određeni broj pisanih provjera.)

Ovdje se loptica prebacuje na krive osobe!
    Ako roditelji ne trebaju platiti išta ako ne moraju zašto bi onda učitelji to morali platiti?
    Ako ja dođem isprintati ispite, a u školi nema tonera ili papira zašto bih JA to morala platiti iz svoje plaće?
    Godinama sam kao i mnogi od mojih kolega svoj novac trošila na školu, nikada mi nije bilo žao, a svi - od ravnatelja do roditelja to su doživljavali kao nešto što se podrazumijeva kao sastavni dio moga posla. (I još se očito ne smije ni prigovarati ).
    Što mene boli - to što meni nije žao recimo dati 50 kn da ispečem kolač i počastim klince za dane kruha, ili dati 200 kn da svakome kupim poklončić za Sv. Nikolu, a da ne govorim o milijun sitnih stvari koje ti trebaju u nastavi (a takvih učitelja je više nego onih drugih) i onda kada tražiš 50 kn za ispite za cijelu godinu doživiš otpor i prigovaranje kao da ću od tog novca ja sebi nešto kupiti.

Opet ponavljam, loptica se prebacuje na krive osobe, to je kao da ja dođem u poštu uplatiti uplatnicu i tražim od žene na šalteru da mi je ona plati jer mi je skupo dati tih par kuna.

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj LIMA prvotno napisa Vidi poruku
    (Ispiti su nužni jer učenici prema pravilniku moraju pisati određeni broj pisanih provjera.)

Ovdje se loptica prebacuje na krive osobe!
    Ako roditelji ne trebaju platiti išta ako ne moraju zašto bi onda učitelji to morali platiti?
    Ako ja dođem isprintati ispite, a u školi nema tonera ili papira zašto bih JA to morala platiti iz svoje plaće?
    Godinama sam kao i mnogi od mojih kolega svoj novac trošila na školu, nikada mi nije bilo žao, a svi - od ravnatelja do roditelja to su doživljavali kao nešto što se podrazumijeva kao sastavni dio moga posla. (I još se očito ne smije ni prigovarati ).
    Što mene boli - to što meni nije žao recimo dati 50 kn da ispečem kolač i počastim klince za dane kruha, ili dati 200 kn da svakome kupim poklončić za Sv. Nikolu, a da ne govorim o milijun sitnih stvari koje ti trebaju u nastavi (a takvih učitelja je više nego onih drugih) i onda kada tražiš 50 kn za ispite za cijelu godinu doživiš otpor i prigovaranje kao da ću od tog novca ja sebi nešto kupiti.

Opet ponavljam, loptica se prebacuje na krive osobe, to je kao da ja dođem u poštu uplatiti uplatnicu i tražim od žene na šalteru da mi je ona plati jer mi je skupo dati tih par kuna.

ti si sve krivo shvatila....

naravno da su ispiti nužni, ali ne kupovni.

onda, prije nisu postojali printeri ni ta sva moderna čudesa. pa smo svi pisali ispite koje nam je učiteljica diktirala ili napisala na ploču. dakle nije nužno, negoo čak bezobrazno tražiti da roditelji daju tolike novce svake godine jer eto nešto moraju platiti, kad već nisu platili knjige na početku školske godine. ne nemamo toliko novaca da si to priuštimo ako ne moramo. da, roditelji nemaju novaca za platiti mliječnu prehranu (ne znam koliko si upučena u to, svako malo izlaze takvi članci po novinama), a kamoli taj luksuz u boji od nekog izdavača.
    Posljednje uređivanje od cokolina : 31.10.2014. at 15:01

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Moje je mišljenje da sva djeca u HR moraju pisati standardizirane testove.

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku

može. može i tako, a zašto nije tako onda? što neki bespotrebno moraju plaćati papiriće u boji a neki ne?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To je i moje mišljenje. Ali onda ih trebaju pisati sva djeca u svim školama, a sastavljati ih treba neki nezavisni izvor, a ne izdavač, pa test izgleda kao kopirana stranica radne bilježnice.

I naravno, trebaju biti besplatni.

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    To je i moje mišljenje. Ali onda ih trebaju pisati sva djeca u svim školama, a sastavljati ih treba neki nezavisni izvor, a ne izdavač, pa test izgleda kao kopirana stranica radne bilježnice.

I naravno, trebaju biti besplatni.
    upravo tako. pogotovo ovaj dio; test izgleda kao kopirana stranica radne bilježnice.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mi smo od 1. do 4.r.OŠ imali uvijek "nakucane" testove, a sad jesu li bili od Ministarstva ili ih je sastavila učiteljica, zbilja ne znam.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

upravo tako, nije to baš jednostavno sastaviti test.
    mislim, je ako ne razmišljaš previše o tome.
    osobno imam praksu da po par godina radim testove sama, a onda jednu godinu kupim, ili ne ako sam dobila primjerak za pogledati .
    i to samo iz jednog razloga, moji su testovi uvijek malo teži od ovih kupljenih, a kako većina kupuje testove time stavljam djecu kojoj predajem u nepovoljniji položaj u odnosu na ove s kupljenim testovima, a znamo svi što znači ocjena niže iz nekog predmeta pri upisu.
    tonera i papira u školi ima, ali ne na bacanje.
    uglavnom, svakako bi bila za to da se uvedu standardizirani testovi, iako bi tada bio problem što bi se oni trebali pisati svi u isto vrijeme, pa ako ste izgubili iz bilo kojeg razloga neki sat-imate problem.
    ali i uz te testove ostaje pitanje tko ih je na kraju dužan platiti-ovo o diktiranju i prepisivanju s ploče neću ni komentirati.

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj suncokret prvotno napisa Vidi poruku
    ali i uz te testove ostaje pitanje tko ih je na kraju dužan platiti-ovo o diktiranju i prepisivanju s ploče neću ni komentirati.
    ok, mene zanima što je tu problematično?

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj cokolina prvotno napisa Vidi poruku
    ok, mene zanima što je tu problematično?
    misliš u diktiranju i prepisivanju s ploče? baš ništa da nije 2014. godina.
    nije rješenje vraćanje 30 godina unatrag. djeci postavljam kvizove za vježbu na web, a onda ću im u školi diktirati pitanja...smiješno.
    pitanje je samo tko to treba platiti, čini mi se da za sada pitanje testova nije niti regulirano na način da se zna tko je dužan platiti troškove jer prije 30 godina takvih troškova i nije bilo. pregazilo nas vrijeme i po tom pitanju.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj suncokret prvotno napisa Vidi poruku
    pitanje je samo tko to treba platiti, čini mi se da za sada pitanje testova nije niti regulirano na način da se zna tko je dužan platiti troškove jer prije 30 godina takvih troškova i nije bilo. pregazilo nas vrijeme i po tom pitanju.
    Kako misliš da prije 30tak godina takvih troškova nije bilo? Ja sam išla u OŠ prije 30tak godina i sjećam se takvih testova/listića koje je kupovala učiteljica, stajali su u školi, a roditelji su slali novac za njih.

I plaćali su svi, nije se preispitivala opravdanost takvog potraživanja od strane učiteljice (prema sjećanjima mojih staraca).

Ono što se od tada promijenilo jesu prioriteti. Danas imamo mnoge druge potrebe(prioritete) koje naši roditelji tada nisu imali.

Ne ide ovo na račun ikoga na forumu, nego iz mog direktnog zapažanja u školi mi je nedokučivo kako netko tko ima za troškove mobitela, cigareta i automobila ne može platiti testove ili prehranu djetetu u školskoj kuhinji? A upravo je to čest slučaj.....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •