Stranica 39 od 110 PrviPrvi ... 2937383940414989 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,901 do 1,950 od 5466

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 4. dio

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa ja bih opet rekla da jest glupa, jer ako se rečenica iz Ustava koja se cijeli dan citira zaista odnosi na obadva kruga izbora, odnosno ako "Ustav ne poznaje izborne krugove", onda je Ustav u suprotnosti sa zakonom, i onda Ustav predviđa mogućnost da se izbori ponavljaju nebrojeno puta i da se predsjednik nikada ne izabere. Ako je tome stvarno tako, onda u takvoj situaciji Ustava koji ne valja nije trebalo raspisivati izbore.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ok, Mima :D
    Besmisleno je, slazem se.
    Ispada da zakon nije bas u skladu s Ustavom. Al malo

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

joj cvijeto kad bi se problemi riješili pukom promjenom čelnog čovjeka...
    imam prijatelja koji je ušao u politiku na nivou gradske četvrti. sa entuzijazmom. brzo je odustao. kakav moraš biti i što moraš raditi da bi došao do vrha stranke?

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

U životu nisam glasala za hdz, ali moram priznati da je i meni ovo glupa fora, baš jadna.
    Ako Ustav i zakon nisu usklađeni, kako to da to nije bilo primijećeno i ispravljeno prije?
    A što se stranačke mašinerije tiče, bez brige da funkcionira u obje stranke. Gledam to u svojoj firmi svaki dan, gadljivo!

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne bi se štela mešati u političke aspekte svega ovoga,
    jer nas može spasiti samo neki dobar tsunami
    pa ko preživi - preživi.

ali mi je stvarno degutantno slušati, gledati i čitati zadnjih dana:
    -kolindi treba stilist
    -kolinda nosi istu haljinu u 67 boja
    -za inauguraciju joj treba ovakva haljina
    -ova boja joj ne pristaje
    -outfit pogrešan
    -trepavice, ajme majko, ko se toga sjetio
    -frizura je ovakva
    -punđa je onakva
    majkumu jesu li ikada analizirali ijednog muškarca na ovaj način?!
    e stvarno da žena nije pobijedila hrvatska se ne bi imali čime zabavljati zadnjih dana,
    koga je briga što kolinda nosi na sebi, kao i što milanović nosi ili šišljagić, hu kerz

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

S tim kaj nitko nije ni Ivo, ni Zoran, ni Tomo. Al ona je Kolinda, ne gđa Grabar Kitarović.
    A njen muž, profesor Jakov, ne profesor Kitarović.
    Strašno!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Slazem se s Tash i Cubanom.Fakat strasno.
    zenu zvat imenom a muskarce s prezimenom i uz jos koju titulu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

http://www.jutarnji.hr/oni-ne-pamte-...lindu/1274238/

Zanimljivo mi je ovo o čemu govori članak, već sam i ranije nailazila na slične analize. Izgleda da ustrajno guranje vjeronauka u školama na način na koji se to kod nas provodi počinje ubirati plodove...

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Jeste li vidjeli ovo? Zanimljiva infografika... https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/...32&oe=556D6FB6

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.jutarnji.hr/oni-ne-pamte-...lindu/1274238/

Zanimljivo mi je ovo o čemu govori članak, već sam i ranije nailazila na slične analize. Izgleda da ustrajno guranje vjeronauka u školama na način na koji se to kod nas provodi počinje ubirati plodove...
    Da, super članak, i baš je meni to nekako bilo vidljivo kad su se prikazivali stožeri, HDZ stožer je izgledao mlad i energičan, SDP stožer... starost.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

svakako da i argumenti iz članka stoje, ali se meni ipak čini da je ova vlada u tolikoj mjeri nesposobna, da su njihovi članovi toliko nekompetentni, da su izjave koje su ispadale iz usta članova SDP-a (uglavnom šefa, ali i ostalih) toliko van pameti, kao i da je Josipović toliko blijed trag ostavio, da su mladi ljudi svjesni potrebe za nekom promjenom.
    nema sreće ni s karamarkom (pa sve da i zaboravimo hdz-ovo djelovanje na ekonomiju), jednako je nekompetentan.
    dok se ne stvori neka 3. opcija stručnih ljudi, nikamo mi ne idemo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    svakako da i argumenti iz članka stoje, ali se meni ipak čini da je ova vlada u tolikoj mjeri nesposobna, da su njihovi članovi toliko nekompetentni, da su izjave koje su ispadale iz usta članova SDP-a (uglavnom šefa, ali i ostalih) toliko van pameti, kao i da je Josipović toliko blijed trag ostavio, da su mladi ljudi svjesni potrebe za nekom promjenom.
    nema sreće ni s karamarkom (pa sve da i zaboravimo hdz-ovo djelovanje na ekonomiju), jednako je nekompetentan.
    dok se ne stvori neka 3. opcija stručnih ljudi, nikamo mi ne idemo.
    Ali u članku i nije bilo riječi o sadašnjoj vladi i SDP-u. Meni je bilo zanimljivije zapažanje o konzervativnim stavovima mladih, odnosno stavovima kakve ne bismo očekivali od 20-godišnjaka.
    Nekako ne bih rekla da je za to kriva (samo) trenutna vlada, više trendovi koji se provlače kroz odgoj i obrazovanje već godinama.
    Ova infografika koju je Angie stavila vrlo mi je instruktivna.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

nikako da stignem napisati nesto poduze...pa samo ukratko
    tanja slazem se s tobom.
    najmanji problem je da li je josipovic ili kitarovic (a mozda nas ona i ugodno iznenadi, mada mi to sad bas ne izgleda tako)

problem je sve ono okolo naokolo. ne znam da li ste citali komentare u vecernjem, povodom charlija i pokolja u parizu.
    prvo one novinarske clanke, prvi naslov bijase:
    pucnjava u parizu!!!! te zatim ljevicarski list koji neukusno napda crkvu, religiju....(ne sjecam se tocno formulacija, ali je podton bio naprosto grozan)
    hallo????
    der standard (lijevi centar), die presse (desni centra - isti izdavac stirya kao i vecernji) svi ustali u obranu, demokratskih vrijednosti drustava u kojem zivimo, bas su u die presse bili jako dobri clanci na tu temu.

a vecernji, ono maltene, pa kao i zasluzili su to sto ih je snaslo.
    poslije taj clanak vise nisam nasla (nije na webu kao jutarnji, da su povezani, pa ka mozda nisam vise vidjela), da li je netko s malo vise pameti ipak zakljucio da je to poprilicno neukusno, pa su se onda promijenili ton.

jutarnji kako vidim, vise ne pusta komentare citalaca (sto je jako dobra odluka, jer primitivizmu, nehumanosti i gluposti ne moras jos i platformu nuditi), a komentari u vecernjem (usporedivala sam sa presse i standard) su hej, hej, tuga jad i zalost : jelte, pa sami su to zasluzili. tako i treba, a ne kako kod nas u hrvatskoj, gdje crvena gamad, udbasi, jugo....nastavite niz besramno napadaju nasu majcicu crkvu...itd,itd uzas, uzas, uzas

ne znam sto mi je bilo, jer u principu u zadnje vrijeme nista to vise ne zelim citati, ne samo komentare, nego ni novine (netko na forumu ima onaj super potpis - nemoj previse gledati u bezdan i namen, da to sam ne postanes), ali eto citala sam.

i nakon toga, mi je bilo sasvim svejedno da li ce ivo ili kolinda pobjediti.
    jer oni samo vrlo plasticno predstavljaju drustvo u kojem zivimo, odnosno njegove glavne snage.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

tashunica, slazem se potpuno.
    ocito sam imala napad mazohizma, pa sam citala komentare citalaca na webu i vezano na izbore:
    te uz onaj sav uzas o crvenima, lignji (nisam ni znala da ga zovu lignja), udbi, partizanima, a sve na nivo najdublje kanalizacije, bio je i dovoljan broj onih groznih seksistickih komentara o kolindi koji su me jednako zgranuli.

a ovi komentare o haljinama i bojama...strasno, strasno i strasno

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Seni, naše su novine dno dna... uglavnom sve redom, gotovo svaka je u nečijoj službi. A komentari i dalje postoje, ali su na novinskim FB stranicama.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Još malo o ženama u politici:

Svi smo vidjeli slike s pariškog protesta nakon pokolja u Charlieju. Evo npr. jedne da se podsjetimo:
    https://www.google.hr/search?q=pari%...ml%3B997%3B664

Ako iz te slike uklonite državnike koji su muškog spola, dobijete ovo:
    http://globalnews.ca/news/1773077/wh...s-march-photo/

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    tashunica, slazem se potpuno.
    ocito sam imala napad mazohizma, pa sam citala komentare citalaca na webu i vezano na izbore:
    te uz onaj sav uzas o crvenima, lignji (nisam ni znala da ga zovu lignja), udbi, partizanima, a sve na nivo najdublje kanalizacije, bio je i dovoljan broj onih groznih seksistickih komentara o kolindi koji su me jednako zgranuli.

a ovi komentare o haljinama i bojama...strasno, strasno i strasno
    prestala sam citati komentare, jer sam skužila da me to uznemirava.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

A ja sam se sokirala kad je voditelj Matu Granica pitao, ni manje ni više, jesu li on i Gda Kitarovic bili vise od suradnika???

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se, odličan je!

Na temu komentara u novinama: odavno sam ih prestala pratiti, naročito u Večernjaku, jer su takvi da mi pozli čitajući ih. Pa ih sad lijepo ignoriram, a ni Večernji ne čitam baš prečesto (tu i tamo virnem na neke njihove stranice koje nemaju toliko veze s politikom).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Fakat odličan! Hvala na linku, a hvala i na onom linku za doživljavanje moralnosti ateista i religioznih osoba po državama!

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Tekst je stvarno izvrstan, no mene plaši što nije toliko teško proanalizirati stanje, koliko je teško naći izlaz iz ove kvake 22 u kojoj smo se našli

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    što se josipovića tiče- sam pao, sam se ubio. koketiranje sa desnicom, odlasci na polnoćke gdje je slušao o crvenim vragovima, odbili su ga od lijevih birača, a bogzna da desne nije skupio.
    meni je muka kad vidim zombije u vidu rojsa i društva kako se ponovo izvlače na svijetlo dana. još mi je više muka kad vidim mlade kako pjevaju hdz zna. a najviše mi je muka kad vidim koliko je ljudi glasalo za Kolindu jer oni ce svi, a vjerovatno i još neki, glasati za Karamarka. Ne znam jel mi gora ideja da su nam sugrađani tako kratke pameti, da ne kažem snižene kognicije, ili da su moralno i etički sukladni HDZovom načinu operiranja. Do sljedećih će parlamentarnih izbora još ljudi otići iz zemlje, i to mahom lijevih birača, tako da doista neće biti zapreki da počne pravi hrvatski-domoljubni-hejterski tulum. Meni je žao i ljuta sam što osjećam da nemam izbora, i da ako želim živjeti u normalnom društvu moram emigrirati. To nije fer.

Ovako točno i ja mislim.
    I ovaj gore članak je odličan!

Datum pristupanja
    Oct 2004

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

jucer je preminuo prof. dr. sc. milan polić osnivac i prvi predsjednik udruge za zastitu prava ireligioznig osoba, protagora, autor "moj ireligiozni rjecnik" na youtubeu i recezent i strucni savjetnik knjige "humanizam za djecu" nas hrvatski dawkins, hitchens i harris u jednoj osobi, pa cak i vise od toga. veliki mislilac i pedagog.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    jucer je preminuo prof. dr. sc. milan polić osnivac i prvi predsjednik udruge za zastitu prava ireligioznig osoba, protagora, autor "moj ireligiozni rjecnik" na youtubeu i recezent i strucni savjetnik knjige "humanizam za djecu" nas hrvatski dawkins, hitchens i harris u jednoj osobi, pa cak i vise od toga. veliki mislilac i pedagog.
    Baš me ražalostilo ovo pročitati
    Imala sam s njim prepisku prije par godina, na temu vjeronauka u školama, baš mi je ostavio jako dobar dojam...

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ja sam cijeli dan pod dojmom. Jako, jako mi je žao...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

baš tužno, jako velik gubitak za naše društvo.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

čitala sam prof polića u medijima

jučer sam gledala frljićevo hrvatsko glumište.
    iskreno, očekivala sam bezveznu predstavu, s dobrom temom, al kako govore - samo da mu je skandala.
    ali, meni je predstava odlična.
    ono kad izađeš iz kazališta pod dojmom. koji traje. ma još sam pod dojmom.
    svaka čast, frljiću, blaževiću i glumcima!
    nije za svakog. kao što ljudi ne mogu provariti karikature charlie-ja, tako je i ovo. ismijava licemjerje do krajnjih granica ukusa. ako ne možete to provariti, nemojte ići.

a ima par scena koje će mi jako jako dugo ostati u sjećanju....
    ne znam jel do mene, jel do raspoloženja u kojem sam gledala predstavu, ali predstava me u jednom (odnosno dva) trenutku natjerala da osjetim strah, osramoćenost, očaj nevine žrtve pred smrt. jako, jako. brutalno, odvratno.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Mene je moja nesanica navela na to da ujutro rano oko 4 čitam propuštene članke Ivančića, Dežulovića, Tomića... pa sam tako dobar dio jučerašnjeg dana bila pod dojmom ovog: http://www.jutarnji.hr/saljive-price...opati/1234499/

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Mene je moja nesanica navela na to da ujutro rano oko 4 čitam propuštene članke Ivančića, Dežulovića, Tomića... pa sam tako dobar dio jučerašnjeg dana bila pod dojmom ovog: http://www.jutarnji.hr/saljive-price...opati/1234499/
    stvarno prestrašno.

tako se meni zauvijek u sjećanje usjekao citat iz moje najdraže bajke i.b. mažuranić "bratac jaglenac i sestrica rutvica"

"Bolje je, ljudi božji, da je orao odnio Rutvicu. Teško bi se tko u selu pobrinuo za dvoje djece. A za samoga Jaglenca lako će se tko u selu pobrinuti." "Da, da, bolje je tako," prihvatiše odmah svi drugi. "Za samoga Jaglenca lako ćemo se pobrinuti."

Nekako sam i tako mala imala osjećaj da je to zato što je curica pa je manje važna, a to mi je tako teško sjedalo iako sam kažem priču obožavala i čitala je barem tisuću puta.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

i kemo ode.

(jest nam je topic)

anin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku

Velik,velik gubitak.. Imala sam čast biti njegova studentica..imam ga u jako lijepoj uspomeni..

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku

i meni je to vrlo pamtljiv članak, a malo nakon njega svi su na fejsu komentirali onaj neki show Tvoje lice zvuči poznato, i nivo "humora" u njemu, pa mi je to ostalo povezano

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nisam poznavala prof. Polića, s njegovim radom sam se tek nedavno počela površno upoznavati, žao mi je čovjeka i gubitka jer su ljudi koji su zainteresirani za to područje rijetki. Članak je genijalan... odgovor na sve koji veličaju neki tradiciju, onako, po defaultu - već sam ga nekom bila slala ili linkala, odlično me se dojmio. Cvijeta, hvala na dojmu za predstavu, moje mišljenje (bianco, medijsko, površno) o Frljiću je bilo ovakvo kakvo govoriš prije gledanja predstave.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

http://m.welt.de/politik/deutschland...e-Kirchen.html

Ukratko:
    U Njemackoj ima 24 milijuna katolika i 23 milijuna protestanata. U 2014. ih je izaslo po 200 000 iz svake od njih, ukupno 400 000 krscana.
    Razlog za porast (2x) od uobicajnog trenda je sto je jos 2009. uvedena neka porezna obveza, jer im dobro ide pa je bio dobar trenutak. Medjutim nisu to rekli svojim vjernicima jasno. U 2013. su banke dobile obvezu informirati svoje klijente i tek su tada ljudi shvatili i ljutito napustili crkve.

Isto tako, buduci da su vjernici pretezno u starijoj dobi, ocekuje se da ce se najkasnije za 15 godina ukupan broj smanjiti za 1/3, tj. preko 7 milijuna iz svake od njih.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 30.01.2015. at 08:03

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ni snijeg ni led (ok, nije bilo leda ) nas nisu spriječili da dođemo u MSU na promociju Humanizma za djecu
    bilo je lijepo, djeca su se zabavila.
    samo mi je bilo žao što se nije mogla kupiti knjiga i što smo odjurili pred sam kraj.

Do neke sljedeće humanističke radionice u MSU

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mi nismo isli na noc muzeja, ako bude koja hum radionica u msu javite .

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja ne znam kamo sam ja gledala. Prvi put sam naletila na Bracu s pogledom. Braco samo šuti, a njegov pogled za sitne novce 5€ liječi.
    http://m.welt.de/vermischtes/article...n-koennen.html

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Evo ti onda jedan prigodni tekst iz skore prošlost.
    http://www.jutarnji.hr/ante-tomic-pr...njaka/1243038/

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mene cijelo ljeto besplatno gleda. naime, ljetujemo u istom mjestu i pijemo kavu u istom bircu

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ja ga jednom srela u Maksimiru u bircu.... gledam ga, gleda on mene... i da se ubiješ ne mogu se sjetiti tko je... Sutradan mi je sinulo.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo, vidim da je Mišak krenuo i preko ruba znanosti (ima neki plakat), hod po rubu je passe valjda . Evo pak sad nešto za razum-loving ekipu, koja će se prvo upitat i promislit prije nego posegne za sjemenkama, algama, zbog pitanja "a jesu li se pak dovoljno informirali o svemu" (jer, naravno, sve je risk-benefit, i svaki lijek ima nuspojavu) i bez osjećaja o relevantnosti savjetodavnog izvora jer "možda pomaže".. a misle ne može škodit (itekako može, to možete provjerit na siteu). Dakle, to je site di se može postavit pitanje postoje li danas znanstveni dokazi jesu li ionziatori učinkoviti, je li crni kim pomaže u menadžmentu astme, može li se crvena riža koristiti za liječenje kolesterola i koji su onda risks-benefits toga i npr. je li stevija sasvim bezazleni nadomjestak rafiniranih šećera (i jel lupat po njoj bez ograničenja zapravo gore il bolje od rafiniranih šećera - mislim da je nađeno da je stevija kancerogena, ali ne kužim točno u kojim omjerima), jesu li jantarne ogrlice za probleme sa zubićima pomoć ili zapravo vrlo opasne (nisu pomoć, opasne su da se beba ne udavi, a ako pukne, da ne aspirira sadržaj ko ona mala što je na žalost umrla jer je udahnula grašak):

http://www.tportal.hr/vijesti/znanos...erapijama.html

U biti, dovoljno se samo držat onih čekpointa za quakery i već ste on the safe side (je li autor metode neprijateljski reagira na kritike, je li autor, umjesto što kaže "pročitajte moj članak u znanstv. časopisu" kaže "pročitajte (i kupite) moju knjigu", je li sve temeljeno na iskustvima - znate onu, plural iskustava nisu podaci" itd. Lijepim ovdje just in case da netko nije vidio (kad smo već do Brace i njegovog Oka):

http://sci-ence.org/red-flags2/

A jako puno se nadriliječništvo širi u područje neplodnosti, u područje imunoloških bolesti, u sve što je teško za tretirat.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 02.02.2015. at 10:19

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ne znam zapravo ništa o predstavi, al čini mi se da se uklapa u ovaj topic.

Hrvatska praizvedba drame Teškoće s izražavanjem kontroverznog argentinskog autora Raula Damontea Batane - Copija, održat će se 09. veljače u Teatru &TD s početkom u 20 sati.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

http://www.crol.hr/index.php/politik...im-nametnicima

Nisam htjela linkati izvorni portal, ali u gore linkanom tekstu ima poveznica.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •