Pokazuje rezultate 1 do 50 od 127

Tema: ljubljenje bebe

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

i ja mislim da je to bio pokusaj da svekrva pomogne, ali ja pomoc ne zelim i ne trebam. i ja sam umorna i super mi je kad ona napravi nesto po kuci npr ali za bebzu se zelim brinit ja! ali kuzim sta ste htjele rec.
    maco...i ti si nedavno rodila, tu smo negdje sa terminima, ti si kraj prvog mj?
    poslat cu ti kasniej pp poruku da usporedimo neke dojmove ako zelis

ne radi se o siroj rodbini. samo moji, njegova mama i njegova seka sa svojom obitelji .ja bi bebu najradije drzala u sobi i ne dala nikome da je sta kazes razvlaci. ali dosadi mi bit u sobi 24 sata s bebom bez tv bez icega..u pocetku mi je pasalo ali sad beba ima vec 1.5mj i duze je budna i odvedem je ponekad u dnevni..i cim udem na vrata kazem evo dosle smo malo tu, stavit cu bebu u kolica da lezi malo da promijeni i da je u svijetloj prostoriji punoj sunca...i onda svekrva odma pita mogu li je ja drzat malo...i ja kazem moze malo ali onda u kolica neka lezi a ne po rukama. zao mi je zabranit da je drzi kad tako jedva ceka to. a istovremeno mi smeta, ali nije rjesenje da smo mi zatvoreni u sobi cijeli dan i kad beba spava i kad je budna.
    ista stvar sa ostalih par ljudi koje sam spomenila.
    ali, imala sam situaciju kad je dosla u posjet jedna jako draga i dobronamjerna zena, pitala me bebu da je vidi i kad je uzela izljubila je po glavi i licu...i u toj situaciji sam sutila jer eto vec je ona nju poljubila i samo bi joj se zamjerila da sam nesto rekla..ali kad drugi put vidimo tu zen (muzeva teta) i kad pita da uzme +bebeu, kako to rijeriti bez da se netko uvrijedi.
    inace, meni ne bi smetalo da uza rodbina drzi bebu 5 min.....ali svi vataja ravno za rukice...meni je sram svekrvi vise ponavljat..i za ljubljenje i za rukice. trudi se ona i slusa me ali pobjegne joj nekad pa je par puta poljubi, i drzi je za rukice a ja kao papiga....i onda uzmem gazu, perem bebi ruke jer ih trpa u usta....i rjesenje je da ja trcim sa gazom okolo a ne da se bebi ne diraju ruke.
    znam da su ovo sve gluposti,kad pisem ovako hladne glave ali u trenu kad se to dogada ja bi najrade vristala

jeste vi bebice drzali u spavacoj sobi i kad ste ih poceli dovodili u dnevni?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj kiri- prvotno napisa Vidi poruku
    i ja mislim da je to bio pokusaj da svekrva pomogne, ali ja pomoc ne zelim i ne trebam. i ja sam umorna i super mi je kad ona napravi nesto po kuci npr ali za bebzu se zelim brinit ja! ali kuzim sta ste htjele rec.
    maco...i ti si nedavno rodila, tu smo negdje sa terminima, ti si kraj prvog mj?
    poslat cu ti kasniej pp poruku da usporedimo neke dojmove ako zelis

ne radi se o siroj rodbini. samo moji, njegova mama i njegova seka sa svojom obitelji .ja bi bebu najradije drzala u sobi i ne dala nikome da je sta kazes razvlaci. ali dosadi mi bit u sobi 24 sata s bebom bez tv bez icega..u pocetku mi je pasalo ali sad beba ima vec 1.5mj i duze je budna i odvedem je ponekad u dnevni..i cim udem na vrata kazem evo dosle smo malo tu, stavit cu bebu u kolica da lezi malo da promijeni i da je u svijetloj prostoriji punoj sunca...i onda svekrva odma pita mogu li je ja drzat malo...i ja kazem moze malo ali onda u kolica neka lezi a ne po rukama. zao mi je zabranit da je drzi kad tako jedva ceka to. a istovremeno mi smeta, ali nije rjesenje da smo mi zatvoreni u sobi cijeli dan i kad beba spava i kad je budna.
    ista stvar sa ostalih par ljudi koje sam spomenila.
    ali, imala sam situaciju kad je dosla u posjet jedna jako draga i dobronamjerna zena, pitala me bebu da je vidi i kad je uzela izljubila je po glavi i licu...i u toj situaciji sam sutila jer eto vec je ona nju poljubila i samo bi joj se zamjerila da sam nesto rekla..ali kad drugi put vidimo tu zen (muzeva teta) i kad pita da uzme +bebeu, kako to rijeriti bez da se netko uvrijedi.
    inace, meni ne bi smetalo da uza rodbina drzi bebu 5 min.....ali svi vataja ravno za rukice...meni je sram svekrvi vise ponavljat..i za ljubljenje i za rukice. trudi se ona i slusa me ali pobjegne joj nekad pa je par puta poljubi, i drzi je za rukice a ja kao papiga....i onda uzmem gazu, perem bebi ruke jer ih trpa u usta....i rjesenje je da ja trcim sa gazom okolo a ne da se bebi ne diraju ruke.
    znam da su ovo sve gluposti,kad pisem ovako hladne glave ali u trenu kad se to dogada ja bi najrade vristala

jeste vi bebice drzali u spavacoj sobi i kad ste ih poceli dovodili u dnevni?
    Pretjeruješ. Ali ono stvarno pretjeruješ. Razumijem da su hormoni u pitanju i da ti je teško oduprijeti se takvim osjećajima, ali savjetujem ti da pokušaš, za dobrobit vaših međuljudskih odnosa. Ja bih se stvarno uvrijedila da sam na mjestu tvoje svekrve. Moje su i držali, i hvatali za rukice i cmakali, evo ih danas živi i zdravi.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Moje su i držali, i hvatali za rukice i cmakali, evo ih danas živi i zdravi.
    Ovo mi je jedan od dva top argumenta zašto bi netko nešto trebao ili ne trebao raditi, a od kojih mi se diže kosa na glavi.

I, nadam se da se ovo cmakanje i držanje za rukice odnosi na članove uže obitelji, meni je sve preko toga nepotrebno, čak i nekulturno. Male se bebe ne cmače i ne drži za ruke osim ako nisi bliži rod i posebno ne u ovom periodu.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj phiphy prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo mi je jedan od dva top argumenta zašto bi netko nešto trebao ili ne trebao raditi, a od kojih mi se diže kosa na glavi.

I, nadam se da se ovo cmakanje i držanje za rukice odnosi na članove uže obitelji, meni je sve preko toga nepotrebno, čak i nekulturno. Male se bebe ne cmače i ne drži za ruke osim ako nisi bliži rod i posebno ne u ovom periodu.
    Odnosi se na bilo koga tko se veseli mom bebaču, osim nepoznatim osobama (hajde, tu može hvatanje za rukice). Uopće ne razumijem zašto bi to bilo nepotrebno i nekulturno. Pa to su male bebe ! Prirodno je da se ljudi vesele malim bebama, da ih obuzme nježnost, da žele iskazati bebi svoje veselje i naklonost.
    Ako misliš na bakterije, ja nisam tip koji brine o tome, ne perem ruke svaki put kad uzmem bebu, niti to očekujem od drugih ljudi. To mi je totalno besmisleno. Moja sveki nije htjela uzimati moju unučad dok nije oprala ruke i presvukla majicu, pa sam je zamolila da se urazumi.
    Bebe su tu da se nosaju, maze, ljube, a ne da se drže pod staklenim zvonom.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Pa ne znam što nije jasno u tome da nije potrebno da dijete od mjesec dana balave i diraju prljavim rukama sve poznate osobe koje dođu posjetu ili ih sretneš u šetnji.

A što se tiče brige oko bakterija...da si ove zime imala novorođenče...sa svim virozama i gripama koje su ove godine bile baš žestoke i polomile dosta ljudi, i upalama pluća...ti bi pustila da baš svatko poznat ljubi tvoje 1-mjesečno dijete? Ako da, ne znam da li da ti kažem svaka čast na skuliranosti ili *ebote, ti si luda žena.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj phiphy prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ne znam što nije jasno u tome da nije potrebno da dijete od mjesec dana balave i diraju prljavim rukama sve poznate osobe koje dođu posjetu ili ih sretneš u šetnji.

A što se tiče brige oko bakterija...da si ove zime imala novorođenče...sa svim virozama i gripama koje su ove godine bile baš žestoke i polomile dosta ljudi, i upalama pluća...ti bi pustila da baš svatko poznat ljubi tvoje 1-mjesečno dijete? Ako da, ne znam da li da ti kažem svaka čast na skuliranosti ili *ebote, ti si luda žena.
    Imala sam ja i zimsko novorođenče... Fakat mi ne bi palo na pamet uskratiti nekome poljubac jer je sezona boleština. Jesam li skulirana ili luda, to ti ne bih znala reći

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Pretjeruješ. Ali ono stvarno pretjeruješ. Razumijem da su hormoni u pitanju i da ti je teško oduprijeti se takvim osjećajima, ali savjetujem ti da pokušaš, za dobrobit vaših međuljudskih odnosa. Ja bih se stvarno uvrijedila da sam na mjestu tvoje svekrve. Moje su i držali, i hvatali za rukice i cmakali, evo ih danas živi i zdravi.

potpisujem.

stvarno ne razumijem da ti smeta to što baka ljubi svoju unuku!
    Sori ali čini mi se da ti ne bi smetalo da je to tvoja mama i da ju ljubi.
    pa nije da ju žena obliže ......

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Cocolina prvotno napisa Vidi poruku
    stvarno ne razumijem da ti smeta to što baka ljubi svoju unuku!
    Sori ali čini mi se da ti ne bi smetalo da je to tvoja mama i da ju ljubi.
    Super, ajde, daj još malo pokopaj ženu koja je i ovako na čudu s osjećajima i time što joj se događa.
    Ovo s mamom vs. svekrvom neću ni komentirati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •