MM i ja smo imali 1,5 godinu nezaštićene odnose i kad bi iz mjeseca u mjesec prokleta vještica stigla razočaranje je bivalo sve veće. Tad smo zaključili da je vrijeme obratit se liječnicima. Odlučili smo se za najboljeg privatnika i krenuli na razgovor, a tamo smo dobili listu pretraga koje je potrebno napravit. Moj HSG je bio loš, ali mužev spermiogram je bio katastrofa. Tad smo čuli ono što nikome nije drago čut: šanse da prirodnim putem imate dijete su nikakve....to nas je dotuklo, ali nakon par dana smo došli k sebi i rekli: ok, tako je kako je, ajmo vidit šta se iz toga da napravit i tad je počela naša MPO internacionalna avantura
MM 34 a ja cu 31 ubrzo... Bilo bi divno, koliko hopsamo!! nadamo se! Ako ne preselit cu se ndrugi forum da se upoznam sa nekim drugim vodama...
ivchica imate jos vremena, 5mj je uistinu malo.
ono sto nestrpljivi prije odrade je spermiogram jer je jednostavno (i bezbolno), a moze donijeti bitna saznanja.
mogu ti navesti nas primjer - za pcos znamo od moje 14. godine. moja ginicka nas je odmah uputila u mpo kliniku, nakon 3 ciklusa pokusavanja, i tamo su nam predlozeni ciljani odnosi s klomifenom, ako sgram i hsg budu ok. kad smo dobili nalaz sgrama bilo je svima jasno da a)nemamo zasto na hsg b)je icsi za nas jedina opcija.
hocu ti reci da ti to stvarno sve ovisi o dijagnozama.
Pozdrav curke, eto, mene vam danas nekakva viroza/gripa vata! Pravo mi budi kad sam odugovlacila sa cijepljenjem. Lezim u krevetu, sve me kosti bole, i razmiljsljam da li da odgodim sexanje ili ne. Mozda najbolje da prepustim svu akciju muzu a ja cu samo lezati kao gejsa (ako ste gledale film sjecanja jedne gejse kako se ona sexala, samo legla a muskarac neka odraduje).![]()
np draga
i mali mali dodatak - moze bit u nikome problem - pa da opet nejde... to se zove idiopatska neplodnosti i ako se dobro sjecam 1/6 neplodnih su idiopati.
Ako postoji išta pozitivno u iskustvu biokemijske onda je to da znam da dečki plivaju... a ostatak, budemo vidjeli...
Zuzi, ovdje zene imaju recepturu ako zele izbjeci kiretazu da pobacaj sam krene od sebe. 2/5 zlicice cimeta ujutro i navecer. Mora biti cassia cimet (onaj najjeftiniji).
Mora da je koma! Ja se kiretaze bojim vise od crnog vraga. Zadnji put zu me htjeli poslati na kiretazu pa sam ja udrila po cimetu i sladicu (on isto djeluje abortivno).
Drzi se!
Drage moje, dan mi je koma.
Nemam podršku okoline, dobila ujedno i prekid odnosa
Radnog odnosa, jer smo na ugovore po par mjeseci i rekla sam mu za t, rekao je da mi nakon Božića više neće produžiti.
Živjet ćemo sa svekrvom i svekrom u kući pa će ispast da živim na njihov račun. Najradije bi pobjegla na drugi kraj svijeta i krenula sama iz nule
hihi, 83. mladi sam pupoljak, šalila sam se za godine...ali fakat nisam sigurna dal bi izdrzala mjesec dana svaki dan...nekad mi je to bilo normalno, ali tad nije bilo drugih obaveza i živjelo se samo da se uziva...danas, uz posao, obaveze, dijete...fakat nekad jedva čekam da se srušim i spavam
Posljednje uređivanje od kudri : 04.11.2014. at 21:16
A, nisi puno mladja od mene. Eto, nama je danas 4 dan zaredom. Iskreno, odkad se svaki dan sexamo muz sve radi umjesto mene, da se ne bih jadna umorila
Nesto me viroza hvata, pa sam rekla da necu biti previse aktivna ni za vrime sexa, on je rekao da nema problema, da ce i to odraditi...vidjet cu hoce li biti takav i ostala 2,5 tjedna![]()
Saljem vam curke jedan zanimljiv clanak na temu pravljenja beba:
http://www.parents.com/getting-pregn...gnant/#page=13
Ajme koji uzas..dok nisam bila "freelancer" od zavrsetka faxa radila sam tako 3 po 3 mj, a polozaj koji sam trebala dobiti kada je za to vrijeme doslo, nisam dobila jer sam zena i rodit cu kad tad (doslovno tim rijecima) i plus sef je bio gey koji je zaposlio nekog mladog i zgodnog lika jer mu je bio "napetiji" (skoro tim istim rijecima)..
Srecom imam vjestinu koja ne mora biti prisilno vezana za neku firmu i od tada sam svoj covjek..
U tu firmu se ni jedna trudnica nakon porodiljnog nije vratila..tuzna prica nase male jadne zemlje..
A ja opet vodim borbu sa ne spavanjem....
lista za 05.11.2014.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
(ne)čekalice:
<mišica> ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 40 dc
ivekica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~38 dc +
kudri ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~32 dc
lady.x ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 31 dc
orange80 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~30 dc
hellokitty ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 29 dc
mami2 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~27 dc
odbrojavalice:
ladyB~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~22 dc
sunshine ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 17 dc
ludnica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 13 dc
merienn ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~13 dc
yummy_mummy ~~~~~~~~~~~~~~ 11 dc
xavii ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~6 dc
šiškica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~4 dc
Kavicaaaaaa!
Ljubičice ima li kakvih simptoma, hoće li itko piškiti?
Gdje nam je mišica, kudri kakvo je stanje kod tebe?
Moja M nikako da krene, samo slini.
Definitivno ću se raspitat o svim mogućnostima. Jadna je ta naša država. Najviše me živcira dragi koji je skroz indiferentan. Nekad stvarno mislim ko da smo s dvije planete.
tu sam, evo u petak idem kod dr, test mi je negativan, pa ćemo vidjeti što ona kaže
pretpostavljam da će mi reći da još malo pričekam ili će mi dati duphaston
prema svim znakovima, ovaj ciklus mi je bio anovulatoran, iako sam evo prije pola sata primijetila bjelanjak iscjedak...vidjet ću još do petka...
Ne znam di zivis al ako si iz zg odi u klovicevu. Tamo u pravnu sluzbu i ona teta tam ce ti sve objasnit.
Ali definitivno bi trebala prvo kod ginica i reci mu da zbog vrste posla jednostavno trudna ne mozes radit. Ja sam protiv muljanja na komplikacijama ali na zalost drzava nas dovodi u takvu situaciju.
Drage moje, dobar dan svima! Evo smao da Vas izvjestim o nasem stanju, danas ujutro kada sam isla na wc, na papiru sam nasla onako bas onaj iscjedak prozirni od ovulacije. bas onako rastezljivo, prozirno. Nebi mi to nista bilo cudno da nisam isti mala i u petak i u subotu, pa me cudi jel moguce da ovulacija traje tako dugo?? mislila sma da smo sve pokrili, ali vidim da da bezuspjesno ako je danas bio opet taj iscjedak...
zadnji puta smo u subotu...mislim da cemo morati i danas jos jednom....
cervikalna sluz ti moze biti vidljiva par dana, samo je na dan O najrastezljivija i najgusca... sve ti to zavisi o puno stvari a isto tako i od zene do zene... ja recimo uopce sad prosli ciklus nisam bila "mokra" i dr. nikako na uzv nije vidio cs, a kad sam dosla na gin.stol prije postupka kaze ima sluzi ajme... samo ti pokrij sve dane pa si sigurna![]()
![]()
ovo se i meni dogodilo jučeri malo sam se stiltala na tren, al sam brzo popiškila LH trakicu za svaki sluča, i bila je skroz negativna za razliku od 15.dc kad je bila pozitivna...e sad, kako biti siguran bez ultrazvuka ili LH da je O bila baš onda kad ti misliš, nikako 100%, ali vjeruj svom tijelu što ti govori, a keksaj se bez obzira i danas
- makar za gušt!