špageti sa salsom, uz to zelena salata.
sutra, rižoto s lignjama ili oslić s krumpirom na juhu.
špageti sa salsom, uz to zelena salata.
sutra, rižoto s lignjama ili oslić s krumpirom na juhu.
Piletina u curry umaku, basmati i divlja riža.
Karfiol na prezlima s vrhnjem i faširani šnicli.
Sestra i ja smo od susjede dobile jednog čokoladnog zeca od cca 30cm i prekrasnom omotaču od aluminijske folije. Njezin je sin odrastao. Dok je on bio dijete - taj se zec godinama vadio za uskrs. Onda smo ga mi godinama vadili za uskrs i baš nas je veselio. Ak to nije bilo odgovorno gospodarenje otpadom...MM me često zafrkava zbog tog zeca.
Bože, kako sam stara![]()
Skuham karfiol u slanoj vodi (al ne raskuham) pa na malo ulja od pohanja (može naravno i obično, al ovo ima aromu od mesa) propržim 2-3 žlice prezla i na to bacim taj karfiol, pažljivo promiješam, ugasim vatru, još malo posolim, dodam cca pola čaše kiselog vrhnja promiješam i gotovo.
Mi volimo, moja sestra ne voli (tako je naša mama kuhala), ali njezin sin obožava, al mislim da je to zato jer je njemu sve jako fino što ja skuham, vrlo subjektivno.
Posljednje uređivanje od Jelena : 27.03.2015. at 10:36
I da, iako tako nekako i naša mama kuha (ona jedino nije umiješala karfiol u prezle, nego je prelila pržene prezle odozgora), moj karfiol je prema nećakovom doživljaju potpuno nedostižan
Premda je to najvjerojatnije zbog međusobnog obožavanja, ovako kako radi moja mama je masnije, ja puno manje ulja koristim, moji prezli nisu u "tekućem" stanju.
Juha od povrća (luk, poriluk, mrkva, brokula, celer) s rezancima.
Šaran u rerni, krumpir salata. I još ćimulice na lešo s bijelim lukom za mene.
Mogla bih drugi tjedan karfiol s prezlama, već dugo ga nisam pravila.
Za rucak smo bili na rostilju, a za veceru sam napravila onu sasinu salatu s mrkvom i skanutkom
Fino i jako zasitno, jos uvijek jedva disem
Curama sam napravila pizza miffine koje onomad nisam stigla, a obecala sam
Fini su, al nisu se bas dali odljepiti od papirica
I dalje sam u potrazi za slanim
I mi smo jučer slanutak by sasa
odličan je, odličan
plus faširanci
za večeru home made pizza, sa bukovačama I poprženim lukom, bila je mljac mljac
danas čušpajz od slatkog kupusa I ostaci faširanaca od jučer
Posljednje uređivanje od flopica : 29.03.2015. at 08:45
Morat cu i ja ovaj tjedan probati salatu. Doma sam par dana pa se veselim kuhanju bez zurbe i unaprijed
Danas cemo obozavane hamburgere.
Jucer sam bila sama doma pa sam kuhala samo za sebe: popecci: jaja, gljive, luk, sir. Uz to pecene paprike punjene skutom i pestom od srijemusa.
danas: paradajz juha, lazanje, zelena salata.
Elly, a gdje si ti na vjezbacima? Navrati malo![]()
Posljednje uređivanje od zhang : 29.03.2015. at 14:44
Anci, daj opet link na te svoje hamburgere
mm i ja smo danas zajedno kuhali: paradajz juha, teleci kotleti, staklasti rezanci, povrce iz woka, palacinke
Evo hamburgeri:
http://www.jamieoliver.com/recipes/b...ueKBjiYcFCf.97
Aaaa
Znaci smijem kupovne?
Kruh nismo kupili vec skoro dvije godine, al nisam sigurna da bih se upustala u izradu tih peciva
Hvala, ali treba mi za slatku bazlamacu.
Zhang, imas pravo, trebam navratiti.
(presla sam na Fitday).
Jucer ostatak kotleta od dana prije plus nove palacinke
Danas varivo od teletine, graska i mrkve i poslije savijaca od sira
Danas me uhvatila inspiracija. Ispekla sam baguette, i danas ću raditi sendviče sa lososom i inćunima.
Neka netko škicne na dohranu ili mi odgovori ovdje, smijem li bebačici (10 mj) dati losos ?
Evo tu ima recepata:
http://forum.roda.hr/threads/56564-Bazlamače
Ja radim ovako i OK mi je:
4dl kukuruznog brasna
4 jaja
1 dl ulja
2 dl kiselog vrhnja
(Moze i svjezi sir ili jogurt umjesto vrhnja)
1 pkt praska za pecivo
Mlijeko po potrebi
Šećera po želji.
2 jabuke, sljive, orasi...
Malo soli u snijeg
Miksati zumanjke s vrhnjem, dodati ulje, brasno i prasak. Dodati naribane jabuke, umijesati njezno cvrsti snijeg.
Izliti u veci protvan (cca 33x37), dodati sljive, orahe i sl. i peci na 210 C cca 20 min. Pred kraj premazati vrhnjem ako imaš.
Juha od povrca i piletine (mrkva, celer, karfiol, prokulice, batak) i gibanica.
Jedno jelo biraju djeca, jedno ja.
Danas juneće šnicle u umaku od povrća, riža, zelena salata sa rotkvicama
pileća juha sa povrćem i noklicama, pohana kilca, rizi-bizi i zelena salata
za desert zljevanka sa kiselim mlijekom i prelivena sa puno vrhnja..mljaccc
piletina u curry umaku, basmati riza, zelena salata
muffini rodini, al s komadicima cokolade
kiara79, ajme, cestitam![]()
Jučer pileći paprikaš, danas štrukli i brdo salate.
Aaaaaaaa...![]()
Pridružujem se čestitkama!
Da ne budem skroz u off topicujavljam da kuham lagani povrtni rižoto, nekakvu piletinu (nisam još odlučila) i tonu salate s rotkvicama i vlascem. A mogla bi i pileću juhu, kad već idem po piletinu... I njoke sa skutom za u zamrzivač, malo fast fooda za dane kad se nema vremena kuhati.
Posljednje uređivanje od Mojca : 02.04.2015. at 07:54
Mojca, kakvi su to njoki sa skutom?
Ja danas jos ne znam sto cu...
Kod nas se upravo krčka juha od pilećeg sitniša, rizi-bizi i pri kraju su teleći šnicli u bijelom umaku (vrhnju).
Za salatu još neznam, kaj bude lijepo bilo, nekak si mislim puteicu s bućinim uljem...joooj, kak je meni lijep biti na slobodnim danima :D
Nešto fino, što je moja baka radila... recept nemam pa ću iskombinirati nešto od recepata na netu.
http://www.kulinarika.net/recepti/62...utini-svaljki/
http://www.gurman.eu/recepti.php?S=6&Article=1814
http://okusno.je/recept/njoki-za-lenobe
Ja ću po ovom prvom, da bude manja šteta ako zeznem.![]()
150 g skute
50 g brašna
50 g ribanog parmezana
1 jaje
malo soli
Posljednje uređivanje od Mojca : 02.04.2015. at 09:22
grah sa ričetom i suhim rebricama
Ginger, Mojca![]()
kod nas je danas "zeleni četvrtak" - špinat![]()
Je l ime netko neku dobru ideju za uskršnji doručak osim klasika?
Mene privlači ovo, iako nisam probala: http://www.jocooks.com/breakfast-2/c...reakfast-ring/
Dalo bi se lako napraviti od onog gotovog lisnatog tijesta koje se prodaje već razvaljano, u rolici.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 02.04.2015. at 11:04
Ja sam mislila radit za uskršnji doručak salatu od jaja i tunjevine (egg tuna salad), jela sam nedavno kod frendice i baš mi se svidjela. Idu tvrdo kuhana jaja, konzerva tunjevine, kukuruz, kis. krastavci, majoneza, malo senfa, sol i papar
ovo što je Peterlin stavila izgleda fantastično
mene više muči što pravit za ručak, jer se svi toliko najedemo za taj doručak da bi ručak bio dobar laganiji
Sad mi sve izgleda fino kad sam gladna
Ja često radim slane palačinke. I volim. Najviše s nadjevom od dinstane piletine i crvene i zelene paprike.
Ovdje ima filmić kako se rade pletenice, negdje oko desete minuta (početak na 9:30, pravo pletenje od 10:20).
Mogu se napraviti i muffini sa šunkom i jajima (ja bih u to uvalila kukuruzno brašno, kao u španjolsku pitu).
Evo slika: http://bacondippersgallery.blogspot....ffin-cups.html