Stranica 57 od 63 PrviPrvi ... 7475556575859 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,801 do 2,850 od 3113

Tema: Motorički razvoj djeteta u 1. godini života

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Apsu to ja sad radim svojem, drzim ga pod prsima. I tako zna ici i nogama i rukama,ali cini mi se da sam jos nema snage u torzu

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Polako, vježbaj s njim na podu kad god ti se da.
    Moj je propuzao tako da je svekar bio kod nas i 5 sati (ozbiljno,5 sati! ) se s njim na podu borio, po cijelom stanu ga je vodio na sve 4 i malac sutradan sam krenuo

A kako nebi ostavila kičmu na podu, pod prsa mu mozes staviti rucnik ili krpu ili nesto, i lagano ga dizat na njoj i drzat da ima potporu dok sam ne ojaca dovoljno da krene sam.

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mi smo dobili dijagnozu. Tortikolis i distoni.
    Sad slijedi terapija i pretrage. Tako da ću često visiti na ovoj temi.

Lola13 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Drage mame, molim va pomognite mi razrijesiti nedoumicu.

Prilikom prematanja se zna zažestiti i onda se sav napne i ispruzi i zategne nogice i stisne si mala muda :D i ne kuzim kako ga to ne boli, al nisu mala jajceka problem..
    Sav se ukoci ko iglica i stisne.

Jesam ja luda i brinem se previse ili to bebe rade?
    Jedva mu stavim pelenu, on se opcenito mrzi oblaciti, ali voli biti gol
    Ima 6mj

Hvala

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

I moj se tako,sav se ukoči i izvije u nazad, ja mislim da se pokušava obraniti od odjeće

Lola13 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Hahahaahhahaha, da, moze biti
    To je sad u zadnje vrijeme poceo, jos se i polu namrsti :D i onda ne mogu nista nego cekat da se odkoci :D

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Čekaj,čekaj. Ima tek 6 mjeseci. Kad te sa 10 počne mlatit rukama i nogama i bježat ti dok ga oblačiš, onda će bit zabavno

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

to i moja radi nema šanse iti da joj stavim pelenu između bokova....pogotovo sad kad je i malo hladnije, malo se od hladnih ruku ukoci i maše glavom s nekom presmjesnom facom

Lola13 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

S nogicama me vec mlati, prematalica mi visoka, a ja niza pa me taman po (.)(.) isprebija kad se nagnem :D

Da, to presvlacenje, od pocetka ga nije volio! :D

Ribica2510 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Drage moje,

prosli smo 6 mjeseci I jos uvijek ne puzemo.Pedijatrica nas je poslala na pregled u djecju bolnicu Kantrida I oni su nam preporucili hospitalizaciju na dva tjedna kako bi mogli bolje popratiti malenoga.E sad privatni dr.Batinic nam je rekao da bi bilo grijeh nas hospitalizirat jer je sve ok,jedino da ima nizi tonus kraljeznice ali da ce to naici.Neznam da li je tko bio na Kantridi I kakva su iskustva?Hvala puno

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Cek, beba ima 6mj ili?

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Beba je 6mjeseci i nesto dana/tjedana? Ja ne razumijem zar oni nemaju pametnijeg načina za trošenje novaca! Gnjave i bebu i mami i nepotrebno zabrinjavaju.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Pa ne ocekuje se pod redovno da beba od 6mj puze. Moj se tad tek naucio okrenuti trbuh/leda, a propuzao je s 8 mj

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hospitalizirati dijete samo zbog toga?!
    hospitalizacija treba biti opcija jedino onda kada se problem ne moze rijesiti ambulantno ili u dnevnoj bolnici.
    izlagati dijete nepotrebnoj traumi odvajanja, bolnickim infekcijama i potencijalnim infekcijama koje kruze unutar bolnice sve zbog( cini se malog) kasnjenja u motorici ?!
    uopce mi nije jasno, ali svakako bih trazila druge opcije.

tanja37 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Moj jucer napunio 9 mj. pa ne puže...

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Moj je propuzao sa 10!
    Živo i zdravo dijete, kakva hospitalizacija!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne mora biti samo zbog ( ne)puzanja.
    Ne znamo tocno na osnovu par postova sto je u pitanju.
    ali bez obzira na sve , hospitalizacija mora biti zadnja opcija.
    kad se potrose sve druge.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Pa kaze da je samo nizi tonus kraljeznice...

Ali nisam cula na 2tj bolnice da se samo poprati dijete radi dijela motorike

Ribica,javi se da nam razrijesis dvojbe

Ribica2510 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Jooj drage moje,ja se ispričavam što sam šturo napisala,mali mi je bio grintav pa sam skratila.
    25.11, je napunio 6 mjeseci,išli smo na pregled kako bi se cijepili,medjutim kako nismo imali stolicu pedijatrica mu je gurnula prst u guzu te
    ga je time jako rasplakala,nakon toga je htjela provjeriti njegove motoričke sposobnosti(dok on vrišti od plača),naravno nije htio ništa.
    Naručila nas je na kontrolu za četri dana,tada je bio bolji ali ga je svejedno naručila na Kantridu kod doktora za fizikalnu medicine.
    Doktor je na pregledu rekao da mu je tonus mišića snižen te za bilo kakvu daljnu dijagnozu on mora provesti sa njime više od pet minuta.
    E sad navodno se ambulantno jako dugo čeka I tko zna kad bi stigli na red,stoga je on preporučio hospitalizaciju.Rečeno mi je da bi ja bila sa malim,imali bi vježbe svaki dan I pratilo bi se njegovo stanje.
    S time da vidim da mi je na papiru napisao dijagnoza:distonija,nespecifirana.
    Znači on sad ima 6 mjeseci I tri tjedna.Može se rotirati ali to radi rijetko,najčešće uz moj poticaj.Pokušava puzat al mu ne ide I to završava plačom.
    Vidi se da je u predjelu kičme malo pogrbljen,što su I rekli da mu je niži tonus mišića te još nije spreman sjediti.
    I primjetila sam da mi uvrće lijevu ručicu,ali kažu da je to okej.
    Sve ostalo je uredno.
    Teško mi je donjet odluku da ne idem u bolnicu,jer se bojim da ću ga onda stalno promatrat I pitat se dali je sve uredu,a s druge strane ne želim ga maltretirat sa hospitalizacijom,pogotovo zato što neznam kako cu dohranu organizirat jer se tamo ne može kuhati a I strah me da ne pokupimo kakav virus....

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

ja nisam strucna za ovo al sam šokirana reakcijom pedijatra, bez teksta sam...
    draga moja moja se rotira sad s 8mj sjedenje i puzanje necu ni spominjat, sve je to individualno i sa 6mj rijetko koje djete sjedi
    a hospitalizacija zbog vježbica da se mene pita nema šanse, prvo šok za dijete a zatim to je ipak bolnica

Ribica2510 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Čini se meni isto da je ona više u strahu jer je jako mlada I mi smo joj prve bebice.
    Rekla sam joj da mi je privatnik pokazao vježbe koje ću raditi sa njime doma, s time da je izričito napomenuo da se to shvati ne kao vježbe već samo
    način na koji ćemo provodit kvalitetnije vrijeme.Čak mi je rekao da je njegov sin jako kasno prohodao I da su ga svi pitali zašto ne vježba,a on je rekao da će njegov sin prohodat kad bude spreman I tako je I bilo.
    Pokazala sam joj njegov nalaz I rekla mi je da sama odlučim,ali da je sad jedna mama bila u bolnici I da je bila zadovoljna,
    vježbate I družite se sa drugim mamama,te da ne bi to trebala shvatit kao bauk.
    Neznam dal da idem ili ne...stvarno neznam šta mi je činiti.Zato sam se nadala da je netko bio na hospitalizaciji pa da iz prve ruke znam kako je tamo.

Ribica2510 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Pa šta tebe nisu pitali sa šest mjeseci dali se sa lakocom rotira?
    Citiraj Ninunanu prvotno napisa Vidi poruku
    ja nisam strucna za ovo al sam šokirana reakcijom pedijatra, bez teksta sam...
    draga moja moja se rotira sad s 8mj sjedenje i puzanje necu ni spominjat, sve je to individualno i sa 6mj rijetko koje djete sjedi
    a hospitalizacija zbog vježbica da se mene pita nema šanse, prvo šok za dijete a zatim to je ipak bolnica

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Moj mali ima distoniju, hipo je od početka. Propuzao sa 10, posjeo se sam sa 11 mjeseci, tek neki dan.
    Mi idemo na vježbice kod fizioterapeuta 2 puta mjesečno, i to je bilo dovoljno da ojača i napreduje.

Apsolutno mislim da je reakcija pedijatrice pretjerana. Umjesto bolnice, zamoli ju da ti da uputnicu za fizijatra i neuropedijatra, oni će ti puno bolje od nje znat reći što ti je dalje činiti. Vjerojatno će te poslati na vježbe na koje ćeš ići par puta mjesečno po 45min, a ne svaki dan

Ribica2510 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Dala nam je već uputnicu.Bili smo mi kod dr. fizikalne medicine I rehabilitacije,ali je gužva ambulantno I kaže da neću nikad stići na red,pa je zato bolje hospitalizacija I naravno da ga on malo duže pogleda jer da mu je malo pet minuta dijagnosticirati išta.
    Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
    Moj mali ima distoniju, hipo je od početka. Propuzao sa 10, posjeo se sam sa 11 mjeseci, tek neki dan.
    Mi idemo na vježbice kod fizioterapeuta 2 puta mjesečno, i to je bilo dovoljno da ojača i napreduje.

Apsolutno mislim da je reakcija pedijatrice pretjerana. Umjesto bolnice, zamoli ju da ti da uputnicu za fizijatra i neuropedijatra, oni će ti puno bolje od nje znat reći što ti je dalje činiti. Vjerojatno će te poslati na vježbe na koje ćeš ići par puta mjesečno po 45min, a ne svaki dan

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Citiraj Ribica2510 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa šta tebe nisu pitali sa šest mjeseci dali se sa lakocom rotira?
    da na sto sam ja rekla ne, i sve ok, evo nakon mj dana se samo rola po dnevnom.

al neznam ta bolnica mi stvarno zvuci malo predramaticno

innu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Možda samo mene bode u oči ovaj dio: kako nismo imali stolicu pedijatrica mu je gurnula prst u guzu te
    ga je time jako rasplakala,nakon toga je htjela provjeriti njegove motoričke sposobnosti(dok on vrišti od plača)

meni je ovo jao, jao.
    Natrag na temu, moj čupavi je u tjedan dana propuzao, sjeo samostalno i počeo se dizati na noge. Kad je napunio osam mjeseci.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Lijecnik fizijatar iz bolnice predlaze hospitalizaciju samo zato sto su ambulantni kapaciteti pretrpani!!
    apsurd hrvatskog zdravstva. Kad se dijete izlaze stresu i riziku hospitalizacije samo i iskljucivo zbog toga sto ima premalo strucnog osoblja da odrade ono sto dijete treba u ambulantnoj obradi i ambulanti!
    katastrofa!
    dakle , oni zele hospitalizirati dijete ( i majku) samo zato sto su preotereceni , a ne zato sto djetetovo stanje to zahtjeva!
    svasta bih jos mogla reci na to...

jos jednom, nema sanse da bih zbog toga dijete izlagala hospitalizaciji. Trebate pregled neuropedijatra ( da se iskljuci neuroloska podloga )i onda vjezbe sa fizioterapeutom. Vjezbe sa fizoiterapeutom ce trajati mjesecima ( najcesece dok dijete ne prohoda), jednom ili vise puta tjedno. U svakom slucaju mozete sve to pokusati obaviti u ambulanti , ili privatno. Ili se hospitalizirajte , ako vam se ovo dvoje ne cini izvedivo, ali ponavljam... Hospitalizacija je predlozena jer bolnica ne moze organizirati posao optimalno, nikako zbog stanja djeteta!
    Posljednje uređivanje od sirius : 13.12.2014. at 14:05

Ribica2510 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Sirius,hvala na savjetu.
    U ponedjeljak cu zvati pedijatricu I vidjeti ak ce mi dat uputnicu za neuropedijatra.

Puno je apsurda u našem zdravstvu,trudim se vjerovat ljudima koji su školovani za zdravlje naše djece,al ipak je to jako teško.
    Najradije bih otišla na selo I tamo odgajala svog sina..dalje od svih ovih neprirodnih utjecaja na njegovo odrastanje.
    A pogotovo mi dodje slabo kad svugdje oko nas zvoni AD,kašice..i sve ostale bebi marke...imam osjecaj da trebam utovit prasca pred kolinje a ne bebuhttp://forum.roda.hr/images/smilies/sad.gif

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Ribica2510 prvotno napisa Vidi poruku
    Sirius,hvala na savjetu.
    U ponedjeljak cu zvati pedijatricu I vidjeti ak ce mi dat uputnicu za neuropedijatra.

Puno je apsurda u našem zdravstvu,trudim se vjerovat ljudima koji su školovani za zdravlje naše djece,al ipak je to jako teško.
    Najradije bih otišla na selo I tamo odgajala svog sina..dalje od svih ovih neprirodnih utjecaja na njegovo odrastanje.
    A pogotovo mi dodje slabo kad svugdje oko nas zvoni AD,kašice..i sve ostale bebi marke...imam osjecaj da trebam utovit prasca pred kolinje a ne bebuhttp://forum.roda.hr/images/smilies/sad.gif

hocu ti reci da lijecnik koji ga zeli hospitalizirati ne zeli njemu ili tebi lose.
    ali je stanje u zdravstvu (prepunjeni ambulantni kapaciteti, premalo terapeuta...) dovelo do toga da se predlaze hospitalizacija za stvari koje se obavljaju ambulantno ili eventualno u dnevnoj bolnici.
    preporuke za hospitalizaciju djece su jasne. Hospitalizacija uvijek i jedino ako se postupak ne moze obaviti ambulantno ili u dnevnoj bolnici.
    nažalost, taj lijecnik vjerojatno ne vidi način da vam da skori termin na normalni temeljiti pregled (od pola sata) pa onda predlaze odjel ne bi li bili dostupni kad on u guzvi nade vremena.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj innu prvotno napisa Vidi poruku
    Možda samo mene bode u oči ovaj dio: kako nismo imali stolicu pedijatrica mu je gurnula prst u guzu te
    ga je time jako rasplakala,nakon toga je htjela provjeriti njegove motoričke sposobnosti(dok on vrišti od plača)

meni je ovo jao, jao.
    Natrag na temu, moj čupavi je u tjedan dana propuzao, sjeo samostalno i počeo se dizati na noge. Kad je napunio osam mjeseci.
    I meni je taj dio

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

I meni se želudac dignuo na to, pa ja bih pobjegla od te pedice glavom bez obzira. Majko mila, pa to mi zvuči kao zlostavljanje djeteta

I iskreno, ne bih ga davala u bolnicu, ne znam po čemu bi stanje bilo tako kritično

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    I meni se želudac dignuo na to, pa ja bih pobjegla od te pedice glavom bez obzira. Majko mila, pa to mi zvuči kao zlostavljanje djeteta

I iskreno, ne bih ga davala u bolnicu, ne znam po čemu bi stanje bilo tako kritično
    Hajde ne pretjeruj . To je pregled koji pokazuje da li dijete ima zatvor i kakav.
    imam iskustva sa gastroenrerologom , pa znam.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Cekajte malo, sva djeca iz manjih gradova, bez mogucnosti fizikalne terapije na tjednoj bazi se hospitaliziraju, dva, tri puta godisnje, trebali smo i mi, al swo radije odabrali opciju da putujemo svaki tjedan jer nismo jako daleko, tako da je to nekima normalno
    a nasi redovni pregledi kod fizijatra su trajali 10, 15 min, dakle ne pet, al ne ni nesto dugo

innu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Hajde ne pretjeruj . To je pregled koji pokazuje da li dijete ima zatvor i kakav.
    imam iskustva sa gastroenrerologom , pa znam.
    Na sreću nemam iskustva, ali baš mi je nekako zvučalo brutalno, istina, nemam pojma koliko je dana zatvor trajao da bi se odmah pribjeglo ovakvoj metodi i to od strane pedijatrice(ustvari me je najviše zasmetao onaj dio u zagradi), ali sigurna sam da ako je bilo par dana u pitanju postoje i druge metode.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Cure su bile stare dva mjeseca kad smo trebali biti 10 dana na goljaku, hipertonus
    imate li opciju drugog misljenja i privatnih fizioterapeuta ako se u bolnici dugo ceka na termin

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Pa to je i meni brr,odmah prst.
    Ja se bojim toplomjer staviti u guzu kad mjerim temperaturu,a koliko je on uzi...

Dobro da sad znam da i to postoji

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Moj još nije dobio toplomjer u guzu, tolko mi je to užasno!

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja sam tako jednom-dvaput mjerila, al je bio nemiran da sam se bojala ozljede. Pa sam odustala i izmjerila mu pod rukom

Ontopic otkrio je sjedenje u w. Zapravo ne duplo, nego pola w jednu nogu stavi iza,drugu ispruzi.
    Cijeli dan ga ispravljam

alef avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj alef prvotno napisa Vidi poruku
    Zanima me moze li mi neko od vjezbaca opisati neke vjezbice za ruke?
    Naime, moj msleni ima 7 mj i 10 dana, prevrce se sa ledja na stomak i obrnuto, puze vojnicki, cak pokusava i noge skupiti ispod sebe za pravo puzanje ali tad se nasadi na glavu. Kad je na trbuhu sav je "razljepljen" rukice kotisti da se igra i nikako ne znam da ga potaknem da se osloni na njih i odigne malo.
    Evo mene tacno tri godine kasnije sa jednakim problemom... Jedino sto curica ne pokazuje naznake ni da ce puzati vojnički, ali se odupire malkice vise od brata u ovoj dobi...
    Sin je na kraju tek sa 10,5 mj poceo da se diže u četveronožni stav, odmah sutradan se posjeo i ustao uz kauč... Nismo uspjeli ničim da ga potaknemo dok sam nije odlučio...
    Mozda nismo radili to na pravi način... Imate li kakvih prijedloga?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Meni su rekli da ruke vježbam tako da ga stavim potrbuške, i nešto ispod prsnog koša (fizijatrica je imala neku loptu, il valjak), ili njega preko moje noge i ispred njega igračke. Pa se onda pomalo drži na rukama, pridržava i igra

Ribica2510 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Nismo imali stolicu pet dana,zato je rekla da mora provjerit sa prsticem I meni je to kao majci bilo strasno,al nismo ni prvi ni posljednji.
    Stalno se mucimo sa stolicom,tako da sam I od toga luda.
    Ipak mislim da cu cekati poziv iz bolnice na hospitalizaciju,jer ga svaki dan promatram I pitam se dali je sve uredu.Otici cu dolje pa cu
    vidjeti kako funkcionira,lako malog u ruke I bjez doma ako ne valja.
    Sada sam primjetila da mi se poceo izvijati kad lezi na ledjima,radi kao most ali I place,kao da mu nesto smeta.
    I vec dva mjeseca mi ima neki tik sa glavicom I ramenima,nisam se opterecivala jer kazu da je do godine dana normalno ,al eto
    bolje odem ja u bolnicu pa neka ga pregledaju kako spada,da budem na miru.
    Svaki dan malo vjezbam sa njime I vidi se napredak,kao da mi vise nije onako mlohav,medjutim kad zeli puzati jednostavno ne koristi ruke,odguruje se sa nogicama tako da se isto nasadi na glavicu.

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ribica2510 to izvijanje treba ispravljati jer nikako nije u redu isto kao ni odgurivanje s nogicama
    Nama su to na prvim vježbama rekli. Bolje da odeš nego da se stalno pitaš što nije u redu.
    Mi smo uspješno svladali okretanje s leđa na trbuh

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

ribica jel dojen ili?
    Moja je tek nakon mjesec ipo dohrane unormalila stolicu, a prije je znalo biti i po tjedan dana bez. Mislim da ti je to normalno sve dok ne vidiš da se baš muci

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Normalno, bilo bi užasno djetetu uskratiti da istražuje okolo. Pogotovo ako je do sad istraživao.
    Umjesto toga mu možeš pomagati da puže. Znači, primiš ga rukom pod prsa i podižeš na sve 4. Ako još nema refleks da nogicama ide prvo jedna pa druga, onda mu ti nogice pomiči.

Što se tiče pogrbljenog sjedenja, dobro da se ne posjeda prečesto, i što manje mu daj da sjedi. Vjerojatno je hipoton u trbuhu i dok ne ojača trbušne mišiće, bez veze mu pati kičmica kad je tako nagnut prema naprijed.
    Evo nas nakon 3 tjedna, jedno par dana nakon sto sam napisala da se posjeda samo kad bjezi od pelene se poceo posjedat stalno-na podu, u krevetu, kad god mu padne na pamet.Nabavili smo fitness loptu i vjezbamo na njoj vjezbamo s njim. otkad radimo s njom vidim rezultate puno brze nego prije s ostalim vjezbama (jos uvijek vjezbamo na taj nacin, isto)-vidim mu guzu dok sjedi (prije je sjedio skoro na ledjima) a i danas se sam ustao u kreveticu nekoliko puta Sto se tice klasicnih vjezbi stvarno vise ne vidim kakvog efekta ima ta vjezba ljuljanja u cetveronoznom, mi ga postavimo u cetveronozni, upalimo Teletubbiese na laptopu i on se sam krene ljuljat, i to toliko jako da ga trebamo drzat da ne odleti u laptop.Isto mu zavezem maramu oko struka i drzim da ne legne na trbuh dok puze, nema nekog efekta.Pravilno puze jedino po krevetu, ili ako ga pustim preko hrpe razbacane robe, al to je radio i prije dva mjeseca. Jos smo trebali u petak na vjezbe (idemo jednom mjesecno) pa su nam ih otkazali jer je fizioterapeutkinja na bolovanju (drugi put otkad vjezbamo, do sad smo uspjeli doc na red samo 3 puta ). Sta da radim sa njegovim ustajanjem, da ga pustim?

Ribica2510 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

ribica jel dojen ili?
    Moja je tek nakon mjesec ipo dohrane unormalila stolicu, a prije je znalo biti i po tjedan dana bez. Mislim da ti je to normalno sve dok ne vidiš da se baš muci
    Od početka smo imali stolicu skoro nakon svakog podoja,sa cetri mjeseca su postale sve rjeđe, a sa 5 I pol mjeseci smo uveli dohranu I sad cemo za koji dan navrsiti 7 mjeseci, međutim I dalje se ništa ne mjenje ima stolicu 5-10 dana.Nisam primjetila da ga muci osim taj dan kad se treba pokakati.
    Brizan,pretvorit ce mi se u krusku,sljivu..I ostale namirnice koje otvaraju.

Ribica2510 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure su bile stare dva mjeseca kad smo trebali biti 10 dana na goljaku, hipertonus
    imate li opciju drugog misljenja i privatnih fizioterapeuta ako se u bolnici dugo ceka na termin
    Dobili smo drugo misljenje(da je sve ok,osim sto mu je nizi tonus misica kicme),ali pedijatrica mi rece da ona ipak vise vjeruje ljecniku iz bolnice,te da
    bi mi milo bolje poc se hospitalizirat I onda biti sigurna.

Ribica2510 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj Sani1612 prvotno napisa Vidi poruku
    Ribica2510 to izvijanje treba ispravljati jer nikako nije u redu isto kao ni odgurivanje s nogicama
    Nama su to na prvim vježbama rekli. Bolje da odeš nego da se stalno pitaš što nije u redu.
    Mi smo uspješno svladali okretanje s leđa na trbuh
    Ma joooj...ja bi ga najradije pustila da se sam razvija.Uopce nisam sigurna koliko je dobro petljat po njihovom motorickom razvoju.
    Bravo za vase okretanje,sad trebas ograditi krevet I extra paziti na vrtirepa/ku

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

evo moja je uspjela u 3minute savladati uzastopno rolanje, sad je po cijeloj kuci, samo se okrece dok ne dođe do zida pa onda u rikverc
    vec je pocela pružati prste prma uticnici

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

evo moja je uspjela u 3minute savladati uzastopno rolanje, sad je po cijeloj kuci, samo se okrece dok ne dođe do zida pa onda u rikverc
    vec je pocela pružati prste prma uticnici
    Oh, ajde sutra se napokon zaletim do poste

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Oh, ajde sutra se napokon zaletim do poste
    hahahahahh
    mislim da je bilo vrijeme
    jedno pitanje, ima svoju podlogu puzzle a rijetko je kad na njima,a parket se dosta kliže, vidim da kad bilo što pokušava samo kliže, imaju li kakve čarapice hulahopice il nešto slicno, jer imam osjecaj da se nikad nece posjesti na parketu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •