Povlaci se i kodalergicara u pubertetu jako cesto cesto. Nas vode ko alergicare.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Povlaci se i kodalergicara u pubertetu jako cesto cesto. Nas vode ko alergicare.
Ali još niste u pubertetu?
moj najveći počel izrazitije progleme s rinitisima počel imat pred 2 3 godine, taman na pragu puberteta
12 i pol
Navodno kad dobe mengu da ce stat..
Posljednje uređivanje od lunahor : 14.12.2014. at 16:28
I evo nas opet. Ovaj put sa temperaturom. I puno gore zvuci kasalj i maleni izgleda nego sto stvarno je ovaj put. Ali treba ventolirat.
Joj drzite se.
Jelena nemam pojma za muske :lol
Nego ja nekaj kopala po papirima i nas,a da sam alergicna na kucnu prasinu ( sto znam iz prakse), dactilo nesto, i tkanine, bas nalaz. Skroz sam na to zaboravila.
Sent from my iPad using Tapatalk
Mi smo krenuli prije 2 tjedna u slanu sobu, već mjesec dana smo na ulju crnog kima...baš me zanima kako bude se manifestiralo sve ostatak zime.
Imam nekakvo pozitivno razmišljanje i dobro se držimo. Drž' te fige. A moramo isprobati više toga očito...
Citronellu u Sloboštini, nakon razočaranja s prvom slanom sobom....
si vidla ovu https://www.ponudadana.hr/Slana-soba...yfAaAquM8P8HAQ selo dalje od ove tvoje
Nije mi jasno da je tako jeftino. Mi placamo 8okn po dolasku dvoje djece i ja. 3ominuta smo unutra. Uzeli paket 10+3 gratis.
sad je tam akcija pa spuste na kolektivnu kupovinu,mi kad smo išli u nacl plaćali smo manje od 40 kuna za 3klinaca
I opet evo nas na ventolinu 8 ili 9 put ove godine. Kaže pedijatar to je on za dijagnozu astme koju nije dobio...
Dao nam je ventolin kad dođemo doma svakih 20 minutasat vremena i onda svakih 6 sati po dva potiska, idućih 5 dana uz smanjivanje...
Vraća nam flixotide koji nam je pulmolog/alergolog s rebra ukinuo prije 2 mjeseca jer smatra da mu ne pomaže. Ja sam između dvije vatre. pedijatar je uvjeren da mu flixotide treba da mu ne oslabe pluća i da ga održavaju a unatoč tome što je bio 9mjeseci na flixo i po potrebi ventolin (ispalo je 8 puta ove godine) on dobije opet bronhoopstrukcije. 3 puta na hospitalizaciji.
Već se ponavljam ali tako sam u komi više...krenuli u slanu sad nam se pak to poništava tih 4 dolaska ne mogu ga u petak voditi takvog.... iako on je super volje nije klonuo samo uvlači dok diše teško..![]()
radiš li mu kakve inhalacije doma?
možda bi mu boravak u slanoj sobi ipak pomogo?
Iskreno ne inhaliramo se redovito samo kada je u teškoj fazi kao sada...par dana...
Ne znam ni sama za slanu...žena je rekla da je normalno da počne kašljati i možda curiti nos jer to je znak da se počinje čistiti. Tek smo trećinu prošli.
a s ćime se doma inhalirate, jel stavljaš mirtu u fiziološku?
gdi ti stanuješ?
dodaj u fiziološku kap mirte eteričnog ulja, slično rade i u Crikvenici, bar mi je to dole doktor reko
Mašnica, šaljem ti samo veliki zagrljaj! Od uputa ne znam koliko ti mogu pomoći, ne znam što ti sada znači to što vjerujem da će i kod vas biti bolje, kao što je i kod većine. Teško je dok traje i dok imaš osjećaj da ništa ne pomaže. Bit će djetetu bolje i čistim rastom tijela, teže će dolaziti do opstrukcije. Vezano za tips&tricks sve ovisi koji si tip i koliki krug moraš optrčati do nekih vlastitih spoznaja što pomaže, a što ne. Taj krug nekome uključuje slane sobe i alternativu, nekome traženje više liječničkih mišljenja (po tome mislim pulmoloških i od iskusnih dr-ova pedijatara), praćenje razvoja epizoda i kuženje što trigerira napade. Ja slane nisam isprobala, ali načelno ne idem u nešto "jer možda može pomoći", a pulmolog kojem vjerujem je rekao da učinkovitost nije dokazana. Probala sam kao s boostanjem imuniteta, iako me doktorska strana u tome nije nešto podržavala, ali zato su laici bili jako uvjerljivi - matična mliječ, c vitamin - nije bila neka razlika. Meni je razlika je bila dobra komunikacija s pulmologom, mogućnost da postavljam pitanja i potpitanja, a i moje prihvaćanje da prije neke 5.-te godine to neće biti značajno bolje (ne znam koliko te to sada tješi). Mene su obrahbrivali caseovi iz mojih poznanika, i zaista iskustva većine astmatičara (bez obzira s čim posezali u terapiji, a svi su ipak koristili i službene lijekove - ove "tide", "ine" itd., meni alternativa nije bila faktor) da su sa školom postali bitno bolji, bitno im je postalo lakše. Znači... većina ili izraste ili bude bolje na način da funkcioniraju. To je u vrtićko doba baš koma. Nisam te popratila, ali možda je racionalno rješenje pauza od vrtića (višegodišnja, do neke tipa 4.-5 godine).
Posljednje uređivanje od ina33 : 18.12.2014. at 12:54
mašnica- mi smo na flixotideu. U razdoblju kad uz njega ima čestu potrebu za ventolinom, to je dr na sljedećoj kontroli povećao dozu flixotidea.
Sa 1 potiska 50 flix, na 1 do 2 potiska 125 flixa.
Tako da mislim da on isto treba flix, možda veću dozu kao mi..teško je to znati, kažem kako je nama ispalo.
obična inhaliranja teško da će vam pomoći..
Posljednje uređivanje od bubica27 : 18.12.2014. at 12:58
mozda mu fizioloska smeta-.mnogim astmaticarima fizioloska smeta , tj vlaga. ja nikad ne inhaliram nikog samo fizioloskom. ne vidim koristi od toga bas nikakve. morskom vodom da, al fizioloskom ,cemu.-
I ja sam davno čitala da smeta, ali ne znam sad gdje sam to vidila..možda na cybermedu.
oni trebaju baš prave terapije i ako je potreba za ventolinom onda terapija njie odgovarajuća.
Njemu je bolje samo od ventolina, po meni koja ga pratim...flixo ga KAO štiti...ma od čega ako i ni flixu ima opstrukciju? Ne kužim ja to ili što?
Možda mu ta količina flixa koju dobiva nije dovoljna i treba je povećati dugotrajno.
Ne savjetujem da to radiš na svoju ruku, samo kažem što je nama savjetovano u toj situaciji.
Nakon povećanog primanja flixa kroz duži period, potreba za ventolinom se smanjila.
ventolinom gasiš vatru, a do vatre ne smije dolaziti..
Il mu trrsba nes drugo. Nama je najbolji pulmicort pa seretide pa na zadnjem mjestu tek flixotide
Mozda bi mu onda seretide bio bolji , pitaj na kontroli. Nama je to puno bolje od flixa.
Mašnica, isto kao i cure bih i ja rekla - možda je potrebno povećati terapiju, znači, možda bi trebala češće do pulmologa. Evo kako je kod nas bilo - prvo flixotide 1 potisak, pa flixotide 2 potiska, pa flixotide i singulair, pa umjesto flixotidea i singulaira seretide (to je jači lijek, kombinacija flixotidea i ventolina i zato treba, recimo, pazit na razmak seretidea i ventolina - moraš radit pauzu od barem 2 h). Kad krene nos i kašalj onda isto, uz sve, pulmicort. Znači, nije da postoji samo jedan lijek i bog te veselio, nego treba vremena da se uštima terapija.
A možda ga nikakvi "tidei" neće ful pokriti i rješenje je da dijete izmakneš iz kolektiva (vrtića, šoping centara, druženja djece više od 5 u zatvorenome) barem u razdoblju studeni - travanj, ako su triger infekti. Znam da je to živa muka i depra dok je taj režim... ali, nekad samo to pomogne. To je bio naš slučaj, jednostavno nije bilo šanse za vrtić unatoč svoj terapiji, bilo je besmisleno jer je stalno bila u nekoj epizodi. I došlo je i vrijeme za vrtić (4, 5 godina).
Na žalost, za većinu nema magičnog rješenja s kojim će bit ful dobro u maloj dječjoj dobi (mislim za predškolce).
Ja konkretno redovito inhaliram i s fiziološkom (i pulmicort se daje s fiziološkom, ne znam s čim vi dajete - s morskom vodom?) i ne smeta joj fiziološka. Moraš pokušavat shvatit što mu smeta, znam da nije lako kad su tako mali i čini se sve mu smeta. Znam da je meni otorinac rekao da jedino što može potpisati za sluznicu nosa jest fiziološka, čak ni morska ili slana voda za svakodnevnu upotrebu nije dobila njegovo zel. svjetlo (radi se o otorincu za odrasle) jer, ako sam ga dobro shvatila, da je preagresivna.
Posljednje uređivanje od ina33 : 19.12.2014. at 08:26
seretide je slabiji lijek a ne jaci , ima manje kortikosteroida a uzz to ima nesto slicno ko ventoina u sebi, po zadnjim preporukama gine se bas preporuca jer se daje manje kortica a uspostavi se mirno stanje. prvo se kao i kod svakog drugog lijeka daje ventolin pa za 10-20 min seretide ili flixo. nikakva 2 sata se ne cekaseretide (to je jači lijek, kombinacija flixotidea i ventolina i zato treba, recimo, pazit na razmak seretidea i ventolina - moraš radit pauzu od barem 2 h).
pulmicort oduvijek dajem cisti po preporuci dr. . nikad ga ne mijesam s fizioloskom, nikad niko nam ga tako nije prepisao.
Posljednje uređivanje od lunahor : 19.12.2014. at 09:40
po mom iskustvu fora je definitivno u imunitetu i pronalasku neceg sto ce djetetu ga dici. nama je to colostrum od simbiotica plus maticna mlijec.
Lunahor, ovo je rezon kako sam ga shvatila od liječnika:
- ventolin je najjači lijek u smislu na najviše nuspojava (cijela spika oko astma menadžmenta se svodi na život sa što manje ventolinskih epizoda, to je neki terapeutski cilj). U smislu da nije kriterij vodilja "manje kortikosteroida" ("bauk" kortikosteroida), nego "što manje ventolina" (jer kortikosteroidi imaju manje nuspojava od ventolina koji djeluje na srce, kako sam razumjela)
- gledam upravo sada scan nalaz sa Srebrenjaka gdje su mi, kao i uvijek usmeno, kao i na astma školi, savjetovali da svakako pravim razmak između seretidea i ventolina
- na uputama za pulmicort respule (koje mi koristimo) piše da se miješa s fiziološkom, a tako mi svaki put prepišu i u apoteci (ako dijete nije dovoljno veliko za cijelu količinu, pretpostavljam).
Upravo sam čeknula naš zadnji srebrenjački nalaz, pa prepisujem dio rubrike terapija(dijete 6,5 godina):
2) Ventolin 2 potiska po potrebi (razmak od Seretidea 2 h)
5) u fazi promuklog kašlja inhl. Pulmicort 1 ml + 2 ml fiziološke otopine 2xdnevno 3-5 dana
Objasnili su mi na Srebrenjaku (više doktora, dolazila je i u hitne, plus uputa iz astma škole) da svakako ide razmak od 2 h između Seretidea i Ventolina jer da može doći do poremećaja srčanog ritma (ako se dobro sjećam, tahikardije).
Moguće da se "istina" negdje izgubila u prijevodu....
Mi isto dajemo Pulmicort uz 2ml fiziološke.
I kad dajemo Pulmicort rečeno da ne ide i flixotide..
mozda onda zbog dobi, nama ovako kako sam ti rekla i na srebrnjaku i rihter i crikvenicamoje tako uzimaju od cca 7-8 g.uz pulmicort ide i seretide i ventolin i atrovent ,.
Posljednje uređivanje od lunahor : 19.12.2014. at 09:56
http://www.almp.hr/upl/lijekovi/PIL/...9-09-01-77.pdf
evo u uputama pulmicorta kaze da se moze dati s fizioloskom ako se daje samo 1 ml. al znam da je rihter i ranije rekao ne s fizioloskom, cemu razrjedicvati.
[QUOTE]http://www.cybermed.hr/forum/specija...i_micronephrin
Darko Richter,dr. med.
Tx puno. Ali, ti ga izričito pitaš kako dati 2 ml Pulmicorta. Mi moramo dati 1 ml. Tako da nemam negdje crno-na-bijelo da Richter kaže da se 1 ml Pulmicorta ne daje bez 1 ml fiziološke (nije mi sad o glavu to, jedino si me malo zbunila, ali sve ok, kolike sam pak ja zbunila - zajedno do boljeg razumijevanja).
gle tu su imale 3 godinei kaze 2 ml cistog.
ali nece ti biti stete ako das s fizioloskom.. mozda bude manje koristi.
npr u nasoj seoskoj bolnici lani su z. dali 2 ml sa 2 ml fizioloske i rekli ovako ko tebi da sve drugo obustavim jer je previse .. a ja sam doma davala bez njihovog znanja jos 2x na dan po 2 ml cistog plus atrovent plus seretide plus ventolin kako mi je rekao dr iz ck. putem telefona.![]()
pise ti u uputi da se 1 ml MOZE dati sa 1 ml fizioloske, dakle moze a ne mora.
Nemojte mi ljutit dr R![]()
U moj Omron ihalatoru MORA biti početnih 2 ml tekućine da bi se moglo inhalirati( tako piše u uputstvu ), pa ako netko treba dozu od 1 ml pulmicorta dodat će još fiziološke da bude ukupno 2 ml u posudici inhalatora. Ja po preporuci dr. R stavljam fiziološku uz pulmicort čak i ako dajem 2 ml pulmicorta pa mi ne treba da zadovoljim ovaj tehnički preduvjet.Vjerujem da je dobro i jedno i drugo.
Koji razmak izmedju flixo i ventolina? U ovih godinu dana i 8epizoda ventolina nitko mi nije dao uputu. I sto prije a sto kasnije?
Uvijek prvo ventolin da otvori disne puteve, pa za 10-20 min flixo , pulmicort il seretide..
Mojima smeta cista fiziolosta. U pogorsanju dobivaju pulmicort i ventolin i fiziolosku u koktelu a flixotide nastavljamo normalno?
Btw u bolnici smo, jaka bronhoopstrukcija i rsv
Rsv?? Kaj je to? Gdje ste, na srebrnjaku bas hospitalizirani ?? No, krasan bozic![]()
U Klaicevoj, dosli samo slikat pluca pa nas zadrzali, vec 5 dana smo tu, u pon bi trebali doma.
Respiratorni sincicijski virus, nije bed za starije ali bi se kod malenih moglo zakomplicirati. Plan je da nas puste u ponedjeljak, to bi bio 8.dan. Sada mu je puno bolje vec, nije skroz ali ide. I antibiotik prima da nebi doslo do superinfekcije ili tako nesto?
Jeste skuzili clanao u jl da hara atipicna upala pluca posebno ove god, najugrozeniji predskolci al ima i medju skolarcima standardna uputa ne u kina i kazalista di se okupljaju djeca. Ja sam te preporuke slusala do 5 god sad riskiram. Gledam makar da je imuniziram protiv gripe do bozica.
Jesam cula sam, i mom su sumnjali na to. Zapadni dio grada pogotovo uf. Nama otpada cjepivo za gripu, previse rizika jer su konvulzicari pa niti ne razmisljam.
i moja na ventolinu , nije prošo ni jedan Božič kod nje bez njega
Je l netko koristi singulair granulice?
Pise na njima sat remena prije ili 2h poslije jela.. moj stalno nesto jede otkad dođe iz vrtića.. nemam pojma kako uhvatit toliku pauzu s hranom. je l se vi toga pridržavate?