Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2444

Tema: Nizak AMH, visok FSH, smanjena ovarijska rezerva: iskustva, protokoli, rezultati...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Citiraj orange80 prvotno napisa Vidi poruku
    tnx. ljube

samo mi nije jasno, čini mi se da je ovo ful neka stimulacija, a s druge strane vidim da curama
    sa niskim AMH i/ili visokim FSH rade uglavnom blage stimulacije.

jeli to isto zbog štednje? i kako to obično ide, prvo se proba sa ful stimulacijom pa ako odgovor
    nije dobar ide se sa blažom, ili se na osnovi nalaza odmah odluči da se ide sa blagom?
    dobila sam dojam da ti to najviše ovisi o broju antralaca i dotadašnjim iskustvima s reakcijom na stimulaciju... ali ljube će ti znati odgovoriti bolje od mene

jel znaš kako stojiš s antralcima?

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj sushi prvotno napisa Vidi poruku
    dobila sam dojam da ti to najviše ovisi o broju antralaca i dotadašnjim iskustvima s reakcijom na stimulaciju...
    orange80, sushi dobro zbori

Neki mpo-ovci će prvo probati s punom stimulacijom da vide kakva je reakcija, a neki smatraju da nema smisla ići s visokim dozama gonadotropina.

U principu za sada nema konsenzusa o najboljem protokolu, da li blaga stimulacija ili konvencionalana, dalje se oko toga vode rasprave (http://eshre2014.congressplanner.eu/...RE2014&id=1004) i provode istraživanja, neka su u toku (https://clinicaltrials.gov/ct2/show/study/NCT01577199 ; https://clinicaltrials.gov/show/NCT01319708), a neka gotova (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/arti...erm-38-159.pdf).

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj LaraLana prvotno napisa Vidi poruku
    imala sam ih 9-10 kad sam krenula sa stimulacijom i dr kaze da je to maksimalno 13, 14 FSH no dobro al opet visoko.

Da samo napisem situaciju moje prije.
    FSH je preko 20
    LH 13
    AMH ispod 6 pmol.

Isto je dobila dugi protokol...jos vise gonala od mene...12 dana stimulacija.
    imala je 10 antralnih folikula i 9 ih je se izdvojilo...8 js je dobila pa tako da nema pravila kako ce netko reagirati.
    I ja sam baš iz cijele priče primijetila da ti očito nisi tipična cura iz grupe low ovarian reserve.

možeš mi još reći kakva je bila daljnja priča sa frendičinih 8 js taj put? jel bilo oplođenih, T isl.?

Citiraj sushi prvotno napisa Vidi poruku

jel znaš kako stojiš s antralcima?
    do sada mi nitko nije rekao broj, ali su i dr. R i L. rekli da im situacija izgleda bolja
    nego što pokazuje fsh.

upravo čekam M, pa ću ići to provjeriti.

usput pitanje:
    trebala bih obnoviti nalaz fsh i ostalih hormona 3dc, međutim sam jučer imala lagani, lagani crveni spotting,
    točkicu, danas ništa...
    dakle, kako se računa taj 3dc, da li kad menga ful krene ili?

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj orange80 prvotno napisa Vidi poruku
    I ja sam baš iz cijele priče primijetila da ti očito nisi tipična cura iz grupe low ovarian reserve.

možeš mi još reći kakva je bila daljnja priča sa frendičinih 8 js taj put? jel bilo oplođenih, T isl.?

do sada mi nitko nije rekao broj, ali su i dr. R i L. rekli da im situacija izgleda bolja
    nego što pokazuje fsh.

upravo čekam M, pa ću ići to provjeriti.

usput pitanje:
    trebala bih obnoviti nalaz fsh i ostalih hormona 3dc, međutim sam jučer imala lagani, lagani crveni spotting,
    točkicu, danas ništa...
    dakle, kako se računa taj 3dc, da li kad menga ful krene ili?
    orange80 od 8 js nazalost su se samo 4 oplodile....biolog je odmah
    rekao za js da su osrednje kvalitete....spermiogram im je dobar
    pa predpostavljam da je razlog tomu kvaliteta js...
    neka me isprave cure ako grijesim i one koju naravno vise znaju.
    Jako se razocarala i misli da nije dobila dovoljnu dozu stoperice
    (Pregnyl 5000 i.e) nezna dal su embriji imali fragmentacija...
    vracena 2 drugi dan a dva su na cuvanju (3 st.)
    Radi se o klinici u Njemackoj (u Munchenu).
    Za koji dan bi trebala vaditi betu...16 ti dnt.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •