Krem juha od brokule, francuski krumpir, pecena cikla, zelena salata.
jucer sam popecke od ricotte, dinstane gljive. Recept od Jamiea.
Krem juha od brokule, francuski krumpir, pecena cikla, zelena salata.
jucer sam popecke od ricotte, dinstane gljive. Recept od Jamiea.
ovaj tjedan,pon je mm kuhao varivo od graška i mrkve s teletinom, u utorak smo jeli srdele i sweet chilly sos s povrćem na woku, u srijedu lungić sa đumbirom i iceberg salatu. u četvrtak turske mesne okruglice i salatu od slanutka sa sumakom, jučer fileti trlje u pinjolima i chilliju i šalša i salata od rikole. danas rižoto sa šafranom i gljivama, a sutra negdje vani.
Sasa, kako se rade fileti trilje u pinjolima i chiliju? Zvuci mi odlicno!
Charlie, isfiletiras trlje, onda u jednoj zdjelici pomijesas jedno jaje i malo ribljeg umaka, a u muzaru izlupas pinjole, no ne presitno, dodas chilija i nasjeckanog lista korijandra i cvijeta soli.I onda na vrucu tavu, prvo u jajastu pa u pinjolastu smjesu. Fino je jako. Ja napravim umak od cesnjaka, djumbira, chillija, pelata i malo soja sosa i secera uz to.
Hvala, moram to isprobati!! Kakav je to riblji umak?
Danas juha od teleće koljenice, lešo meso iz juhe, zelena salata s mladim lukom.
Desert, prhka pita s pekmezom od kupina, sladoled od vanilije.
Juha,umak od purećih prsa i blitve,široki rezanci i zelena salata
jučer- juha od kelja i quinoie, oslić sa krumpirima
danas- juha od povrća i prosa, piletina sa šampinjonima i povrćem i riža
sutra- pašticada iz express lonca, njoki, tijesto
Rehab, juha i kuhana teleca koljenica mi je mozda omiljeni rucak !
Kod mene danas purica s mlincima, brokulom i mrkvom, i to mi je omiljeni rucak![]()
ma to je zato što nisi nikad probala. nije teško. stvarno.
kod mene danas losos na grill tavi, kuhana brokula sa skutom i pistacijima i brzinska salata od onog što sam našla u frižideru, a to je bio kuhani slanutak i crvena paprika, posula je onim divnim wasabi sezamom i onda sam se razbahatila i još je zalila octom od malina
Beti, to nasjeckas skutu i pistacije po brokuli?
Anci, ne brkaj betty
Mi za vikend na maminoj grbaci
Di kupite skutu?
Betty kupuje u Lidlu, meni je OK.
Ja jedem i jednu i drugu, super su obje. Super upotpunjuje salate.
Danas mm kuha, eno ga marinira teletinu od jučer, sad je odjurio na plac po tulipane![]()
Mm je danas kuhao. Lungić sa slaninom u umaku od gljiva i njoke.
Uz to salata, za desert palačinke.
oslić ala bakalar
inače meni ta skuta iz veronike više nije fina kao nekada
ljetos mi se desilo da mi je nekako kao "apšisala" kako da više nije ono skroz mlada, mada je u roku
pa sam mislila vruće je, možda se negdje pregrijala u transportu
ali i poslije, na jesen, mi je bila ista
poslije više nisam probavala
Buduci da je koljenica u modi, danas sam (satima) pekla koljenicu, mladi krumpir i mišanciju. Palačinke s nutelom.
Jučer pirjana teleća jetrica i krumpir kuhan u ljusci i mišancija. A bilo je i torte. Sutra rižoto sa smrznutim povrćem i ostacima mesa od danas.
ma daj :/
meni je uvijek bila dobra, iako, istina, rijetko kupujem
ali zadnji put sam uzela prije koji tjedan i isto je bila ok
danas smo imali pileću juhu, pečeno pile, krumpir i zelenu salatu s mladim lukom, za desert kokosove kocke (klinke obožavaju taj kolač)
sutra kuham juhu od teletine s puno povrća, muž će raditi šufigane lignje s krumpirom uz neku salatu, a obećala sam im i pitu od jogurta i vrhnja
Danas pohani pureći medaljoni i dinstani grašak s mrkvom.
Danas moram nešto brzinsko, možda špacle iz lidla pa s pesto genoveseom... Ili na carbonaru, vidjet ću.
Pesto imam doma, od Barille. Iako, nije mi loš ni taj iz lidla. Moja mama ga isto radi sama ljeti, i bude fenomenalan.
jučer juneći saft uz žgance i zelenu salatu s mješanicom
danas bezmesno, juha od karfiola, tjestenina sa sirom, zelena salata s rotkvicom i klicama
Jucer janjeca juha s puno povrca, bolonjez (prema zelji bolesnice)
Danas grah (s jecmenom kasom za velike i bez za male) i kobasice, palacinke
tjestenina s tunom i puno salate
teleća bistro juha
pečena pileća prsa na naglo za one koji ne jedu tjesteninu
jučer juha s griz knedlama, kuhano meso, butternut tikva na pire s muškat. orašč. ( ovo je super super kombinacija, jako podigne okus tikve),
sušene rajčice s feta sirom
čet. kobasice s rižom i bućom
šarena salata
petak neka ribica, špinat/blitva i pomfrit
Jučer štrukli, danas francuski krumpir i endivija sa rotkvicom i mladim lukom.
u ponedjeljak sam radila jako finu salatu od piletine i komorača sa šafranom, medom i limunom. jučer fileti orade, čili šalša i salata od rikole, pinjola i parmigiana, danas lungić u soja sosu i đumbiru, sutra vjerovatno chowder, u petak srdele, još ne znam kako.
saft od junetine s povrćem, istarski fuži, mix zelena salata, potočarka i matovilac
ja danas ancine domaće hamburgere.s juhom od brokule i salatom. jučer navečer sam ih pripremila, ostavila u ulju u frižideru, danas ih na gril tavi spržimo kad dođem s posla i slažemo u peciva. klinci se vesele
![]()
Jao, cvijeto, ja bih sad to
Bas javi da cujem kako vam se svidjelo!
Posljednje uređivanje od Anci : 11.03.2015. at 11:34
Jučer: pizza tijesto sa paprom,origanom i lukom. Tanko razvaljala, premazala sa otopljenim maslacom u koji sam zgnječila dva luka i nasjeckala vlasca. Na to naribala mozzarellu i parmezan i ispekla kratko u pećnici. Uz to velika zdjela matovilca,kristalke i kapulice.
Danas: Lešo verzin dobro ocijeđen,zapekla u tavi na kojoj sam prije prepržila sjemenke korijandera,dolila maslinovo ulje i sitno sjeckani luk,prelila dressingom od senfa,kvasine i maslinovog. Uz to kratko pržene lignje sa lukom,petrusimenom i limunom. I salata uz to.