Pokazuje rezultate 1 do 50 od 135

Tema: Uskršnji doručak, ručak i kolači

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    rehab sam to jedne godine probala i nije mi uspjelo ništa osim starog provjerenog luka.
    eventualno da je nabavit ona bijela jaja, možda bi bilo uspješnije, ali na ovim smeđim
    stavljala sam kurkumu za žutu, peršin za zelenu, ljubičasti kupus za ne znam koju, ciklu za crvenu.. ogromne količine svega toga sam stavila, i nije se vidilo NIŠTA. čak sam kasnije dodala one prehrambene boje za kolače, po cijele tubice, ma jedva za nijansu da je ostao trag.
    Isto ovako.

A i luka treba biti puuuno.

Ja uzmem djeteline, listić peršina, stolisnik i slično pa s tim ukrasim jaja farbana u luku. Uzmem čarapu i u nju gurnem kuhano jaje, stavim listić pa čvrsto zavežem koncem, zatim drugo jaje i tako cca 12 komada - cijela "ogrlica" ispadne. To kuham u luku. Tamo gdje su bili listići, ostanu praznine. Može se metnuti i tratinčice i ljubice - ostanu obrisi cvjetića, ali nije mi to nikad tako lijepo uspjelo kao obris običnog peršinovog lista i djeteline).

Nisam sigurna da ću to raditi i ove godine - djeca odlučuju. Ako budu oni htjeli sami farbati, obično je shema ovakva: boje (prehrambene) i u njima se ofarbaju jaja, a moj mlađi sin uzme srebrni flomaster i po jajcima nacrta uzorke. Nažalost, nemam slika.

Radila sam više toga dok su djeca bila mala. Slikala sam samo kaširana ispuhana jaja (kaširala salvetom u mikrovalnoj pećnici) 2007 - evo ih: http://s27.postimg.org/welgwqrjn/Pis...lveta_2007.jpg
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 03.04.2015. at 10:31

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •