Koliko plaćate u Zagrebu tete čuvalice za 5 sati dnevno (dakle plaćanje bi bilo po mjesecu) za čuvanje bebe od 8 mjeseci? A koliko po satu za povremeno čuvanje?
Trebam li i prijaviti tetu čuvalicu i plaćati doprinose? Kako to funkcionira?
Koliko plaćate u Zagrebu tete čuvalice za 5 sati dnevno (dakle plaćanje bi bilo po mjesecu) za čuvanje bebe od 8 mjeseci? A koliko po satu za povremeno čuvanje?
Trebam li i prijaviti tetu čuvalicu i plaćati doprinose? Kako to funkcionira?
Ovo zadnje, trebalo bi, ali vecina ne, koliko znam.
Sto se tice cijene, ovisi i o vama koliko ste spremni platiti. Ja sam dosta trazila pa sam cula i za dosta opcija. Mlade cure su spremne raditi i za 20, 25 kn po satu. Iskusnije traze 30-40. U pravilu, sto je redovitije, niza je cijena. Npr. za povremeno 30, za svaki dan 25.
Za cijelodnevno cuvanje, od 8 do 10 sati, u zadnje vrijeme uglavnom cujem od 3000 do 4000 kn, toliko cuvalice koje mogu birati, traze. Iako svaki put kad se povede razgovor o tome, nade se netko tko kaze da je to uzasno skupo, i tko zna nekoga tko to radi za 1500 ili 2000. Ne znam sto bih rekla o tome da netko cuva djecu cijeli dan za toliko, i to je radno vrijeme.
Frendica za 5 sati, 4 dana tjedno, svaki tjedan, daje 100 kn dnevno.
Ovisi i o vama koliko vam je bitno zadrzati cuvalicu, one isto preferiraju fiksne i redovne prihode na koje mogu racunati.
Moja dobije 3000 kn mjesecno. Kupi dvoje djece iz vrtica, vodi ih u park pa doma, dakle svaki dan 3 sata. A kad su bolesni, jedno ili oboje, cuva ih 10 sati. A moji su svaki mjesec bolesni tjedan ili dva. Jos se nije dogodilo da je samo 3 sata dnevno cijeli mjesec. A djeca ju vole, i mi isto, ne zelim se naci u situaciji da mi ode ako ne mora, a mogla bi da hoce, bitno mi je da i ona moze racunati na fiksnu placu. I fleksibilba mi je skroz, ja joj posaljem sms u ponoc da je mala zakurila, ona dode ujutro. Zovem ju u 7h da je mali zakurio, probudim ju, ona dode za 45 min. Nije to cesto, ali svaki put bi bez problema dosla kad ju nenadano trebamo. To je dosta novca obitelji za izdvojiti, a nekih godinu, dvije nemam izbora (dok baka servis ne ode u penziju), dam pola place njoj, pola banci, i ne razmisljam o tome. Bitno mi je da ju imam.
Hvala puno na iscrpnom odgovoru!!
Naša draga teta čuva malca 4.5 sata dnevno pon-pet za 1600 kuna mjesečno. I to plaćamo cijelu godinu isto (iako su na moru 2 mjeseca godišnje, i kad sam ja na GO preko BiNG isl.). Dobije i "božićnicu" i "uskrsnicu" i sve takve naknade. kad je veliki doma dulje vrijeme i on je u kombinaciji pa platimo nešto više (iako to teta uglavnom odbije)