Stranica 8 od 24 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 1176

Tema: 39+ (Klub Q10) II

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Sretno, zadnjivoz!

Glavno da se uhvati ma makar i zadnji vagon
    Posljednje uređivanje od perla5 : 03.11.2014. at 13:38

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Pak,

jesi li bila na folikulometriji? Kakvo je stanje? Kakav su ti protokol odredili?

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

zadnjivoz, sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

samo da prijavim jer puknucu ako ne kazem 12 dan transfera negativan test na trudnocu, nada umire

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Ne umire nada. Pusti da ti to sjedne, prođe malo vremena i opet ćeš ti uskočiti u svoj vlakić i uloviti tu bebu. Sve se mi "potpomognute" u nekoj fazi tako osjećamo. Ja sam objašnjavala mm da sam nesretna jer znam da nikad u životu neću zatrudnjeti (i fakat sam bila uvjerena u to). Nije znao da li da se smije il da viče na mene da sam bedasta.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj zadnjivoz prvotno napisa Vidi poruku
    samo da prijavim jer puknucu ako ne kazem 12 dan transfera negativan test na trudnocu, nada umire
    Žao mi je
    ALi ipak napravi betu, za svaki slučaj...
    Zadnji voz je kad više ne bude ni stanica ni embrija... Sve do tada se možeš nadati i pokušavati.. Samo hrabro...

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ruthy, veliš ti da je zadnji voz kad nema više embrija niti stanica..... možda u tvojim očima i tvojim stavom... što je ok ali nije opcija za svakoga, nažalost.

zadnjivoz vjerujem da znaš i sama kakve su ti šanse u tim godinama s vlastitim jajnim stanicama, IVF je inače lutrija koja godinama žene postaje nažalost sve manje izgledna i rizičnija...... Valja pokušavati ali valja iskreno imati i šanse pred očima, kako one s vlastitim stanicama tako i one s doniranim jajnim stanicama.

Nadam se uistinu da će donacija (pa tako i jajnih stanica) postati normalniji i prihvatljiviji vid liječenja - bez tabuiziranja, bez izbjegavanja - kako pacijentica tako u hrv. liječnika - još uvijek. Nije niti to za svakoga ali kod nas na moju veliku žalost još se uvijek premalo govori o tome, premalo se piše o tome, premalo se dodaje važnosti tome a istodobno vjerujem da bi mnogim parovima (osobito ženama) donio trudnoću!

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Cure hvala puno na podrsci, jutros nisam smjela ni uraditi kucni test ponovo, uradicu sutra betu da svakako znam i javim doktoru da bi mogla da prestanem stavljati utrogestan ( od njega mi vjestica evo kasni nekoliko dana, jos nisam ni dobila)..

Da naravno da je svaka zena iznas 40+ svjesna svojih godina kao i propusta (meni je zao sto ranije mnogo nisam krenula u IVF, zato svima toplo savjetujem da sto prije krenu), ali izbor izmedju vlastite i donirane stanice je u mom slucaju sa 44 kad nisam nijednom probala sa vlastitim radi svoje savjesti ipak pao prvo na vlastitu, mislim da je to svakako put i da svi moramo probati prvo tako. Ne bjezim od donirane, vjerovatno je to sljedeca opcija..cijeli postupak kad ti curi vrijeme i svaki mjesec bitan kad prolazis ovako, pa zavrsi neuspjehom, jos se vise strasno otegne u glavi i negativan rezultat padne teze nego da sam pokusavala sa 35+ ili slicno...Sinoc sam gledala dobru emisiju na youtube tema vantjelesna gosti iz New life Sarajevo, doktor je uspio kod zene od 46 godina (prvi pacijent mu bila), znam da je to cudo u moru neuspjeha kod istih, ali bitna je poruka na kraju koju je rekao ne treba odustati dok ima ikakve sanse i tako nekako mislim...samo slazem se potpuno sa Kadaunom, vrijeme leti i nemilosrdno ostavlja izbor da se mora ici na sigurnije opcije, tako da doniranu stanicu svakako treba planirati kao ozbiljnu varijantu, a time i omoguciti zenama na nasem prostoru...

ps. javim betu za svaki slucaj, nada jest umrla, ali nekako je u klinickoj smrti jos pa ako ista ozivi javljam vam ....pozdrav svima!

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Zadnjivoz, sretno!

Jesi već napisala kakav ti je hormonski status?

Je li mpo liječnik kod kojeg si bila u postupku kao mogućnost liječenja sugerirao donaciju jajnih stanica?

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    Ruthy, veliš ti da je zadnji voz kad nema više embrija niti stanica..... možda u tvojim očima i tvojim stavom... što je ok ali nije opcija za svakoga, nažalost.

zadnjivoz vjerujem da znaš i sama kakve su ti šanse u tim godinama s vlastitim jajnim stanicama, IVF je inače lutrija koja godinama žene postaje nažalost sve manje izgledna i rizičnija...... Valja pokušavati ali valja iskreno imati i šanse pred očima, kako one s vlastitim stanicama tako i one s doniranim jajnim stanicama.

Nadam se uistinu da će donacija (pa tako i jajnih stanica) postati normalniji i prihvatljiviji vid liječenja - bez tabuiziranja, bez izbjegavanja - kako pacijentica tako u hrv. liječnika - još uvijek. Nije niti to za svakoga ali kod nas na moju veliku žalost još se uvijek premalo govori o tome, premalo se piše o tome, premalo se dodaje važnosti tome a istodobno vjerujem da bi mnogim parovima (osobito ženama) donio trudnoću!
    Kaduna, referirala sam se na dosad napisano od Zadnjivoz, a njoj sam se i obratila. Zašto izjava "u mojim očima i mojim stavom"? Kakvo je to sad dosuđivanje?

Naime, mislim da ni ja, kao ni mnoge ovdje žene nisu toliko nepismene koliko kažeš. Barem se vi neke forumašice svojski trudite da nas valjda opismenite. Pogotovo na ovom pdfu, iz posta u post ponavljate kako je nemoguće u ovim godinama postati majka sa svojim stanicama, te smo već sad neiskrene (valjda si lažemo) prema sebi ako to očekujemo?!

Ti zastupaš tezu da treba ići na doniranje stanica. Nema druge istine osim te, tako to ispada kad ti kažeš. Postoji li pdf doniranje stanica ili spermića na ovom forumu? Postoji. Je li se o tome govori afirmativno? Govori se afirmativno. Nije da parovi to ne znaju, nije da se sugestivno a i direktno i neprestano u upisima nekih od vas neprovlači ta teza, nije da joj se ne predaje velika važnost, čak se i ne tabuizira - barem ne na taj način kako sugeriraš.

Možeš li onda i ti djelićem sebe - ne treba ti puno, shvatiti da je ta opcija nekome prihvatljiva, a nekome, citiram te "nije dovoljno prihvatljiva i normalna", pak o tome ne misle, ne žele to, možda su promislili pa zaključili: ne, ne želimo to i točka. Možeš li također prihvatiti da nekome tuđa jajna stanica nije isto što i vlastita jajna stanica? Znaš li da ima dosta onih koji bi rađe usvojili dijete, kad već nisu rodili, nego uzeli jajnu stanicu? Možda postoje moralni, etički, vjerski , socijalni, svemirski, horoskopski razlozi, možda se ljudima ne da ni jedno, ni drugo, ako nemaju mogućnosti roditi? Oh, dobro, sad sam malo pretjerala, nije to mala stvar prihvatiti i shvatiti. Možda je lakše jednoobrazno gledati na stvar kao što se ovdje često pokušava.

Naime, hoću reći, na ovom se forumu sve zna, kako bi smo kraj vas nešto ne znale. Nejasno je, međutim, zašto se na svakoj stranici u ovom pdfu uvijek isto diskutira? Ne pitam se ja, meni je i to jasno, ja samo konstatiram i u prilog tome citiram ovo što si i sama rekla.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Inesz,

Hormonski status mi je otprilike bio isti FSh uvijek bio nesto iznad gornje granice (12, 5) ostalo u referentnim, ali kad sam pocela piti letrozol je pocelo odskakati sve - moj gin je rekao da je to posljedica letrozola sta znam, trebam ponoviti ..AMH je 0,37 bljakk

Naravno da MPO lijecnik jeste sugerisao doniranu, cak je nagovarao totalno i rekao da se ne isplati da probavam iz razloga ponajvise radi manje uspjesnosti kao i emocionalnog i ekonomskog stresa jer sve sto citamo o glumicama koje su rodile u nekim godinama to je sve donirano itd itd..to su njegove rijeci, isto tako kad mi je uradjen transfer rekao je 5% sansi da uspije...ipak, nadam se da me mozes razumijeti, i za tih 5 % sansi covjek udje u postupak, jer mislim da nema zene koja je odmah radi starosne dobi otisla u donirane vode a da nije probala sa vlastitim..ne znam eto..svaki savjet dobrodosao..

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj Ruthy prvotno napisa Vidi poruku
    Znaš li da ima dosta onih koji bi rađe usvojili dijete, kad već nisu rodili, nego uzeli jajnu stanicu? Možda postoje moralni, etički, vjerski , socijalni, svemirski, horoskopski razlozi, možda se ljudima ne da ni jedno, ni drugo, ako nemaju mogućnosti roditi?
    U principu je svaki od navedenih razloga legitiman i bitan osobi koja u tom trenutku promišlja o donaciji, a naravno da ih ima i još, neke već imaju biološko dijete pa im donacija nije opcija, kod nekih je problem izostanak implantacije bilo s vlastitim, bilo s doniranim stanicama, nekima je važan otegotni čimbenik i sveprisutni financijski faktor...

Bilo bi dobro da ova tema (kao što je uvijek i bila, u koju sam se zaljubila kada sam bila puno mlađa, uživala čitajući cure koje su tu pripadale, ponekad bila zavidna na druženju i kavama tada gotovo na tjednoj razini ) ostane mjesto podrške, pomoći kroz dijeljenje informacija i razmjenu iskustava pa i odluka o donaciji ili ne donaciji neće biti nametanje teorijskog pitanja nego stvar empirije, vlastitih stavova i mogućnosti.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj ljube prvotno napisa Vidi poruku
    U principu je svaki od navedenih razloga legitiman i bitan osobi koja u tom trenutku promišlja o donaciji, a naravno da ih ima i još, neke već imaju biološko dijete pa im donacija nije opcija, kod nekih je problem izostanak implantacije bilo s vlastitim, bilo s doniranim stanicama, nekima je važan otegotni čimbenik i sveprisutni financijski faktor...

Bilo bi dobro da ova tema (kao što je uvijek i bila, u koju sam se zaljubila kada sam bila puno mlađa, uživala čitajući cure koje su tu pripadale, ponekad bila zavidna na druženju i kavama tada gotovo na tjednoj razini ) ostane mjesto podrške, pomoći kroz dijeljenje informacija i razmjenu iskustava pa i odluka o donaciji ili ne donaciji neće biti nametanje teorijskog pitanja nego stvar empirije, vlastitih stavova i mogućnosti.
    Apsolutno podržavam tvoj stav, Ljube!

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    Pak,

jesi li bila na folikulometriji? Kakvo je stanje? Kakav su ti protokol odredili?
    Evo danas bila fm. Na 3 gonala sam od 2.d.c. imamo jednan veci folikul 15 mm i jedan dosta manji nisam mu stigla vidjeti velicinu. Sutra ponovo fm. Od danas dodajemo i cetroide. Samo desni jajnik radi i to vec 4 ciklusa za redom. Lijevi je izgleda otisao u penziju. Sve mi se cini da ce opet biti "pisi kuci propalo je".

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

ljube
    Posljednje uređivanje od tetadoktor : 05.11.2014. at 18:38

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ljube

Što se tiče donacije, moram dodati da bi iako imam biološko dijete, pristala na nju, kad bi financije to dozvoljavale i kad bi i MD bio za to.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Da vas pozdravim ovdje, uopće nisam vidjela da si Ruthy ovako izreagirala - žao mi je zbog toga.. s moje strane ovo nije trebao biti napad na tebe iako ti to možda tako shvatila.

Ja uopće nisam rekla da trebaju SVI ići na donaciju, dapače, možda pročitaš samo ono što sam vezano za tebe rekla, bez bijesa i emocija, ok je tebi tvoj put )

Moja krivica što sam u brzom pisanju samo se osvrnula na donacije j.s. zaboravljajući pritom napomenuti sve ono što si ti Ruthy, sve ono što je ljube napisala.
    Mislim da sam osobno sa svojim MPO iskustvom narasla - pa tako meni sad nakon svih ovih godina sve opcije jesu postale sasvim razumljive, prihvatljive, legitimne, što god....
    - od onih koji unatoč dijagnozi i nemogućnosti začeća spontano ne žele uopće ići na MPO zbog vjerskih ili eto horoskopskih razloga
    - do onih koij su prošli neuspješnih 22 postupka i čekaju na sljedeći u nadi da će taj završiti trudnoćom
    - do onih koji kažu 2 IVF-a unatoč našoj mladoj dobi je sasvim dovoljno, mi ne želimo više
    - onih koji kažu - donacija sperme - idemo s tim, donacija jajne stanice nam je potrebna pa odlaze u Španjolsku, donacija embrija je jedina opcija za nas
    -mi želimo posvojiti dijete
    - onih koji nažalost uz IVF moraju na PGD zbog takve indikacije
    - žena koje su ostale bez maternice zobg opake bolest pa jedino uz surogat majku mogu imati čak svoje dijete
    - itd.

ali uistinu mislim da se nalazimo u tranzitnom razdoblju - za 10 godina u našim prostorima donacija j.s. ili sperme neće više biti bauk, nije to jedina opcija i uistinu mi nije namjera žene s 38 ili 40 ili 42 ili 44 ili 46 ili 48..... nagovarati na donaciju, who am I, samo mi je iskreno bitno da se o svemu ovdje može pričati, kako od donaciji j.s. tako i o protokolima za low respondere, kako o mogućnostima posvojenja tako i o izlaznoj strategiji. I nije za svakoga moto "nema predaje" dok ima stanica.... za tebe je i to je sasvim ok, što sam ranije i napisala.

Ako si se ti Ruthy zbog navedenog odnosnog onog čega sam ja napisala osjećala nepismenom, oprosti na tome, to meni niti u jednom trenutku nije bila namjera.

Ali ovaj dio Ruthy koji si napisala, meni ostaje posve nejasan:
    Nejasno je, međutim, zašto se na svakoj stranici u ovom pdfu uvijek isto diskutira? Ne pitam se ja, meni je i to jasno, ja samo konstatiram i u prilog tome citiram ovo što si i sama rekla.
    a zadnjivoz, ajmo malo opet konstruktivno ovdje, mene zanima kakvom si išla terapijom, što su ti davali za stimulaciju, koliko dana, koliko čega kad, koliko je folikula krenulo, bilo? A AMH ti je u kojoj jedinici?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

@pak, kakva je situacija s jučerašnje folikulometrije?

@zadnjivoz, jesi možda išla na betu?

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Drage cure,

evo da podijelim sa vama iskustvo od mene sa 44 godine, ne znam hoce li vam ista znaciti, ali ja bih recimo volila da imam gdje procitati iskustvo neke cure koja je i od mene starija koji je protokol imala, sta su je upucivali itd itd...

U MPO vodama sam od ove godine (nemojte ni pitati otkud tako kasno, velika greska!), uglavnom u veljaci sam imala laparaskopiju sa histeroskopijom na koju sam otisla radi otklanjivanja septuma (pregrade) u materici i tada mi je ustanovljeno zacepljenost oba jajovoda, probali su visokim naponom da ocepe ali nisu uspjeli. Jedina mogucnost IVF. U 6om mjesecu se javljam u Cito, cekala sam da se sve smiri poslije operacije, izvadila nalaze sve ...Hormoni kako sam vec gore napisala uglavnom u referentnim vrijednostima, jedino FSh malo povisen (12,5), hormoni stitne sve u redu. AMh zadnja kategorija 0,37..u Cito preporuka da idem na doniranu radi starosne dobi, medjutim na pregledu ultrazvukom dr vidi 4 folikula, i kaze mozemo ipak probati i pocinjem sa letrozolom od iduceg ciklusa. Medjutim, ne reagujem samo jedan folikul se javlja i to ne dovoljno veliki. I tako mi je svaki put (tri puta)od tih tableta, pila sam od 2-6 dana ciklusa. Prvo letrilan, pa femaru, pa zadnji put letrozomax (razliciti fabricki nazivi, isti genericki naziv). Negativna posljedica tih tableta kod mene je bilo sto mi se javio polip, ali mali 4,5 mm i jos je tu, te su mi rekli da ne trebam se oko toga uzbudjivati zasad previse, ali ako bih isla na doniranu to se sve treba skloniti. Prioritetna je bila borba za folikule. Zadnji ciklus, dobijem dva folikula jedan je dobro rastao, drugi mali. Dobijem stopericu i naruce me za punkciju. Medjutim, ovaj veliki folikul je puknuo u medjuvremenu (nazalost!) i pitaju mene hocu li punkciju na 16 mm ovog drugog. Ja zaista nisam znala previse oko toga - koji je to omjer velicine, da li je zrelo itd itd, kontala sam da nema smisla nikakvog valjda me ne bi ni pitali i pristanem. Unutra je bila jajna stanica, oplodi se i zakazu mi transfer 3 dan od punkcije. Ima 8stanicni zametak. I to je to.

Dalji protokol: booster na 5 dan od transfera, folna, Decortin 0,5 svaki dan,utrogestan 3x2 svakih 8 sati.
    11 i 12 dan ciklusa test kucni na trudnocu negativan. Vjestica mi kasni 7 dana.
    Juce sam vadila krv za betu.
    Danas rezultati popodne.

Ne znam ni sama sta da mislim................

Ne znam sta da mislim

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Draga zadnjivoz...

Podijeliti ću ja iskustvo moje prijateljice... jer me tvoja priča malo podsjetila na njenu, ona je 1967 godište, u ljeto 2012 (dakle s 45) je krenula u MPO, dr. Radončić joj je odmah otvoreno rekao da je kandidat za donaciju, ali naravno, htjela je prvo pokušati s vlastitim stanicama. Imala je dva pokušaja, prvo stimulacija (mislim da su bili menopuri) koja je prekinuta zbog nikakve reakcije, pa nakon toga klomifenski postupak, ne sjećam da su uopće došli do punkcije.

Početkom 2013. odlazi u Prag i prvi pokušaj s doniranim jajnim stanicama uspijeva. Njeni blizanci su neki dan navršili godinu dana.

Ja imam 43, sa 39 sam uspjela iz prvog pokušaja u Citu kod dr. Šparca, a ove godine sam imala 1 polustimulirani, 3 prirodnjaka i jednu inseminaciju... i ništa.
    Kao što rekoh, kad bi MD bio za to i kad bi financije dozvoljavale, već bi bila u Pragu.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Draga Mojca

Samo da ti brzo kazem ovaj odvratni dan cekanja bete popravi mi sa svojim postom!! Mnogo mi je drago cuti bilo cije iskustvo, u mom okruzenju nemam nikoga ko ista razumije ove vode, jedino sve saznajem preko ovih foruma..Mnogo mi je drago mi je radi tebe da si uspjela, kao i prijateljica (i to iz prvog puta ti, a ona sa doniranom wauuuuuu!), jos nisam citala puno o doniranim, ne znam ni kakav je tu procenat uspjesnosti, znam da je veci ali da li se radi o prosjeku vise pokusaja ili ne pojma nemam, cijena je previsoka za nas sve, mozes li mi samo napisati gdje u Pragu ti je radila drugarica - PFC ili neka druga klinika?

A kod tebe - nije bilo folikula ili nisu transferi uspjeli?

Veliki pozdrav!!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Veseli me da sam ti bar malo olakšala čekanje.

Ona je bila u PFC, preporučam da pogledaš malo "Češku" temu, ako još nisi, tamo ćeš dobiti hrpu informacija... možda čak i više na prethodnim "izdanjima" teme, evo ova je iz 2011 ali mi se čini da je bila živahnija i da ćeš puno toga saznati iz nje http://forum.roda.hr/threads/65073-P...4%8CE%C5%A0KOJ

Postotak uspješnosti s doniranim js je dosta visok, oko 40%, pa to nije za odbaciti.

A ja? Došla do transfera, ali ne i do poz. bete.

Drži se.

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    @pak, kakva je situacija s jučerašnje folikulometrije?

@zadnjivoz, jesi možda išla na betu?

Na 8.d.c. imamo folikul od 17 i manji od 13 mm. Oba na desnom jajniku. Sinoc sam primila stopericu i sutra punkcija. Trenutno me pere nervoza da bi ovaj veci mogao puknuti jer ga ne osjecam vise. Mozda vec i je. Sutra cu biti pametnija u svakom slucaju.

zadnjivoz drzi se i sretno!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

pak, tako sam i ja bila osjećala, pa nije bio pukao.
    Sretno!
    Držim fige!

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Mojca srce si !!

Hvala ti, javim betu u svakom slucaju...jos koji satic..idem malo jos gledati ovaj link

Veliki pozdrav!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

zadnjivoz dosla sam samo zavibrati za betu!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Hvala svima !

Beta <2,4 mlU/ml
    moj primarni gin kaze ispod 90 nista i da prekinem utrogestan
    nisam jos zvala cito

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Nažalost to je to... Javi se u Cito i brzo smisli plan za dalje, to je dobra terapija. Hug.

boogie woogie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

zadnji voz zao mi je.
    nisu ti trebali punktirat tako mali folikul, 16 mm, ne kuzim zasto bi to radili,osim da zarade novce. Mislim da s takvom stanicom nisi imala nikakve sanse. SLijedeci put neka barem uhvate zrelu stanicu. SRETNO!!!
    Posljednje uređivanje od boogie woogie : 07.11.2014. at 19:04

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Prilično smjeli i neumjesni komentar.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj boogie woogie prvotno napisa Vidi poruku
    zadnji voz zao mi je.
    nisu ti trebali punktirat tako mali folikul, 16 mm, ne kuzim zasto bi to radili,osim da zarade novce. Mislim da s takvom stanicom nisi imala nikakve sanse. SLijedeci put neka barem uhvate zrelu stanicu. SRETNO!!!
    Ako se stanica oplodila i dogurala do 8stam embrija - ona je bila zrela.

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

zadnjivoz

Potpisujem Mojcu.
    Drzi se !
    Posljednje uređivanje od pak : 07.11.2014. at 19:49

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

zadnji voz zao mi je.
    Moja 6-godisnjakinja je na dan punkcije bila folikul od 16 mm

boogie woogie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    Moja 6-godisnjakinja je na dan punkcije bila folikul od 16 mm
    a jel? jednom sam si ja uspricala stopericu 2 dana ranije (ups!) i svih mojih 10+ folikula je bilo pusteno da propadnu.....a bili su vec tako negdje.....

boogie woogie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Prilično smjeli i neumjesni komentar.
    barem nije bezobrazan ni uvredljiv kao ovaj!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

a jel? jednom sam si ja uspricala stopericu 2 dana ranije (ups!) i svih mojih 10+ folikula je bilo pusteno da propadnu.....a bili su vec tako negdje.....
    Bio je prirodnjak
    Dva folikula, veci je puknuo neposredno prije punkcije, a ovaj od 16 mm je neki dan proslavio 6.rodjendan

boogie woogie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    Bio je prirodnjak
    Dva folikula, veci je puknuo neposredno prije punkcije, a ovaj od 16 mm je neki dan proslavio 6.rodjendan
    a super, vidis, to je ono sto ja uvijek tvrdim-priroda je na nasoj strani, prema tome nikad se ne zna!

Osoblje foruma amazonka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    i laiku kao što sam ja to je sasvim logično...

Zadnjivoz, žao mi je... Što i kako dalje, vjerujem da sama znaš najbolje. Što god da odlučila, ispravno je, a ovdje na ovom forumu kao i u ovoj grupi, gdje ti usput i ja konačno želim dobrodošlicu, sigurna sam, dobit ćeš prave indormacije i iskrenu podršku. I znaj da nisi sama koja se kasno odlučila na MPO put. Ima nas tu više. S raznim pričama, raznim iskustvima-ali s jednom željom.

Sretno.
    Posljednje uređivanje od amazonka : 07.11.2014. at 21:14

boogie woogie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

to nije istina.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23614110

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ovo mi je bas natezanje maka na konac. Nisu zrele, ali su skoro zrele, imaju duplo slabiji fertilizacijski potencijal, ali koliko citam razvoj embrija se ne razlikuje ako do olodnje dodje.
    Znaci ako je njoj transferiran 8stan embrij, nije bitno sto je oocita dobivena iz folikula velicine 16mm.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Drage cure hvala na podrsci puno!

Lijepo je vidjeti kad upalis forum sve vase postove ! A Ginger - tvoja lijepa vijest me mnogo usrecila zaista, pokusavala sam da nadjem ima li ko ikakvo iskustvo sa punkcijom folikula 16 mm i tvoj sincic mi je popravio ovaj dan i odagnao strahove i dileme koje sam imala...
    Bilo je sto je bilo sad sa mnom, bila sam pisala i Dr Radoncicu za konsultaciju da li jos nesto trebam podpomoci protokol poslije transfera (aspirin,andol itd itd vidila sam da su neke cure pile i takve stvari na ovim forumima) proslijedjujem Vam njegov odgovor koji u zadnjoj recenici ima smisla:

"U principu ste dobili sve što Vam treba za održavanje trudnoće ukoliko do iste dodje

Sve ostalo je ili slabije dokazano ili nema puno smisla

Sad u biti sve realno ovisi o kvaliteti zametaka, odnosno po njegovoj genetskom ustrojstvu, odnsono sposobnosti da se odrćži, implantira i nastavi s razvojem

Nažalost tu ništa ne možemo učiniti i to je ostao glavni hendikep u ovom poslu

Puno pozdrava,

E.R"

Tako idem dalje, sada moram odluciti (mada se vrtim u krug sa razmisljanjima) da li sebi dopustiti jos jednom sa vlastitom stanicom i ovaj stres ili odmah presijeci i odustati od toga i startati sa doniranom..odluka je teska i ne moze se na precac, ekonomski faktor je takodje prisutan, neka se ovo malo smiri u meni pa plan za dalje kontacu od sutra. MOjca dobar input mi je iskustvo tvoje prijateljice...hvala opet!

Za sada, mislim da trebam uraditi hitnu detoksikaciju organizma (ako imate bilo kakav link ili temu na ovom forumu glede toga bila bih vrlo zahvalna) od hemije, lijekova na kraju krajeva i svih vrsta suplemenata...to je zasad prvi plan.

Svim kojima su u postupku ili se spremaju puno srece od mene!

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Bubekica i ja sam tako nekako razmisljala..pa valjda i doktori znaju sta rade, nije sve samo novac, ipak su me u CIto nagovarali na odustajanje i doniranu od pocetka...sjecam se da kad je biolog referisao Dr Sparcu embrij, rekao je jedan folikul, jedna jajna celija ali se oplodila, ziv embrij, 8stanicni, Sparac pita koja ocjena ona kaze 3.
    Pretpostavljam da je ta trojka znacila kvalitet sta znam..

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

zadnjivoz sad dalje odlučivati i planirate kako i gdje dalje.

ocjena 3 je rekao Romac? za taj embrij? zanimljivo, baš me zanima koji oni grading embrija imaju!?

boogie woogie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Ovo mi je bas natezanje maka na konac. Nisu zrele, ali su skoro zrele, imaju duplo slabiji fertilizacijski potencijal, ali koliko citam razvoj embrija se ne razlikuje ako do olodnje dodje.
    Znaci ako je njoj transferiran 8stan embrij, nije bitno sto je oocita dobivena iz folikula velicine 16mm.
    Bubekica, znas zasto je natezanje maka na konac? Jer par vas dominatrixica ovog foruma vjecito mora poklopiti komentar nas koji ne pripadamo krugu istih. Da li je ovaj forum vase privatno okupljaliste?

I kako si rekla, necu se natezat dalje, stanicna biologija nije matematika, i ovakva povrsna objasnjenja koja ti dajes su, kako je ono rekla jedna druga kolegica dominatrix .... a to necu citirat. Osim toga svatko ima pravo iznijet svoje misljenje, svi mi ovdje imamo hrpu iskustva i znanja vezanih za IVF, ne treba se nikoga pritom omalovazavat.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ne razmijem te ni najmanje.

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

zadnjivoz, došla sam ti samo poželjeti sreću za dalje
    što god odlučili, vjerujem da ćeš na svim temama dobiti korisne informacije i podršku... možda baš pogotovo kad se mišljenja razilaze, ja sam onaj dosadni pobornik diskusije

da je priroda baš uvijek na našoj strani - ne bih se kladila, ali takav scenarij želim svakome od nas ovdje, uz malu pomoć znanosti i sreće. pozdrav svima u klubu

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Bubekica, znas zasto je natezanje maka na konac? Jer par vas dominatrixica ovog foruma vjecito mora poklopiti komentar nas koji ne pripadamo krugu istih. Da li je ovaj forum vase privatno okupljaliste?

I kako si rekla, necu se natezat dalje, stanicna biologija nije matematika, i ovakva povrsna objasnjenja koja ti dajes su, kako je ono rekla jedna druga kolegica dominatrix .... a to necu citirat. Osim toga svatko ima pravo iznijet svoje misljenje, svi mi ovdje imamo hrpu iskustva i znanja vezanih za IVF, ne treba se nikoga pritom omalovazavat.
    pomalo boogie woogie, nema potrebe za ovakvim reakcijama..... koliko ja ovdje čitam prva si napisala da misliš da folikul od 16 mm nije ionako imao nikakve šanse i da su ga punktirali zarade radi u Citu ....., da bi ti Ginger rekla da njezina 6-godišnja kćerka upravo jeste rezultat postupka s folikulom od 16mm, u međuvremenu su ti druge cure također rekle što misle o tome - i onda kokošinjac. Možda ponekad samo treba reći - misha mu.....- eto nisam bila u pravu! Nema potrebe bojim se za ovakvim uletima i reakcijama.

@zadnjivoz, nemoj nam pobjeći zbog ovoga

I ja sam jednom sebi dala umjesto gonala - štopericu, ustvari ja snena ležala u krevetu - muž mi je to dao, nije vidio u frižideru razliku - uzeo je kako sam mu ja rekla - bijelu kutiju ja skužila kad sam bacala taj dan kasnije nešto u kantu za smeće da mi se smiješi kutija ovitrella iz kante za smeće i mrak mi pao na oči..... uglavnom niije bilo pomoći, moji folikuli bili na 10-12 mm i to ih je bila hrpa, ali smo morali prekinuti taj postupak - jedina mogućnost tad je bila IVM što se nitko nije usudio raditi.... kako bilo, nije 10-12 mm očito isto kao 16mm i na koncu - nismo svi isti....

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Sviđa mi se.
    Mi smo zaključili da dugujemo djeci što duže biti uz njih i pazimo na zdravlje, krećemo se, pazimo što papamo i sl. - sve da izbjegnemo boleštine (koliko možemo utjecati na to). Mislim da i to ima veze kod starijih roditelja, bar nekih.
    Tužno je kad kad u braku jedno umre, a ono drugo je samo. Žene uglavnom duže žive, pa je nama još dodatna prednost što je mm mlađi pa su nam veće šanse da potrefimo "otić" u kraćem vremenskom razmaku.

Osoblje foruma amazonka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Primijećujem da se opet počelo skretati na ovom topicu u neke druge rasprave, a onda on, na žalost, gubi smisao. To nam nikako nije namjera.

Ubuduće će svako dizanje tenzija na istu prežvakanu temu biti sankcionirano kartonom.
    Hvala na razumijevanju.

.

Stranica 8 od 24 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •