Results 1 to 9 of 9

Thread: testovi koji uključuju materiju koja nije obrađena?

flopica's Avatar

Default testovi koji uključuju materiju koja nije obrađena?

recite mi kako je moguće da profesorica daje testove u kojima postoje pitanja koja se odnose na lekcije koje nisu obrađene?
    jasno mi je da su testovi gotovi, da obuhvaćaju određenu materiju koja se trebala obraditi po planu i programu.
    jasno mi je da profesorica iz nekog raazloga nije obradila sve predviđene lekcije
    ali stvarno ne razumijem da može i smije bodovati takva pitanja i na temelju toga dati ocjenu
    uopće ne znam što bi tu trebala razumjeti
    osim činjenice da je nije briga za djecu, njihovo znanje, njihovu motiviranost
    kao i činjenice da ovo nije greška koja se potkrala jer su je djeca upozorila da nisu radili te lekcije
    a njezin odgovor je vrlo pedagoški: nije me briga
    i ovo nije prvi put...

Osoblje foruma spajalica's Avatar

pa ako je tako, prvo kod nje direktno, ako nema neki suvisli odgovor, onda urudzbena zalba.

Peterlin's Avatar

Quote Originally Posted by flopica View Post
    recite mi kako je moguće da profesorica daje testove u kojima postoje pitanja koja se odnose na lekcije koje nisu obrađene?
    jasno mi je da su testovi gotovi, da obuhvaćaju određenu materiju koja se trebala obraditi po planu i programu.
    jasno mi je da profesorica iz nekog raazloga nije obradila sve predviđene lekcije
    ali stvarno ne razumijem da može i smije bodovati takva pitanja i na temelju toga dati ocjenu
    uopće ne znam što bi tu trebala razumjeti
    osim činjenice da je nije briga za djecu, njihovo znanje, njihovu motiviranost
    kao i činjenice da ovo nije greška koja se potkrala jer su je djeca upozorila da nisu radili te lekcije
    a njezin odgovor je vrlo pedagoški: nije me briga
    i ovo nije prvi put...
    Pitanje:

Da li je ista osoba razrednica? Ako nije - idi na razgovor razredniku; stručnoj službi; ravnatelju...a možeš vidjeti i s drugim roditeljima na roditeljskom sastanku. Može se sazvati i izvanredni roditeljski - obrati se predstavniku roditelja u Vijeću. Postoje i predmetne informacije - nije zgorega razgovarati s profesoricom da čuješ NJENU stranu direktno, a ne preko djeteta. Ja redovno idem na to jer je jednom mom djetetu razrednik prof. tjelesnog, pa silom prilika nema uvida u to što se radi na matematici, hrvatskom i drugim predmetima.

ALI batina ima i drugu stranu. Provjeri prije nego se upustiš u to, da se ne bi našla u neugodnoj situaciji. Moji su sad već stariji, pa treba s tim biti oprezan. Profesori ponekad daju za zadatak djeci odraditi određene dijelove lekcija samostalno (moj L. to uvijek napravi, ali E. nikada pa je onda frka na testovima, tako da treba paziti - mi nismo na satu i ne znamo što profesori daju u zadatak). Nije to veliko, ali zna biti četvrtina neke lekcije iz npr. povijesti. Često ne stignu zbog sustavnog ometanja nastave (tako je u razredu mog mlađeg sina) pa je profesorima pun kufer i onda pribjegavaju takvim metodama. Dobri učenici će se snaći, a ostali - kako tko... Ja svojima nikad ne dam da dižu galamu u stilu "to nismo učili" ako postoji i najsitnija mogućnost da je to bila domaća zadaća. A s pubertetom (vrijedi za starije) toga ima sve više.

Druga je stvar ako djeca ne razumiju gradivo iz štajaznam matematike (moji s tim nemaju problema, ali djeca iz njihovog razreda imaju) ali postoji dopunska nastava na koju svatko smije doći. Neki moraju, a svi ostali smiju i mogu.
    Last edited by Peterlin; 26.11.2014 at 09:33.

cvijeta73's Avatar

Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    . Ja svojima nikad ne dam da dižu galamu u stilu "to nismo učili" ako postoji i najsitnija mogućnost . .
    ja i ne provjeravam jel postoji ili ne postoji mogućnost.
    vjerojatno i griješim, al isprika - to nismo učili, a u testu je, u mene ne prolazi. a voli ju jako napomenuti, uh, čak mu je i najdraža
    a kamoli da šaljem urudžbirane žalbe. u nižim razredima ajd još, al u sedmom da ja pratim šta su učili, a šta nisu učili, ko bi to.
    Last edited by cvijeta73; 26.11.2014 at 09:39.

Osoblje foruma spajalica's Avatar

cvijeta nisam mislila odmah urudzbiraj, vec provjeri pa urudzbiraj. imali smo nekidan bas u skoli jednu slicnu frku, pa sam samo napisala rezime, sto je skola rekla da trebamo napraviti.
    edit: i naravno da su klinci preuvecali stvar, da nije bilo onako kako su oni rekli a roditelji digli drvlje i kamenje.
    zato prvo provijeriti.
    Last edited by spajalica; 26.11.2014 at 09:45.

Peterlin's Avatar

Tako je, Cvijeto!

Ja znam reći djeci "Ako ti ne znaš, to još uvijek ne znači da niste učili..." (pogotovo što moji znaju izostajati s nastave zbog produkcija u glazbenoj, zbog štajaznam priprema za obilježavanje sjećanja na Vukovar itd. pa propuste stvari koje drugi rade na nastavi, a ne potrude se pitati što je bilo ili nedajbog prepisati gradivo u bilježnicu).

jelena.O's Avatar

tak i kod mojeg klinca u testu iz engleskog uvijek se nađe neka riječ koju nisu učili, čak je klinac vidio da je to u lekciji iza.

istina da malo bolje gleda nešto na engleskom možda bi to i znao, ovak on zna samo ono kaj su učili

flopica's Avatar

ovdje je situacija čista da čistija ne može biti
    materiju NISU obrađivali, ni jednom jedinom rječju
    ovakvo ponašanje profesorice nije IZUZETAK nego se zna ponoviti svakih nekoliko mjeseci
    provjerila sam sve što sam mogla i trebala
    nikada ne uzimam žalopojke na račun profesora bez kritičkog odmaka i bez da utvrdim ČINJENICE

i ovo me strašno žalosti i ljuti
    zato što djetetu mom i svoj drugoj djeci šalje pogrešnu poruku
    nije mi briga ni zbog ocjene kao takve
    znam da dijete zna jer smo skupa prošli ispitivanje prije testa
    ali ta strašna nepravda, to da se neko tako poigrava s djecom i nama roditeljima to mi je rak rana.
    kad se smirim odlučit ću koje korake ću poduzeti.

suncokret's Avatar

flopica, ako je tako-idi do ravnatelja/ravnateljice i neka ti objasni točno koji korak trebaš poduzeti.
    ili će to on/ona pokušati riješiti.
    sve ostalo je, po meni, bez koristi. jer ako učiteljica namjerno ispituje gradivo koje nije obradila sa djecom, ne vidim neke koristi od razgovora s njom, a ni razrednik tu ne može puno.