sve su moje kuhinjske krpe uništene na razne načine, još da i o njima brinem...
sve su moje kuhinjske krpe uništene na razne načine, još da i o njima brinem...
Posljednje uređivanje od čokolada : 07.12.2014. at 21:51
Upravo ovakav komentar sam očekivala.
Nego...upravo sam slistila sve raspoložive jako fine keksiće, našla recept koji bi odgovarao konzumiranom, ali... ima li koja dobra duša da ga prevede na suvisle grame??
Maple Leaf Cream Cookies
Makes about 20 cookie sandwiches
3 cups all-purpose flour
1 teaspoon salt
1/2 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon nutmeg
10 ounces (2 1/2 sticks) unsalted butter, softened
1/2 cup brown sugar
1/2 cup dark amber maple syrup
1 egg
2 teaspoons vanilla extract
In a medium bowl, whisk together flour, salt, baking powder and nutmeg. In another large bowl (or in the bowl of a stand mixer fitted with the paddle attachment), beat together butter and brown sugar until fluffy, about 2-3 minutes. Scrape down the sides of the bowl with a rubber spatula, add the maple syrup and beat again to incorporate, about 1 minute. Add the egg and vanilla and beat again, about 30 seconds. Scrape down the sides of the bowl again, then add the dry ingredients, mixing on low, just until the dough comes together. Wrap multiple portions of the dough with plastic wrap and chill at least 2 hours, or overnight.
Preheat oven to 375°F. Line 2 baking sheets with parchment paper.
Once the dough is chilled, roll it out to 1/4-inch thick. Cut 10 cookies with the maple cookie cutters (or whichever shape you want to use), then flip the cookie cutter over to cut the remaining cookies with the reverse side of the cutter (so they sandwich evenly). Lay them out onto the lined baking sheets, 1-inch apart. Bake until lightly golden, about 7-9 minutes. Cool on baking sheet for 5 minutes, then transfer to a cooling rack. Repeat rolling, cutting, baking, and cooling the remaining cookies. Once completely cool, organize the cookies by same-side cookie cuts. Frost the bottom of each cookie, then sandwich them with the remaining opposite side cookie cuts.
Maple Buttercream
3 large egg yolks
1/4 cup + 2 tablespoons sugar
1/4 cup maple syrup
1 cup unsalted butter, softened
2 teaspoons maple extract (optional)
Prepare a heatproof lightly greased measuring cup and set it aside.
In a large bowl (or in the bowl of a stand mixer fitted with the paddle attachment), beat the egg yolks at medium speed until light in color.
Meanwhile, combine sugar and maple syrup in a small saucepan over medium heat, stirring until the sugar dissolves and the liquid comes to a rolling boil. Immediately transfer the syrup to the glass measuring cup to stop the cooking. Pour a small amount of syrup into the eggs, then immediately beat at high speed for 5 seconds. Add a little more syrup, then beat again for 5 seconds. Repeat this process until the syrup is gone. Continue beating on high speed until completely cool. Gradually beat in butter and extract until smooth and fully incorporated. This keeps well covered in the refrigerator.
[QUOTE=
Angie75 pojma nemas[/QUOTE]
slažem se![]()
curke, danas sam bila u IKEA-i i jela božanstveni kolač s čokoladom i bajamima
ima li tko sličan recept ili koga u IKEA-i da dođemo do recepta?
za ljuštenje badema mora biti baš kipuća voda i baš hladna ledena
Sinoć sam ispekla puffiće.
Super su, poput medenjaka!
Nisam ih prelila čokoladom jer je već bilo dosta kasno, ali i bez čokse su dobri. I jednostavni za napraviti!
A sad mi nema druge nego ljuštiti bademe![]()
kad ih uroniš uhladnu vodu ostavi par sekundi da ljuska nabubri onda ih izvadi na krpu i prvo ih malo provaljaj promuljaj
super, još nisam ni počela razmišljati o kolačima, a sad već, zahvaljujući vama, imam popis
milijun komada
snowballs
pufice
prhku lješnjakaču
a s obzirom da dva dana nakon božića slavimo sinov roćkas - to ćemo podebljati kremastim kolačima
http://moja-kuhinja.com/preracunavan...-jedinica.html
Uglavnom 1 šalica je 240 mL.
Šalica je 240 ml.
Žlica (tablespoon) je 15 ml.
Žličica (teaspoon) je 5 ml.
Vjerojatno i kod nas ima za kupiti doze, pa imaš odmah set: šalicu, pola, šalice, trećinu itd...isto tako i za žlicu i žličicu.
Evo:
čokoladni kolač
Sastojci:
25 dkg čokolade za kuhanje
25 dkg šećera
25 dkg oraha
25 dkg maslaca
6 jaja
2 dcl slatkog vrhnja
Postupak:
Istopiti na pari 10 dkg čokolade i maslac.
Istući bjelanjke, zatim dodati šećer i istući. Zatim dodati žumanjke,
orahe i istopljenu čokoladu i maslac. Peći sat vremena na 150 stupnjeva (kalup 26 cm).
Obavezno staviti masan papir. Pustiti preko noći da se stegne, sutradan staviti glazuru od 15 dkg čokolade
i 2 dcl slatkog vrhnja istopljene na pari.
Radila sam za vikend s lješnjacima, okus je bio super ali mi nije bila sočna kao s orasima. Možda sam je malo prepekla, a možda je i do toga što su orasi masniji.
Posljednje uređivanje od jennifer_gentle : 08.12.2014. at 14:45
Svake godine obavezno radim onaj maxin voćni kolač raspucance i gingerbread house.
Sad me mami i ova torta s bademima.
Ostalo prema trenutnom raspoloženju.
Vjerojatno mađaricu prema kćerinoj želji i možda prhku pekmeznjaču/makovnjaču.
Iako, s godinama počinjem cijeniti obične orahe, pa možda ulete umjesto prhke makovnjače šape ili princes pufići.
Stvarno, što je to s godinama i orasima? Prije ih nisam mogla smisliti, a sad su mi svake godine sve bolji![]()
ja ću ljesnjakaču, biskupski kruh, milijun komada 2 verzije, mađaricu
ako se prorijedi do NG ispeći ću još kuglof i/ili roladu
Medenjaci, sape, krancle, pufici, snowballs, toblerone...bit' ce nam dosta!
Zasad je sigurna nougat madarica,baklava od J.Olivera,mandulat i mak kiflice. Lista će jos rasti,ove godine pecemo mama,teta i ja![]()
Mi nema sanse da to sve pojedemo!
Ja samo pratim
Kakva je to jamieva baklava?
krancle kopiram s jedong od ranijih bozicnih topica:
umjesiti glatko tijesto od:
300 g oštrog brašna
malo praška za pecivo (ja stavim žličicu)
1 jaje
150 g margarina/maslaca
100 g šećera
1 vanilijin šećer
tijesto držati minimalno 1 h u frižideru.
Potom tijesto razvaljati, vaditi zvjezdice/cvijetiće i peći. pečene zvijezdice mazati pekmezom i spojiti, te po želji uvaljati u štaub šećer.
e sad pola zvijezdica/cvijetića treba imati onu famoznu rupu, ja je radim s epruvetom, Apri rastavi kemijsku, vjerujem da jos ima zanimljivih ideja kako to riješiti.
Sasa me pretekla sa baklavom
A mak kiflice (izađe oko 80komada)
170 g brašna
na vrh noža p.z.p.
85g šećera u prahu
1 van.šećer
2 žumanjka
140g hladnog ribanog maslaca
70 g mljevenog maka
Pomiješajte brašno sa pzp i prosijte u veću zdjelu. Dodajte ostale sastojke i pomoću metlica za tijesto izradite glatko tijesto. Radnu ploču malo pobrašniti, tijesto još malo izmijesit i stavite u frižider bar sat vremena. Oblikujte kiflice, stavite na lim obložen papirom za pečenje i pecite 8minuta na 180°C. Ostavite da se ohlade preko noći, pa krajeve umočite u bijelu čokoladu.
hvala
a jel ih ispadne dostaa ili treba poduplavati količinu?
moj malac obožava krancle, a ja sse ne mogu sjetiti po kojem sam ih receptu radila preklani (lani ih je sveki radila)
Kod mene je neizostavan biskupski kruh i orahnjača. Biskupski pečem valjda već 20-ak godina... Možda još dodam ovaj vaš milijun i planine sa snijegom. Planine sa snijegom radim u plastičnom kalupu za cijeđenje agruma, izgedaju kao košnice, samo što su meni puno ukusnije. Ako kome treba recept - pišem. Plizzz, već dugo tražim za biskupski miješano kandirano voće. Jel ga netko vidio negdje? Ide mi 100g u dvije štruce...
jel netko ovih dana vidio mlijeko u prahu negdje na akciji?
nama su rafaelo kuglice pod obavezno na stolu, a svima su najfinije u varijanti sa punomasnim mlijekom![]()
Ima netko mozda recept za krancle/lincere u koji idu orasi? Lani sam radila po takvom receptu i bili su odlicni, a sad ga ne nalazim![]()
Molim te, Peterlin, pitaj kad stignes. Hvala!!
Evo krancle s orasima (u rcp su bademi.....)
http://www.coolinarika.com/recept/zv...-s-marmeladom/
Takav recept je i na vanilin šećeru. I super su fine.
Meni od te količine ispadne oko 90 malih malih komada. Onih normalnih je vjerojatno oko 50 komada.
Hvala!!
Moja skromna lista: krancleki, gingerbread covjeculjci, pipli' cookies i cupavci. Orehnjacu i vanili kiflice dobijemo od bake![]()