Stranica 19 od 53 PrviPrvi ... 9171819202129 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 901 do 950 od 2608

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 4. dio

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pričaš o bembaču ne o velikima?

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Da, najmanji, 8.5mj.

Veliki su mirni od oko Bozica Kuc kuc.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Osim sto malenu ad zeza, ali bez ventolina su

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Bili na kontroli...spirometrija mu je ok a kad ga dr slusa pluca nisu ok. Promijenili smo terapiju na seratide pa cemo vidjet.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pojavio se pulmicort, zvali me iz ljekarne da su nabavili dva.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

dobiš ga na recept, ne plačaš ništ?

nego koja je fora s Flixotide 125 jel on za koga badava?

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Jeiiii idem zvat odma.

Flixotide 125 placam cca 21kn

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

znači sve po starom

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

zadnji smo uzeli ima 2 tj, al se mjenjalo sta?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    dobiš ga na recept, ne plačaš ništ?

nego koja je fora s Flixotide 125 jel on za koga badava?
    20 kn

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne očito je dokrorica nekaj si zamislila rekla je mužu da nema participacije, a ovi mu uredno naplatili

kolka je participacija za Flixo 250?

pitala sam za pulmicol jel vam on badava ili plačate?
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 21.01.2015. at 14:37

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

on je isto 20ak kn

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma to su nedavne romjene, par mj,nije bilo participacije prije.-

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

meni su uvijek za flixo125 naplatili participaciju, znači i 250 je ista lova?

a kaj s pulmicolom?

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Pulmicort je sada 20ak kn isto. A dam se kladiti da ga ranije nisam placala.
    Za 250 ne znam.

Isto mi je fascinantno da su nam terapiju za velikoga (antiepileptik) u jednoj ljekarni naplatili cca 10 kn a u ostalima ne?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kolko se dobi pulmicola za te pare?

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

20 ampulica

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Podigli 2kutije, hvala lunahor Kutija je 24kn

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajde super da ste uspjeli ! Treba ocito imat stalno zalihe

Sent from my iPhone using Tapatalk

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U biti fora je sto kad ga trebamo , vrlo brzo potrosimo kutiju. Uvijek uzimaju 3x na dan 1 respulu ikaj to ti je za par dana i za jednu turu bolesti ne segne kutija. Obicno su k tome u isto vrijeme obje bolesne.
    Mi se nismo cijepili ove g protiv gripe pa sad cvikamo

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Nismo se ni mi cijepili jer smo cijelo vrijeme u nekom cudnom stanju. Ono sto je pohvalno od pocetka tj smo na seratide i kasalj se jakoooo smirio

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Pa to, kutiju sliste zacas, pogotovo ako svi troje opletu u isto vrijeme.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Seretide je fenomenalan. Po svjetskim smjernicama lijek prvog izbora jer dobivas manje kortikosteroida a bolje je.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

To sam ja koristila prije trudnoce

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Molila bi pomoc ako je neko imao slicno iskusto.Moj sina ima 3god I zadnje vrijeme ne kaslje nego pravi zvuk kao da mu je nesto u grlu tesko je objasnit
    on se boji doktora I nece usta otvorit nikako.
    Dosad nismo imali nikakvih zdravstveni problema par puta zbog kaslja I to je to.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    Seretide je fenomenalan. Po svjetskim smjernicama lijek prvog izbora jer dobivas manje kortikosteroida a bolje je.

Definitivno. Na terapiji je 4.dan i stao kasljat. Prije toga ventolin svakotoliko a flixotide dvostruko od propisanog. Nista nije djelovalo. Preporodili smo se.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pretorija nema tu oce nece, odvedi ga dr , nikad ne znas kod tako male bebe kad je jako ozbiljno a kad je bezazleno al je jedino sigurno da se kod takvih malaca za cas stvori krizna situacija.

Sent from my iPad using Tapatalk

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Lela74 prvotno napisa Vidi poruku
    Definitivno. Na terapiji je 4.dan i stao kasljat. Prije toga ventolin svakotoliko a flixotide dvostruko od propisanog. Nista nije djelovalo. Preporodili smo se.
    ali seretideisto treba kontinuirano upotrebljavat ko flixotide?

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Znam s tocnim

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Odeee. S tocnim razmakom od 12h izmedu uzimanja terapije. Imamo sad to do iduce kontrole.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, kao flixotide se uzima, kao trajna terapija
    ali rekla bih da ipak brze djeluje od flixa.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

lela ti si dala komentar s seretide? znači li to ujutro flixo navečer seretide, ili si nekaj drugo imala na umu?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

seretide je kao flixotide, ne kombinira se jedno s drugim, ili jedno ili drugo. seretide je umjesto flixotida.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Ne ne Flixotide smo u potpunosti zamijenili Seratide. uzima ga 2x dnevno po jedan potisak. Prestao je kasljati u potpunosti. Ako zadrzimo ovakvo zdravo stanje nakon 6 tj bi ga trebala vratiti na Flixotide. Ako nebi bio ok onda seratide imam do iduce kontrole u travnju. uz to imamo singulair i ventolin smikem po pp

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

bum proučila kolko su doze pa smomenem idući put na kontroli

usput kolko je participacija za seretide

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Mislim da sam 14. Ili 16 kn nadoplatila. Ne znatno

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Odobrena nam je Crikva .... dobio je 21 dan. U soku sam. Necu reci da je opet izvuceno sve nes iz konteksta jer mi stoji da je mali i dalje na flixotidu sto nije ali smo ipak dobili pozitivno rjesenje.

Sto mi je sad dalje za ciniti? Saljem to u Crikvu radi dobivanja termina. Trebam.li kakvu uputnicu? Ja bih voljela biti s njim. Znaci bol mogu dobiti a smjestaj placam? Znate li mogu li ja za sebe paralelno trazit uput.za ambul.lijecenje. jesmo li mi tamo skupa smjesteni

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Znam da ovo sve negdje na forumu pise...sorry malo sam pod dojmom rjesenja.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Odobrena nam je Crikva .... dobio je 21 dan. U soku sam. Necu reci da je opet izvuceno sve nes iz konteksta jer mi stoji da je mali i dalje na flixotidu sto nije ali smo ipak dobili pozitivno rjesenje.

Sto mi je sad dalje za ciniti? Saljem to u Crikvu radi dobivanja termina. Trebam.li kakvu uputnicu? Ja bih voljela biti s njim. Znaci bol mogu dobiti a smjestaj placam? Znate li mogu li ja za sebe paralelno trazit uput.za ambul.lijecenje. jesmo li mi tamo skupa smjesteni
    najjeftinije ti je ako ćeš biti tam ( a dobiš smještaj u crikvi) da se priključiš udruzi astma jer tad dobivaš povoljnije smještaj za sebe.

skeniraj papire i pošalji u crikveniucu, ali možeš i u Lošinj, pa vidiš ko će ti dat termin koji tebi paše, ili kak se dogovorite. ( ja sam ptošle godine dobila termin za cr od 16.12, s time da sam dobila rezervaciju tek u 6.mjesecu, za lošinj sam dobila sredinu 9. mjeseca,tam sam i otišla

usput meni klinac dobil 21 dan s menom u pratnji, a klinka 14 dana, moram i ja slati papire.

ak ćeš na lošinj onda možeš birati jel hoćeš vilu ili park V ( malo lošiji smještaj, ali klopa ista tam smo bili prošle godine)
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 23.01.2015. at 16:42

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

lunahor si ti nekaj pokrenula za crikvenicu?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

cjenik prošle godine je bio malo veći od http://free-zg.t-com.hr/astma-udruga...d/thallaso.pdf za članove astma udruge, što je dosta povoljnije u odnosu na file:///C:/Users/dejan/Downloads/Cjenik_individualni_2014.pdf koji važi za normalne ljude, na lošinj važe noramlne cijene http://www.ljeciliste-veli-losinj.hr/smjestaj

ti možeš dobiti amvbulantno lječenje, ali moraš i to dogovoriti. usput djeca do 3-4godine su i u jednom i drugom smještaju badava.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da sam odustala i da cu ipak opet na ambulantno. Jer one same ce htjet bit max 2 tj a ja u tom slucaju uopce ne cu ici na ambulantno a treba mi ko i njima, a nemrem njih poslat 2 tj same pa da j jos idem dva tj na ambulantno tj svi na ambulantno nakon toga. Ha ? Ko mi uopce daje uputnicu za bolnicko ? Jel zna dr opce prakse da imam bolnicko? To bi mi igralo kad bi one od 1.6 bile na bolnickom pa ja dodem 15.6 i onda jos dva tj da nastavimo ambulantno svi. Tesko da bi mi to proslo kod dr opce prakse. Jedino ak ona ne daje uputnicu za bolnicko, u tom slucaju ne bi znala i to bi mi igralo. Kaj ti mislis?

Sent from my iPad using Tapatalk

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Pa ja mislim da nas pulmolog daje prijedlog za nas onda ides dr opce prakse Koji izdaje uputnicu onu il kak se zove za komisiju.
    Al gle ja idem na kontrolu za sebe ovaj mj pa cu pitat I javiti.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Lela mislim da starcima ne daju bolnicko ali cijela hrpa njih koja je u pratnji dece ide ambulantno, s time da na losinju nema ambulatno za pulmologiju ali ima za fizikalnu

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Okidoki tnx. Ja sam odabrala Crikvu zbog blizine. Iako smo priv par puta bili na Losinju ...ljetovali samo

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pošalji im na mejl http://www.thalasso-ck.hr/home.asp?a...=0&language=hr u principu im možeš reć koji termin te zanima ako imaju stave te u to, ako ne odrede nekaj svoje, to eventualno možeš i korigirati.

meni je pred 2 godine termin sredina kolovoza bio srednje pogođen za moju organizaciju na poslu, a recimo prošlogodišnji koji je trebao teć od sredine 12 mi nije nikak pasal.

u crikvenici možešdobiti ambulatno pulmologiju, i fizikalnu ako trebaš
    javi kaj si složila,

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I kako , korak po korak preporuku sa srebrnjaka imamo. E sad javljaj kaj ide dalje

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pazi da ti nije prestara kad ćeš ić radit odobrenje

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    I kako , korak po korak preporuku sa srebrnjaka imamo. E sad javljaj kaj ide dalje

Sad svom lijecniku odnesi taj papir sa preporukom da ti napise "doznaku" / "uputnicu" (ne znam kak da to nazovem) i taj papir s kopijom papira sa Srebrnjaka furas na HZZO. Dr te uputi na kojoj je adresi komisija. Oni ti pak vele za koliko dana dodes po rjesenje. Dakle ja to sve prosla. Sad je iduci korak skeniranje i slanje odobrenja u zeljeno ljeciliste radi dobivanja termina. To cu sutra. Prema Jeleninom savjetu trazit cu mj po svojoj zelji a kaj dobim dobim. Da li u ovom koraku spominjem lijecnika kojem bi htjela da dijete pripadne? Svi savjeti/smjernice dobrodosli

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sad svom lijecniku odnesi taj papir sa preporukom da ti napise "doznaku" / "uputnicu" (ne znam kak da to nazovem) i taj papir s kopijom papira sa Srebrnjaka furas na HZZO. Dr te uputi na kojoj je adresi komisija. Oni ti pak vele za koliko dana dodes po rjesenje. Dakle ja to sve prosla. Sad je iduci korak skeniranje i slanje odobrenja u zeljeno ljeciliste radi dobivanja termina. To cu sutra. Prema Jeleninom savjetu trazit cu mj po svojoj zelji a kaj dobim dobim. Da li u ovom koraku spominjem lijecnika kojem bi htjela da dijete pripadne? Svi savjeti/smjernice dobrodosli
    mene nije nitko uputio kud trebam ićs tim papirima, pa sam ošla misleći da trebam u pravnu službu u moj područni, tam mi vele da se to u zg treba odnest komisiji prema mjestu opće moje prakse, ispalo da je je to u mojem slučaju u "Končarevoj" ambulanti na Baštijanovoj, kod nasje jednino prednost da sad to rješavaju odmah, malo pričekaš i dobiš pozitivno/negativno kaj odluče, ali treba doć izjutra do 10 sati (?).

u slučaju moje Crikvenice liječnik nam je odobren tek tam s dolaskom,pitala sastra jel može taj i taj doktor, pošto nije bio spomenut B., izabrala sam kaj sam mogla, dobila sam Š., sad možda možeši doktora unapred tražit ali ne znam dal će ti se poklopits željama smještaja. Usput Crikvenica obbavezno šalje pozive poštom, ali na tvoje traženje možeš tražiti ( ako ti dopuste) da te prvo kontaktiraju mejlom, telefonom, za usaglašavanje, kad od njih dobiš poziv imaš 2 dana da se odlučiš jel hoćeš taj datum koji su ti dodjelili. Obavezno napiši ako ne želiš dete samo ostaviti, da ćeš plaćati pratnju, ili ako ti se kaj poklopi s klinkom onda ishod tog rješenja ( možda ne bi bilo loše da pričekaš i vidiš kaj će ti reć za malu)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •