Pokazuje rezultate 1 do 50 od 135

Tema: Uskršnji doručak, ručak i kolači

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,763

    Početno

    rehab sam to jedne godine probala i nije mi uspjelo ništa osim starog provjerenog luka.
    eventualno da je nabavit ona bijela jaja, možda bi bilo uspješnije, ali na ovim smeđim
    stavljala sam kurkumu za žutu, peršin za zelenu, ljubičasti kupus za ne znam koju, ciklu za crvenu.. ogromne količine svega toga sam stavila, i nije se vidilo NIŠTA. čak sam kasnije dodala one prehrambene boje za kolače, po cijele tubice, ma jedva za nijansu da je ostao trag.

  2. #2
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,007

    Početno

    Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    rehab sam to jedne godine probala i nije mi uspjelo ništa osim starog provjerenog luka.
    eventualno da je nabavit ona bijela jaja, možda bi bilo uspješnije, ali na ovim smeđim
    stavljala sam kurkumu za žutu, peršin za zelenu, ljubičasti kupus za ne znam koju, ciklu za crvenu.. ogromne količine svega toga sam stavila, i nije se vidilo NIŠTA. čak sam kasnije dodala one prehrambene boje za kolače, po cijele tubice, ma jedva za nijansu da je ostao trag.
    Isto ovako.

    A i luka treba biti puuuno.

    Ja uzmem djeteline, listić peršina, stolisnik i slično pa s tim ukrasim jaja farbana u luku. Uzmem čarapu i u nju gurnem kuhano jaje, stavim listić pa čvrsto zavežem koncem, zatim drugo jaje i tako cca 12 komada - cijela "ogrlica" ispadne. To kuham u luku. Tamo gdje su bili listići, ostanu praznine. Može se metnuti i tratinčice i ljubice - ostanu obrisi cvjetića, ali nije mi to nikad tako lijepo uspjelo kao obris običnog peršinovog lista i djeteline).

    Nisam sigurna da ću to raditi i ove godine - djeca odlučuju. Ako budu oni htjeli sami farbati, obično je shema ovakva: boje (prehrambene) i u njima se ofarbaju jaja, a moj mlađi sin uzme srebrni flomaster i po jajcima nacrta uzorke. Nažalost, nemam slika.

    Radila sam više toga dok su djeca bila mala. Slikala sam samo kaširana ispuhana jaja (kaširala salvetom u mikrovalnoj pećnici) 2007 - evo ih: http://s27.postimg.org/welgwqrjn/Pis...lveta_2007.jpg
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 03.04.2015. at 10:31

  3. #3
    sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Hrvatska
    Postovi
    1,364

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku

    A i luka treba biti puuuno.

    Ja uzmem djeteline, listić peršina, stolisnik i slično pa s tim ukrasim jaja farbana u luku. Uzmem čarapu i u nju gurnem kuhano jaje, stavim listić pa čvrsto zavežem koncem, zatim drugo jaje i tako cca 12 komada - cijela "ogrlica" ispadne. To kuham u luku. Tamo gdje su bili listići, ostanu praznine. Može se metnuti i tratinčice i ljubice - ostanu obrisi cvjetića, ali nije mi to nikad tako lijepo uspjelo kao obris običnog peršinovog lista i djeteline).
    Ja isto ovako po staroj recepturi naših baka i mama. I list od ruže bude prekrasan, ali peršin je najljepši. Potopim noć prije u vodi puno crvene ljuske, a ove godine imam i ljubičastu. Kuham laganini i dodam šačicu soli i malo domaćeg octa. Kad se jaja ohlade, premažem ih salvetom natopljenom u ulju i pustim da se osuše. Budu sjajni i lijepi. Jedino ću ostavit koji bez listića radi curke, zalijepit ću joj pokoju sličicu.

  4. #4
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,413

    Početno

    Citiraj sara38 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja isto ovako po staroj recepturi naših baka i mama. I list od ruže bude prekrasan, ali peršin je najljepši. Potopim noć prije u vodi puno crvene ljuske, a ove godine imam i ljubičastu. Kuham laganini i dodam šačicu soli i malo domaćeg octa. Kad se jaja ohlade, premažem ih salvetom natopljenom u ulju i pustim da se osuše. Budu sjajni i lijepi. Jedino ću ostavit koji bez listića radi curke, zalijepit ću joj pokoju sličicu.
    Samo da pojasniš postupak - znači u običnu hladnu vodu staviš ljuske od luka i u to jaja i tako držiš preko noći? I sutradan samo skuhaš?

    Boja bude intezivna? Jer mislim da ljuske jače otpuste boju u vrućoj vodi. Ja obično kuham dok sve u loncu ne pocrka

  5. #5
    sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Hrvatska
    Postovi
    1,364

    Početno

    Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Samo da pojasniš postupak - znači u običnu hladnu vodu staviš ljuske od luka i u to jaja i tako držiš preko noći? I sutradan samo skuhaš?

    Boja bude intezivna? Jer mislim da ljuske jače otpuste boju u vrućoj vodi. Ja obično kuham dok sve u loncu ne pocrka
    U običnu hladnu vodu stavim ljuske ali bez jaja. Tako ostavim preko noći. Sutradan, u tu vodu s ljuskama stavim jaja umotana u čarapu i listić, dodam sol i ocat i stavim kuhati. Kuhanjem se stvara intenzivna boja. Meni budu jaja bordo crvena (ne volim "bljedunjavu" boju)...

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •