Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
Pa evo baš prošli tjedan je moja kći imala nenajavljeno predavanje u trajanju od dva sata o ponašanju prema invalidnim osobama.
Došla je jedna gospođa u kolicima, pričala djeci kako je stradala i podijelila brošure ( nije kemijske)
Nemam ništa protiv predavanja, ali imam protiv izgubljena dva školska sata.
Konkretno: povijesti i matematike.
Moja kći je odlikaš i neće osjetiti taj gubitak, ali me smeta što se od nastavnih sati krade za bilo kakva predavanja.
Smetaju me besmislena kraćenja, spajanja itd pred blagdane.
Smeta me što roditelji sve više skaču tamo gdje nema potrebe, a ni efekta, a šute primjerice kad se djeci uništi maturalac.
Pišem iz iskustva.
Ja sam uvijek prva kad treba reagirati, ali sam redovito i jedina.
Ostali šute.

Pa ne znam, meni se to predavanje čini odličnom idejom, vrednije puno i od dva dana nastave...
Rado bi da djeca poslušaju invalidnu osobu, da ih ako treba i "strese" kako se lako može dogoditi npr. prometna nesreća i kako se treba ponašati prema invalidnim osobama.

A za banku - pa nije loša ideja, da se djecu uči o štednji, no baš s obzirom da se i tu radi o svojevrsnom prodavanju proizvoda/usluge, učiteljica je dan prije mogla djeci u informativku staviti obavijest o tome i da se roditelji potpišu da djeca mogu biti na tom sat. A one koji su protiv, uzeti djecu i u knjižnicu s njima.