Ja bi bilo kakve kolace, samo o hrani razmisljam, cak ju i sanjam.
Ja bi bilo kakve kolace, samo o hrani razmisljam, cak ju i sanjam.
Eeee draga Yummy_mummy,ovo nije bilo ni malo lijepo od tebe.
Sve smo tu jedna za drugu,u bilo kojoj fazi ciklusa pa tako i trudnoče,jel?
ivekica je tek saznala da je trudna,još nije ni Odbrojavanje otvorila. I sve koje smo tu znamo jako dobro o kakvim se strahovima i strepnjama radi...pogotovo u ovako ranoj fazi trudnoče.
Bar bi ti sa tolkim biokemijskim trebala razumijeti. Pa makar jaukale jedna drugoj sto puta dnevno o (za nekog drugog) banalnim stvarima.
I ja bi vrlo rado željela biti u koži Šiškice,MAMI,Sreće.. i ostalih ženica koje več imaju jedno dijete bar,ali to ne znači da ih neču bodriti,poduprijeti i patiti s njima kod svakog negativnog testića,spottinga i inog. Jeli tako?
Naravno. To je bilo na prvu..ima brdo cura sa sekundarnim sterilitetom ovdje.![]()
fali ti onda i par srceka nakon prve recenice....
Naravno koka,ali baš zato što - čisto pisanje zna biti izvor raznih nesporazuma jer ne cujete ton na koji je odredena rečenica kazana - moraš biti doslovna.
![]()
A joj cure, ajmo onda sve hodati po jajima da se slucajno neka ne bi ovdje uvrijedila zbog neke nespretno izrecene recenice!
Moja namjera nije bila povrijediti nego smiriti uzrujanu trudnicu da se ne opterecuje previse nego jednostavno uziva u trudnoci.
Ako zaista moram hodati ko po jajima da mi netko ne bi skocio za vrat radi pogresne interpretacije onoga sto sam zapravo htjela reci, onda cu se ubuduce suzdrzati bilo kakvog komentara i koristiti odbrojavanje isljucivo za ono cemu ono sluzi-brojanje dana u ciklusu.
steta sto svaki put kad se upozori na dvosmislenost postova, oni ciji su postovi krivo shvaceni to interpretiraju kao napad na sebe. bezveze.
Joj Yummy,kakvo hodanje po jajima...
Jel ja hodam po jajima,jel bubekica ili itko drugi piše samo ono što bi sve druge htjele čuti? Naravno da ne.
Pišeš apsolutno sve što želiš,i što smatraš da je prikladno temi o kojoj se raspravlja,bio to sex,lh trakice il kaj več...Kad bi sve hodale po jajima,onda bi se Odbrojavanje da,svelo na pisanje dc-a.
Ali,reči zabrinutoj trudnici da se ne opterecuje previse nego jednostavno uziva u trudnoci mi je nekaj kaj nemrem vjerovati da jedna žena koja se bori sa neplodnošču reče drugoj.
Ili je stvar u meni i činjenici da mrzim riječi "opusti se"...Nemreš se opustit. Ni nakon pozitivnog testa,niti nakon bete a bome niti nakon prvog uzv-a srćeka. To je jednostavno tak.
Žao mi je ako si se uvrijedila,to je moje mišljenje.
Vidis, to je bas ono sto ja ne mogu razumijeti kod zena koje ostanu trudne! Prvo pate jer ne mogu, a onda kad napokon im se ispuni ta zelja panicare zbog apsolutno svega. Bila sam trudna 6 puta. 5 puta je trudnoca zavrsena prerano i jos uvijek ne razumijem to ocajavnje radi trudnoce. Svaki sam put bila presretna sto sam trudna. Da li sam mogla pretpostaviti da ce trudnoce zavrsiti kako su zavrsile? Naravno. Zapravo, imam puno vise izgubljenih trudnoca iza sebe nego uspijesnih (samo je jedna rezultirala zivim i zdravim djetetom). Pa opet, sretna sam bila radi svake trudnoce koja mi se dogodila! Uzivala u svakoj dok je trajala! Umiranje od straha ionako ne moze koristiti niti jednoj trudnoci. Na kraju, to sto se nisam brinula dok je trajalo ne vjerujem da je uvecalo moju patnju radi gubitka ili me zacopralo, pa sam zato pobacila! Isto tako, ne vjerujem da sam panicarila, da bi to umanjilo moj gubitak.
Citiram Garth Brooksa:
And now I'm glad I didn't know
The way it all would end, the way it all would go
Our lives are better left to chance
I could have missed the pain, but I'd have had to miss the dance
Ako vec moramo imati bol, zasto ne i ples?
razliciti smo i tu smo da pruzimo podrsku jedni drugima u svim svojim razlicitostima, naravno s pravom na osvrt i izrazavanje vlastitog misljenja.
recenica "vec si mi dosadna sa zapomaganjem" meni nije pruzanje podrske pa makar imala i 30 srceka iza sebe.
ivekica oprosti sto smo ti advokati, stvar je forumske komunikacije ne konkretnog primjera.
ja da ugledam + vjerovatno bi dramila jos svih 9mj, i onda ostatak svog zivota... ja sam jednostavno drama queen i teski panicar, a da ne pricam da sam toliki pehista da je to u meni ostavilo traga najveceg moguceg pesimizma ikad! kolikogod se trudim bar malo sunca ugledat uvijek me realnost osamari i spusti na zemlju... ne mislim sad samo o ciklusima, ovulacijama i zeljenoj T, nego o apsolutno svemu u zivotu. nazalost.
tako da razumijem ivekicu, ali isto tako razumijem i jamimami koja samo zeli rec da panicarenje i zabrinutost nece nista dobroga donijeti... ali ne mozes protiv sebe, takvi smo kakvi smo![]()
a sad ajmo svi: mir, mir, mir nitko nije kriv
![]()
Meni nis nije jasno???? Ko se na koga i zasto naljutio???
Yummy_mummy se naljutila jer meni nije jasno kako ne razumije ivekičinu brigu...a njoj nije jasno da postoje žene koje se ne mogu opustiti kada konačno dođu do trudnoče.
Ali kao što je netko gore rekao - različiti smo i to treba poštivati.
To što se ja ne slažem s njom ne znači da ona nema pravo izreči svoje mišljenje,jel. Isto tako i obratno. Bez ljutnje.
Trudna sam 38 tjedana i svih 38 tjedana molim dragog Boga da mi da snage da sve izdržim jer taj strah ne mogu opisati. Nisam ja isprepadana i zaključana u kući da netko ne pomisli, radim sve živo, vozim auto itd. Nikakvi leukociti ni bakterije nisu poželjne u trudnoći ali nisu odmah i kraj svijeta. Ali svaka zena ce se zabrinuti oko toga.
Ivekica zato smo tu da nam se pozalis kad god ti je tesko. Mozda ne možemo fizički pomoći ali svaki savjet je dobri dosao. Moj savjet je da između ostalog pijes čaj od brusnice a ginic ce ti reci jel to za antibiotik ili nije. Samo hrabro
Kaj je sad bilo da ste sve utihnule? Ajmo cure dajte nam neke simptome, koja slijedeca piski...
Cure čitam vas i ubijam kutiju od 1kg čokoladnog sladoleda
Meni treba sutra doći vještica, pa ako ovo nije opak simptom da dolazi -ne znam što je
i da, želim samo gledat tv...spava mi se čitav dan..
Curkiceee...koje meni ljut..ne neDa vam kazem u cetvrtak idem na pregled..biti ce 12+5 ...e sad nadam se da je sve ok sto se tice bebice ali ujedno,moram svom ginek reci da me svrbi,imam zuckasti sirasti isjedak i da su mi se pojavile neke dvije ni sama neznam sto,kao neke izrasline,bradavice..sto vec,necu unaprijed niti zakljucivati..dolje na usminama..u trudnoci hormoni rade,sve je ubrzano pa je vjerovatno i ovo "iskocilo" ,naslo priliku..vidjet cu sto on kaze
Mozda imas neke gljivice one su inace siraste i svrbe, a bome i smrde puj puj
Ja osjećam jednu nelagodu i pritisak u donjem dijelu trbuha, iznad pubične kosti i napravit će mi u petak cervikalne briseve da vidimo da nije kakva bakterija
Al sve mislim ako se bakterije otkriju na vrijeme nema zla, antibiotici će sve to poubijat![]()
Ma ne ljutim se ništa. Žao mi je ako nekom dosađujem, jer sam i ja tu bila da utješim ostale. Eto meni je svaki simptom panika, jer nemam s kim pričati. Nemam mamu da mi kaže to je u redu ili nije, niti ijedna od prijateljica prolazi slično. Podijelila sam s vama da čujem vaša iskustva.
Sutra idemo urinokulturu vadit. Dr se jako zabrinula. Leukociti su podivljali. U urinu iznad 100, a granica je 2. U krvi su 25, granica 9,7
Veoma rijetko pisem, ali vas zato redovno pratim..mislim da se ni jedna od nas koje vodimo ovu bitku nemoze opustit do kraja. Ja imam transfer u petak i vec me je strah. Da li ce smzlic prezivit, kako ce sve proc. Osim velike zelje da imam svoje djete, ta beba je i jedina sansa da MM prohoda ( ustvari maticne celije koje bi uzeli su jedina sansa)...i kako da se ja opustim
Vrkuta se ne smije piti u trudnoći! Ona pomaže pri začeću.
Maza, sretno s nalazom. Javi nam kako bebica izgleda, maše li ručicama većdržim fige da sve bude ok. Zbog iscjedka, vjerojatno imaš i ti neku upalu. Odmah to reci dr da na vrijeme reagirate.
Malena, držim fige za transfer! Mora uspjet, pripremi se na njihanje kolica za 9 mj
Nijednoj od nas nije lako, svaka od nas vodi svoje bitke. Jedne se muče s neplodnosti, druge s biokemijskim, treće sa zdravljem, godinama... Milijun je razloga zašto smo ovdje, ali sve imamo jedan cilj. Zdravo dijete i trudnoću.
Svaka ima svoj problem. A i svaka od nas drugacije razmislja. Mislim da je YM to napisala vise onako saljivo a ne kao da joj fakat ides na zivce. Ja sam prva koja je njoj kukala i plakala danima i mjesecima i uvijek mi je spremno pomogla a nekad i "samarcina" dobro dode![]()
malenna88,šaljem zagrljaj isvim snagama za smrzlića!
ivekica ,
Evo malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sterilnu urinokulturu!
Znam kako je...ja u svojoj okolini nemam nikoga tko razumije išta iz MPO,ali srećom sam ovdje upoznala dosta cura sa istim/sličnim problemima pa imam s kime razglabat o tome...puno znači.
Vrutku se ne smije pit u t. Caj od brusnice i susene brusnice zvaci u neogranicenim kolicinama jer nemaju secera i 100% je prirodno. Sigurno ces dobit antibiotik ali i to pij i jedi.Ja sam se tak streptokoka rjesila.i da ak ce ti dat antibiotik odma trazi vaginalete protiv gljivica. Ja ih uvijek dobijem od antibiotika
Posljednje uređivanje od nivesa : 11.11.2014. at 20:34
A vrkuta je dobra za puno stvari,a što se tiče trudnoče kažu da jača maternicu i spriječava spontane...ali isto tako da bi se trebala početi uzimati u drugom tromj. To me malo buni...isto kažu da je dobro piti vrkutu nakon poroda.
http://alternativa-za-vas.com/index....article/vrkuta
Zuzy a da odea do gina?
moram vas pitati, vidim da cesto spominjete Vrkutu, meni je to prvi glas ...
pa zanima cure koje pokusavate ostati t - di ju kupujete, kako ju pripremate, koliko cesto ju pijete (da li svaki dan i koliko puta na dan) itd ?
Meni su rekli ak primjetim nakon kiretaze vecu napuhnutost da dode jer moze bit da se krv skuplja unutra a ne curi van....
A za vrutku mi je gin rekao da u t ne pijem. Pa sad si ti misli ko je u pravu.
lista za 11.11.2014.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
(ne)čekalice:
<mišica> ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 46 dc
ivekica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~43 dc +
lady.x ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 37 dc
ladyB~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~28 dc
odbrojavalice:
putujuca ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 24 dc
sunshine ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 23 dc
ludnica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 16 dc
merienn ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~19 dc
yummy_mummy ~~~~~~~~~~~~~~ 17 dc
xavii ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~12 dc
orange80 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~11 dc
šiškica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~11 dc
kudri ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~7 dc
mami2 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~7 dc
hellokitty ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 6 dc
nivesa ,u četvrtak idem k soc. ginićki po up za VV ali nebude me pogledala,ne stigne zbog gužve..mogu tek drugi tjedan na pregled. Moram napraviti i papu i briseve.
A rečeno mi je da je alarmantno ako bude povišena temperatura,ako me bude jako boljelo i ako krvarenje bude prejako (čak da je i to normalno).
Rekla sam gin sve i rekla je da mi je sluznica bila več dosta tanka i da nebi trebalo biti jakog krvarenja i tak i je. A normalno je da se oduži...dva dana smeđega,pa jedan dan crveno,sad opet smeđe...valjda bude skoro the end.
Bas sam se pitala di si mami!
Ajme kolika lista!!! Daj nek netko pisne test da nas razveseli![]()
http://forum.roda.hr/threads/30699-M...vrkuta-3/page4
Tu ima puno informacija,prošnjofaj![]()