Pokazuje rezultate 1 do 50 od 135

Tema: Uskršnji doručak, ručak i kolači

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #11
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas se to tijesto zove germtajg, ali je kolač makovnjača (ili orahnjača ili orehnjača). Prije mi je to bilo "sveto pismo" germtajg - dizano, pa tijesto za pitu - prhko s putrom i praškom za pecivo, a tijesto za štrudl - tanko tijesto od brašna, vode, ulja i soli (slično kao za burek). Onda sam shvatila da je Bosancima germtajg = štrudl, tanko tijesto za štrudl = tijesto za pitu, a naše tijesto za pitu nisam shvatila kako zovu. Sad pak u pekarama prodaju savijače od lisnatog pod štrudle. Sve je otišlo kvrapcu
    a, ne, ne! meni je oduvijek i zauvijek samo ovako kako si napisala!
    mi smo doma govorili germtajg s orasima/makom, a točno se znalo šta je pita (prhko) i da je štrudl tanko, vučeno tijesto s nekim nadjevom.
    Posljednje uređivanje od AdioMare : 02.04.2015. at 18:20

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •