Stranica 23 od 24 PrviPrvi ... 1321222324 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,101 do 1,150 od 1181

Tema: Strana roditeljstva o kojoj se ne priča

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Lavko, ako fen zbog bijelog šuma, imaš toga na youtube-u, imam ja na cd-u, pa napisi adresu na mail. Šaljem poštom.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

da, ima na youtubeu white noise koji traje 8 sati
    nama je i napa pomagala

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Nama taj fake na YouTubeu nije pomagao, samo prava stvar.
    A da ironija bude potpuna, par mjeseci kasnije se istog tog fena bojao

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    A da ironija bude potpuna, par mjeseci kasnije se istog tog fena bojao
    Isto i kod nas
    Zalim za danima kad je bio miran dok sam mu sa usisavacem vadila smrklje iz nosa.. Sad kad cuje usisavac odletio bi da moze..

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    x!

Youtube nije prošao, ali cd je... valjda je od malena imala uho za dobru hi-fi opremu.

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

nama je taj fen i napa znanstvena fantastika, ja bi palila ona vrištala hahah
    al zato sam morala vatre ivanjske uvodnu špicu na cd snimiti, hipnoza

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Na Smjehuljicu je tako djelovala jedna stvar od Simply Red. Totalna nirvana u trenu. Slušali smo ju cijelim pute od MB do ZG jednom.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
    Morala sam pronaći svoj post :D
    Sjećam se da sam bila digla ovu temu
    Nije mi se dalo tražiti dalje gdje sam se umjesto jadanja, pohvalila kako je napokon sve sjelo na mjesto i sad sam sretna, skupa s bebom.

Znam da su mi pisali da će biti lakše nakon 3 mjeseca a ja okretala očima, kao možeš si mislit. Ali stvarno, nakon 3,4 mjeseca, koji ti se sada čine jako daleko, postaje predivno. Nestaju grčevi, dijete počne komunicirati s tobom, napokon se upoznate i sve nekako sjedne na svoje mjesto.
    Kad se samo sjetim odnosa sa mm
    To je jednostavno tako. Ništa te ne može pripremiti na dijete. U trenu kada se rodilo tvoje dijete, rodila se i tvoja nova uloga, uloga majke. Tolika odgovornost, tolika žrtva i tolika ljubav sve u jednom, potpuni preokret života. U isto vrijeme stravično, i u isto vrijeme predivno. Da ne pričam o hormonima nakon poroda, i vremenu koje je potrebno da se tjelo vrati u normalu. Kakvih 6 tjedana babinja.. Pa tek nakon 3 mjeseca i više možda sam se osjećala da se vračam sama sebi. Tek kad je moje tijelo malo vratilo snagu, vratila se i volja i elan i dan po dan je bilo sve lakše.

Sada moj miš ima 10 mjeseci. Smijem se onim prvim mjesecima i sebi i bebi i odnosu sa mm.. Presretna sam. Svaki dan blistam, mali se budi 10 puta noću a ja sva sretna dižem se i nunam ga sa mislima u glavi "ljubav moja, opet te zubići muče ili me samo trebaš blizu? Pa hvala što me toliko trebaš, obožavam te." I cijelog si ga stišćem blizu i tužna sam što mi tako brzo raste.. Znaš kako brzo? Vidjeti ćeš, proletjet će.. Proletjet će i sva tuga, i bol i zabrinutost i ostat će ti samo prekrasna uspomena..
    Još malo!
    Ovo je tako predivno napisano i istinito.
    Brzo rastu,prebrzo.moj ima 3ipo god i veeeeelika je mamina maza.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Na Smjehuljicu je tako djelovala jedna stvar od Simply Red. Totalna nirvana u trenu. Slušali smo ju cijelim pute od MB do ZG jednom.
    Moji su se smirivali na Abbu

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Dobro si prošla, moji frendovi su neko vrijeme slušali neki Škorinu pjesmu... ja se konja bojim... ne bojim... tako nešto.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Loving me, loving you -

Nije to ništa naspram sadašnjeg stanja, Palčić i Dobrica dođu po MM-a i mene, ja moram sjedit na tabureu pored kreveta, MM mora pjevat dok oni skaču po krevetu. A pjesmica je
    " U šumici zeko sjedi, spi, sjedi spi
    Ajde zeko dođi ti da papamo mrkvicu
    Zeko hop, zeko hop, zeko hop"
    I tako po pol sata! U komadu. Jao si ga nama ako se mrdnemo, tu dreku nitko normalan ne može podnijeti.
    Žalim za danima kad sam mogla pjevat 20 različitih pjesmica.
    Sad zapnu na jednoj i ne mrdaju, nema promjene repertoara.

I kad smo na strani roditeljstva o kojoj se ne priča,
    moji sinovi, moji najdraži ljubljeni sinovi se pretvaraju u neman čim dođem u vidno polje.
    Palčić se želi nosat, ili želi tablet, ili želi sam samnom u sobu.
    Dobrica (koji nije nikakva dobrica) počinje urlikati kao 5 sinkroniziranih podivljalih zvijeri, pa gura brata, pa plače u tako velikim suzama da je krokodil mala beba za njega, tvrdi da je on sad na redu, neće ovo ili ono.
    A ja sam nekako ovako
    Ne znam kako mu objasniti da ih volim podjednako, da sam skoro pa mjerila vrijeme koje posvećujem jednom i drugom i da nitko nije zakinut, da on nije zakinut.

I čim se maknem, oboje se vraćaju u stanje divne i lijepo odgojene djece koja se međusobno vole i uvažavaju.
    A ja poželim skočit kroz prozor.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

A jooj...

Smehuljica je srećom, još uvijek jako suradljiva i prilično razumna curica... ii sam ja prepopustljiva, vrag će ga znati... ali još uvijek se uspijemo dogovoriti. A kad ja stavim veto na nešto, prihvaća.
    Hug veliki.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moj je problem što znam da su oni pametni i da sve razumiju, ali mi je teško gledati ih kako su izbezumljeni u tantrumu i kako divljaju bez veze.
    Pogotovo Dobrica.
    Ma sve on kuži, da je Palčić dragi braco i da mama voli obojicu.
    Al kad poludi to nije za ljude.

Idem otvorit topic kako se kulirate

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Mislim da već postoji takav topic.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

E nece ni moja snimku fena popusit, samo pravi fen i to ne svaki put, ponekad! A uvijek pali hodanje s njom unnarucju i carobnih cetiri: Zeko i potocic, Kad se male ruke sloze, Tata kupi mi auto, Bubamarac. I to do unedogled, ma nema ona pojma sto je sto, al pjevanje i hodanje does the trick.

A propos kuliranja, danas cu dobit pet malih zivcanih slomova jer nece jest. Jede onu fuj hipoalergenu hranu i do sad je bilo ok. Danas boze sacuvaj, pojede ko pticica. Ja pisem te mililitre u tekicu, zbrajam, samo sto joj ne cijedim u usta.

Teica, kak je tvoja jela Pregomin?

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

lavko, kaj misliš pod tim kak je jela?

Ako pitaš je l' ga voljela, voljela ga je (na našu sablazan jer je to takoooo smrdljivooo)!

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

E na to mislim. Blago vama. Nasa hrana isto smrdi i odvratna je okusa, a N je ne voli. Pocela je s Bebi ilom koji je fin, probala ja, a ova Althera je uzas. Dodje mi da je psecerim. Necu, bez brige.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Meni je svaki ad užasno smrdljiv i meni fuj. Taj koji je lavko tvoja pila je i meni bio jako bljak, više mi smrdio od onog na što smo se prebacili

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Lavko, koliko ml u danu popije?

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj lavko prvotno napisa Vidi poruku
    E na to mislim. Blago vama. Nasa hrana isto smrdi i odvratna je okusa, a N je ne voli. Pocela je s Bebi ilom koji je fin, probala ja, a ova Althera je uzas. Dodje mi da je psecerim. Necu, bez brige.
    Odbija li tu hranu otpočetka ili je to sad krenula neka promjena?

Ako potraje, na vašem mjestu, išla bih gastroenterologu i neka da nešto drugo.

Mi smo par tih hrana isprobali dok nismo došli do Pregomina.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Lavko, koliko ml u danu popije?
    Pa ovako, pojede oko 700-800 ml, ali vise blizu 700. Do sada je to bilo dovoljno, ali sad bi trebali povecat dozu, a ona i dalje najvise pojede 100 ml po obroku, a nekad bas malo tipa 75 ml. Doktor nam je rekao da se racuna kilaza x 150 i dobijes koliko bebi treba ml po danu. Mi sada vise to ne mozemo zadovoljiti, a ona kod hranjenja samo ispljune dudu i zatvori usta i nema sanse da vise zine. Inace je dobila po kilu svaki mjesec ali sad ne znam kako ce. Znaci, nece jesti vise nego sto je jela.

Citiraj Teica prvotno napisa Vidi poruku
    Odbija li tu hranu otpočetka ili je to sad krenula neka promjena?

Ako potraje, na vašem mjestu, išla bih gastroenterologu i neka da nešto drugo.

Mi smo par tih hrana isprobali dok nismo došli do Pregomina.

koliko je trajalo to isprobavanje? Znaci ni tvoja nije prihvatila odmah prvu hranu?

Ne znam ni sama sto sad.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Lavko, moj i dan danas jede maksimalno 170ml po obroku. Kad je imao 7 obroka pio je i po 100ml. Od valjda 5.mj zivota nije povecavao kolicinu

Puno sam zivaca radi toga potrosila. Mrsaviji je, ali nista mu ne fali. Ne jedu svi po formuli. Uglavnom je dobivao oko 400-500g mjesecno sad i po 200g.

Ne mozes ju sopati,jede koliko moze

Samo dizu zivce tim uputama kako bi trebalo

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ako ti ok dobiva na kilazi, ja ne bih dizala paniku

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Meni se cini da je kolicina dobra, cudno mi da je moras povecavati.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa ovako, pojede oko 700-800 ml, ali vise blizu 700. Do sada je to bilo dovoljno, ali sad bi trebali povecat dozu, a ona i dalje najvise pojede 100 ml po obroku, a nekad bas malo tipa 75 ml. Doktor nam je rekao da se racuna kilaza x 150 i dobijes koliko bebi treba ml po danu. Mi sada vise to ne mozemo zadovoljiti, a ona kod hranjenja samo ispljune dudu i zatvori usta i nema sanse da vise zine. Inace je dobila po kilu svaki mjesec ali sad ne znam kako ce. Znaci, nece jesti vise nego sto je jela.

koliko je trajalo to isprobavanje? Znaci ni tvoja nije prihvatila odmah prvu hranu?

Ne znam ni sama sto sad.
    Super dobiva na kilazi , i dobro jede.
    zaista brines nepotrebno. Nisu djeca matematicka formula da jedu za svaki obrok jednako , niti u jednakim razmacima, niti svaki dan isto.
    Moja kcer je sa dva mjeseca tek dosla kuci nakon operacije srca, bila je na porodajnij tezini. Jela je solidno, neki obrok vise neki manje. Pazila sam da ima nocne obroke, tj. svaki put kad se budila nocu dobivala je formulu ( a ne vodu ili caj).
    Fino je napredovala, a ja sam samo okvirno pratila unesene kolicine , da ne bi slucajno najednom pale ( iz zdravstvenih razloga).

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Mi smo isto prvih mjesec i pol mjeseca papali i AD i nikad nije pojela koliko je pisalo na uputama,ali nikad..i dobivala je ok na težini...kad smo počele isključivo dojiti dobivala je isto kao i na kombinaciji, znači, ništa više ni manje... al kažem, ni sad ne jede puno, male i česte obroke ima+doji još i svejedno ima već 12,5kg (sad će godinu dana). Tako da-ne brini

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Nasa je gastroenterologica bila sretna kad je malena s pet mjeseci pocela bolje jesti, a to bolje je bilo nategnutih 600ml u 24h.

Stvarno mislim da je 700-800ml taman
    Posljednje uređivanje od S2000 : 13.11.2014. at 21:40

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

E sad mi je lakse. Znate mene, brinem. Ja se nekako drzim tih uputa ko pijan plota. Sinoc smo je vagali i lijepo je dobila od zadnjeg vaganja. Necu onda paranoisat.

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Normalno da brineš, aposlutno normalno Jel plače još puno?

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ja vječno brinem to je normalno!valjda ha ha

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ne bi vjerovali, place manje. Zapravo, place nekako drukcije, prije je bilo vristanje, sad tuli, onako ko kokica. I mirnija je, vidim da se ne grci cijeli dan i ima miran san, prije se grcila i u snu.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Aj da vas jos pitam-jel vam se desi da dodje vrijeme jela i pojede jako malo, ono 30 ml a proslo tri sata od zadnjeg jela?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da. I onda sa dala ranije drugi obrok.
    zapravo sam ju vise hranila na zahtjev, a sat mi je bio samo okvirno.
    gledas dnevnu kolicinu unesene hrane, a ne svaki obrok pojedinacno.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

E ok, jer to me nekad zbuni, znaci desava se.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Nasa je gastroenterologica bila sretna kad je malena s pet mjeseci pocela bolje jesti, a to bolje je bilo nategnutih 600ml u 24h.

Stvarno mislim da je 700-800ml taman
    A kaj joj je bilo ako smijem pitati? Alergija?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Da, tako i moj nekad.
    Oduvijek ga hranim na zahtjev, jer on prvih mjesec-dva nikako nije mogao dulje od 2, 2 i pol sata bez hrane. Jer je jeo i manje od preporučenih količina po obroku, pa je ok pojeo kad se gleda ukupna dnevna količina (znači nije se prejeo)

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Nesto se definitivno zbiva kod nas jer danas mi N gura bocicu iz usta nakon par gutljaja i prakticki je na silu hranim. Jede tu hranu mjesec i pol, jel moguce da joj se sad zgadila?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

A kaj joj je bilo ako smijem pitati? Alergija?
    Nije htjela jesti. Nije imala apetita. Prejela bi se od 40ml. Nije htjela cicu, nije htjela bocu, ni casu ni spricu ni SNS... nije ni napredovala.

Uglavnom dobro me namucila, al glavno da joj nije nista

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Saljem ti pp.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ma mi smo ti malo ekstremna familija po pitanju hrane, apetita... nemoj se ugledavat na nas.

Ja samo znam da necu ni pomosliti na trece dijete jer me strah tih zlohranih malih stvorenja
    I moje nemoci da ih nahranim.
    Posljednje uređivanje od S2000 : 16.11.2014. at 21:23

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Poslala sam ti pp svejedno, pa kad ces imat vremena...

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Lavko, mozda faza. I moj je imao takve dane. Tipa ne jede cijelu noc,pa ujutro nije gladan nego nesto sitno.
    A onda dodu dani kad je bocica zakon

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ajde treba mi pametan savjet. Ja se kao i svaka mama brinem za dijete, no nekad je moja briga pretjerana, sjecate se svi kakva sam bila u trudnoci. Tako sad kada N nece jesti ja pomislim sto ako je alergicna i na ovu hranu, sto ako je bolesna a ja ne kuzim i tako...
    Kako se vi nosite s takvim situacijama? Kad reagirate? Ja krenem razmisljat o najtezim bolestima ali onda se zaustavim, kazem: ok, ne mora sve uvijek zavrsit na najgori nacin, prati dijete i reagiraj kad vidis nesto cudno. Uvijek moze biti katastrofa ali ja to ne mogu u aprined sprijeciti.

Kako vi reagirate kad vidite tako nesto, npr.nece jesti? Jel imate tripove da je neka bolestina ili mi i izirate strahove i tjesite se da vjerojatno niej nista ozbiljno?

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Lavko, mozda faza. I moj je imao takve dane. Tipa ne jede cijelu noc,pa ujutro nije gladan nego nesto sitno.
    A onda dodu dani kad je bocica zakon
    Ma mozda je. Pratit cu. Mislim, vesela je, smjeska nam se, da je gladna, valjda bi tulila.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

A kad si joj ponudila tu bočicu koju je odbila nakon par gutljaja?
    Kad je počela pokazivati znakove gladi ili kad je bilo vrijeme za jelo?

Nemam iskustva sa hranjenjem na bočicu, ali kako si napisala da i inače ne jede po tablici, a da je dobro dobila na kilaži i da je uglavnom zadovoljna, ja bih se usudila reći: gledaj ju. Ponudi joj hranu kad ti se učini da je gladna. Mililitre gledaj samo okvirno ali uzmi u obzir da možda jednostavno ima slabiji apetiit ovih dana (prehladica?, takav dan?- tko će ga znati). Razmisli kad i kako ju hraniš, možda joj treba mirnija i intimnija atmosfera. (Klempoj je od nekog trena htio cicati samo ležeći na krevetu u mirnoj atmosferi i prigušenom svjetlu.)
    Mislim da je kontraproduktivno hraniti na silu, osim ako stvarno postoji medicinski problem i nahraniti bilo kako je jedino rješenje.

Ako vidiš da se količina popijenog mlijeka nastavlja smanjivati kroz još par dana, a nema znakova prehlade, onda se obrati pedijatru.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

E ovako, danas je cijeli dan takva, potegne malo ml i onda jezikom gura van. Inace par dana jede manje ali jos uvijek prihvatljivo . Danas nikako. Inace ona voli jesti, iako je hrana bljutava, znala je zgrabit dudu ko medo.

Temperaturu nema. Kaka normalno.

Sad joj necu dati jesti dok ne trazi, a sutra je dobro pratim i zovem pedijatricu popodne.

Ne znam, stvarno ne znam...

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Lavko, ima svakakvih dana. Moj vec neko vrijeme ne zeli jesti da ga netko drzi, nego iskljucivo da on lezi na krevetu/kaucu.

I ne gledaj po sebi da je hrana bljutava,ona ne zna jel to fino ili ne. Vidjet ces i kad krene dohrana, meni neke kasice koje radim budu malo fuj bez soli i zacina,on jede kao da je to najbolje na svijetu

I ja sam bila kod pedice kad nije dobro jeo. Vagnula ga je,to je bilo ok. I rekla da ako je sve drugo dobro,za sad nema sto ona napraviti. I stvarno,malac je opet poceo jesti bolje

Jesi joj probala dati mozda vode? Mozda je zedna? (Kazu da ni bebi na ad ne treba voda,ali moj je znao popiti nesto sitno,ja sam mu svaki dan nudila)

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Dopustam da joj je mozda takav dan, evo sad cekam iduce hranjenje da vidim.
    U petak smo vadili krv pa cu sutra imati nalaz pa ce mi i to nesto reci.
    Vidis, nisam joj davala vode, inace joj dajem caj od komoraca zbog grceva al danas nisam.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

lavko, ​oprosti ako mi je promaklo: kako je sad s grčevima?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Moja mrsavica je imala faza kad je jela bocicu samo dok spava, a otkad je pocela dohrana jede sve, al mlijeko i dalje malo
    dobro napreduje pa je mozda samo faza

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •