-
sneki 
ja ti znam samo ponoviti ono o čemu smo već na "Nizak AMH, visok FSH...", kako se rezerva smanjuje i prazni, fsh počinje skakati gore-dolje - početkom nekih ciklusa bude viši, a onda opet u granici normale... da bi nakon nekog vremena (individualno je navodno, može trajati i po koju godinu) narastao i ostao u visinama.
laički, visok je u ciklusima kad je manje antralnih i preantralnih folikula - oni "šalju signal" da ih je malo i kao posljedica luči se više fsh da bi ih se regrutiralo više... zato visok fsh uglavnom ide u paketu s niskim amh (koji se stvara u tim mini-folikulima, a što ih je manje - niži je)
(pa se zbog te priče cilja pogodan ciklus - kad je nešto više antralaca i nešto niži fsh...)
meni su rekli da čim jednom uloviš taj visoki fsh, znaš da si već došao u tu fazu skakanja (većina klinika i gleda nalaz s najvišim fsh kao mjerodavan). u tom smislu nema mogućeg poboljšanja i povrata na staro, ali uz dobar afc i praćenje ciklusa ima šanse za sve (pa pogle koliko je cura uspjelo, već samo tu na forumu
), evo sad ti je ok fsh (makar je i ovakav, par puta viši fsh u odnosu na lh isto pokazatelj niže rezerve, navodno)
jeste gledali antralce?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma